Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Ήθελα να ρωτήσω αυτούς που έχουν πάρει τέτοιες καφετιέρες τα προηγούμενα χρόνια, τις χρησιμοποιούν τώρα; Είναι μόδα των καιρών ή εξυπηρετούν ανάγκη;

Εμείς σπίτι και δουλειά εδώ και χρόνια εξυπηρετούμαστε με nes και με καφετιέρες φίλτρου. Ένας φίλος που πήρε πριν 2 μήνες μια Krups Dolce Gusto μου είπε την χρησιμοποίησε για καμιά εβδομάδα και μετά γύρισε στον ness και τους φραπέ σαν εξαρτημένος.

Για αυτό ρωτάω αυτοί που έχουν πάρει πριν αρκετό καιρό ας απαντήσουν.

Και στο χωριό του πατέρα μου,χρόνια τώρα οι νοικοκυρές εξυπηρετούνται με σκάφες για να πλύνουν τα ρούχα.Μία γιαγιά μάλιστα,της πήρε ο γιός της πλυντήριο,της έπλυνε τα ρούχα μία φορά,αλλά εκείνη μετά ξαναγύρισε στη σκάφη της.

Πολύ αστείο Σωκράτη πραγματικά γελάσαμε. Προφανώς το επιπεδο σου είναι πλυντηρίου και το δικό μου σκάφης.
Εγώ ρώτησα αν αξίζει να δώσει κάποιος τα λεφτά ή όχι, όχι για να τσακωθώ μαζί σου

Last edited:
Όχι βρε παιδιά όχι και πάλι όχι με στεναχωρήσατε τώρα! Τώρα διάβασα τα προηγούμενα posts!
Αγοράσετε τις καφετιέρες και ψάχνετε τώρα στο ebay για κάψουλες!
Φρίκαρα! τι κάνει η διαφήμιση...

Ίδιο πράγμα με τα BlueRay Players! Αγοράσαμε player αλλά τώρα δεν έχουμε λεφτά για δίσκους!

Στο ξαναβάζω και διάβασέ το προσεκτικά.Είπες ότι διάβασες όλα τα ποστς.
Είδες εσύ κανέναν να γράφει ότι το γύρισε στο Νες?

Δεν διάβασα όλα τα posts έκανα λάθος, μια σελίδα πίσω πήγα. Μάλλον έχεις δίκιο. Θα το δοκιμάσω.

ελα παλικαρια παμε γερα και ας ξεφυγαμε ολιγον τι -bye- Εγω παντως απο τοτε που εμαθα να δουλεευω τη καφετιερα με το φιλτρο ακομα κ σημερα μετα απο ποσα χρονια δε μπορω μακρια τους. Ενταξει πινε και ελληνικο κ φραπε κ φρεντο απ ολα αλλα αμα μου τη παρεις μακρια θα παθω κατι χιχιχιχιχιιιιιι

Ειδικα σημερα το πρωι εφυγα βιαστικα με τη γυναικα χωρις να πιω καφε κ επαθα ηστερικο σοκ!!! Βεβαια πως τα καταφερα και ουτε χθες ηπια εσπασα ολα τα ρεκορ!!! Τωρα τελειωνω το 3 ποτηρι χιχιχιχιχιχιιιιιιι

Προσωπικα κ με τη εσπρεσσιερα μετα απο 5-6 χρονια δε ξερω αν θα εχω την ιδια ή οχι το σιγουρο ειναι οτι κατι θα υπαρχει!!

Εδω εχω μεταφερει τη τρελα μου κ στον ανιψιο αυτος μου εδωσε κ τις συμβουλες περι εσπρεσσο!! -bye-

υγ.. οποτε σωκρατη η καψουλες δεν ε??

Πάντως από όταν ξεκίνησα να πίνω καφέ με το σύστημα της Nespresso έφθασα τους 3-4 καφέδες την ημέρα, είναι απόλαυση να πίνεις εύκολα καλό καφέ.

Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Πάντως από όταν ξεκίνησα να πίνω καφέ με το σύστημα της Nespresso έφθασα τους 3-4 καφέδες την ημέρα, είναι απόλαυση να πίνεις εύκολα καλό καφέ.

Αυτό λέμε.

ελαφρως off topic αλλα ο καλυτερος καφες της αγορας γινετε με αυτη την παλαιου τυπου καφετιερα

1. Μπορεί κανείς να βρει καφέ σε κόκκους ακόμη και με 12 ευρώ το κιλό.

2. Ένας πολύ καλός μύλος κοστίζει γύρω στα 70 ευρώ. Υπάρχουν και πιο φτηνοί και πιο ακριβοί.

