Αγορά ηχείων συστήματος 5.1 για ταινίες και μουσική

Πιστεύετε ότι θα στερηθώ πολύ τις χαμηλές συχνότητες, εαν πάρω ηχεία με 8ιντσα γούφερ (έχω δει και βάσης και δαπέδου) σε σύγκριση με αυτά που έχω;

Ναι και θα ζορίσεις πολύ τον ενισχυτή όπου εκεί θα αρχίσεις να ανησυχείς για το πόση ισχύ μπορεί να βγάλει στα πολλά κανάλια. Δεκάιντσο θα κοιτάξεις το λιγότερο, βέβαια δεν είναι μόνο η διάμετρος του κώνου που παίζει ρόλο.

Ωστόσο οι όποιες επιλογές (με ή χωρίς sub, οκτάιντσα ηχεία ή όχι) είναι πάντα σεβαστές, αρκεί να γίνονται συνειδητά ως προς το αναμενόμενο αποτέλεσμα που θα έχουν.

Παιδιά δεν χρησιμοποιώ άλλα κανάλια, παρά μόνο δύο... Αν και έχω πολυκάναλο ενισχυτή, συνηθίζω να χρησιμοποιώ τον SONY TAFB-940 QS. Ακούω σε χαμηλές προς μέτριες στάθμες από 2 έως 2,5 μέτρα περιπου.
´Οσον αφορά τώρα τα 8ιντσα, αναφέρομαι σε κάτι όπως τα pure acoustics 838 ή koda ak-48f. Αυτό το σαμπ που μου προτείνετε βλέπω ότι στοιχίζει 6 φορές περιπου όσο τα heco όταν τα πήρα.

Παιδιά δεν χρησιμοποιώ άλλα κανάλια, παρά μόνο δύο... Αν και έχω πολυκάναλο ενισχυτή, συνηθίζω να χρησιμοποιώ τον SONY TAFB-940 QS. Ακούω σε χαμηλές προς μέτριες στάθμες από 2 έως 2,5 μέτρα περιπου.
´Οσον αφορά τώρα τα 8ιντσα, αναφέρομαι σε κάτι όπως τα pure acoustics 838 ή koda ak-48f. Αυτό το σαμπ που μου προτείνετε βλέπω ότι στοιχίζει 6 φορές περιπου όσο τα heco όταν τα πήρα.

Εμ είδες; Είμαστε σε θέμα για σύστημα 5.1 για ταινίες και μουσική ενώ εσύ ψάχνεις κάτι σε 2.1.

Για να κάνεις αναβάθμιση από αυτό το sub που έχεις πρέπει να το ψάξεις λίγο ακόμα. Αν είναι να αναβαθμιστείς, να αναβαθμιστείς σωστά. Επίσης υπάρχει ένα όριο στο τι sub πάει με ποια ηχεία. Αν θελήσεις ηχεία με οκτάρια γούφερ, είναι προφανές ότι πας για "μεγαλύτερο" ήχο, συνεπώς πρέπει και το sub να ακολουθεί. Άρα... θέλεις ένα PB1000 τουλάχιστον (ιδανικά κάτι από τη σειρά 2000 θέλεις).

Σε άλλη περίπτωση, όπου θα κρατήσεις τα ηχεία που έχεις, εγώ θα κοιτούσα κάτι ενδιάμεσο σε τιμή του Polk που προαναφέρθηκε και των SVS (αφού δεν μπορείς να φτάσεις εκεί οικονομικώς). Κοινώς βγαίνεις στη γύρα για κάποιο οικονομικό 12ιντσο ή κάποιο με διπλό δεκάιντσο (που να μην.... περπατάει όμως) και όποιο κάτσει. Κάπου στα 4 με 5 κατοστάρικα υπολογίζω ότι θα χρειαστείς, πιο κοντά στα 5 όμως.

Συγγνώμη παιδιά για το λάθος σημείο του φόρουμ που υπέβαλα την ερώτησή μου, ευχαριστώ ξανά για την βοήθεια και τέλος θα σκεφτώ πολύ καλά αυτά που μου τονίσατε!

Χαίρεται,

Επαναφέρω το thread διότι όπως γίνεται στις οικοδομές (όποιος έχει χτίσει γνωρίζει), έγινε κατασκευαστικό λάθος στις διαστάσεις της σύνθεσης που θα φιλοξενούσε το ηχοσύστημα, οπότε το καημένο το Polk Audio PSW110 θα παραμείνει στο "κουτί" αχρησιμοποίητο.
Ουσιαστικά πλέον όπως έγιναν οι διαστάσεις (max ύψος 30cm), δεν χωράει σχεδόν τίποτα, κάτι λίγα 8* αμφιβόλου αποδοτικότητας.

Υπενθυμίζω ότι έχουν επίσης αγοραστεί τα κάτωθι για χρήση σε μεγάλο σαλόνι, πάνω από 60τμ.

Κυρίως:
dali spector 2

Surround:
dali spector 1

κεντρικό:
dali spector vokal

Ενισχυτής:
Denon AVR-X2400H

Αυτή τη στιγμή στο σπίτι που μένω πριν τη μετακόμιση, χρησιμοποιώ ένα "αξιοπρεπές" subwoofer Yamaha YST-FSW150 (μόνο για ταινίες), αυτό στο κάτωθι link.

https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=4346

Εάν βάλω και ένα δεύτερο, ίδιο suvwoofer, το οποίο ταιριάζει "γάντι" στη σύνθεση, θα υπάρξει κάποια βελτίωση έναντι του ενός μόνο στη συνολική απόδοση σε ταινίες?

