Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Δεν τη πηρα ακομη ... την εχει ενας φιλος μου και μου ειπε οτι κανει καταπληκτικο καφε.
Τον εμπιστευομαι γιατι ειναι μερακλης!

Τις καψουλες απο το σουπερμαρκετ.

Δεν τη πηρα ακομη ... την εχει ενας φιλος μου και μου ειπε οτι κανει καταπληκτικο καφε.
Τον εμπιστευομαι γιατι ειναι μερακλης!

Τις καψουλες απο το σουπερμαρκετ.
το καλοριζική το είπα προκαταβολικά. Φαίνεται αξιόλογη και σε σχετικα καλη τιμη. Για την pixie θέλεις 100 η μηχανή και 70 το aerochino. Σύνολο 170 αλλα εχεις και δώρο τα 50

Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Αν δεν ειχαν τη αποκλειστικη διαθεσιμοτητα μεσω ενος μονο μαγαζιου θα την επαιρνα...

Τωρα σκεφτομαι αυτην εδω...http://www.buldoza.gr/product.aspx?product=1588710

ti lete ?

Εχω δοκιμάσει καφέ από την Francis με το νέο σύστημα καψουλων της Illy Iperespresso και θεωρώ, πως στην κατηγορια των καψουλων, pods κλπ είναι ότι καλύτερο. Φυσικα, με καλύτερη (αλλα πολύ ακριβότερη μηχανή για pods) όπως πχ την Electra Nivola που είχα πιθανον να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, δεν παύει όμως να είναι πολύ αξιοπρεπης ο καφές που θα πιεις, IMO καλύτερος από ανταγωνιστικές τεχνολογίες πχ nespresso, tassimo κλπ
Having said that, ο καφές από καψουλες ή ακόμα και ο συσκευασμένος (κομμένος) δεν έχει καμια μα καμια σχέση με τον φρεσκοκομμένο καφέ σε καλη μηχανή!
Γι'αυτο βεβαιώθηκα όταν πρόσφατα έκανα "δώρο" στον εαυτό μου μια Jura Ena 9 που έχει ενσωματωμένο μυλο και δυνατότητα one touch cappucino με microfoam.. Εχει τόση διαφορα, ώστε όταν πηγαίνω στο γραφείο και πίνω τον δεύτερο καφέ που έπινα πάντα (illy black pod σε μηχανή podstar) μου φαίνεται πλέον χαλια και τον αφήνω στην μεση! :p
Ειναι κακό πράγμα να καλο-συνηθίζει ο ουρανίσκος...

Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Εχω δοκιμάσει καφέ από την Francis με το νέο σύστημα καψουλων της Illy Iperespresso και θεωρώ, πως στην κατηγορια των καψουλων, pods κλπ είναι ότι καλύτερο. Φυσικα, με καλύτερη (αλλα πολύ ακριβότερη μηχανή για pods) όπως πχ την Electra Nivola που είχα πιθανον να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, δεν παύει όμως να είναι πολύ αξιοπρεπης ο καφές που θα πιεις, IMO καλύτερος από ανταγωνιστικές τεχνολογίες πχ nespresso, tassimo κλπ
Having said that, ο καφές από καψουλες ή ακόμα και ο συσκευασμένος (κομμένος) δεν έχει καμια μα καμια σχέση με τον φρεσκοκομμένο καφέ σε καλη μηχανή!
Γι'αυτο βεβαιώθηκα όταν πρόσφατα έκανα "δώρο" στον εαυτό μου μια Jura Ena 9 που έχει ενσωματωμένο μυλο και δυνατότητα one touch cappucino με microfoam.. Εχει τόση διαφορα, ώστε όταν πηγαίνω στο γραφείο και πίνω τον δεύτερο καφέ που έπινα πάντα (illy black pod σε μηχανή podstar) μου φαίνεται πλέον χαλια και τον αφήνω στην μεση! :p
ε ναι... αν δεν ειχε διαφορα μια καφετιέρα των 1000ε, με μια των 150ε, τοτε θα το εκλεινε το μαγαζι η jura.
Το θεμα ειναι ομως οτι και οι nespesso που εχω εδω και ενα μηνα κανει αξιολογο espresso, για τους μη σκληροπυρηνικους του καφε ειναι μια χαρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

ε ναι... αν δεν ειχε διαφορα μια καφετιέρα των 1000ε, με μια των 150ε, τοτε θα το εκλεινε το μαγαζι η jura.
Το θεμα ειναι ομως οτι και οι nespesso που εχω εδω και ενα μηνα κανει αξιολογο espresso, για τους μη σκληροπυρηνικους του καφε ειναι μια χαρα.

Κοιτα, αρχικά συνέκρινα τις μηχανές για pod που κοστίζουν πάνω-κάτω τα ιδια. Βασει αυτών, θεωρώ ότι ο καφές που θα πάρεις με την Francis και το Illy Iperespresso system, είναι σαφώς καλύτερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό (nespresso κλπ).
Ομως, εάν έχεις χρόνο και μεράκι, χωρίς να πας σε πολυ υψηλότερη κατηγορια τιμής, θα πάρεις σαφώς καλύτερο καφέ με μια παραδοσιακή μηχανή espresso (πχ gaggia) και ενα καλορυθμισμενο μυλο για κόκκους καφέ.
Εαν πάλι δεν έχεις το χρόνο ή το κουράγιο όπως εγώ, αλλα γουστάρεις τρελα τον καλο καφέ, θα ανεβεις σε κόστος και θα στραφείς στις υπεραυτόματες όπως η Jura οπου θα σου κάνουν τα πάντα μονες τους..

