Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Για εμενα, ας παρει εναν ενισχυτη κιθαρας και αν ειναι δυνατον λιγο "καλυτερο σε τιμη" απο την κιθαρα.
Ενας καλος ενισχυτης μπορει να "αναδειξει" μια "φθηνη" κιθαρα...δεν πιστευω ομως το αντιθετο.

Αντρέα θα συμφωνήσω. :ernaehrung004:
Γενικά, δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να ξεθυμάνεις σύντομα, απο το να ακούς αυτά που παίζεις απο κάποιο ενισχυτή πολύ χαμηλής ποιότητας. Βεβαιωμένο πολλές φορές.
Η καλή "λάμπα" βέβαια είναι άλλη φάση, αλλά όχι για όλους. Και είναι ακριβή για low budget καταστάσεις.
Το πολυεφέ πάντως με ακουστικά ή σε μικρό PA έχει ΠΟΛΥ φάση, σε κρατάει "ζεστό"... :drummer: Και έχει πολλές δυνατότητες και για άλλα πραγματάκια λίγο μετέπειτα...

Γεια σου Γιωργο!...-bye- :ernaehrung004:

Αlex..........απο τα link που εβαλες (εως 50 ) θα επαιρνα (προσωπικα) τον πρωτο...(solid state)(Ηarley Benton HB 10G)...100%. :2thumb22sup:

(2ον) Τον HB-20G (οχι για τα watt...αλλα για τις 3-band EQ.line out.)

(3oν) .... :D ......http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_15.htm -bye-

Σε μπελάδες με βάζεις.... χεχε

Θα περιμένω μέχρι τέλος του μήνα μάλλον (έτσι κιαλλιώς πιο πρίν ο ελευθερος χρόνος έχει ήδη ξοδευτεί...) και αν δω οτι με παίρνει θα χτυπήσω αυτόν. Συμφωνώ με την άποψη οτι η ποιότητα αξίζει και μάλλον θα έχει περισσοτερες επιλογές και για το μέλλον.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά! Μόλις κάνω την επόμενη κίνηση θα ενημερώσω! Μετά η επόμενη ερώτηση θα είναι για μέθοδο για αυτοδίδακτους, να ανοίξουν λίγο τα δάκτυλα... :p :p :p

Μέχρι τότε, μπας και αρχίσω την εξάσκηση, έβγαλα την παλιά ακουστική απο την αποθήκη, την καθάρισα, τις πέρασα χορδες, την κούρδισα και άρχισα να την γρατζουνάω... :thrasher: Στάνταρ οι άκρες των δακτύλων μου θα είναι μπλέ αύριο!

Αλλά έμαθα κιόλας το πρώτο κομματάκι... :award:
Στραβά κουτσα δλδ αλλα η μελωδία μελωδία. Μιας και θα με σύρει η κοπελιά αύριο στην Beyonce (να ήταν και φθηνά ρε γμτ, να παει στο καλο έχει μελωδικά κομάτια αλλα 80Ε?... μεγάλη αρπαχτη...) είχε ένας στο YouTube τα ακόρντα οπτικά (και κυρίως αργά) και κάτι κάναμε!

Βέβαια αν αντί για το αναμενόμενο αποτέλεσμα (:star:) μου φέρει την κιθάρα στο κεφάλι απο τα φάλτσα δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...:violent-smiley-008:

15watts, 1x 8" speaker, 4x amp models, 4x programmable presets, FX processor (6 different effects - 2 simultaneously), headphone out/DI out with speaker simulation, CD/mp3 input (3.5mm jack), internernal Tuner,compatible to the FBV Footpedal,

Πολύ καλή πρόταση, πράγματι, με βάση τα προσφερόμενα και τιμή κάτω απο 100; :idea:
Τώρα για την ηχητική του ποιότητα δεν μπορούμε να πούμε εξ' αποστάσεως :ears:, αλλά νομίζω Alex πως τον συγκεκριμένον τουλάχιστον θα μπορούσες να τον ακούσεις πριν τον πάρεις :drummer:

Είδα στο YouTube διάφορα κλιπάκια με αυτόν. Η αλήθεια είναι οτι δεν μου άρεσαν ιδιέτερα τα εφέ του, ούτε και τα περισσότερα απο τον ανταγωνιστή του απο ότι κατάλαβα τον PeaVy Vypyr. Λίγο περισσότερο Μεταλ απο αυτό που θέλω.

