Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Σωκράτη, οι περισσότεροι απο δω μέσα έχουν πιει απο καφέδες - κάψουλες και σου έχουν απαντήσει. Νομίζω όμως ότι εσυ δεν έχεις δοκιμάσει έστω την εναλακτική που αυτοί προτείνουν. Το είπα και παραπάνω, μια βόλτα απο τα coffeeway και θα αλαξεις την άποψη σου για την ποιότητα του καφε!

Όχι Coffeeway please :-)
Μια βόλτα από τα cafetaf.gr και tailormade.gr θα σας πείσει :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Βρε Στέλιο μου...με το άνοιξε-κλείσε του κουτιού που είναι μέσα οι κόκκοι,δεν χάνουν την φρεσκάδα και το άρωμά τους;
Το χάνουν.Ίσως πολύ λίγο,αλλά το χάνουν.
Και κάθε φορά που θα βγάζεις τους κόκκους από το κουτί για να τους τρίψεις στο μύλο,θα είναι όλο και λιγότερο φρέσκοι και αρωματισμένοι,με αποτέλεσμα οι τελευταίοι με τους πρώτους να μην έχουν καμία σχέση.Δεν πίνεις ποτέ τον ίδιο καφέ.

Αν το roast date είναι πρόσφατο η διαφορά είναι πολύ μικρή. Γι αυτό φροντίζουμε να έχουμε απλά φρέσκο καφέ.
Όσο δε για το αποτέλεσμα το οποίο παίρνουμε από έναν καλό συνδυασμό μηχανής/μύλου δεν έχει σχέση με το νεροζούμι από τις υπεραυτόματες με τις κάψουλες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Αν το roast date είναι πρόσφατο η διαφορά είναι πολύ μικρή. Γι αυτό φροντίζουμε να έχουμε απλά φρέσκο καφέ.
Όσο δε για το αποτέλεσμα το οποίο παίρνουμε από έναν καλό συνδυασμό μηχανής/μύλου δεν έχει σχέση με το νεροζούμι από τις υπεραυτόματες με τις κάψουλες...
Έχεις να προτείνεις κάποια.?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Έχεις να προτείνεις κάποια.?

Είναι θέμα budget. Ένας αρκετά καλός συνδυασμός είναι ο παρακάτω:
http://www.coffeeitalia.de/RANCILIO_Svario.htm

Επίσης για χαμηλότερο budget ο κάτωθι συνδυασμός είναι καλός:
http://www.barista-shop.gr/index.ph...ategory_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=195
http://www.barista-shop.gr/index.ph...tegory_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=195

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

cretan
Σωκράτη, οι περισσότεροι απο δω μέσα έχουν πιει απο καφέδες - κάψουλες και σου έχουν απαντήσει. Νομίζω όμως ότι εσυ δεν έχεις δοκιμάσει έστω την εναλακτική που αυτοί προτείνουν. Το είπα και παραπάνω, μια βόλτα απο τα coffeeway και θα αλαξεις την άποψη σου για την ποιότητα του καφε!

Παιδιά,μέχρι να βγουν οι μηχανές με τις κάψουλες,από τι έπινα?
Είπαμε,δεν θα τσακωθούμε για τους καφέδες.Στο κάτω-κάτω είναι θέμα γούστου.
Κι εγώ την πρώτη φορά που δοκίμασα NESPRESSO,νεροζούμι ήπια αφού ο φίλος που τον έφτιαξε,είχε γεμίσει μία μεγάλη κούπα λες και θα έπινε γάλα με δημητριακά.
Με τη δική μου μηχανή πλέον,ξυπνάς μόνο από το άρωμα που γεμίζει όλο το σπίτι.

Όχι Coffeeway please :-)
Μια βόλτα από τα cafetaf.gr και tailormade.gr θα σας πείσει :music-smiley-005:

Ναι αλλα απο εκεί δεν μπορείς να δοκιμάσεις live!
@Σωκράτη, έχεις δίκιο, δεν θα τσακοθουμε και για έναν καφε!το γούστο είναι πάντα προσωπικό και υποκειμενικό!

Συμφωνω, γιατι αν ειναι να μιλησουμε για μηχανες... κλικ

Είναι θέμα budget. Ένας αρκετά καλός συνδυασμός είναι ο παρακάτω:
http://www.coffeeitalia.de/RANCILIO_Svario.htm

Συμφωνουμε απολυτα! :ernaehrung004:
Απλα, οπως πολυ σωστα ειπε και ο Βλασσης, μιλαμε για αλλο κοστος πλεον.
Οπως και για το Taf.