Υπάρχει κάποιο 8" σε τιμή έως 350 ευρώ και ύψος έως 30cm που να είναι καλύτερο από ότι 2 Yamaha YST-FSW150? (π.χ. Yamaha NS-SW050)

Σας ευχαριστώ πολύ

δε μπορεις να το βαλεις πουθενα αλλου; θεωρητικά στον ηχο δεν θα εχει μεγαλες διαφορες είτε μπροστα ειτε πισω είτε αριστερα είτε δεξια.
κάποιοι τα βαζουν και στο ταβανι.
κριμα ειναι να καθεται...

Δυστυχώς δεν μπορεί να μπει κάπου αλλού χωρίς να είναι "μέσα στη μέση".
Μπορεί και να το πουλήσω για να αγοράσω το άλλο.

απο οτι εχεις γραψει ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος. δεν ξερω αν σε καλυψει το 8αρι.
αν οποσδηποτε πρεπει να ειναι 8αρι, καλα 8χταρια εχουν οι rel, velodyne, martin logan. αλλα ειναι ακριβα...

Όχι μόνο πανάκριβα, τα περισσότερα είναι και ψηλότερα από 30cm στο οποίο έπεσε το όριο ύψους.
Με 2 Yamaha YST-FSW150 θα είναι καλύτερα τα πράγματα?
Εάν βάλω το 1 μόνο Yamaha YST-FSW150 μαζί με ένα yamaha NS-SW050 για παράδειγμα?

Έχω την εντύπωση ότι η τοποθέτηση γίνεται σε πολύ περιορισμένο χώρο μέσα σε έπιπλο οπότε μάλλον οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι λίγο στον αέρα. Σίγουρα πάντως για τα τετραγωνικά μέτρα αυτά θα ήθελες σωστά τοποθετημένα δύο δεκαπεντάρια. Εγώ λέω μην αγχώνεσαι. Πήγαινε πρώτα στήσε, άκου, ανέβασε καμία φωτό κλπ και τα λέμε εν καιρώ ελθέτω.

το NS-SW200 ειναι 30,6 εκ. χωραει;
και πριν μας το πουν οι αλλοι, καταλαβαίνεις οτι η επιλογη σαμπ με μονο κριτήριο το μεγεθος, ειναι λαθος...:AFADF0:

Αγχώνομαι γιατί δεν είναι το μόνο που πάει στραβά. Μέχρι και τα χρώματα των δωματίων έγιναν διαφορετικά από ότι είχαμε συμφωνήσει, ΦΡΙΚΗ!!
Εδώ μου έβαλαν την πόρτα ασφαλείας ανάποδα, με το χερούλι και το ματάκι από την έξω πλευρά, σαν να είμαι φυλακή!!
Το NS-SW200 πιθανότατα να χωρέσει, θα είναι όμως καλύτερο από "σύμπραξη" 2 Yamaha YST-FSW150?
Το αναγνωρίζω ότι δεν θα δονείτε όλο το σπίτι, ακόμη και με το Polk, όμως τουλάχιστον να νιώθω καλά την ύπαρξη χαμηλών συχνοτήτων στην "περιοχή" του σαλονιού που θα είναι στημένο το home cinema.

Καλησπέρα Λεωνίδα,
Πιστεύεις ότι θα είναι "καλύτερο" από τη "σύμπραξη" 2 Yamaha YST-FSW150?
Θα μπορούσα ίσως να το χρησιμοποιήσω παράλληλα με 1 (μόνο) Yamaha YST-FSW150? (αυτό που έχω ήδη δηλαδή).

Subwoofer με εξιμισαρι γουφερ βρε; Λιγότερο μπάσο θα έχει από τα front... .

Εδώ με δυσκολία σου προτείνω με οκταρι, κι αυτό επειδή θέλεις 30 πόντους ύψος ακριβώς όπως το Cambridge.

Μικρά δεν είναι ρε παιδια; 70watt ενισχυτη έχουν. Δεν ξέρω... Από την άλλη, απ το ολότελα καλή κι η Παναγιωταινα.

Το SX-120 είναι 70W και το NS-SW050 50W.

Αμφότερα είναι για να συνοδεύουν μικρά συστήματα ηχείων.

Θυμίζω ότι το σύστημα αποτελείται από ηχεία ραφιού 5ιντσα και 4ιντσα.

Και ο όρος για το sub είναι τα 30 εκατοστά ύψος.

Είναι προφανές ότι κανονικά σε χώρο 60 τ.μ. είναι ανεπαρκή όλα αυτά, απλώς εδώ υπερισχύει η ανάγκη του πολύ μικρού όγκου των ηχείων, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Οπότε δεν μένει κάτι άλλο εκτός από την επιλογή με βάση τα κριτήρια της διάστασης και... ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει με αυτά.

Προσωπικά σε 60τ.μ. θα έβαζα δύο PB-2000 ή και μεγαλύτερα.