Αγορά και στήσιμο Home Cinema 5.1

μιλησα με μαγαζι παρεπιπτοντος και μου δινει τα zensor 5 160 ευρω παραπανω απο τα zensor 3....σκεφτομουν οτι οι βασεις για τα zensor 3 θα πανε τουλαχιστον 100 ευρω...δεν αξιζει να παω στα zensor 5 καλυτερα?

Τα 5 εχουν μικροτερο γουφερ(5" ) ενω τα 3 (7" ) αν θυμαμαι καλα, βεβαια το δαπεδου θα μου πεις εχει μεγαλυτερη καμπινα, θα πρεπει να τ ακουσεις. Για τα zensor 7 ανεβαινει πολυ το μπατζετ; Παντως αφου θα γεμισει που θα γεμισει ο χωρος απ τη βαση, καλυτερα ηχειο δαπεδου.

για τα 7 παει στο θεο...απλα σκρφτομουν οτι στα 11.5 τ.μ περιπου μπουμαρει το 5...η διαφορα στο woofer τι σημαινει?μην ξεχναμε οτι θα ταιριαστουν με το svs pb-1000....

Θ ακους και μουσικη με το 1000αρι; Αν ναι τοτε πασο αλλα ναι ξεχασα οτι ειναι πολυ μικρος ο χωρος, εχεις δικιο θα μπουμαρει οποτε παρε καλυτερα το 5αρι.

η χρηση μουσικης θα ειναι 10% ....βεβαια μεγαλωνοντας μπορει να αλλαξω αποψεις αλλα προς το παρον δεν με αφορα τοσο...απλα διαβαζω καποιους και λενε τα 3 καλυτερα απο τα 5...

η χρηση μουσικης θα ειναι 10% ....βεβαια μεγαλωνοντας μπορει να αλλαξω αποψεις αλλα προς το παρον δεν με αφορα τοσο...απλα διαβαζω καποιους και λενε τα 3 καλυτερα απο τα 5...

Εχουν πιο εντυπωσιακο ηχο λογω του μεγαλυτερου γουφερ.

Τι να σου πω, αυτο ειναι υποκειμενικο και να τ ακουσεις καπου, με μουσικη θα τ ακουσεις οποτε δεν θα βγαλεις ακρη. Απ τη στιγμη ομως που θα υπαρχει υπογουφερ στο συστημα μικρη σημασια εχει μη σε αγχωνει αυτο. Απλα αντι να πληρωνεις για ενα αδειο πραγμα (βαση) καλυτερα να παρεις κατι γεματο (ηχειο δαπεδου) . Το οτι σε προτρεπω για το 7αρι δαπεδου ειναι μονο για το μελλον μηπως αλλαξεις χωρο και πας σε μεγαλυτερο.

Επειδη ειμαι εκτος Αθηνων κι απ το κινητο ειναι κουραστικη η αναζητηση τεχν. χαρακτηριστικων δεν θυμαμαι αν εχει πισω oπη bass reflex. Αν εχει απλα δωστου χωρο απο πισω και απο γωνια. Αληθεια εχεις ακουσει μπουμαρισμα; Να σου την αληθεια εγω το ακουω οπουδηποτε αλλου εκτος απ τη θεση ακροασης. Οι κατασκευαστες δε δεχονται αυτον τον ορο, απλα συστηνουν να παιζεις με την αποσταση απ τους τοιχους για αυξηση η ελαττωση μπασων, δεν αναφερουν ποτε τη λεξη μπουμαρισμα.

μμμ ειναι αρκετσ δυσκολο το αριστερο ηχειο να παει μακρια απο τοιχο παντως....και πισω και διπλα του θα εχει μαλλον...

κοιταω το χωρο μου και προσπαθω να βρω τις καλυτετες θεσεις των ηχειων...αλλες δυο ερωτησεις αν ξερει καποιος...το sub τελικα πρεπει να μπει κοντα σε γωνια η οχι? επισης κατω απο την τηλεοραση που θα μπει στο τοιχο να βαλω τραπεζακι με ενισχυτη και κεντρικο ηχειο η' να βαλω τον ενισχυτη σε επιπλο στη γωνια και να παρω βαση για το κεντρικο?

Φυσικά και δεν πρέπει να είναι σε γωνία. Προσπάθησε να βρεις ένα χώρο που να καθυστερούν όσο το δυνατό περισσότερο οι ανακλάσεις. Θεωρητικά αυτό είναι στο κέντρο του τοίχου, εφ' όσον μιλάμε για τοποθέτσηση κοντά σε τοίχο.
Πες ότι ρίχνεις ένα βότσαλο σε μια δεξαμενή τετράγωνη. Αν το κάνεις στη μία πλευρά στη μέση και αν το κάνεις στη γωνία που συναντιούνται οι δύο πλευρές, τι βλέπεις;

αφου θα κρεμασω την τηλεοραση και παρω επιπλο για τον ενισχυτη που μπορει να μπει στην γωνια μενει πολυ ελευθερος χωρος αναμεσα στο αριστερο με το δεξι ηχειο...που στη μεση μπαινει το κεντρικο και υπαρχει χωρος να μπει το sub εκει δηλαδη γυρω στο 1 μετρο απο τον πλαινο τοιχο...

ναι τα εχω δει ολα αυτα τα guides ,με βαση αυτο θα το κανω ευχαριστω :)παρεπιπτοντος μου στειλε η dali και μ ειπε τα zensor 3 δεν εχουν αναγκη μεγαλη αποσταση απο τοιχο δηλαδη 50 εκ. ειμαι αρχοντας...

50 εκατοστά, δηλαδή μισό μέτρο για ηχεία βάσης. Θα πειραματιστείς για την απόσταση. Εξαρτάται από το ηχείο. Εγώ πρόσφατα δοκίμασα δαπέδου που δεν ήθελε πάνω από 15 πόντους απόσταση. Στη μεγάλη διάσταση του δωματίου γιατί στη μικρή χανόταν.
Για τον τοίχο πίσω από τα ηχεία μιλάω. Όχι τον πλαϊνό εννοείται.

επειδη το ενα συγκεκριμενα θα μπει σε γωνια για αυτο μιλησα οτι θα απεχει απο γωνια 50 εκατοστα και απο τον πλαινο και οσα θελω απο τον πισω....οποτε πιστευω 50 εκ. απο πλαι και 20-50 απο τον πισω θα ειναι καλα...

επειδη τελικα το home cinema θα το παραγγειλω απο πειραια ξερετε καποιο αξιοπιστο καταστημα ηρακλειο κρητης για να μου κανει εγκατασταση τις βασεις τα ηχεια κ.τ.λ γιατι ειναι το πρωτο μου συστημα και φοβαμαι μην κανω καμια βλακεια! :P