αγορα ηχειου βασης

happymondays

Senior Member
13 November 2008
310
Α.ΠΑΤΗΣΙΑ
Δυστυχως ο νεος μου ενισχυτης(audiotechnologies hia 100, 2x100 6 ohm, 2x200 στα 2 ohm ιβρυδικος με λαμπατη προενισχυση) ειχε αρκετα σκληρο και πριματο αποτελεσμα με τα roister status 4).ηρθε λοιπον η ωρα για αναζητηση νεου ηχειου βασης για χωρο 15 τμ και αποσταση ακροασης στα 4 μετρα.Το ζητουμενο ειναι οσο το περισσοτερο μαλακο, γλυκοηχο ηχειο,χωρις τσιμπημενα πριμα.το budget αυστηρα μεχρι 600 ευρω. Εχω σκεφτει να κινηθω για τα παρακατω ηχεια βασης.
1. wharfedale
2.quad 11 η 12l
3. monitor audio br2 η rs 1
4.γιατι οχι atc smc 7 και τελος
5.θα εκτιμουσα καποιος να μου περιγραψει τον ηχητικο χαρακτηρα των chario(silverete & premium)6.dynaudio 7. audio spectrum eros
zηταω ηχειο ζεστο γλυκο με επαρκες χαμηλο για τον χωρο μου για ολων των ειδων μουσικης εκτος κλασικης και ελληνικων.
ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ενδιαφερθει να καταθεσει την αποψη του υστερα απο προσωπικη εμπειρια(ακροαση) και οχι απο οτι εχει διαβασει.

o ενισχυτης για να αναδειχθει θελει κατι στα 600 περιπου (κ πανω αν γινεται)

ενα ειναι το 12L2
το ATC SCM7 ειναι μακραν το καλυτερο αλλα δεν ξερω αν θα σου δωσει το μπασο που θες στα 4 μετρα

Wharfedale μπορεις να πας στο 10.4 που "χωραει" στο χωρο σου και θα παιζει σωστα στα 4 μετρα θεσης ακροασης, και το 10.5 αν μπορει να τοποθετηθει σωστα επισης κανει

Εγω θα λεγα να χεις υποψη σου και αυτο που ειναι ιδανικο για μικρο δωματιο και θα ακουγεται "σωστα" στα 4 μετρα http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=kef+iq50

Και αυτο:
http://www.planetav.gr/view_product...a3f50&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

τα dynaudio αν τους δωσεις το πολυ και σωστο ρευμα που θελουν ειναι απιστευτα, ουδετερα γλυκα με μπασο που δεν πιστευεις οτι βγαινει απο τοσο μικρες καμπινες. Αυτο ειναι το πρωτο μοντελο απο την ολοκαινουρια σειρα http://www.whathifi.com/Review/Dynaudio-DM26/

Re: Απάντηση: αγορα ηχειου βασης

Σε ευχαριστω παντελη για το ενδιαφερον ακομα μια φορα, εχεις καποια αποψη για τα chario ; και τελος ξερεις κατι για τα monitor audio που εχουν δελεαστικη τιμη;;
βεβαια αυτη την φορα θα παρω ενισχυτη παραμασχαλα και θα ακουσω πριν αποφασισω .......

Re: Απάντηση: αγορα ηχειου βασης

τα opera βασιλη ηταν απλα υπεροχα!!!!!!!! αλλα θελω να κινηθω σε χαμηλη κατηγορια τιμης για τα δικα μου δεδομενα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: αγορα ηχειου βασης

Σε ευχαριστω παντελη για το ενδιαφερον ακομα μια φορα, εχεις καποια αποψη για τα chario ; και τελος ξερεις κατι για τα monitor audio που εχουν δελεαστικη τιμη;;
βεβαια αυτη την φορα θα παρω ενισχυτη παραμασχαλα και θα ακουσω πριν αποφασισω .......

τα chario απο κατι μοντελα που ειχα ακουσει παλιοτερα, silverette νομιζω, δεν μου αρεσαν, μου φανηκαν λαμπρα.

Τα Monitor Audio BR2 ειναι γλυκοηχα καλα ηχεια αλλα μου φαινεται οτι ειναι "λιγα" για τον ενισχυτη σου. Μετα πας στο RX1 που ειναι ακριβουτσικο.

