Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Την πήραμε πριν 10 μερες (σε μαυρο) και οι πρωτες εντυπώσεις ειναι πολύ καλές

Αριστος espresso (ειδικά ο intenso), πολύ καλή σοκολάτα, πολύ καλός cappucino (αλλά θελει λιγο πειραματισμο να βρεις την ιδανική αναλογία γάλα-καφε), αρκετές παραλλαγές και ..παρασκευή κρυου cappucino (freddo) σε 2 μηνες που θα βγουν οι σχετικές κάψουλες..

Aν παντως είσαι μερακλής και εχεις λεφτά για ξόδεμα, η απόλυτη επιλογή (σαν εταιρεία) είναι

http://www.coffeeway.jura.com/home_coffeeway_x.htm
Τις ποσότητες νερού δεν τις υπολογίζει η καφετιέρα?

Xoντρικά ναι, έχει μια αναλογία σε σχέση με το ειδος του καφέ (τα αναγράφει στις οδηγίες) αλλά εγώ π.χ βλέπω οτι για τα γουστα μου θα σταματήσω την πρώτη φάση (προετοιμασια αφρόγαλου ) λιγο πριν το default γιατι αλλιως ο καφές μου φαινεται πολύ light..

Απο οτι διαβασα η πατεντα τις nespresso ληγει οπου ναναι και θα επιτραπει και σε αλλους κατασκευαστες να πουλανε και αλλες ποικιλιες καφε.Νομιζω οτι στην γαλλια ηδη κυκλοφορουν.

Απο οτι διαβασα η πατεντα τις nespresso ληγει οπου ναναι και θα επιτραπει και σε αλλους κατασκευαστες να πουλανε και αλλες ποικιλιες καφε.Νομιζω οτι στην γαλλια ηδη κυκλοφορουν.

Μακάρι να γίνει, συνηγορεί ακόμη πιο πολύ στην αγορα καφετιέρας τύπου νεσπρεσσο γιατι θα γίνει....ακόμη πιο στάνταρ! Στην περίπτωση αυτή οι λοιποι έχουν ήδη χάσει απο χέρι ενω (το κυριότερο) θα φτηνύνουν οι καφέδες που εδώ πωλούνται 41 ή 45 λεπτά η δόση, όταν οι ίδιοι στην...φτωχή Γαλλία πωλούνται 31 ή 35 λεπτά!

Εάν πραγματικά θέλει κάποιος να εντρυφήσει στο θέμα του καλού καφέ σε ότι αφορά εσπρέσο καπουτσίνο τουλάχιστον, ξεχνά τις κάψουλες και τα φακελάκια και ξεκινά
1. Καφετιέρα τουλάχιστον των 200 και άνω για αρχή και κατά προτίμηση Gaggia η οποία έχει μια γκάμα σε αυτή την κατηγορία τιμής και τις βρίσκεις εύκολα.
2. Αγορά μηχανής άλεσης προκειμένου να αλέθονται φρεσκοκομμένοι κόκκοι καφέ.
3. Οπωσδήποτε το βαρυδάκι (tamper) για την πίεση του καφέ αφού χωρίς την συμπίεση το νερό περνά με ευκολία και χάνεται η γεύση.
4. Νερό εμφιαλωμένο για καλύτερη γεύση και λιγότερα άλατα που φθείρουν την καφετιέρα και γάλα με πολλά λιπαρά για αφρό και όχι light.
5. Tτακτική συντήρηση
6. Επιλογή καλών κόκκων καφέ πχ. Hausbrandt από πλατεία Καρύτση, χαρμάνια από το taf στην Μπενάκη , portioli στο Via espresso του Mall, passalacqua.
Εάν ξεκινήσετε έτσι στην συνέχεια (επειδή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει) ανεβαίνουμε σε La Pavoni ή Rancilio (400 - 800 ) και καταλήγουμε στην quickmill(1400 ) που είναι και το τέλος του ταξιδιού.
Παιδιά όλα αυτά, με κάποια δόση χιούμορ, είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία είναι η μισή απόλαυση. Οι γρήγορες λύσεις είναι για τους εργασιακούς χώρους.

Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Αν είχαμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα στην ζωή μας, ευχαρίστως.

Τάσο, δεν θεωρώ ότι για να πιώ καλό καφέ σπίτι μου πρέπει να έχω λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής μου. Εξάλλου η καλή καθημερινότητα είναι αυτή που την βελτιώνει.
Εκτός αν θεωρείς ότι το να πληρώνεις 4 για να πιείς καφέ έξω, που τις περισσότερες φορές είναι λάσπη, μας φτιάχνει .
Ας λάβουμε υπόψη μας άλλωστε ότι οι μισοί τουλάχιστον που γράφουν εδώ έχουν δαπανήσει άνω των 10.000 για να ακούν μουσική και να βλέπουν τηλεόραση, στα 400 θα κολλούσαν ?

Εάν πραγματικά θέλει κάποιος να εντρυφήσει στο θέμα του καλού καφέ σε ότι αφορά εσπρέσο καπουτσίνο τουλάχιστον, ξεχνά τις κάψουλες και τα φακελάκια και ξεκινά
1. Καφετιέρα τουλάχιστον των 200 και άνω για αρχή και κατά προτίμηση Gaggia η οποία έχει μια γκάμα σε αυτή την κατηγορία τιμής και τις βρίσκεις εύκολα.
3. Οπωσδήποτε το βαρυδάκι (tamper) για την πίεση του καφέ αφού χωρίς την συμπίεση το νερό περνά με ευκολία και χάνεται η γεύση.
4. Νερό εμφιαλωμένο για καλύτερη γεύση και λιγότερα άλατα που φθείρουν την καφετιέρα και γάλα με πολλά λιπαρά για αφρό και όχι light.
5. Tτακτική συντήρηση
6. Επιλογή καλών κόκκων καφέ πχ. Hausbrandt από πλατεία Καρύτση, χαρμάνια από το taf στην Μπενάκη , portioli στο Via espresso του Mall, passalacqua.
Εάν ξεκινήσετε έτσι στην συνέχεια (επειδή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει) ανεβαίνουμε σε La Pavoni ή Rancilio (400 - 800 ) και καταλήγουμε στην quickmill(1400 ) που είναι και το τέλος του ταξιδιού.
Παιδιά όλα αυτά, με κάποια δόση χιούμορ, είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία είναι η μισή απόλαυση. Οι γρήγορες λύσεις είναι για τους εργασιακούς χώρους.

Εγώ εάν βάλω και αυτό
0970.jpg
μέσα στο σπίτι...
με βλέπω για εξοστράκιση κλωτσιδών μαζί με την τηλεόραση τα ηχεία και την παραπάνω :flipout::flipout:

Εγώ εάν βάλω και αυτό
0970.jpg
μέσα στο σπίτι...
με βλέπω για εξοστράκιση κλωτσιδών μαζί με την τηλεόραση τα ηχεία και την παραπάνω :flipout::flipout:

:flipout::flipout::flipout::flipout: μπα σε καλο σου θα με λιωσεις πρωινιατικα!!!

περα απτη πλακα καλα τα γραφει το παλικαρι παραπανω. Για να γινει η σωστη δουλει θελει χρονο κ μερακι... Κ πανω απ ολα τουλαχιστον για μενα αμα ο πρωτος καφες που θα πιω ειναι χαλια παει χαλια κ η μερα μου !! Επειδη στου φιλτρου να φανταστεις βαζω τη μανα μου κ μου στελνει οταν ερχετε κανας γνωστος απτο αμερικα κανα δυο φακελακια αμα ειναι να αρχισω το ιδιο βιολι κ με τη καπουτσινιερα παει χωρισα!! :flipout::flipout:

Γιαυτο η δευτερη καφετιερα τη θελω εμφανισιμη αορατη κ να κανει κ σοκολατα μπας κ τη δοκιμαζει κ η γυναικα..... τωρα αν η σοκολατα δε πινετε εχουμε θεμα χαχαχαχαααα

ps.... μη πω το πρωι οταν μυριζω τη βανιλια ξυπναω χωρις να εχω δοκιμασει τον καφε!!! -bye-

5. Tτακτική συντήρηση

σορρυ φιλε Γιαννη αλλα την ωρα που εγραφα το μηνυμα ξεχασα το ονομα σου!!

Μαζι σου με χιλια κ να σαι καλα που μας τα γραψες επιγραμματικα μπας κ ξεστραβωθω τουλαχιστον εγω!! :2thumb22sup:

Τάσο, δεν θεωρώ ότι για να πιώ καλό καφέ σπίτι μου πρέπει να έχω λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής μου. Εξάλλου η καλή καθημερινότητα είναι αυτή που την βελτιώνει.
Εκτός αν θεωρείς ότι το να πληρώνεις 4 για να πιείς καφέ έξω, που τις περισσότερες φορές είναι λάσπη, μας φτιάχνει .
Ας λάβουμε υπόψη μας άλλωστε ότι οι μισοί τουλάχιστον που γράφουν εδώ έχουν δαπανήσει άνω των 10.000 για να ακούν μουσική και να βλέπουν τηλεόραση, στα 400 θα κολλούσαν ?

Δεν με κατάλαβες. ΔΕΝ αναφέρομαι στο κοστος, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα. Γι' αυτό και προσωπικά προτίμησα κάψουλα κι ας μην έχει καμία σχέση με τον αλεσμένο.

Εννοείται ρε παιδιά ότι εδώ δεν γράφουμε για να αντιδικούμε αλλά για να σχηματίσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. Είναι γεγονός πάντως από την εμπειρία μας, ότι τις περισσότερες φορές αν δεν ξεκινήσεις σωστά, τα δίνεις και τα ξαναδίνεις πολλαπλάσια σε βάθος χρόνου προκειμένου να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό προσπαθώ να αποφύγει ο φίλος Alefantos 2007. Τώρα για θέματα χώρου και χρόνου εκεί δεν μπορώ να υπεισέλθω είναι αυστηρά προσωπικό. Είναι γεγονός πάντως ότι είναι μια σημαντική καθημερινή απόλαυση . Βέβαια για να κατανοήσετε τη λόξα μου εννοείται ότι σπίτι έχω την Rancilio Silvia και Μύλο Rocky, στη δουλειά έχω Krups και στο χωριό μια Isomac Giada με μανόμετρο .

Εννοείται ρε παιδιά ότι εδώ δεν γράφουμε για να αντιδικούμε αλλά για να σχηματίσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. Είναι γεγονός πάντως από την εμπειρία μας, ότι τις περισσότερες φορές αν δεν ξεκινήσεις σωστά, τα δίνεις και τα ξαναδίνεις πολλαπλάσια σε βάθος χρόνου προκειμένου να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό προσπαθώ να αποφύγει ο φίλος Alefantos 2007. Τώρα για θέματα χώρου και χρόνου εκεί δεν μπορώ να υπεισέλθω είναι αυστηρά προσωπικό. Είναι γεγονός πάντως ότι είναι μια σημαντική καθημερινή απόλαυση . Βέβαια για να κατανοήσετε τη λόξα μου εννοείται ότι σπίτι έχω την Rancilio Silvia και Μύλο Rocky, στη δουλειά έχω Krups και στο χωριό μια Isomac Giada με μανόμετρο .

οποτε μπορουμε να αλλαξουμε το μοτο σε... εκαστος στο ειδος του και ο GiannisL στους εσπρεσσο του :grinning-smiley-043

Εγω εχω πάρει αυτην με το display με 90 Ευρω από το Media markt της Γερμανίας ενω εδω ειχε πριν τις εκπτωσεις 179 Ε

t65_1.jpg

Απλά καταπληκτική .Η γυναικα μου εχει τρελαθει μαζί της .Απλή στη χρηση , φτιαχνει οτι ζηταμε και νομιζω άξιζε τα λεφτά της

Εγω εχω πάρει αυτην με το display με 90 Ευρω από το Media markt της Γερμανίας ενω εδω ειχε πριν τις εκπτωσεις 179 Ε

t65_1.jpg

Απλά καταπληκτική .Η γυναικα μου εχει τρελαθει μαζί της .Απλή στη χρηση , φτιαχνει οτι ζηταμε και νομιζω άξιζε τα λεφτά της

ρεσυ zara ειναι αυτη που διαφημιζει η τηλεοραση με το παιδακι που παιζει κ φτιαχνει οτι του κατεβει??? τα κανει ολα απο καφεδες μεχρι τσαγια σωστα???

t65_1.jpg

Αει γειά σου αυτή με ενδιαφέρει...Οι κάψουλες πόσο κοστίζουν πάνω κάτω...Τι φτιάχνει?

Last edited:

Αει γειά σου αυτή με ενδιαφέρει...Οι κάψουλες πόσο κοστίζουν πάνω κάτω...Τι φτιάχνει?

βγαινει και σε κοκκινο για τους γαυρους!!!! :flipout::flipout::flipout:

ρε παιδια γιατι γραφει οτι ειναι 1650watt 3,3 bar??? σαν λιγα δεν ειναι τα bar??? :speechless-smiley-0

ρεσυ zara ειναι αυτη που διαφημιζει η τηλεοραση με το παιδακι που παιζει κ φτιαχνει οτι του κατεβει??? τα κανει ολα απο καφεδες μεχρι τσαγια σωστα???
Σωστά !

Σχεδόν τα παντα , μεχρι και τσαι .Οι ταμπλετες εινα ισε αλλα 8αρες και σε αλλα 16αρες .Οι τιμες αν τις δεις και απο online ειναι γυρω στα 4,5 ευρώ αλλά εχει και σε μεγάλα supermarket .Μολις την παρεις εχει μεσα κουπονι 20 Ευρω για δωρεάν παραγγελία .Εγω το εκανα online και μου εστειλαν μια κούτα !