Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Λοιπόν παιδιά καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Πήγα στο coffeeway του golden, όπου έχουν τρεις μόνο Jura, δύο καινούργιες και μια μεταχειρισμένη. Όλες είναι από πιο ακριβές σειρές, όχι ena, νομίζω J7. Αυτές έχουν μείνει, χαρακτηριστικά τη μεταχειρισμένη την δίνουν 750 ευρώ! Το περίεργο είναι ότι η εταιρεία έχει σταματήσει την εισαγωγή νέων μηχανών, αλλά θα συνεχίζει να υποστηρίζει όσες έχει ήδη πουλήσει! Δεν θα ξαναεισάγει νέα μοντέλα, μου είπαν! Το ίδιο μου είπαν και στο κατάστημα λουμίδης στην Κηφισιά που είχε παλαιότερα τις Jura. Οπότε στην Ελλάδα δεν ξαναφέρνουν. Σε ερώτησή μου αν θα υποστηρίξουν (εγγύηση) μηχανή αγορασμένη από το εξωτερικό μου είπαν ναι, αρκεί να έχει απόδειξη.
Το alternate είναι έμπιστο κατάστημα γενικά? Έχει ψωνίσει κανείς από αυτούς? Φοβάμαι λίγο μήπως την διαλύσουν στη μεταφορά...κ άντε μετά να την ψαναστέλνεις έξω. Πάντως νομίζω στα 600ευρώ καλύτερα Jura από τις άλλες...,ε?
(Το Via Espresso στο Mall πότε έκλεισε? Δεν το είχα πάρει χαμπάρι!)

Το alternate ειναι απόλυτα αξιόπιστο έχω ψωνίσει προβολεα απο εκει και ολα καλα. Νομίζω και άλλοι απο εδω . Προχωρά άφοβα.

Εγω όταν την ειχα πάρει (πέρυσι) η coffeeway με ειχε παραπεμψει στον Αντωνη Λουμιδη στην Κηφησια, απο οπου και αγορασα. Εντυπωση μου κανει που ουτε αυτος τις φερνει παντως..

Εφόσον σε καλύπτουν στο θέμα εγγύησης τότε προχώρα, πιστεύω ότι δεν θα το μετανιωσεις. Τουλάχιστον καφέ δοκιμασες απο το coffeeway στο mall;

Δυστυχώς δεν δοκίμασα γιατί τη μηχανή που χρησιμοποιούσαν την έχουν για πώληση σαν μεταχειρισμένη(750 )!

Last edited:
Καλημέρες παιδες (με μικρή διαφορά ώρας βέβαια)

Βρέθηκα με μια εσπρεσσιέρα Nespresso (D250) ουρανοκατέβατη σπίτι μου (από φίλους που έφευγαν από δω και μοίραζαν το νοικοκυριό τους). Μια και ακόμα δεν είχα πάρει καφετιέρα εδώ, μου καλάρεσε σαν ιδέα να τη δοκιμάσω, γι'αυτό και πήρα μια 10άδα κάψουλες Arpeggio (χρυσοπληρωμένες απ'το amazon)

O καφές που κάνει δεν είναι καθόλου κακός. Σίγουρα δε συγκρίνεται με άλλα hi-end τέρατα των 2 χιλιάδων, αλλά είναι από τα καλύτερα εσπρεσσάκια που έχω δοκιμάσει εδώ πέρα (που γενικά δεν πίνει εσπρέσσο καθόλου ο κόσμος, οπότε τα πράγματα είναι λίγο τριτοκοσμικά).

Το θέμα είναι... που παίρνουμε κάψουλες ρε αδέρφια...; Στο Αμαζον μιλάμε για πάνω από δολλάριο ο καφές, στο site της Nespresso... πάει 0.65$ η μία, και 6.90$ τα μεταφορικά, πράγμα που σημαίνει ότι αν πάρεις 50άδα, σου έρχεται 0.80$ ο καφές ενώ στην 100άδα πέφτει στα 0.72$.

Δεν είναι τραγικό το ποσό, αλλά σίγουρα μιλάμε για άλλη τάξη μεγέθους από τον κλασσικό bulk lavazza που έπαιρνα απ'το supermarket στην Ελλαδάρα όπου με 5-6 ευρώ έφτιαχνες εύκολα 30 γενναιόδωρους καφέδες.

..οπότε μήπως έχει πάρει το μάτι σας άλλα μέρη στα οποία να πωλούνται κάψουλες σε 100άδες πχ πιο φτηνά;

Last edited:
Απο ένα ποσό και πάνω έχουν δωρέαν μεταφορικά συνήθως στην Nesspresso. Δες το μήπως σε βολεύει έτσι. Πάντως και εγώ θα σε συμβούλευα να μεις πας σε refills. Τζαμπα λεφτά. Απο τις υπάρχουσες η Arpegio είναι και για μένα η καλύτερη, ενώ αξίζουν συχνά οι special edition που βγάζει. H Trieste που τρέχει τώρα είναι εξαιρετική και έχω ήδη στοκάρει καμια 50αρια κάπσουλες πριν την αποσύρουν. Την πάτησα μια φορά με την Crealto που με τρέλανε και μετά την έψαχνα στο ebay...

Εμίλ ήθελα να μη μπλεξω με refill ακόμα αφού είμαι πρωτάρης και θέλω να δω γεύσεις κλπ.

Άλεξ, τα μεταφορικά τα αφαιρεί για 200 κάψουλες, που είναι πολλές για μένα. Αλλά ίσως βρω κάποιον να παίρνουμε μαζί.

Μπράβο μια πολυ καλη επιλογή. Ειδικά απο amazon ειναι αρκετα καλη και η τιμη.
Το συνδύασες μήπως και με κάποιο μύλο;