ΑΓΟΡΑ iMac

θενκς Νικο.

Ντινο και εγω μαλλον για το 20αρι ειμαι. Το εχω δει και μου φανηκε ιδανικο. Νομιζω οτι το 24αρι θα με κουρασει απο τοσο κοντα. Απο μακρυα για internet εχω το macmini συνδεδεμενο με 40αρα, οποτε το imac θα χρησιμοποειται μονο για δουλειες απο κοντα (photoshop κλπ.) Αρα μαλλον 20αρι.

θενκς Νικο.

Ντινο και εγω μαλλον για το 20αρι ειμαι. Το εχω δει και μου φανηκε ιδανικο. Νομιζω οτι το 24αρι θα με κουρασει απο τοσο κοντα. Απο μακρυα για internet εχω το macmini συνδεδεμενο με 40αρα, οποτε το imac θα χρησιμοποειται μονο για δουλειες απο κοντα (photoshop κλπ.) Αρα μαλλον 20αρι.

Αυτο ακριβως δλδ !!!

Τελλλοοοσςςςςς

Η δική μου "συμβουλή" είναι ότι αξίζει να περιμένετε λίγο παραπάνω προκειμένου να πάρετε τα 24άρι...και ειδικά αυτό με τον 2,8 επεξεργαστή...Και η χρηματική διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη...

Από την άλλη αν βιάζεστε δεν μπορώ να πω κουβέντα...Και το 20άρι δεν θα σας απογοητεύσει...

Η δική μου "συμβουλή" είναι ότι αξίζει να περιμένετε λίγο παραπάνω προκειμένου να πάρετε τα 24άρι...και ειδικά αυτό με τον 2,8 επεξεργαστή...Και η χρηματική διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη...

Δηλαδη ?
Ποση αναμονη ?
Ποσο κανει το 24ααρι με 2,8 ?

Από την άλλη αν βιάζεστε δεν μπορώ να πω κουβέντα...Και το 20άρι δεν θα σας απογοητεύσει...

...

Ακομα κατι, δεν το χρειαζομαι σαν "εργαλειο" για την δουλεια μου, αν αυτο παιζει καποιο ρολο

Η αναμονή θα είναι της τάξης των 3-4 εβδομάδων...Του βάζεις και 2gb ram και είσαι άρχοντας ...Για τιμή δες στο site...Περίπου εκεί παιζουν όλοι...

Καλημερα,
Πριν απο 2 ημερες ο "Αγιος Βασιλης "(η γυναικα μου) σε συνεργασια με πολυ γνωστο μελος
του Forum και πολυ καλο φιλο, κανονισαν και ηρθε πιο νωρις στο δικο μου σπιτι και εφερε ενα
20'' iMac 2.0 με 2 Giga ram.
Αληθεια νοιωθω την αναγκη να τους ευχαριστησω και τους 2 δημοσια.
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω παιδια !!!!!! . ΕΙΝΑΙ απλα ΥΠΕΡΟΧΟΣ .!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ iMac

παιδια ξερει κανεις που ειναι στημενοι ο 20αρης και ο 24αρης μαζι για μια απευθειας συγκριση? Στο mall ισως?

Νομίζω στο Apple Store της Ακαδημίας υπάρχουν και τα δύο.

Καλημερα,
Πριν απο 2 ημερες ο "Αγιος Βασιλης "(η γυναικα μου) σε συνεργασια με πολυ γνωστο μελος
του Forum και πολυ καλο φιλο, κανονισαν και ηρθε πιο νωρις στο δικο μου σπιτι και εφερε ενα
20'' iMac 2.0 με 2 Giga ram.
Αληθεια νοιωθω την αναγκη να τους ευχαριστησω και τους 2 δημοσια.
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω παιδια !!!!!! . ΕΙΝΑΙ απλα ΥΠΕΡΟΧΟΣ .!!!!!!!!!

Tέτοια λες και ...

Εφυγααααα

....έφυγε ο άλλος τρέχοντας..:flipout:

Καλορίζικος και καλοδούλευτος και των 2 !!!!

Ταινιες ΗD δεν χω σκοπο να βλεπω στον imac. Θελω τις ταινιες να τις βλεπω σε 40+ ιντσες. Internet browsing απο την αλλη, κανω με το μακμινι στην 40αρα και απο τον καναπε.
Το imac το θελω για να του φορτωσω photoshop, capture nx, ισως aperture αργοτερα, και να δουλευω τισ φωτο μου. Τιποτα αλλο το ιδιατερο.

Υπαρχει ιδιαιτερος λογος να μην προτιμησω τον 20αρι για αυτην την δουλεια?

