Αγορά και στήσιμο Home Cinema 5.1

εγω επελεξα το dali sub γιατι διαβασα στο reveiw οτι και καλα εχει φτιαχτει για αυτο το σετ και ο ηχος ειναι αρμονικος να το πω με τα υπολοιπα ηχεια....και καλα ταιριαζουν κτλ. δεν ξερω πως να το εκφρασω επειδη δεν ειμαι και ειδικος στον ηχο..

Το svs που σου υπέδειξε ο emperor πιστεύω κατά την προσωπική μου άποψη είναι καλύτερο, θα γεμίσει καλύτερα το χώρο και θα είναι πιο δυναμικό στα εφέ κι όσο να ναι, η συγκεκριμένη εταιρία έχει παράδοση στα υπογούφερ.

Επισης τα "κλειστου" τυπου, ειναι πιο πολυ για μουσικη, ενω το SVS θεωρειται για ταινιες καλυτερα "ανοιχτου" τυπου, αν τα λεω καλα...

θα το ψαξω το θεμα για το sub ...καποιος αν μπορει παλι να μου πει καποιο μαγαζι που ξερει καλο αθηνα να παω αφου θα περασω απο αθηνα σε κανα μηνα?

βρηκα μαγαζι στην αθηνα που θα μπορεσω να κανω ακροαση ολο το σετ dali zensor για να δω αν με ικανοποιουν και να παρω και μια τιμη απο αθηνα...και τωρα ο ενισχυτης οποιος μπορει ας βοηθησει ξανα :P
εχουμε και λεμε λοιπον σε δωματιο 3.5χ3.5 κατεληξα σε :
Dali zensor 3 (μπροστα)
dali zensor 1 (πισω)
dali zensor vokal (center)
dali sub e-9f ή SvS pb-1000 που μου προτεινει ενα μελος του forum αλλα παμε απο τα 400 ευρω στα 500 και δεν ξερω αν αξιζει....
και ειμαι αναμεσα στους εξης ενισχυτες: Denon AVR-X2000 vs Yamaha Rx-677 vs Pioner vsx-924 αν μπορειτε πειτε μου την γνωμη σας για το ποιος θα με βοηθησει περισσοτερο να τρεξω το συγκεκριμενο συστημα ευχαριστω...(υποψην ειναι το πρωτο μου συστημα και ειμαι ασχετος προς το παρον απο τα παντα οπως calibration,συνδεσμολογιες κτλ.)

yamaha ,pioneer οχι?

Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία απ τον συγκεκριμένο Pioneer εντούτοις επειδή κάποιοι πιο ειδικοί επιμένουν και τον προτείνουν δεν θα σου έλεγα να τον αποκλείσεις, όμως επειδή τονίζεις ότι δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία οφείλω να σε προειδοποιήσω από προσωπική εμπειρία σε προηγούμενα μοντέλα pioneer ότι δεν είναι φιλικοί σε νέους άπειρους χρήστες, έχουν δαιδαλώδες μενού και παραμέτρους που ο άπειρος δεν θα τις χρησιμοποιήσει και έτσι δεν θα τον εκμεταλλευτούν στο έπακρο, επίσης απ τη δική μου εμπειρία στα προηγούμενα μοντέλα θέλει υπομονή το τηλεχειριστήριο όπως επίσης ότι δεν φημίζεται και για το καλύτερο σέρβις, απεναντίας μάλιστα. Yamaha ή Denon τα μοντέλα που σκέφτεσαι έχουν πιο εύκολο μενού, πάνω κάτω τις ίδιες ευκολίες με μικρές διαφορές που εσύ θα κρίνεις ανάλογα τις ανάγκες σου, για υπογούφερ επιμένω στο svs που σου πρότειναν.

Last edited:
ευχαριστω πολυ ολους για αρχη θα προσπαθησω να βρω καταστημα στην πολη μου ετσι ωστε να κανονησω να μου κανουν την εγκατασταση να δω πως παει το θεμα επειδη μαθαινω και γρηγορα αν το δω μια φορα...μετα ειδα οτι υπαρχουν προγραμματα equalizer ππυ βοηθανε στο calibration...αυτα τα προγραμματα πως ειναι της yamaha kai tis denon

