Αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''

atzam

New member
8 December 2011
23
Καλησπέρα,

Μιας και είμαι καινούργιος στο φόρουμ θα ήθελα να σας στείλω τους χαιρετισμούς μου!
Αυτές τις μέρες ψάχνω για αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''. Θα ήθελα λίγη βοήθεια για την σωστή επιλογή.
Μπορώ να δώσω από 500 μέχρι 1000ευρώ. Κατά προτίμηση κοιτάω για Samsung. Παρακάτω γράφω αυτά τα οποία θεωρώ απαραίτητα για την επιλογή μου.
Δεν με ενδιαφέρει η τηλεόραση να είναι 3D. Γενικότερα, παρακολουθώ ταινίες και σειρές τις οποίες τις περισσότερες φορές τις κατεβάζω από το pc. Επομένως, σίγουρα χρειάζομαι 1-2 εξόδους HDMI. Επίσης, σύντομα θα πάρω και συσκευή blueray..
Από μια έρευνα αγοράς που έκανα βρήκα τα εξής μοντέλα: Samsung UE40D6530 , Samsung UE40D6100 , Samsung UE40D6000 , Samsung UE40D5000 , Samsung UE32D6500
Παρόλο που από την στιγμή που δεν με ενδιαφέρει το 3D σκεφτόμουν κάτι της σειράς 5000, αλλά χθές που πήγα σε ένα μαγαζί και την είδα μου φάνηκε ότι η σειρά 6000 έχει λίγο καλύτερη εικόνα και αυτό με έβαλε σε σκέψεις...
Οποιαδήποτε πληροφορία σας θα μου ήταν χρήσιμη... Επίσης, αν κάποιος από εσάς έχει και κάποια τελείως διαφορετική πρόταση, μου είναι ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ,
Ανδρέας

Καλωσόρισες φίλε. Πόση απόσταση θέασης θα έχεις από την τηλεόραση ? Επίσης δεν αναφέρεις ούτε αθλητικά ούτε gaming οπότε να υποθέσουμε πως δε γίνεται σχετική χρήση ?

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''

Σε ευχαριστώ Μιχάλη για την άμεση απάντηση...
Απόσταση θέασης είναι 3μέτρα περίπου.. Όντως αθλητικά και gaming καθόλου!!! Άντε να τύχει 1-2 φορές το χρόνο αν μαζευτεί παρέα στο σπίτι, αλλά η κύρια χρήση της θα είναι για ταινίες

Κατά την άποψή μου και με βάση το budget σου που φθάνει μέχρι τα 1000 ευρώ, η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις σύμφωνα με τη χρήση που αναφέρεις είναι η Panasonic G30 στις 50". :smile:

Με τα λεφτά που διαθέτεις μπορείς και πρέπει κατά τη γνώμη μου να πας για μεγαλύτερη, συμφωνώ δηλαδή με Μιχάλη.
46G30 ή 50G30 αν δε σε ενδιαφέρει το 3D ή ST30 αν σε ενδιαφέρει.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πέρα από samsung είμαι λίγο πιο δυστακτικός στην αγορά άλλης μάρκας... Βέβαια ξέρω ότι είναι κόλλημα χωρίς λόγο και καλό είναι να κοιτάξω και άλλες καλές εναλλακτικές..
Όσο αφορά τις ίντσες δεν θα ήθελα να ανέβω παραπάνω από 40-42 λόγω πρακτικότητας στο χώρο που θα μπεί η Tv. Επίσης, παρόλο που μπορώ να διαθέσω μέχρι 1000 ευρώ, αν έχω κάποια καλή επιλογή με 600-700 ευρώ στις 40-42'' και δεν υπάρχει σοβαρότερος λόγος να ανέβω παραπάνω, δεν με χαλάει καθόλου διότι τα 300-400 ευρώ που θα μου μείνουν μπορώ να τα διαθέσω και αυτά μαζεύοντας και άλλα extra αργότερα σε αγορά blueray, homecinema κτλ.

Δεν είναι προτιμότερη η επιλογή led από plasma? Πέρα από κατανάλωση και στα χρώματα?

Στα χρώματα σίγουρα δεν είναι.
Στη κατανάλωση, αν νομίζεις πως για τα 40 Ευρώ το χρόνο που θα γλιτώνεις με αντίστοιχη 50άρα LED αξίζει να δώσεις διπλάσια λεφτά για να την αγοράσεις, τί να πω προτίμησε LED.
Μεγειά κι από εμένα!(Για τη plasma εννοείται).

Για 100 watt διαφορά στην κατανάλωση η διαφορά είναι γύρω στα 20 ευρώ το χρόνο (8 ώρες λειτουργία ημερησίως).