Παντως στο χωρο σου και για θεση ακροασης 4μ, καλυτερα να παρεις ενα slim δαπεδου

Να χεις κατα νου και αυτα αν θες να κινηθεις σε χαμηλο κοστος, ειναι ολοκαινουρια σειρα και το συγκεκριμμενο μοντελο ειναι στα 340 ευρω περιπου. Η αντιπροσωπεια με ραντεβου σου δινει τη δυνατοτητα ακροασης με τον ενισχυτη σου, σε εναν πολυ καλο χωρο

http://www.audioevolution.gr/products.asp?main_id=42&Sub_id=71&Prod_id=294

Δυστυχως ο νεος μου ενισχυτης(audiotechnologies hia 100, 2x100 6 ohm, 2x200 στα 2 ohm ιβρυδικος με λαμπατη προενισχυση) ειχε αρκετα σκληρο και πριματο αποτελεσμα με τα roister status 4).ηρθε λοιπον η ωρα για αναζητηση νεου ηχειου βασης για χωρο 15 τμ και αποσταση ακροασης στα 4 μετρα.Το ζητουμενο ειναι οσο το περισσοτερο μαλακο, γλυκοηχο ηχειο,χωρις τσιμπημενα πριμα.το budget αυστηρα μεχρι 600 ευρω. Εχω σκεφτει να κινηθω για τα παρακατω ηχεια βασης.
1. wharfedale
2.quad 11 η 12l
5.θα εκτιμουσα καποιος να μου περιγραψει τον ηχητικο χαρακτηρα των chario(silverete & premium)6.dynaudio 7. audio spectrum eros
zηταω ηχειο ζεστο γλυκο με επαρκες χαμηλο για τον χωρο μου για ολων των ειδων μουσικης εκτος κλασικης και ελληνικων.
ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ενδιαφερθει να καταθεσει την αποψη του υστερα απο προσωπικη εμπειρια(ακροαση) και οχι απο οτι εχει διαβασει.

Για αυτά που ζητάς προτείνω Spectrum Sirene.-

Πάρε παραμάσχαλα τον ενισχυτή σου και πήγαινε να τον ακούσεις όπου υπάρχουν διαθέσιμα ηχεία για ακρόαση.
Το τι λέμε εμείς δεν έχει σημασία.

Απάντηση: Re: αγορα ηχειου βασης

Πάρε παραμάσχαλα τον ενισχυτή σου και πήγαινε να τον ακούσεις όπου υπάρχουν διαθέσιμα ηχεία για ακρόαση.
Το τι λέμε εμείς δεν έχει σημασία.

τα παραπάνω λόγια είναι νόμος για την σωστή επιλογή

DF

1. wharfedale
2.quad 11 η 12l
Για τα chario που ζητάς δεν μπορώ να έχω άποψη αλλά έχω τα Delphinus και ξανακούω τα cd μου! Άκουσε τα με δικά σου cd που έχεις συνηθίσει το ήχο τους και θα με θυμηθείς.

Πρόσφατα αγόρασα ηχεία βάσης για το υπνοδωμάτιό μου. Κάποια από αυτά που αναφέρονται στο thread τα άκουσα.
Τα ATC βγάζουν πεντακάθαρο ήχο. Δεν είναι ηχεία, είναι χειρουργικά εργαλεία. Τα 7άρια βέβαια είναι πολύ λίγα για το χώρο σου. Πιο σωστά θα ήταν τα 11άρια, αλλά αυτά πάνε στα 950 ευρώ. Τα θεωρώ πολύ καλά για ακροάσεις κλασικής μουσικής και jazz. Εγώ όμως ακούω κυρίως pop και γενικότερα ηλεκτρονική μουσική και δε μου έκαναν. Στην επιλογή ηχείων πρέπει να ακούσεις εσύ ο ίδιος, να κρίνεις και να επιλέξεις. Το προσωπικό σου γούστο παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς υπάρχουν πολλά καλά ηχεία αλλά για διαφορετικά αυτιά. Επίσης έχει πολύ να κάνει και η μουσική που ακούς (οπότε σωστά σου λένε να παίρνεις και τα cd σου από κοντά).
Αν ακούς rock μουσική, πολύ πιθανόν να σου κάνουν τα audio spectrum (κι εγώ ψηφίζω το sirene σε σχέση με το eros για το χώρο σου). Έχουν διαφορά στο μέγεθος κι έτσι δίνουν πολύ πιο μεγάλο μπάσο. Πολλοί πίνουν νερό στο όνομά τους. Εγώ πάλι δεν τρελάθηκα. Opera είχα ακούσει παλιότερα, με εντυπωσίασαν οι χροιές τους αλλά δε μου έδιναν αίσθηση του χώρου. Τα Wharfedale είναι σταθερή αξία για τα λεφτά τους, αν θέλεις κάτι φτηνό. Tα Quad είναι επίσης μια αξιοπρεπής περίπτωση του λεγόμενου αγγλικού ήχου.
Σ' αυτή τη σχολή έδωσα κι εγώ την ψήφο μου, αλλά σε κάποιο άλλο ηχείο. Αγόρασα τα Xero της Leema. Είχα διαβάσει καλές κριτικές στον τύπο (ελληνικό και ξένο) και είχα δει ότι πολλοί τα εκτιμούσαν ιδιαίτερα (ακόμα και μέσα σε αυτό το forum). Πήγα λοιπόν και άκουσα κι αυτά, και ομολογώ ότι η απόφαση ήρθε αβίαστα. Βάλτα κι αυτά στη λίστα σου, παρόλο που ξεπερνάνε κατά 100 ευρώ το budget σου. Κοστίζουν 700 ευρώ. Βγάζουν ζεστό ήχο, όχι υπερβολικά γλυκό, με έλεγχο και σωστό ρυθμό, και με ένα μπάσο που εγώ θα το χαρακτήριζα επαρκές (σίγουρα το τελευταίο έχει κάποια όρια, όπως άλλωστε και τα περισσότερα αυτής της κατηγορίας).

