Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Βασικά να κοιτάξεις να αποθηκεύει κάποια ποσότητα καφέ και να ρίχνει συγκεκριμένη μερίδα ώστε να σου βγάζει τον καφέ όπως πρέπει.Επίσης υπάρχουν και μερικές που σου κόβουν φρέσκο τον καφέ.Αυτές τύπου νεσπρέσο νομίζω ότι σε βάζουν στην λογική να αγοράζεις δικές τους μερίδες και δεν μπορείς να βάλεις ότι σ 'αρέσει και φυσικά αυτές οι μερίδες κοστίζουν.Να μην πάρουμε το ενδεχόμενο να αποφασίσει η εταιρία ότι πρέπει να σταματήσει την παραγωγή οπότε την κάνεις λαμπατέρ.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος φίλος που την έχει.

Υπαρχουν 16 διαφορετικες γευσεις. (οι 3 χωρις καφεινη)

Οι λοιπες χωριζονται σε γευσεις και ποσο δυνατοι ειναι. Καποιες ειναι για εσπρεσσο, καποιες (και) για καπουτσινο (διπλη δοση σε 1 καψουλα)

Οι γευσεις αγοραζονται κατα 10δες, και κοστιζουν απο 4 εως 4,5 ευρω η δεκαδα.

Για καποιον που θελει να πινει ενα ωραιοτατο καφεδκι, ειναι πολυ καλυ λυση, δεν χρειαζεται ουτε καθαρισμα, ουτε πλυσιματα, ουτε φασαρια γενικα.
Σε ελαχιστα λεπτα ευχαριστιεσαι το καφεδακι σου. (ποιο γρηγορα απο εναν πχ ελληνικο διπλο)

Last edited:
Εσύ να περιμένεις τον Pass να βγάλει καφετιέρα σε τάξη Α :flipout:

Καυτος θα ειναι σιγουρα. :D

Δεν πρότεινα να διαβάσεις ολόκληρο το forum παρά μόνο να κάνεις τον κόπο να γραφτείς.
Αν λοιπόν το είχες κάνει θα είχες τη δυνατότητα να μπεις στην κατηγορία Συμβουλές Αγοράς και το πρώτο thread που είναι η αγορά Μηχανής / Μύλου.
http://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=703

Απο οτι ειδα δεν χρειαζεται εγγραφη για να δεις ολες τις κατηγοριες οποτε παλι τα 3/4 του ποστ σου δεν με βοηθησε.

Παντως θα το μελετησω και ευχαριστω για το λινκ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Υπαρχουν 16 διαφορετικες γευσεις. (οι 3 χωρις καφεινη)

Οι λοιπες χωριζονται σε γευσεις και ποσο δυνατοι ειναι. Καποιες ειναι για εσπρεσσο, καποιες (και) για καπουτσινο (διπλη δοση σε 1 καψουλα)

Οι γευσεις αγοραζονται κατα 10δες, και κοστιζουν απο 4 εως 4,5 ευρω η δεκαδα.

Για καποιον που θελει να πινει ενα ωραιοτατο καφεδκι, ειναι πολυ καλυ λυση, δεν χρειαζεται ουτε καθαρισμα, ουτε πλυσιματα, ουτε φασαρια γενικα.
Σε ελαχιστα λεπτα ευχαριστιεσαι το καφεδακι σου. (ποιο γρηγορα απο εναν πχ ελληνικο διπλο)
:a0210:

χαζεψα λιγο το αντιστοιχο φορουμ αλλα μιλαμε οτι καφες = επιστημη!!! μαλλον ισχυει οτι το καλο θα το πληρωσεις χρυσαφι οποτε μηπως να μεινω στη φραπεδια μου κ τον ελληνικο το χειμωνα??? :flipout::flipout::flipout:

Εντάξει υπάρχει και μια τάση να τα κάνουν όλα επιστήμη και να σε μπερδεύουν.Υπάρχει πιο μερακλίδικος και γευστικός από τον Ελληνικό?Απλά ένα μπρίκι και φωτιά.Κι όμως και εκεί είχαν μια εποχή τους ειδικούς (να δεις πως τους λέγανε :chinscratch:).

Για εσπρέσσο σε λογική τιμή χωρίς μύλους και τα συναφή, Gaggia (200 ευρώ προ 4ετίας). Είχα δοκιμάσει (σε φίλους) ένα σωρό (krups και παρεμφερείς των 100-120 ευρώ, αλλά καϊμάκι της προκοπής στον εσπρέσο δεν...). Με τον ίδιο τύπο καφέ πάντα, όλες είχαν ένα αποτέλεσμα λίγο προς το νεροζούμι.