Last edited:

Που να πας δηλαδή σε υλοποίηση με καλό μύλο / καλή σχετικά μηχανή δεν θα ξαναπίνεις ούτε σε καφετέρια :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Που να πας δηλαδή σε υλοποίηση με καλό μύλο / καλή σχετικά μηχανή δεν θα ξαναπίνεις ούτε σε καφετέρια :-)

Πινω συχνά καφέ από κορυφαία μηχανή (La Cimballi M21) και κορυφαίο μυλο (έχει κολλητός) οποτε γνωρίζω.. Σε πληροφορώ όμως ότι η Jura είναι πολύ κοντα σε αυτό το επίπεδο.. ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Προσφατως (2-3 μερες πριν) αγορασα την Gaggia Espresso Pure.Με πρωτη υλη dimello λεπτοκομμενο απο γειτονικο coffeeway ειμαι ενθουσιασμενος απο το αποτελεσμα, εχω την εντυπωση οτι ειναι ενα κλικ πιο πανω σε γευση και καιμακι απο τις καψουλες τις illy( παντα προτιμουσα τον dimello σαν γευση)
Δεν ειμαι ειδικος και ουτε εχω μεγαλη εμπειρια απο μηχανες αλλα πιστευω με 150 euro κοστος μηχανης και περιπου 7-8 euro τα 250gr καφε εχω ενα πολυ καλο αποτελεσμα.Ο χρονος παρασκευης ειναι πολυ μικρος ,περιπου 7-8 λεπτα για ζεσταμα μηχανης ,filter και παρασκευης καφε.

Προσφατα μου εκαναν δωρο μια καφετιερα dolce gusto-crups picollo
δοκιμαζοντας μεχρι τωρα καπουτσινο, τσοκοτσινο, μοκα κλπ, παρατηρησα οτι στις γευσεις που βαζεις δευτερη καψουλα (το γαλα δηλαδη) στο παραγομενο προιον εχει πολυ γαλα η συνθεση. Προσπαθω να αφηνω ελαχιστο χρονο την καψουλα γαλακτος/αφρογαλου, αλλιως εχει μια αισθηση γαλακτερου νεροζουμιου.
Ακομη ψαχω και τις δοσεις νερου, εχτες ξεκινησα τους πρωτους καφεδες, αλλα εχω την εντυπωση οτι θελει να ριχνεις και λιγοτερο νερο απο οσο υποτιθεται.

....Γι'αυτο βεβαιώθηκα όταν πρόσφατα έκανα "δώρο" στον εαυτό μου μια Jura Ena 9 που έχει ενσωματωμένο μυλο και δυνατότητα one touch cappucino με microfoam.. Εχει τόση διαφορα, ώστε όταν πηγαίνω στο γραφείο και πίνω τον δεύτερο καφέ που έπινα πάντα (illy black pod σε μηχανή podstar) μου φαίνεται πλέον χαλια και τον αφήνω στην μεση! :p

Χε Χε! Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εχω στο γραφείο την Jura Ena 3......

Χε Χε! Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εχω στο γραφείο την Jura Ena 3......

Κι εγώ μετα τον καφέ τις Jura impressa J5 (αγορασμένη εδώ και 5χρόνια - προ Δ.Ν.Τ δηλαδή) δεν μου κάνει αίσθηση να πιω καφέ έξω. Χρησιμοποιώ κοκκους lavazza και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

Εγω χρησιμοποιώ Portioli & Danesi, τις αγαπημένες μου μάρκες όταν πίνω έξω..
Επειδη μου αρέσει πολύ ο cappucino, έχω βρει την υγεια μου με το one touch σύστημα της Jura, που με ένα κουμπί σου παρασκευάζει cappucino με εξαιρετικό πυκνό αφρο (microfoam).

έχω βρει την υγεια μου με το one touch σύστημα της Jura, που με ένα κουμπί σου παρασκευάζει cappucino με εξαιρετικό πυκνό αφρο (microfoam).
Σωστός, ούτε μπρίκια ούτε ατμοί ούτε δυσκολίες στον καθαρισμό μετα την Παρασκευή του αφρόγαλου. Πιστεύω πως αν κάποιος έχει την οικονομική άνεση και ειναι λάτρης του καλού καφέ (και τις ευκολίας πατασκευης) αξίζει η επένδυση σε μια Jura

Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκα λόγω κρίσης και δεδομένου ότι ήδη είχα καλη μηχανή.. Ομως το τελικό αποτέλεσμα ήταν ανώτερο των προσδοκιών μου! Επισης, σημαντική παράμετρος είναι το ποσο λίγο μπελά έχει σε θέματα καθημερινής λειτουργίας, καθαρισμού κλπ. Σε ειδοποιεί για τα πάντα: ανανέωση νερου, κόκκων καφέ, άδειασμα χρησιμοποιημένου καφέ κλπ

Εγω χρησιμοποιώ Portioli & Danesi, τις αγαπημένες μου μάρκες όταν πίνω έξω..
Επειδη μου αρέσει πολύ ο cappucino, έχω βρει την υγεια μου με το one touch σύστημα της Jura, που με ένα κουμπί σου παρασκευάζει cappucino με εξαιρετικό πυκνό αφρο (microfoam).
Εψαχνα για μεταχειρισμένη αλλά τίποτα ...μόνο την J7 βρίσκω