υγ)θενκς Μπαμπη.

Ταινιες ΗD δεν χω σκοπο να βλεπω στον imac. Θελω τις ταινιες να τις βλεπω σε 40+ ιντσες. Internet browsing απο την αλλη, κανω με το μακμινι στην 40αρα και απο τον καναπε.
Το imac το θελω για να του φορτωσω photoshop, capture nx, ισως aperture αργοτερα, και να δουλευω τισ φωτο μου. Τιποτα αλλο το ιδιατερο.

Υπαρχει ιδιαιτερος λογος να μην προτιμησω τον 20αρι για αυτην την δουλεια?

υγ)θενκς Μπαμπη.

Ιδιαίτερος λόγος δεν υπάρχει...αλλά η μεγαλύτερη και καλύτερης ποιότητας οθόνη του 24αριού θα σου επιτρέψει μεαλύτερη ανάλυση στις φωτό με ταυτόχρονα χώρο για τις παλλέτες-εργαλεία του photoshop, ενώ ο ταχύτερος επεξεργαστής μαζί με προσθήκη μνήμης θα βελτιώσουν τους χρόνους στα εφαρμοζόμενα φίλτρα...Τα Raw format του Apperure είναι μεγάλα αρχεία και έχουν απαιτήσεις....

Φυσικά αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν θα κάνεις δουλειά στο μικρό...απλά στο μεγάλο θα την κάνεις καλύτερα...

To 24" έχει καλύτερη ποιότητα χρώματος (μιλάμε πάντα αν δουλεύεις επαγγελματικά),επειδή ανέφερες επεξεργασία φωτογραφίας.
Τα υπόλοιπα συν,όπως τα είπε ο Θεοθάν.

λοιπον πηγα και ειδα και τους 2 (20αρι και 24αρι) στο καινουργιο mediamarkt στην Αλιμου. Καθησα κανα μισαωρο και επαιξα.

Το συμπερασμα για την οθονη (γιατι κατα τ αλλα ειναι τα ιδια μηχανηματα) :

Θεοφαν Νικο και λοιποι, ....εχετε δικιο.

Στο 24αρι η οθονη ειναι φωτεινοτερη (στο max, το 20αρι εφτανε το 1/3 της φωτεινοτητας του 24αριου), η αναλυση ειναι δεδομενα καλυτερη αλλα και τα χρωματα ηταν πιο ευχαριστα στο ματι. Το ασπρο στο 24αρι ηταν πιο δυνατο πιο καθαρο. Για τις φωτο ειναι καλυτερο το 24αρι.

Ελπιζω να μην σε πιανει πονοκεφαλος μετα απο κανα 2ωρο.

Παντως οποιο απο τα δυο και αν ειχα τωρα, θα ημουνα πολυ ευχαριστημενος.

Ερωτηση. (ισχυει και για το μακμινι)

αν παρω καποιο απο τα δυο λιαν προσεχως και θελω να προσθεσω ενα γκικα μνημη ακομα, ποιος μπορει να μου το κανει και που. Πρεπει να τα φορτωσω και να τα παω καπου ή ερχονται και στο σπιτι. Κατι τετοιο μου φαινεται μου ειχανε πει οτι κανει καποιο apple center στον πειραια. Μην μου πειτε να μιλησω με rainbow.

Λοιποοοοοον,

Βρεθηκα για καφε στην Γλυφαδα (μιας και κατεβηκα να παρω το imac με Χρηστο, Ματθαιο, Μανωλη και ΚΟΨ.

Αφου ειπαμε διαφορα και τους ειπα οτι παω να πρω μετα τον καφε το 20αρι. τοσο ο Χρηστος οσο και ο Ματθαιος μου ειπαν οτι αξιζει να περιμενω για το 24αρι.

Τους εξηγησα οτι "αντρα θελω, τωρα τονε θελω", και αφου ηπιαμε τους καφεδες, πηγαμε με τον Χρηστο να τον παρουμε.

Φτασαμε στο καταστημα, εγω σεταρισμενος για τον 20αρι, οπου υπηρχε ετοιμοπαραδοτος.

Σε μια απελπιδα προσπαθεια μπας και, ρωησα για τον 24αρι και μου ειπαν οτι εχει 2 κομματια στο mall.

Τι να κανω, τι να κανω, δε μαμιεται λεω, παω Μαρουσι και φευγουμε.

200 μετρα παρακατω, μου λεει ο Χρηστος "και θα τρεχεις Μαρουσι τωρα...Αφου ετοιμος ησουν για το 20αρι."

Δικιο του λεω εχεις, αναστροφη και τον χτυπαω κατευθειαν.

