Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Απλά ανεκτός....δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα σε αυτές τις κατηγορίες.Δεν είναι νεροζούμι αν τον πατήσεις αρκετά στην κάψουλα...πάντα για τα δικά μου γούστα...

Παιδιά εδώ μέσα δεν ήρθα να το παίξω ξερόλας.
Την προσωπική μου εμπειρία παραθέτω και οντας κάποτε κάτοχος Nespresso επί 1 χρόνο.
Όταν λέω φρεσκοψημένος, δε σημαίνει να τον ψήσεις εσύ! Ήμαρτον...
Σημαίνει με ημερομηνία ψησίματος πολύ κοντά στην τρέχουσα της αγοράς.

Επί την ευκαιρία, ένας καφές που ψήθηκε την 1η του μηνός, πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την 7η και μετά.
Είναι πολύ νωρίς πιο πριν και δε θα πάρεις το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Επίσης η γλώσσα είναι ένα όργανο που επιδέχεται εκπαίδευσης.
Κανένας δε γεννιέται γευσιγνώστης ούτε στο κρασί, ούτε στον καφέ.
Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τις ποιότητες είτε μέσα από εκπαίδευση ή μέσα από προσωπικές εμπειρίες.
Έχοντας λοιπόν περάσει τη φάση της υπεραυτόματης, τη φάση της κάψουλας και τώρα τη φάση του συνδυασμού μύλου + ημιαυτόματης μηχανής κατά κάποιο τρόπο αποκτώ το δικαίωμα να κρίνω και να προτείνω αυτά που έγραψα παραπάνω.

Να πώ κ εγώ τον "πόνο" μου. Μετά από 2 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης μιας SGL Podstar μόνο με ese pods, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά μηχανής που να χρησιμοποιεί καφέ σε κόκκο, κυρίως λόγω της ακριβής τιμής των pods. Η μηχανή εννοείται είναι για το σπίτι. Η μηχανή φτιάχνει σταθερά 5-7 εσπρεσσάκια (κυρίως) καθημερινά. Αρκετά συχνά φτιάχνει και καπουτσίνο και τυχαίνει να φτιάξει και 25+ απανωτούς σε γιορτές όπως πχ. το Πάσχα που πλησιάζει!
Αντιστέκομαι στη λύση μηχανής+μύλου λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου, τουλάχιστον τώρα.
Έχω διαβάσει στο φόρουμ τα σχόλια των κατόχων μηχανών υπεραυτόματων και θα ήθελα την άποψή τους (όχι μόνο αυτών εννοείται) για τις παρακάτω τρεις υπεραυτόματες που έχω "απομονώσει":
http://www.delonghi.com/gr_el/products/ecam-23210b/
http://download.p4c.philips.com/files/h/hd8836_21/hd8836_21_pss_ell.pdf
http://www.eurogat.eu/userfiles/file/Gaggia%20Brera.pdf
Όλες αυτές είναι στην τιμή μέχρι περίπου 600 ευρώ και θα προτιμούσα να μην ανέβουμε. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να κάνει αφρόγαλο με ένα κουμπί, γιατί έχω ήδη aeroccino, οπότε καλύτερα να μην το πληρώσω extra. Ευπρόσδεκτη φυσικά κάθε αντιπρόταση στις παραπάνω...
Στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερο espressaki ...
Συνοπτικά:
Η delonghi στα χαρτιά τουλάχιστον δείχνει να έχει τις περισσότερες δυνατότητες, δλδ. 13 ρυθμίσεις κοπής(ατσάλινα κωνικά μαχαίρια), 6-14 gr. καφέ, όχι pre-infusion, ρύθμιση θερμοκρασίας νερού.
H philips saeco έχει κεραμικό μύλο(5 ρυθμίσεις),ρύθμιση για μέγεθος κόκκων (6.5-10.5 gr.), pre-infusion, ρύθμιση για θερμοκρασία.
Η Brera έχει 5 ρυθμίσεις κοπής(κεραμικός), 7-10,5 gr.καφέ, pre-infusion, δεν γράφει για ρύθμιση θερμοκρασίας, μάλλον όχι.
Λοιπόν τι λέτε?
Στις jura βλέπω σαν σημαντικότερο χαρακτηριστικό τα 16 gr. καφέ που φτάνουν στη δόση, σε σχέση με τις άλλες που φτάνουν μόνο τα 10 ή 14 gr. Αξίζουν τα παραπάνω ευρώπουλα μόνο γι'αυτό ή κρύβουν κ κάτι άλλο?

Last edited:
Παιδιά εδώ μέσα δεν ήρθα να το παίξω ξερόλας.
Την προσωπική μου εμπειρία παραθέτω και οντας κάποτε κάτοχος Nespresso επί 1 χρόνο.
Όταν λέω φρεσκοψημένος, δε σημαίνει να τον ψήσεις εσύ! Ήμαρτον...
Σημαίνει με ημερομηνία ψησίματος πολύ κοντά στην τρέχουσα της αγοράς.

