Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

σημερα παρελαβα την X7 Illy και δηλωνω ενθουσιασμενος.
Πολυ ωραιος καφες, πυκνος με υπεροχο αρωμα και γευση.
Πολυ ωραιαο "καιμακι" , σκουρο καφε χρωμα ...

Η κατασκευη της δεν ειναι στα επιπεδα που θα ηθελα, αρκετο πλαστικο, ειδικα στο περιστροφικο διακοπτη του ατμου....νομιζεις οτι θα σου μειενι στο χερι!
Φυσικα , σ αυτα ταλεφτα ( 150 ευρω , μαζι με 1 κουτι καφεδες και 1 ολοκληρο σερβιτσιο espresso-capuccino Illy) δε νομιζω οτι μπορεις να βρεις κατι καλυτερο.

Το μονο που μενει , ειναι να ειδικευτω στη παραγωγη καλου-σωστου αφρογαλου... βλεπω ηδη αρκετα tutorial στο internet!

Για Dolce Gusto τι συμβουλές έχετε να δώσετε?
Υπάρχει κάποια επαναχρησιμοποιούμενη κάψουλα της προκοπής για να γεμίζουμε με δικό μας καφέ?
Καλύτερες τιμές καφέ απο κάποιο e-shop σε σχέση με supermarket?

Τασο αυτο που λενε τα παιδια που τα εχουν δοκιμασει (ο Σωκρατης απο εδω μεσα το ιδιο λεει) ειναι οτι δεν εχει νοημα μιας και ξεθυμαινει το αρωμα....

Εκτος ......αν τριβεις (σε μυλο) καθε τοσο λιγακι ισα ισα για τον καφε σου.

Ενταξει προσωπικα την βαριεμαι την διαδικασια....

Ναι έχω μύλο, καμιά πρόταση για κάψουλα ή καλύτερη τιμή?

H καλυτερη καπσουλα αυτη την στιγμή, ειναι της Illy με το συστημα iperespresso. Μαλιστα πρεπει να παιζει προσφορα καφεδες+μηχανή Francis-Francis στα 150 ευρω! Αγόρασα μια προσφατα για το εξοχικο και εμεινα πολυ ευχαριστημένος!

+1 για Iperespresso για κάψουλες.
Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με φρεσκοκομμένο καφέ έστω και σε μέτρια καφετιέρα.

Συμφωνώ, απλα με την καλη καπσουλα εχεις σταθερη αξιοπρεπη ποιοτητα, χωρις ιδιαιτερο κόπο.

μιας και μου έφεραν σπίτι μια dolche gusto δώρο, προσπαθώ να καταλάβω εάν μπορώ να κάνω τίποτα καλύτερο από τις μαμά κάψουλες
Buondi και barista dolche gusto είναι υποφερτά, αλλά κάτι καλύτερο δε μπορούμε να κάνουμε? Έστω σε τιμή κάτω απο s/m?

Υπάρχει και η παρακάτω προσφορά σε σκλαβενίτη...

photo.jpg

Μόνο που η τρέχουσα τιμή είναι 158

Δεν είμαι αντιπρόσωπος της Nespresso,έχοντας όμως δοκιμάσει και τις κάψουλες τις Tassimo αλλά και τις Dolce Gusto,η διαφορά της γεύσης στον Nespresso είναι μεγάλη για να μην πω χαώδης.

Εχοντας την... τύχη να έχω δοκιμάσει σχεδον όλες τι καψουλο-μηχανές θα έβαζα την εξής κατάταξη:

Iperespresso > Ese Pods > Nespresso > Dolce Gusto

Δεν έχω δοκιμάσει την Tassimo (ούτε θέλω να πω την αλήθεια)

Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και πάρτε μύλο, καλό καφέ και φτηνή σχετικά μηχανή.
Το αποτέλεσμα θα ειναι πολλές κλάσεις ανώτερο από οποιαδήποτε κάψουλα.
Για να μην μιλήσουμε για τα λεφτά που θα εξοικονομήσετε από τον καφέ σε βάθος χρόνου.

Καποιος πιο πριν ειπε για την Gaggia Pure, την οποια επισης σκεφτομαι να αγορασω για το γραφειο. Εχοντας στο σπιτι μια Gaggia Paros III, αποκλειεται καθε μηχανη με καψουλα. Υπαρχει καποιος αλλος απο εδω με την Pure, να εκφερει μια αποψη? Επισης, οπως και ο απο πανω, μια καλη λυση για μυλο.

Tip: Αν και ο Αιθιοπικος Harar, χρησιμοποιειται στην ανατολη για την παρασκευη ενος καφε, οπως ο ελληνικος, εχω να πω μετα απο εκτεταμενες δοκιμες οτι ειναι εξαιρετικος και στον espresso. Αν δε τον βρειτε ακαβουρντιστο, και τον καβουρντισετε εσεις, ακομα καλυτερα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Μύλος: Ascaso i-mini i2 Conic (http://www.barista-shop.gr/index.ph...tegory_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=195)

Καφετιέρα: Philips Saeco HD8323

Κάνε και μια βόλτα από το greekespresso.gr

Συμφωνώ απολύτως για την καφετιέρα, την απέκτησα πρόσφατα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Κάνει και εκπληκτική κρέμα, ίσως η πιο τίμια στα λεφτά της.