Επίσης για χαμηλότερο budget ο κάτωθι συνδυασμός είναι καλός:
http://www.barista-shop.gr/index.ph...ategory_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=195

Εγώ θα προτείνω και την pure από την ίδια εταιρεία.
Κατά καιρούς την βγάζουν 99 ευρώ προσφορά.

Το μόνο κακό είναι ότι αυτές οι μηχανές βγάζουν το 100% μόνο με αλεσμένο καφέ. Λόγω μη έτοιμου κρεμόφιλτρου, βγάζουν λίγη κρέμα εκτός και αν πάρει κάποιος (10 ευρώ περίπου) το cream basket.

Για να διατηρείτε τους κόκκους καφέ οσο πιο φρέσκους γίνεται, τους βάζετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μια και ο καφές απορροφάει πολύ εύκολα μυρωδιές απο το περιβάλλον και μετά στο ψυγείο.

Ναι αλλα απο εκεί δεν μπορείς να δοκιμάσεις live!
@Σωκράτη, έχεις δίκιο, δεν θα τσακοθουμε και για έναν καφε!το γούστο είναι πάντα προσωπικό και υποκειμενικό!

Για τους διαμένοντες Αθήνα (και τους περαστικούς) αυτά τα 2 καταστήματα, τα οποία είναι και κανονικές καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας, έχουν καταπληκτικούς specialty καφέδες. Ουδεμία σχέση με του super market (Illy, Lavazza, κτλ.)

Παιδιά,μέχρι να βγουν οι μηχανές με τις κάψουλες,από τι έπινα?
Είπαμε,δεν θα τσακωθούμε για τους καφέδες.Στο κάτω-κάτω είναι θέμα γούστου.
Κι εγώ την πρώτη φορά που δοκίμασα NESPRESSO,νεροζούμι ήπια αφού ο φίλος που τον έφτιαξε,είχε γεμίσει μία μεγάλη κούπα λες και θα έπινε γάλα με δημητριακά.
Με τη δική μου μηχανή πλέον,ξυπνάς μόνο από το άρωμα που γεμίζει όλο το σπίτι.

Σίγουρα δεν αξίζει να τσακωθούμε για τους καφέδες :-)
Σίγουρα επίσης παίζει ρόλο τι καφέ έπινες, ο τρόπος παρασκευής, αν τον άλεθες εκείνη τη στιγμή κτλ.
Προσωπικά καθότι παλαιότερα με είχε κι εμένα "σαγηνέψει" η ευκολία των ESE POD πλεον προτιμώ να αφιερώνω λίγα λεπτά παραπάνω προκειμένου να πίνω κάτι αυθεντικά και πραγματικά καλό, παρά υποκατάστατα.

Εγώ θα προτείνω και την pure από την ίδια εταιρεία.
Κατά καιρούς την βγάζουν 99 ευρώ προσφορά.

Το μόνο κακό είναι ότι αυτές οι μηχανές βγάζουν το 100% μόνο με αλεσμένο καφέ. Λόγω μη έτοιμου κρεμόφιλτρου, βγάζουν λίγη κρέμα εκτός και αν πάρει κάποιος (10 ευρώ περίπου) το cream basket.

Και η Pure βγαίνει κατά καιρούς σε προσφορά έχεις δίκιο. Απλά αν θυμάμαι καλά δεν έχει boiler η συγκεκριμένη είναι με thermocouple (διορθώστε κάποιος αν κάνω λάθος).

Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Για να διατηρείτε τους κόκκους καφέ οσο πιο φρέσκους γίνεται, τους βάζετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μια και ο καφές απορροφάει πολύ εύκολα μυρωδιές απο το περιβάλλον και μετά στο ψυγείο.

https://www.amazon.co.uk/Vacu-Vin-Coffee-Saver-Litre/dp/B000XTFQZM/ref=sr_1_7
Μια ωραία πρόταση την οποία διαθέτω.

Και η Pure βγαίνει κατά καιρούς σε προσφορά έχεις δίκιο. Απλά αν θυμάμαι καλά δεν έχει boiler η συγκεκριμένη είναι με thermocouple (διορθώστε κάποιος αν κάνω λάθος).

boiler

Για τους διαμένοντες Αθήνα (και τους περαστικούς) αυτά τα 2 καταστήματα, τα οποία είναι και κανονικές καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας, έχουν καταπληκτικούς specialty καφέδες. Ουδεμία σχέση με του super market (Illy, Lavazza, κτλ.)

Που ακριβώς; Έχεις κάποια ποικιλία να προτείνεις;