Αν λοιπόν θέλετε πολύ φτηνό εσπρέσο αλλά όσο το δυνατόν πιο φρέσκο, μια λύση είναι να αλέθετε τους κόκκους σπίτι σας ώστε ο καφές να είναι πάντα φρέσκος και να χρησιμοποιείτε μια κλασική καφετιέρα εσπρέσο. Είναι βέβαια μπελάς, αλλά πάρτε το σαν ιεροτελεστία.

Στο άλλο άκρο, υπάρχουν οι υπεραυτόματες καφετιέρες, όπως οι Jura

http://www.jura.com/

Νομίζω ότι αρχίζουν από 700 ευρώ. Αυτές παίρνουν κόκκους κατευθείαν και είναι πολύ εύκολες στη χρήση. Αν καταναλώνετε πολύ καφέ, ίσως να είναι καλύτερη λύση γιατί σε βάθος χρόνου οι καψούλες ίσως να σας φάνε περισσότερα χρήματα.

ειναι πολυ απλη στην λειτουργια. μια πυριμαχη "κανατα" στην οποια τοποθετεις ενα χαρτινο φιλτρο, ειδικης υφανσης, που αφηνει τον καφε να περασει διχως να σταματα τα αρωματικα του ελαια. μπορει απο εμφανιση να μην ειναι κατι ιδιαιτερο, μαλλον απλοικη 8α ελεγα αλλα απο γευση ειναι απεριγραπτη...

Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Τα φίλτρα της τα βρίσκεις στην αγορά ή πρέπει να τα κάνεις παραγγελία στην εταιρία?

εαν λες για τα φιλτρα της chemex, εδω στο ελλαδισταν δεν 3ερω κατα ποσο κυκλοφορουν... μπορεις να δοκιμασεις με φιλτρα γαλλικου καφε.

εδω τα γνησια http://www.chemexcoffeemaker.com/Filters.htm

Να προσθέσω και χτεσινή εμπειρία σχετικά με το customer service της Tassimo γιατί καλή είναι η αγορά αλλά σημασία μεγάλη έχει και το μετά .

Κάνω συχνές παραγγελίες online γιατί δεν φέρνουν ακόμα μερικούς τύπους καφέ και πάντα ερχόταν στην ώρα τους . Όμως η τελευταία παραγγελία άργησε και τους παίρνω τηλέφωνο να δω τι γίνεται.

Ο ευγενέστατος κύριος από την άλλη άκρη της γραμμής μου είπε ότι το κούριερ δεν με βρήκε και επέστρεψε την παραγγελία ... Του είπα ότι δεν έχω βρει σημείωμα ή δεν με κάλεσαν καν στο κινητό να μου πουν ότι έτσι είναι.

Και μου λέει συγνώμη για την ταλαιπωρία και την υπομονή σας , σας ξαναστέλνομαι την παραγγελία και σας βάζω στην κούτα και επιπλέον προϊόντα ως δείγμα συγνώμης !!!

Να λέμε λοιπόν και τα καλά .Εύγε στην Tassimo/Bosch και στην Kraft

ασχετο αλλα σημερα πηγαμε επισκεψη σε κατι συγγενικα προσωπα τα οποια εδω κ κανα διμηνο εχουν αγορασει (σε κοκκινο φυσικα χιχιχιιιιιι) τη tassimo/bosch. Αφου ηπια δυο καπουτσινο ετσι δοκιμαστικα χιχιχιχιιιι κ αφου εκανε μια μικρη παρουσιαση στη γυναικα δηλωσαν αρκετα ενθουσιασμενοι σε σημειο που πινουν περισσοτερους καφεδες απ οτι στο παρελθον. Να σημειωσω οτι δεν ειναι οι ειδικοι στον καφε απλα αυτο που πινουν τους αρεσει κ τη βρισκουν πολυ πρακτικη ευκολη γρηγορη κλπ κλπ... Ουτε λερωνουν τσακ η καψουλα μεσα κ παπαλα!!
Ωραια ηταν αλλα μαλλον θα παω προς Crups μερια.... Αλλη χαρη χιχιχιιιιι :music-smiley-005:

ασχετο νο2 αλλα χθες που περασα απτα mymarker ειχαν βαλει προσφορα πακετακια καφεδων της τασσιμο... απλα εφαγα σκαλωμα τωρα περνεις ενα κ σου δινουν ενα δωρο ή στα δυο το τριτο δωρο... -bye-

Και το μεγα κολπο για τελειο αφρογαλα:

Βαζουμε σε ενα μπρικι αρκετο γαλα, το ζεσταινουμε σε χαμηλη φωτια και ταυτοχρονα χτυπαμε με το μιξερακι, το οποιο το εχουμε να ακουμπαει σχεδον στον πατο.

Το τελειο αφρογαλα.
Ουτε ατμος, ουτε αεροτσινο, ουτε τιποτα.