Καλό ψάξιμο. :a0210: Επίπονη διαδικασία, αλλά πολύ ευχάριστη.

παιδια μολις σημερα πουλησα τα roister μου. απο δευτερα αρχιζει η αναζητηση.
καποια τελευταια γνωμη;; η πρωτη μου ακραση θα ειναι παντως τα quad και καποιο απο τα μοντελα της chario στις ωδες

Εκεί άκουσα κι εγώ τα Quad αλλά και τα Audio Spectrum. Αφού θα κάνεις που θα κάνεις τον κόπο, ζήτα τους να σου τα βάλουν κι αυτά (άσε που θα σου το προτείνουν και οι ίδιοι).
Καλή αρχή...

πρωτη μερα ακροασης(με τον ενισχυτη μου) και σας παρουσιαζω τις πρωτες μου εντυπωσεις.
audio spectrum sirene δεν με ενθουσιασαν και μου φανηκαν λιγο προβολικα στις φωνες.
quad 11l παρα πολυ ξεκουραστο (ακριβως οπως θα το ηθελα) αλλα οταν ανεβαινουν οι εντασεις δειχνει να πιεζεται οποτε δεν θα πιασω τις σταθμες που θελω. το quad 12l δεν το ειχε για ακροαση αλλα φανταζομαι οι χροιες και γενικοτερα οι εικονα του θα ειναι παρομοια του μικροτερου μοντελου.
To quad 12 l βαζει ισχυρη υποψηφιοτητα για αγορα. θα συνεχισω ακροασεις με monitor audio kai μαλλον και b&w.θα αφησω atc gia to τελος......

S.P.P. τα 685 τα ακουσες σε συγκριση με τα Leema και το ATC 11;

to 685 δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα 2 που αναφερεις ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης, για την ακριβεια στα μισα περιπου λεφτα των αλλων

Απάντηση: Re: αγορα ηχειου βασης

πρωτη μερα ακροασης(με τον ενισχυτη μου) και σας παρουσιαζω τις πρωτες μου εντυπωσεις.
audio spectrum sirene δεν με ενθουσιασαν και μου φανηκαν λιγο προβολικα στις φωνες.
quad 11l παρα πολυ ξεκουραστο (ακριβως οπως θα το ηθελα) αλλα οταν ανεβαινουν οι εντασεις δειχνει να πιεζεται οποτε δεν θα πιασω τις σταθμες που θελω. το quad 12l δεν το ειχε για ακροαση αλλα φανταζομαι οι χροιες και γενικοτερα οι εικονα του θα ειναι παρομοια του μικροτερου μοντελου.
To quad 12 l βαζει ισχυρη υποψηφιοτητα για αγορα. θα συνεχισω ακροασεις με monitor audio kai μαλλον και b&w.θα αφησω atc gia to τελος......

το 12L2 ειναι καλυτερο σε προσληψη ισχυος απο το 11L2, δεν θα αντιμετωπισεις αυτο το προβλημα. Επιπλεον το 12L2 ακουγεται πιο "μεγαλο".
Ακου Wharfedale γιατι εχουν την ιδια ηχητικη ταυτοτητα με τα Quad