Ο ήχος που μου αρέσει είναι πό πολύ στο κλασικό ροκ, Blues, Stones, Queen, Brit Pop, american teen rock και τέτοια... Λίγη παραμόρφωση δλδ όχι το χάος του Μέταλ.
Αλλά καλύτερα όπως λές να τον ακούσω απο κοντά γιατί και με τα βιντεάκια δεν είσαι σίγουρος.

Καλή περίπτωση είναι και η είσοδος ακουστικών στον ενισχυτή. Ιδίως γιά διαμέρισμα, παίζεις με γκάζια ότι ώρα θέλεις χωρίς να ενοχλέις.

Γνώμη μου, πάρε ενισχυτή από όπου θέλεις, αλλά όργανο πιάστο στα χέρια σου πρώτα.Αφου έχεις και εμπειρία, ακόμα καλύτερα.
Παίζουν και πολλά μεταχειρισμένα και σε αγγελίες και σε μαγαζιά.

Καλή περίπτωση είναι και η είσοδος ακουστικών στον ενισχυτή. Ιδίως γιά διαμέρισμα, παίζεις με γκάζια ότι ώρα θέλεις χωρίς να ενοχλέις.

Γνώμη μου, πάρε ενισχυτή από όπου θέλεις, αλλά όργανο πιάστο στα χέρια σου πρώτα.Αφου έχεις και εμπειρία, ακόμα καλύτερα.
Παίζουν και πολλά μεταχειρισμένα και σε αγγελίες και σε μαγαζιά.

Εμπειρία στην κιθάρα δεν έχω καμία. Απο μουσική και όργανα γενικά έχω πολύ γιατί μέχρι και τα 18 ασχολιούμουν πολύ σοβαρά. Αλλά απο κιθάρα τίποτα.

Πράγματι ανεβαίνουμε... Αλλά καταλαβαίνω την λογική με την οποία γίνονται οι προτάσεις, οτι μπορεί να πάρω κάτι που να μην είναι καλό και να με ξενερώσει στο τέλος. Καλύτερα δλδ να περιμενω λιγο κανα μήνα και να πάρω κάτι καλύτερο απο το να πάρω το πιό φθηνό και να το αφήσω ή να παίρνω μετά πάλι κάτι άλλο ακριβότερο... Έτσι κιαλλίως είπαμε, και στην φωτογραφία έτσι λίγο ξεκινήσαμε και τώρα έχουμε γεμίσει το δωμάτιο μηχανές και χημικά...

Στην κιθάρα πάντως κατέληξα, θα πάρω την Fender Squier Bullet Strat στο χρώμα Daphne Blue. Ενιχυστή διαλέγουμε τώρα και κοιτάμε βιντεο με τον πορτοκαλί.

Αυτό με τα ακουστικά, δεν γίνεται σε όλους τους ενισχυτές?

Μωρέ πήγα στον Νάκα αλλά δεν τις είχε αυτές. Κάτι Yamaha είχε απο 200+ ευρώ. Έχω σποτάρεί ένα μαγαζί άλλο που πρέπει να τις έχει και θα πάω και απο κεί βολτα να την πιάσω!

Αλλά και την άλλη που έπιασα δεν κατάλαβα τπτ να πώ την αλήθεια... χεχε

Ο πορτοκάλης ωραίος ακούγεται τελικά. Τον τσέκαρα σε διάφορα βίντεο και που αρέσει και ο καθαρός και ο παραμορφωμένος ήχος. 230Ε βγαίνει το σύνολο, χωρίς θήκη και λουρί που ανέλαβε να πάρει κατα το έθιμο μας η κοπέλα μου.

Απο μεθόδους αυτοδιδαχής, τί υπάρχει. Έχω δεί κάτι βιβλία να κυκλοφορούν, αλλά δεν γνωρίζω. Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη μέθοδος είτε online, είτε σε βιβλίο που προτείνεται?

μία μέθοδος αυτοδιδαχής υπάρχει.
Χωρίς βιβλίο....
και σου παίρνει κάπου 20 χρόνια γιά να ολοκληρώσεις τα βασικά στάδια.