Χειρότερες όλων κάτι mulinex και krups που είχαν μαζί και συσκευή για γαλλικό. Φίλος με τέτοια νόμισε μια φορά που ήρθε σπίτι ότι του έφτιαξα ελληνικό.

Nesrpesso πολύ καλός καφές, αλλά είσαι εξαρτημένος από μια μόνο μάρκα. Δεν θα πάρω. Κατά καιρούς αλλάζω και ποικιλίες καφέ, μου αρέσει να δοκιμάζω.

Last edited:

Nesrpesso πολύ καλός καφές, αλλά είσαι εξαρτημένος από μια μόνο μάρκα. Δεν θα πάρω. Κατά καιρούς αλλάζω και ποικιλίες καφέ, μου αρέσει να δοκιμάζω.

Ευτυχως συνονοματε οχι πια :a0210:

Εχω μια Krups και χρησιμοποιω Lavazza χρυσο. Μετα απο πολλες αλλαγες, και ακομα και κοκκους. Και ο κοκκινος καλος ειναι, αν και οχι και τοσο.
Ο καφες που βγαζει ειναι καταπληκτικος.

Στην δουλεια εχουμε μια Nespresso. Με διαφορες καψουλες. Συνηθως βαζω την "7".
Καταπληκτικος καφες και εδω.

Για το αφρογαλα χρησιμοποιω μιξερακι, χτυπαω το γαλα και αν θελω "αφρογαλα" τοτε το περναω λιγο απο τον ατμο.

Σιγουρα η ολη διαδικασια απεχει πολυ απο την ευκολια του νες και ποσο μαλλον του φραπε.
Αλλά το αποτελεσμα ειναι αλλου...

Κι εμένα ο Αη Βασίλης μου έφερε την φτηνότερη nespresso που ήταν η Crups Essential που όμως δεν βλέπω να υπάρχει τωρα στον καταλογο και μαλλον αντικατασταθηκε απο την παρακάτω
http://www.nespresso.gr/displayBlueMachineDetails.asp?MID=575
Την ειχα πληρωσει 99 ευρω μαζί με 30 ευρώ καφέδες, δηλαδή καθαρή τιμή 69 ευρώ. Στα θετικά η πολύ μεγαλη ποικιλία καφέδων, δεν μου άρεσαν όλοι αλλά στην επόμενη παραγγελία θα ξέρω ακριβώς ποιούς θα παραγγείλω, αφού τους έχω δοκιμάσει όλους
Προσωπικά πίνω μόνο φρεντο καπουτσίνο, εσπρέσσο με τίποτε και αναγκάστηκα στην αγορά γιατι έκλεισαν και τα δύο καφέ απέναντι απο την δουλειά μου

Εχω ενα μπρικι bialleti για εσπρεσο, και κανω και αφρογαλα σπεσιαλ με το χτυπητηρι του καφε για καπουτσινο. Δεν εχω κανενα παραπονο, η δουλεια μου γινεται με το παραπανω. (μπορω να ζησω και χωρις καιμακι στον εσπρεσο)

Φυσικα και οχι.
Την μεγαλυτερη ποικιλια, ακομα και δυνατοτητα να φτιαξεις δικη σου ποικιλια, την εχει μια εσπρεσιερα με κουπ και σιτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Τις έχεις δοκιμάσει??
Γιατί φαίνεται πολύ καλή λύση ωστε να δοκιμάσει κανείς και άλλες γεύσεις..

Την περιμενω απο ebay , οποτε και θα ενημερωσω.

ΤΑ κάνει όλα και συμφέρει.....και σε κοκκινάκι.....:flipout::flipout::flipout:

f1b521852c5f6e4ee5ada64e876b4bba_medium.jpg

http://www.skroutz.gr/s/316865/Krups-Dolce-Gusto-Circolo-Red.html

Την πήραμε πριν 10 μερες (σε μαυρο) και οι πρωτες εντυπώσεις ειναι πολύ καλές

Αριστος espresso (ειδικά ο intenso), πολύ καλή σοκολάτα, πολύ καλός cappucino (αλλά θελει λιγο πειραματισμο να βρεις την ιδανική αναλογία γάλα-καφε), αρκετές παραλλαγές και ..παρασκευή κρυου cappucino (freddo) σε 2 μηνες που θα βγουν οι σχετικές κάψουλες..

Aν παντως είσαι μερακλής και εχεις λεφτά για ξόδεμα και χρόνο για ενασχόληση (μύηση), η απόλυτη επιλογή (σαν εταιρεία) είναι

http://www.coffeeway.jura.com/home_coffeeway_x.htm

Last edited: