Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Δεν ειμαι ειδικος στον καφε, βεβαια οταν μου δινουν νεροζουμι το καταλαβαινω. Επινα γαλλικο ή ελληνικο στο γραφειο, ενα το πρωι. Και ενα αν εβγαινα εξω.

Δοκιμασα αρκετες φορες σε πολυκαταστημα το συστημα TASSIMO καθως ηταν πολυ ελκυστικο το οτι μπορεις να κανεις ο,τι θελεις, ακομα και τσαι απλα και ευκολα. Απο τον καφε δεν εμεινα ευχαριστημενος, ηταν πολυ γλυκος, μυριζε γαλατιλα, δεν μου αρεσε καθολου. Μου θυμισε τα φακελακια που ανακατευεις σε ζεστο νερο.

Μετα δοκιμασα καφε απο NESPRESSO. Ξαναδοκιμασα αλλο ενα και μετα πηρα μια. Με δεδομενη την τιμη, και το οτι δεν γινεται για ενα καφε να ξοδευεις το χρονο που θελεις για να φτιαξεις μουσακα, ειμαι πολυ ευχαριστημενος, το ιδιο και οσοι εχουν δοκιμασει.

Με δεδομενη την τιμη, και το οτι δεν γινεται για ενα καφε να ξοδευεις το χρονο που θελεις για να φτιαξεις μουσακα,

+1

Είναι και θέμα ευκολίας και χρόνου το τι θελει ο καθένας.

Για παράδειγμα το πρωί με τη τσίμπλα στο μάτι βάζω μια μερίδα Illy μαύρη και φεύγω.

Το απόγευμα όμως είναι ιεροτελεστία.
Dimello, dopio, γέμισμα και πάτημα καλό κλπ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Φαντάζομαι εννοείς ανάμεσα σε κάψουλες.-bye-

Εννοώ σε οτιδήποτε.Ο "φρεσκοαλεσμένος" των μηχανών,μόνο "φρεσκο" δεν είναι αφού με το άνοιξε-κλείσε είτε της σακούλας/κουτιού είτε με αυτό της μηχανής,η φρεσκάδα πάει περίπατο.Ξέρω ότι είναι δύσκολο να παραδεχθείς ότι η ακριβοπληρωμένη καφετιέρα σου με τον μύλο δεν πιάνει μία πλέον,αλλά τι να κάνεις...η τεχνολογία προχωράει αφήνοντας πίσω της τους μύλους με τους πολυαερισμένους κόκκους και σπυριά καφέ.
Είναι κάτι σαν τα μπαούλα τους λαμπάτους προβολείς που οι κάτοχοί τους τους είχαν πληρώσει χρυσούς και όταν βγήκαν οι dlp/lcd που ήσαν μια σταλιά,δεν μπορούσαν με τπτ να το χωνέψουν ότι αυτά τα κουτάκια έπαιζαν καλύτερα.
Για το "ξέρασμα' του Δημήτρη Θ. μάλλον σε σέρβιραν από ξαναχρησιμοποιημένη κάψουλα λόγω κρίσης Δημήτρη με αποτέλεσμα να δοκιμάσεις ρεβύθι και όχι καφέ.Αν έρθεις προς Αθήνα,πέρνα να σου φτιάξω ένα καφεδάκι.

Last edited:
Φίλε Σώκρατες, ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Απ το 2006 έχω την Jura, την οποία την είχα χρυσοπληρώσει και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Χρησιμοποιώ φυσικά μόνο Illy σε κόκο ο οποίος καταναλώνεται πολύ γρήγορα και είναι πάντα φρέσκος.

Απ το 2006 έχω την Jura, την οποία την είχα χρυσοπληρώσει και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Χρησιμοποιώ φυσικά μόνο Illy σε κόκο ο οποίος καταναλώνεται πολύ γρήγορα και είναι πάντα φρέσκος.

Φυσικά και είσαι.Και ο κάτοχος ένος "φτιαγμένου" Lada πιστεύει ότι έχει το απόλυτο παιχνίδι στα χέρια του.Μόλις όμως οδηγήσει το RX7,χαρίζει το LADA.

Ελπίζω να μην τσακωθούμε για τους γαμοκαφέδες.Έτσι κι αλλιώς εμένα μου τελειώνουν οι κάψουλες και δεν έχω λεφτά να πάρω άλλες.

Καλά ρε έχεις καφετιέρα που λέγεται Τζούρα!?
Δλδ πιες μια τζούρα καφέ κτλ..
:flipout:

Μην μου πεις ,προφέρεται γιούρα..

Οχι βρε Σωκρατη σιγα μη τσακωθουμε, ενας ρημαδοκαφες ειναι ολος κι ολος.

Αλλα να φτασουμε να λεμε οτι οι σαρδελες κονσερβα ειναι καλυτερες απο τις φρεσκοψαρεμενες, επειδη η κονσερβα ανακαλυφθηκε μετα το ψαρεμα, ειναι μια, πως να το κανουμε τωρα, υπερβολη...

Εχω και εγω στο σπιτι την μηχανη με τις nespresso ταμπλετες.
Κανει μακραν καλυτερο καφε σε συγκριση με τις υπολοιπες ταμπλετες.
Οταν πιεις ομως απο καλη μηχανη ή ακομη καλυτερα απο μηχανη που τον ´κοβει' εκεινη την στιγμη , ε ειναι αλλου ο καφες που πινεις.

Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Οχι βρε Σωκρατη σιγα μη τσακωθουμε, ενας ρημαδοκαφες ειναι ολος κι ολος.

Αλλα να φτασουμε να λεμε οτι οι σαρδελες κονσερβα ειναι καλυτερες απο τις φρεσκοψαρεμενες, επειδη η κονσερβα ανακαλυφθηκε μετα το ψαρεμα, ειναι μια, πως να το κανουμε τωρα, υπερβολη...

Μα εκεί είναι το θέμα.Ότι δεν είναι φρεσκοψαρεμένες.Απλά τις βουτάς κάθε φορά στο νερό και νομίζεις ότι είναι φρέσκιες.

Μα αν εγω τριβω τον καφε εκεινη τη στιγμη δεν ειναι φρεσκος; Ή αν παιρνω μικρη ποσοτητα για πολυ λιγες μερες (το πολυ εβδομαδα) δεν ειναι φρεσκος;

Δε λεω, πραγματικα η nesspresso συγκριτικα με αλλες καψουλες ειναι αποδεκτη σε γενικες γραμμες, αλλα τον καφε που φτιαχνει μια καλη καφετιερα, ειδικα αν ειναι καλης μαρκας και κομμενος απο εναν καλο μυλο δεν εχει συγκριση με οποιοδηποτε consumer προσυσκευασμενο προιον.

Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Μα αν εγω τριβω τον καφε εκεινη τη στιγμη δεν ειναι φρεσκος; Ή αν παιρνω μικρη ποσοτητα για πολυ λιγες μερες (το πολυ εβδομαδα) δεν ειναι φρεσκος;

Δε λεω, πραγματικα η nesspresso συγκριτικα με αλλες καψουλες ειναι αποδεκτη σε γενικες γραμμες, αλλα τον καφε που φτιαχνει μια καλη καφετιερα, ειδικα αν ειναι καλης μαρκας και κομμενος απο εναν καλο μυλο δεν εχει συγκριση με οποιοδηποτε consumer προσυσκευασμενο προιον.

Βρε Στέλιο μου...με το άνοιξε-κλείσε του κουτιού που είναι μέσα οι κόκκοι,δεν χάνουν την φρεσκάδα και το άρωμά τους;
Το χάνουν.Ίσως πολύ λίγο,αλλά το χάνουν.
Και κάθε φορά που θα βγάζεις τους κόκκους από το κουτί για να τους τρίψεις στο μύλο,θα είναι όλο και λιγότερο φρέσκοι και αρωματισμένοι,με αποτέλεσμα οι τελευταίοι με τους πρώτους να μην έχουν καμία σχέση.Δεν πίνεις ποτέ τον ίδιο καφέ.

Σωκράτη, οι περισσότεροι απο δω μέσα έχουν πιει απο καφέδες - κάψουλες και σου έχουν απαντήσει. Νομίζω όμως ότι εσυ δεν έχεις δοκιμάσει έστω την εναλακτική που αυτοί προτείνουν. Το είπα και παραπάνω, μια βόλτα απο τα coffeeway και θα αλαξεις την άποψη σου για την ποιότητα του καφε!

λοιπον η λυση ειναι μια παιδες... κανονιζουμε ομαδικο προσκληση-καλεσμα στο σπιτι σου σωκρατη. Μετα δε προκειτε να θελουμε να πιουμε ξανα καψουλοκαφε οποτε κλεινει κ το νημα αγορα καφετιερας!!! :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Δεν το περίμενα να γραψω εδω ,,, αλλα γαμώ το κεφάλι μου το ξερό ,, περιμένετε απο μηχανή να σας φτάξει σοκολάτα ?

πάρτε το μυστικό ,,

μισό ποτήρι γάλα , 3 κουταλάκια ζάχαρι , μισή βανίλια , μισο σφηνάκι κονιακ , κακαο ΙΟΝ , ΚΑΙ ΛΙΓΟ νερο ,
σιγανή φωτιά ανακάτεμα συνέχεια για 4 λεπτά ,,

και πεστε μου ,,,

Tελειώνω με την πρώτη κούπα της συνταγής σου και πάω για μια επανάληψη...:chef:
Πολύ καλή...

αν είναι φρεσκομμένος καφές και θα παρασκευασθεί σε JuroPro5 τότε οι Nespresso κλπ. πάνε για χόρτα παιδιά. Βέβαια μιλούμε για άλλο κόστος καφετιέρας.