Απάντηση: Re: Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Μωρέ πήγα στον Νάκα αλλά δεν τις είχε αυτές. Κάτι Yamaha είχε απο 200+ ευρώ. Έχω σποτάρεί ένα μαγαζί άλλο που πρέπει να τις έχει και θα πάω και απο κεί βολτα να την πιάσω!

Αλλά και την άλλη που έπιασα δεν κατάλαβα τπτ να πώ την αλήθεια... χεχε

Ο πορτοκάλης ωραίος ακούγεται τελικά. Τον τσέκαρα σε διάφορα βίντεο και που αρέσει και ο καθαρός και ο παραμορφωμένος ήχος. 230Ε βγαίνει το σύνολο, χωρίς θήκη και λουρί που ανέλαβε να πάρει κατα το έθιμο μας η κοπέλα μου.

Απο μεθόδους αυτοδιδαχής, τί υπάρχει. Έχω δεί κάτι βιβλία να κυκλοφορούν, αλλά δεν γνωρίζω. Υπάρχει κάποια δοκιμασμένη μέθοδος είτε online, είτε σε βιβλίο που προτείνεται?

Alex, αυτός ο Αυστραλός εδώ έχει ένα πολύ ωραίο σετάκι για την περίσταση, με μαθήματα, tips, video, multimedia κλπ .
Όλα αυτά με μια χαμηλή εφάπαξ "αγορά" - το ποσό σήμερα δεν το ξέρω, θα το δείς-έχεις δικαίωμα σε όλες τις μελλοντικές βελτιωμένες εκδόσεις. Τα κατεβάζεις και στο δίσκο σου και είσαι Ο.Κ.!
Σου παραθέτω μερικά screenshots απο μέσα ;) για να καταλάβεις.
Τσέκαρε το και δες αν σε ενδιαφέρει :idea:

Attachments

Γιώργο ευχαριστώ!
Θα του ρίξω μια ματιά και αυτουνού.
Προς το παρόν έχω βρεί αυτόν εδώ τον τυπάκο, που τα έχει free (donations βασικά για όσους μπορούν) και τα εξηγεί πολύ ωραία και με βίντεο κλπ.
Έχει και ασκήσεις για να ανοίξουν τα δάκτυλά και τις κάνω στην κλασική μέχρι να έρθει η ηλεκτρική.

Ερώτηση περι θεωρείας. Βλέπω οτι κυρίως το σύστημα A B C χρησιμοποιούν και όχι τα κλασικά Λα Σι Ντο κτλ. Να τα μάθω κατευθείαν έτσι και να αφήσω τα σολφετζίδικα ή έχουν κάποια χρήση αργότερα?

Η κιθάρα και μάλιστα η "πρακτική" (όπου και θα βρεις βιβλία μουσικής από συγκροτήματα κλπ) είναι πάντα abcdefg.

Το φαντάστηκα, αλλα ήθελα να είμαι σίγουρος. Έχω μάθει στα ντο ρε μι (τσάμπα τα πήραμε τα πτυχία?) αλλα θα συνιθίσω σιγά σιγά. Ήδη σταμάτησαν να με πονάνε και τα δάκτυλα απο τις χορδές...

Ακολούθησα την συμβουλή σου και πήγα και την έπιασα.
Βρήκα ένα μαγαζί εδώ κοντά στο Μαρούσσι που τις είχε και την δοκίμασα λίγο.
Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τί έπρεπε να δώ βέβαια αλλά η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Και απείρως πιό εύκολη στο κράτημα και παίξιμο απο την ακουστική που γρατζουνάω τώρα. Η τιμή με τα μεταφορικά στα ίδια παίζει αλλα στα χρώματα τα χαλάμε λίγο, έχει μόνο μαυρη-άσπρη και δεν μου αρέσει καμία απο αυτές.
Αφου τα σχόλια είναι καλά για τον Γερμανό, θα τα πάρω όλα απο κεί να τελιώνω.

Για τον ενισχυτή κατέληξα κατα 90% στον Orange Crush 15R που έχει ωραίο ήχο τελικά. Πιό πάνω δεν πάω...