Επί την ευκαιρία, ένας καφές που ψήθηκε την 1η του μηνός, πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την 7η και μετά.
Είναι πολύ νωρίς πιο πριν και δε θα πάρεις το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Επίσης η γλώσσα είναι ένα όργανο που επιδέχεται εκπαίδευσης.
Κανένας δε γεννιέται γευσιγνώστης ούτε στο κρασί, ούτε στον καφέ.
Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τις ποιότητες είτε μέσα από εκπαίδευση ή μέσα από προσωπικές εμπειρίες.
Έχοντας λοιπόν περάσει τη φάση της υπεραυτόματης, τη φάση της κάψουλας και τώρα τη φάση του συνδυασμού μύλου + ημιαυτόματης μηχανής κατά κάποιο τρόπο αποκτώ το δικαίωμα να κρίνω και να προτείνω αυτά που έγραψα παραπάνω.

Ετσι ακριβώς είναι..

Να πώ κ εγώ τον "πόνο" μου. Μετά από 2 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης μιας SGL Podstar μόνο με ese pods, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά μηχανής που να χρησιμοποιεί καφέ σε κόκκο, κυρίως λόγω της ακριβής τιμής των pods. Η μηχανή εννοείται είναι για το σπίτι. Η μηχανή φτιάχνει σταθερά 5-7 εσπρεσσάκια (κυρίως) καθημερινά. Αρκετά συχνά φτιάχνει και καπουτσίνο και τυχαίνει να φτιάξει και 25+ απανωτούς σε γιορτές όπως πχ. το Πάσχα που πλησιάζει!
Αντιστέκομαι στη λύση μηχανής+μύλου λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου, τουλάχιστον τώρα.
Έχω διαβάσει στο φόρουμ τα σχόλια των κατόχων μηχανών υπεραυτόματων και θα ήθελα την άποψή τους (όχι μόνο αυτών εννοείται) για τις παρακάτω τρεις υπεραυτόματες που έχω "απομονώσει":
http://www.delonghi.com/gr_el/products/ecam-23210b/
http://download.p4c.philips.com/files/h/hd8836_21/hd8836_21_pss_ell.pdf
http://www.eurogat.eu/userfiles/file/Gaggia%20Brera.pdf
Όλες αυτές είναι στην τιμή μέχρι περίπου 600 ευρώ και θα προτιμούσα να μην ανέβουμε. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να κάνει αφρόγαλο με ένα κουμπί, γιατί έχω ήδη aeroccino, οπότε καλύτερα να μην το πληρώσω extra. Ευπρόσδεκτη φυσικά κάθε αντιπρόταση στις παραπάνω...
Στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερο espressaki ...
Συνοπτικά:
Η delonghi στα χαρτιά τουλάχιστον δείχνει να έχει τις περισσότερες δυνατότητες, δλδ. 13 ρυθμίσεις κοπής(ατσάλινα κωνικά μαχαίρια), 6-14 gr. καφέ, όχι pre-infusion, ρύθμιση θερμοκρασίας νερού.
H philips saeco έχει κεραμικό μύλο(5 ρυθμίσεις),ρύθμιση για μέγεθος κόκκων (6.5-10.5 gr.), pre-infusion, ρύθμιση για θερμοκρασία.
Η Brera έχει 5 ρυθμίσεις κοπής(κεραμικός), 7-10,5 gr.καφέ, pre-infusion, δεν γράφει για ρύθμιση θερμοκρασίας, μάλλον όχι.
Λοιπόν τι λέτε?
Στις jura βλέπω σαν σημαντικότερο χαρακτηριστικό τα 16 gr. καφέ που φτάνουν στη δόση, σε σχέση με τις άλλες που φτάνουν μόνο τα 10 ή 14 gr. Αξίζουν τα παραπάνω ευρώπουλα μόνο γι'αυτό ή κρύβουν κ κάτι άλλο?

Δεν τις έχω δοκιμάσει αυτές που παραθετεις αλλά απο την Jura Ena 9 που εχω είμαι υπερευχαριστημενος..