Μεγειες μου λοιπον, μιας και με προβληματιζε κιολας το υψος του εικοσαρη (εχω λιγο περιορισμο εδω)

Ξεκιναω περιχαρος να παω σπιτι και να τον παιξω.

Δεν περασν 10 λεπτα διαδρομης, και λεω καλος σιγουρα ο 20αρης, αλλα τι διαολο για να μην παω Μαρουσι δεν πηρα τον 24αρη (ερωτηση)

Μπααα, αφου δεν μου χωραει. Τελος, αυτος ειναι που θελω....

Ερχομαι σπιτι, τον ανοιγω κατευθειαν, τον τοποθετω, ολα καλα.
Παιρνω μεζουρα, εχω και εναν ποντο καβατζα (αν επαιρνα τον 24).

Γαμωτο μου.

Πακεταρισμα, και τηλεφωνο στο mall.

"Μολις πηρα απο το καταστημα σας σην Γλυφαδα ενα μακ 20αρη, θελω ΤΩΡΑ τον 24. Εχετε, ρωταω. Εχουμε μου λεει το παλληκαρι.

"Ντινος, κρατα τον εφτασα"

Σε μια ωριτσα ημουν εκει, και τωρα σα γραφω απο τον ολοκαινουργιο 24 αρι μου..

Περιττο να αναφερω οτι η συζηγος μαλλον ενθουσιαστηκε περισσοτερο !!!
-bye--bye--bye--bye--bye-

λοιπον πηγα και ειδα και τους 2 (20αρι και 24αρι) στο καινουργιο mediamarkt στην Αλιμου. Καθησα κανα μισαωρο και επαιξα.

Το συμπερασμα για την οθονη (γιατι κατα τ αλλα ειναι τα ιδια μηχανηματα) :

Θεοφαν Νικο και λοιποι, ....εχετε δικιο.

Στο 24αρι η οθονη ειναι φωτεινοτερη (στο max, το 20αρι εφτανε το 1/3 της φωτεινοτητας του 24αριου), η αναλυση ειναι δεδομενα καλυτερη αλλα και τα χρωματα ηταν πιο ευχαριστα στο ματι. Το ασπρο στο 24αρι ηταν πιο δυνατο πιο καθαρο. Για τις φωτο ειναι καλυτερο το 24αρι.

Ελπιζω να μην σε πιανει πονοκεφαλος μετα απο κανα 2ωρο.

Παντως οποιο απο τα δυο και αν ειχα τωρα, θα ημουνα πολυ ευχαριστημενος.

Ερωτηση. (ισχυει και για το μακμινι)

αν παρω καποιο απο τα δυο λιαν προσεχως και θελω να προσθεσω ενα γκικα μνημη ακομα, ποιος μπορει να μου το κανει και που. Πρεπει να τα φορτωσω και να τα παω καπου ή ερχονται και στο σπιτι. Κατι τετοιο μου φαινεται μου ειχανε πει οτι κανει καποιο apple center στον πειραια. Μην μου πειτε να μιλησω με rainbow.

Είναι πανεύκολο και το κάνεις μόνος σου... Απλά ανοίγεις ένα πορτάκι στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν σκέφτεσαι να κάνεις αυτό όμως κάντο απ την αρχή γιατί (νομίζω) έχει δύο slots τα οποία αυτή τη στιγμή είναι πιασμένα από 2 512 τις οποίες θα αναγκαστείς να πετάξεις και να ξαναπληρώσεις 2 1024.
Επειδή εγώ το πήρα εξ' αρχής μα 2 Gb μνήμη αν σ' αυτό κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι υπόλιποι.

Αυτές ήταν αγορές!! :D

αν παρω καποιο απο τα δυο λιαν προσεχως και θελω να προσθεσω ενα γκικα μνημη ακομα, ποιος μπορει να μου το κανει και που.

Εσύ, στο σπίτι σου (ή εκεί που είναι ο iMac τέλος πάντων)..

306204_1.png

306204_2.png

Περισσότερα από την ίδια την Apple εδώ.

Αν σκέφτεσαι να κάνεις αυτό όμως κάντο απ την αρχή γιατί (νομίζω) έχει δύο slots τα οποία αυτή τη στιγμή είναι πιασμένα από 2 512 τις οποίες θα αναγκαστείς να πετάξεις και να ξαναπληρώσεις 2 1024.
Επειδή εγώ το πήρα εξ' αρχής μα 2 Gb μνήμη αν σ' αυτό κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι υπόλιποι.

Πλέον έρχεται με 1x1GB...To δεύτερο giga είναι must..