Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Επανέρχομαι στο νήμα για μια απορία ακόμα.

Αυτήν την στιγμή είμαι στο σημείο που παίζω άλλα καλύτερα άλλα χειρότερα τα ανοικτά ακόρντα στα πρώτα τάστα. Διαπιστώνω οτι το χέρι μου και τα δάκτυλά μου, φυσικά σχεδόν, είναι διαγώνια με τις χορδές. Πάνε πιο εύκολα έτσι τα δάκτυλα στις θέσεις τους.
Όμως στις ασκήσεις που κάνω για να "ανοίξουν" τα δάκτυλα (βέβαια αυτές τις κάνω στο 6-7 τάστο ακόμα) όπως και στα hammer on/flick up για να δυναμώσουν, τα δάκτυλα τα έχω κάθετα.
Σε λίγο που λέω να ξεκινήσω τα μπαρε ακόρντα, μου φαίνεται οτι θα πρέπει να είναι τελείως κάθετα τα δάκτυλά για να λειτουργούν σωστά.
Η ερώτηση μου είναι η εξής.
Θα πρέπει να προσπαθώ πλέον να παίζω με τα δάκτυλά κάθετα ακόμα και αν πρέπει να "ξαναμάθω" τα ακόρντα που εμαθα απο την αρχή? Να σταματήσω να τα έχω πλάγια ή δεν θα κάνει διαφορά?

οι δακτυλισμοί γίνονται κάθετα.
Αλλιώς έρχεται κόπωση.
Η "πλαγια" θέση γιά 5-10 βασικά ακόρντα δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Προσπάθησε κάθετα γενικώς.
Αν παίξεις και ένα Cmaj7 ή Fmaj7 στην πρώτη θέση (τυπικά "πλάγια" ακόρντα - που μεταξύ μας δεν παίζονται και αλλιώς) δεν σε χαλάει.

Ευχαριστώ!
Ο αντίχειρας πού είναι καλύτερα να βρίσκεται? Για κάθετα βλέπω οτι αν βρίσκεται απο πίσω κρατώντας "αντίστασή" μαλακά βολεύει. Όμως έτσι δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να παίξεις στην Ε που ζητάνε μερικά κομμάτια... Υποθέτω οτι κ με τους δύο τρόπους σωστά είναι, αλλα πιο είναι το "ορθόδοξο" για έναν αρχάριο μέχρι να μάθει και να μπορεί να επιλέξει μόνος?

μετά από πολλά χρόνια ο αντίχειρας πάει όπου θέλει, ανάλογα....