Θα σου πρότεινα να πας σε κάποιο αλλο συνδυασμό ο οποίος να εχει ξεχωριστή μηχανη και μύλο.
Με budget 400-450 θα παίρνεις πάρα πολυ καλα αποτελέσματα σαφώς ανώτερα απο υπέρ αυτόματη μηχανή.
Ο συνδυασμός Gaggia Classic (amazon.co.uk) με Ascaco ή ακόμη και κάποιον μεταχειρισμένο μύλο θα ήταν ιδανικός κατα τη δική μου άποψη.
Θέλεις οπωσδήποτε τέτοια μηχανή;

Last edited:
Από Ascaso θα έπαιρνα με κλειστά μάτια μια steel uno prof, αλλά στην παρούσα φάση κοιτάζω για υπεραυτόματη γιατί δεν μπορώ να διαθέσω τον απαιτούμενο χρόνο να "εκπαιδευτώ" στη χρήση μύλου+ημιαυτόματης. Αφήστε που δεν θα φτιάχνω μόνο εγώ καφέ στο σπίτι, οπότε θέλω κάτι εύκολο στη χρήση, τουλάχιστον αντίστοιχο στην ευκολία των pods. Επίσης θέλω να απαλλαγώ από το υψηλό κόστος των pods που χρησιμοποιώ σήμερα. Η λογική μου λέει gaggia brera λόγω ονόματος αλλά και οι άλλες 2 έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά. Επίσης δεν ξέρω αν στις Jura, το γεγονός ότι δεν βγαίνει η brewing unit είναι θετικό όσον αφορά τη μακρυζωία κ τη λειτουργία τους γενικότερα!

Last edited:
Επειδή είμαι κάτοχος μια Jura impressa j5 απο 2007, έχω μόνο καλά λόγια να πω, φτιάχνω καθημερινά 4+ καπουτσινο και το μόνο που χρειάζεται ειναι το καθάρισμα της με ταμπλέτες και αφαλάτωση. Κάθε δυο χρονια την στέλνω service για αλλαγή o- rings και μετά δουλεύει σαν καινούργια! Αν δεν ειναι πρόβλημα τα λεφτά, σου συνιστώ να εμιστευτείς τη μάρκα

Υπάρχουν στο Internet διάφοροι οδηγοί για service αλλα θέλει δουλεια και δεν έχω μπει ακόμα στην διαδικασία να το δοκιμάσω μόνος μου

Αν πάρω τελικά μια Jura Ena 7 από amazon.de ή ένα άλλο στην αυστρία , από υποστήριξη στην Ελλάδα τι γίνεται? Θα ισχύει η εγγύησή της? Την βρίσκω 660euro.

Πρέπει να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο για να ξέρεις σίγουρα.
Καλές φαίνονται και οι 3 πάντως.
Γνώμη μου είναι ότι ο κεραμικός μύλος είναι που κάνει τη διαφορά στις υπεραυτόματες και οι πολλές διαβαθμίσεις κοπής.
Αν η Delonghi έχει κεραμικά burrs, είναι καλή περίπτωση!

Επίσημος αντιπρόσωπος για Ελλάδα ειναι η coffeeway. Αν δεν βαριέσαι κανε μια βόλτα απο το golden hall έχει μαγαζί όπου πουλάει κιόλας καφέ που φτιάχνει με jura. Δοκίμασε να δεις πως σου φαίνεται, αν έχει και το μοντέλο που σε ενδιαφέρει ζητά τους να στο παρουσιάσουν. Μπορείς να τους ρωτήσεις αν ισχύει η εγγύηση απο άλλη χώρα.

Αν πάρω τελικά μια Jura Ena 7 από amazon.de ή ένα άλλο στην αυστρία , από υποστήριξη στην Ελλάδα τι γίνεται? Θα ισχύει η εγγύησή της? Την βρίσκω 660euro.

Την βρίσκεις και στα 600 απο alternate

Λοιπόν παιδιά καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Πήγα στο coffeeway του golden, όπου έχουν τρεις μόνο Jura, δύο καινούργιες και μια μεταχειρισμένη. Όλες είναι από πιο ακριβές σειρές, όχι ena, νομίζω J7. Αυτές έχουν μείνει, χαρακτηριστικά τη μεταχειρισμένη την δίνουν 750 ευρώ! Το περίεργο είναι ότι η εταιρεία έχει σταματήσει την εισαγωγή νέων μηχανών, αλλά θα συνεχίζει να υποστηρίζει όσες έχει ήδη πουλήσει! Δεν θα ξαναεισάγει νέα μοντέλα, μου είπαν! Το ίδιο μου είπαν και στο κατάστημα λουμίδης στην Κηφισιά που είχε παλαιότερα τις Jura. Οπότε στην Ελλάδα δεν ξαναφέρνουν. Σε ερώτησή μου αν θα υποστηρίξουν (εγγύηση) μηχανή αγορασμένη από το εξωτερικό μου είπαν ναι, αρκεί να έχει απόδειξη.
Το alternate είναι έμπιστο κατάστημα γενικά? Έχει ψωνίσει κανείς από αυτούς? Φοβάμαι λίγο μήπως την διαλύσουν στη μεταφορά...κ άντε μετά να την ψαναστέλνεις έξω. Πάντως νομίζω στα 600ευρώ καλύτερα Jura από τις άλλες...,ε?
(Το Via Espresso στο Mall πότε έκλεισε? Δεν το είχα πάρει χαμπάρι!)