Αγορά Ηχείων......

Δεν θα παιξουν καλα με τον Primaluna δηλ.?

Οχι.Είναι ηχεία που θέλουν πραγματικά δυνατό και ποιοτικό ενισχυτή.Οταν τα είχα,τα οδηγούσα με 200 wrms τελικό(Rotel)σε 25-30 τετραγωνικά και δεν έπαιζαν καλά.Επαιξαν σαν άλλα ηχεία,μ' έναν μεγάλο Krell.Διάβασε άν θές,το θέμα με τα ATC στην Hi End.

Ωστόσο,ένα τέτοιο σύστημα στημένο γύρω απ' αυτα,θα είναι θαυμάσιο μέν, αλλά στον αντίποδα δε ενός καλού λαμπάτου συστήματος.Είναι θέμα δικό σου,ν' αποφασίσεις πρός τα πού θα κινηθείς...

Last edited:
Huh? Δηλαδή τα τρανζίστορ είναι πολύ πιο καινούργια τεχνολογία;
Και από πότε καταργήθηκαν οι λαμπάτοι και δεν το κατάλαβα; :ADFADF1:

Μάϊστα... μάϊστα...
Δηλαδή πόσο ρεύμα βγάζει ένας λαμπάτος και πόσο ένας τρανζιστοράτος νέας τεχνολογίας; :ears:

Αυτές είναι ερωτήσεις παγήδες δεν απαντάω σε όλες :flipout:

Δεν είπα ότι το τρανζίστορ είναι νέας τεχνολογίας. Υπάρχει από το '50 αλλά εξελίσεται. Έχουμε MOSFET που από το 70 και μετά έχουν κάνει προόδους, έχουμε Class D που νομίζω ότι είναι ακόμα ποιό καινούριοι, έχουμε Class XD... Αλλά σε σχέση με τους λαμπάτους που πρωτο-εμφανίστηκαν το 1900 περίπου όπως και να το κάνουμε το τρανζίστορ είναι ποιό καινούριο, με περισσότερα Watt, ποιό γρήγορο και μπορεί να οδηγήσει και ATC και να τα κάνει να παίξουν και δυνατά.

Δεν είπα ότι καταργήθηκε, αλλά ότι "καταργήθηκε", κάτι σαν το πικαπ δηλαδής :flipout:

George να μείνουμε στο θέμα.Δεν θα συζητήσουμε εδώ για το πόσο παλιά είναι η τεχνολογία ενισχυτών ή ηχείων.

Re: Απάντηση: Αγορά Ηχείων......

George να μείνουμε στο θέμα.Δεν θα συζητήσουμε εδώ για το πόσο παλιά είναι η τεχνολογία ενισχυτών ή ηχείων.

Δεν έφυγα ποτέ. Απλά ρώτησα τον ενδιαφερόμενο για ποιό λόγο θέλει λάμπα.

Τα υπόλοιπα ήταν απάντση στον Μιχάλη (αφού πρώτα βρήκα τις χρονολογίες - αν θέλετε βγάζω link).

Γιατί δε ρωτάς καλύτερα τον audiomonitor τι πρόσθεσε στην συζήτηση με το σχόλιό του?

Δεν ρώτησες.Εκανες σχόλια εκτός θέματος για τα λαμπάτα.Εσύ προκάλεσες τα επόμενα μηνύματα.

Αυτό είναι το τελευταίο-αναγκαστικό εκτός θέματος δικό μου μήνυμα.Μην με αναγκάσεις να αρχίσω να σβήνω ή να πάρω άλλα μέτρα.

Last edited:

Ρωταω γιατι βρηκα τα ATC SCM(οπως πολυ σωστα με διορθωσες)-20 τα βρηκα μεταχιρισμενα 850 ευρω.....

Είναι τα απλά να υποθέσω και όχι τα SL;;
Εγώ στην θέση σου κατα 99% θα τα έπαιρνα και θα άφηνα τα σχέδια για λάμπες για το μέλλον... Δεδομένου οτι τα ηχεια είναι σε καλή κατάσταση!!!!
Δεν ξέρω κατα πόσο με 850 μπορεις να βρεις καλυτερο ηχειο...
Τα άκουσες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Ηχείων......

Είναι τα απλά να υποθέσω και όχι τα SL;;
Εγώ στην θέση σου κατα 99% θα τα έπαιρνα και θα άφηνα τα σχέδια για λάμπες για το μέλλον... Δεδομένου οτι τα ηχεια είναι σε καλή κατάσταση!!!!
Δεν ξέρω κατα πόσο με 850 μπορεις να βρεις καλυτερο ηχειο...
Τα άκουσες;

Ειναι τα απλα οχι τα SL, ειναι βασης, δεν τα εχω ακουσει, μαλλον θα ειμαι αθηνα για αυτον λογο το βραδυ....

Ούτως ή άλλως τα 20άρια είναι βάσης... Αλλιώς θα ήταν τα 20 A(ctive)Τ(ower) δεν ξέρω αν έβγαιναν και σε μη ενεργή έκδοση!

Η ένδειξή SL που έχουν τα νεότερα μοντέλα έχει να κάνει με μια τεχνική κατασκευής του μεγαφώνου για τον περιορισμό του 3ου αρμονικού... ο οποίος 3ος αρμονικός έχει να κάνει με κάποιου είδους παραμόρφωση του σήματος!!!
Αν κάνω λάθος διορθώστε με...

τελικα πηρα τα ATC SCM-12 τα ακουσα με τον Advance και τα οδηγουσε πολυ καλα.....ειναι και σε αριστη κατασταση......περιμενω να ανεβω Πηλιο να τα ακουσω στον χωρο μου!!!!!!!!!

:a0210:

Ευχαριστω ευχαριστω.....:drummer: :ernaehrung004:
Το παιδι που τα πηρα μου ειπε πως τα ακουγε με τις σιτες γιατι λεει το γουφερ εχει μια κολωδη ουσια και η χρηση της σιτας τα προφυλασει για να μην κολλαει πανω η σκονη. Ξερετε τιποτα γιαυτο? Θα εχει διαφορα ο ηχος με τις σιτες πανω?

Θα εχει διαφορα ο ηχος με τις σιτες πανω?

Kαι γω μιά ζωή το ρωτάω αυτό αλλά κανείς δεν ξέρει την απάντηση!

Σε ηχεία CELESTION DITTON 44 του '75, η "σίτα" ήταν από ύφασμα με αφρώδες υλικό από μέσα. Όταν έβγαλα το αφρώδες ο ήχος αναστήθηκε και έμοιαζε να μην έχει διαφορά με την επαφή δια "γυμνού μεγαφώνου".

:smile: