thankin
Supreme Member
Εγώ για Nespresso παίρνω αυτές http://www.spi-discount.net/el/kpoules/418-capsul-in-grece-543003130505.html
ευχαριστημενος? ή νεροζουμι?
Εγώ για Nespresso παίρνω αυτές http://www.spi-discount.net/el/kpoules/418-capsul-in-grece-543003130505.html
την πρωτη εννοεις.η δευτερη εχει 15bar
ειναι σχετικα ογκωδης η francis βλεπω....
Οχι είναι αρκετά normal σε όγκο.
Μην σε ξεγελάνε οι φωτογραφίες
Παιδιά εδώ μέσα δεν ήρθα να το παίξω ξερόλας.
Την προσωπική μου εμπειρία παραθέτω και οντας κάποτε κάτοχος Nespresso επί 1 χρόνο.
Όταν λέω φρεσκοψημένος, δε σημαίνει να τον ψήσεις εσύ! Ήμαρτον...
Σημαίνει με ημερομηνία ψησίματος πολύ κοντά στην τρέχουσα της αγοράς.
Επί την ευκαιρία, ένας καφές που ψήθηκε την 1η του μηνός, πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την 7η και μετά.
Είναι πολύ νωρίς πιο πριν και δε θα πάρεις το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Επίσης η γλώσσα είναι ένα όργανο που επιδέχεται εκπαίδευσης.
Κανένας δε γεννιέται γευσιγνώστης ούτε στο κρασί, ούτε στον καφέ.
Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τις ποιότητες είτε μέσα από εκπαίδευση ή μέσα από προσωπικές εμπειρίες.
Έχοντας λοιπόν περάσει τη φάση της υπεραυτόματης, τη φάση της κάψουλας και τώρα τη φάση του συνδυασμού μύλου + ημιαυτόματης μηχανής κατά κάποιο τρόπο αποκτώ το δικαίωμα να κρίνω και να προτείνω αυτά που έγραψα παραπάνω.
Να πώ κ εγώ τον "πόνο" μου. Μετά από 2 χρόνια απροβλημάτιστης χρήσης μιας SGL Podstar μόνο με ese pods, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά μηχανής που να χρησιμοποιεί καφέ σε κόκκο, κυρίως λόγω της ακριβής τιμής των pods. Η μηχανή εννοείται είναι για το σπίτι. Η μηχανή φτιάχνει σταθερά 5-7 εσπρεσσάκια (κυρίως) καθημερινά. Αρκετά συχνά φτιάχνει και καπουτσίνο και τυχαίνει να φτιάξει και 25+ απανωτούς σε γιορτές όπως πχ. το Πάσχα που πλησιάζει!
Αντιστέκομαι στη λύση μηχανής+μύλου λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου, τουλάχιστον τώρα.
Έχω διαβάσει στο φόρουμ τα σχόλια των κατόχων μηχανών υπεραυτόματων και θα ήθελα την άποψή τους (όχι μόνο αυτών εννοείται) για τις παρακάτω τρεις υπεραυτόματες που έχω "απομονώσει":
http://www.delonghi.com/gr_el/products/ecam-23210b/
http://download.p4c.philips.com/files/h/hd8836_21/hd8836_21_pss_ell.pdf
http://www.eurogat.eu/userfiles/file/Gaggia%20Brera.pdf
Όλες αυτές είναι στην τιμή μέχρι περίπου 600 ευρώ και θα προτιμούσα να μην ανέβουμε. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να κάνει αφρόγαλο με ένα κουμπί, γιατί έχω ήδη aeroccino, οπότε καλύτερα να μην το πληρώσω extra. Ευπρόσδεκτη φυσικά κάθε αντιπρόταση στις παραπάνω...
Στόχος είναι όσο το δυνατόν καλύτερο espressaki ...
Συνοπτικά:
Η delonghi στα χαρτιά τουλάχιστον δείχνει να έχει τις περισσότερες δυνατότητες, δλδ. 13 ρυθμίσεις κοπής(ατσάλινα κωνικά μαχαίρια), 6-14 gr. καφέ, όχι pre-infusion, ρύθμιση θερμοκρασίας νερού.
H philips saeco έχει κεραμικό μύλο(5 ρυθμίσεις),ρύθμιση για μέγεθος κόκκων (6.5-10.5 gr.), pre-infusion, ρύθμιση για θερμοκρασία.
Η Brera έχει 5 ρυθμίσεις κοπής(κεραμικός), 7-10,5 gr.καφέ, pre-infusion, δεν γράφει για ρύθμιση θερμοκρασίας, μάλλον όχι.
Λοιπόν τι λέτε?
Στις jura βλέπω σαν σημαντικότερο χαρακτηριστικό τα 16 gr. καφέ που φτάνουν στη δόση, σε σχέση με τις άλλες που φτάνουν μόνο τα 10 ή 14 gr. Αξίζουν τα παραπάνω ευρώπουλα μόνο γι'αυτό ή κρύβουν κ κάτι άλλο?
Αν πάρω τελικά μια Jura Ena 7 από amazon.de ή ένα άλλο στην αυστρία , από υποστήριξη στην Ελλάδα τι γίνεται? Θα ισχύει η εγγύησή της? Την βρίσκω 660euro.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.