ευχαριστω πολυ ολους για αρχη θα προσπαθησω να βρω καταστημα στην πολη μου ετσι ωστε να κανονησω να μου κανουν την εγκατασταση να δω πως παει το θεμα επειδη μαθαινω και γρηγορα αν το δω μια φορα...μετα ειδα οτι υπαρχουν προγραμματα equalizer ππυ βοηθανε στο calibration...αυτα τα προγραμματα πως ειναι της yamaha kai tis denon

Τώρα ρωτάς κάτι που μπορεί να στο απαντήσει μόνο κάποιος που τα έχει δοκιμάσει και τα 3 συστήματα ισοστάθμισης κι όχι μόνο σε ένα χώρο αλλά και πάλι αυτό υποκειμενικό είναι. Κατά την προσωπική μου άποψη το καθένα έχει τα πλην και τα συν και σίγουρα παίζει ρόλο τι πληρώνεις αφού είναι σίγουρο ότι αυτά εξελίσσονται και τα μεγαλύτερα μοντέλα έχουν και πιο ακριβή συστήματα ισοστάθμισης, οφείλω να ομολογήσω πως κι εμένα είναι η πρώτη μου εμπειρία με το Audyssey που φοράει ο Denon κι απ τη στιγμή που δεν έχω απ τα άλλα εμπειρία δεν μπορώ να απαντήσω, όπως και να χει όμως μια αξιοπρεπή ισοστάθμιση την κάνουν όλοι.

Ας το πούμε απλά. Της Yamaha και της pioneer επιτρέπουν παραμετροποίηση στο χρήστη, της Denon όχι τόσο. Ο λόγος είναι ότι η Denon χρησιμοποιεί Audyssey. Θα έχεις δηλαδή στην περίπτωση του Denon έναν απλό γραφικό ισοσταθμιστή. Στην περίπτωση του Yamaha η παραμετροποίση στον ισοσταθμιστή είναι εκείνη που σου δίνει τη μεγαλύτερη ακρίβεια και στην Pioneer κάπως λιγότερη αλλά με βοηθητικές τεχνολογίες από την άλλη.

ειδα και λιγο ξενα forum και τον yamaha rx-677 τον προτειμουν νομιζω...αν και το τελειο νομιζω θα ηταν ενα 100ρικο πανω ο 777 ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

διαβασα ολα τα reviews amazon.com για τον 677 και υπηρχαν παρα πολλοι που ειχαν θεμα με hdmi που μαυριζε η οθονη για καμποσα δευτερολεπτα απο το πουθενα....με βαλε σε σκεψεις παλι...

Πολύ σημαντικό αυτό που λέει για την πρώτη τοποθέτηση του μικροφώνου κι η υποχρεωτική ελάχιστη απόστασή του απ την πίσω πλευρά του καναπέ, ένα λάθος που οι περισσότεροι δεν το ξέρουν κι αφήνουν κυριολεκτικά το μικρόφωνο πάνω στα μαξιλάρια στην πλάτη του καναπέ, με συνέπεια κακή μέτρηση κι απόκριση του κεντρικού ηχείου.

καλησπερα και παλι σε ολους κατεληξα στο εξης τελικα:
Dali zensor 3 (μπροστα) βασεις ψαχνω ακομα....
dali zensor 1 (πισω)
dali zensor vokal
SVS sub pb-1000
av yamaha rx-v677
Εχω 1,2,3 ερωτησεις :P λοιπον πρωτον για τα πισω ηχεια εχω την εξης απορια ,ο καναπες που θα παρω θα ειναι 2,15 η 2,45 σε τοιχο 2,45 ο οποιος κλεινει σαν κουτι δηλαδη δεν μπορω να τα βαλω δεξια απο τον καναπε και αριστερα στην ιδια ευθεια, να τα κρεμασω ψηλα στον τοιχο αριστερα και δεξια μου? η να παρω τον μικρο καναπε ετσι ωστε να μπουν?? και αν μπουν δεξια και αριστερα αν βλεπω με παρεα ταινια και καποιος καθεται στην ακρη του καναπε δεν θα τον ξεκουφενει?
Αλλη απορια ειναι ειδα καποια sub και σου στελνουν μια βαση και τα βαζεις πανω και απο οτι καταλαβα βοηθαει στον να μην διαχαιεται ο ηχος,να βρω καποια τετοια βαση δεδομενου οτι ενα οροφο ακριβως κατω απο το δωματιο του home cinema θα ειναι το δωματιο των γονιων μου?ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας αλλα ειμαι αρχαριος ακομα και δεν ξερω καποια βασικα :P