Οι LED τι ακριβώς έχουν καλύτερο στα χρώματα? Όσες βλέπω σε φιλικά σπίτια τα χρώματα είναι εντελώς αφύσικα και πολλές φορές και ξεβαμμένα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι έχουν πιο φωτεινά χρώματα, ερώτηση έκανα! Είμαι αρκετά στο ψάξιμο ακόμη.. κ παράλληλα διαβάζω και παλιότερες συζητήσεις στο φόρουμ μήπως και βγάλω καμιά άκρη!
Θα έχω στα υπόψη και αυτή την τηλεόραση, απλώς θα ήθελα και μια άποψη να ακούσω για τις 40'' που ανέφερα παραπάνω, αν και σας βλέπω αρκετά απόλυτους με την 50''!!!

Τουλάχιστον κοίταξε για 46"-47" γιατί και μεγάλη απόσταση έχεις και θα βλέπεις και αρκετές ταινίες όπως αναφέρεις, όπου στις περισσότερες η εικόνα θα είναι μικρότερη εξαιτίας των μαύρων γραμμών πάνω και κάτω.

Μια χαρά είναι και 40άρες που αναφέρεις στο πρώτο Post, το θέμα είναι όμως πως στα ίδια χρήματα παίρνεις πολύ μεγαλύτερη TV κάτι που επιβάλλεται για 3 μέτρα απόσταση.
Προσωπικά δε θα έδινα πάνω από 500 Ευρώ για 40άρα έστω κι αν διέθετα 1000.
Αν έλεγες πως θα την έχεις για 80% εννοείται πως θα ήταν μόνοδρομος οι LCD, στη περίπτωσή σου όμως μονόδρομος είναι οι plasma θεωρώ.

Θα το ψάξω λίγο παραπάνω γιατί απ'ότι βλέπω μάλλον έχετε δίκαιο..!
Κάτι ακόμη, η απόσταση που θα βλέπω όπως ανέφερα είναι περίπου 3μέτρα.. ο καναπές μου όμως είναι γωνιακός και η μία πλευρά του είναι πιο κοντά. Δηλαδή, αν μαζευτούμε παρέα στο σπίτι κάποιοι μπορεί να κάθονται στα 1.5-2 μέτρα.. Για αυτούς 46''-50'' θα είναι πρόβλημα ή θα βλέπουν κυριλέ και αυτοί?

Μια χαρά θα είναι και αυτοί, εξάλλου δε νομίζω να κατασκηνώσουν οι επισκέπτες στο σπίτι σου στο 1 μέτρο απ'τη TV!
Το μέγεθος να το υπολογίζεις με βάση τη μέγιστη απόσταση θέασης, οπότε είσαι μια χαρά.
Ένας λόγος παραπάνω να πας σε plasma η μεγαλύτερη γωνία θέασης που έχουν σε σχέση με LCD.

Μίλησα σήμερα με έναν συνάδελφο που είναι ηλεκτρονικος και ασχολείται και με τηλεοράσεις αρκετα, αυτός μου είπε τα εξής:
Η φωτεινότητα, η γωνία θέασης κτλ δεν εξαρτόνται απ'το αν είναι plasma ή LED η τηλεόραση, αλλά από τον τύπο του panel που έχει. Κ να ψάξω για τηλεόραση με panel τύπου ips, διότι αυτό παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.. Επίσης, η άποψη του ήταν να προτιμήσω τηλεόραση τύπου LED διότι η plasma λόγο κυκλώματος είναι πιο επιρρεπής σε βλάβες (inverter, λάμπες κτλ)...
Αν έχει κάποιος κάποια άποψη περί αυτού, θα με βοηθούσε η άποψη του...

Τα πάνελ τύπου IPS τα χρησιμοποιεί η LG , έχουν όντως πιο καλή γωνιά θέασης αλλά και χειρότερο μαύρο και αντίθεση.

Οι πλάσμα δεν έχουν λάμπες. Στο forum έχουμε πάνω από 1500 κατόχους πλάσμα (κυρίως Panasonic) και οι βλάβες που έχουν αναφερθεί είναι πολύ λίγες.

Πάντως, αν αποφάσιζα να πάρω κάτι μεταξύ της σειράς 5 & 6 της samsung (πχ. Samsung UE40D5000 ή Samsung UE40D6000) αντί για την Samsung PS51D530 εσείς τί θα προτείνατε?

Για σένα που δε βλέπεις αθλητικά, D5000.
Μη δίνεις τζάμπα λεφτά για 3D σε 40άρα, δε νομίζω να αξίζει ο κόπος.
Αν χτυπήσεις καμία Panny 46άρα ή 50άρα εκεί μάλιστα το 3D.

Μίλησα σήμερα με έναν συνάδελφο που είναι ηλεκτρονικος και ασχολείται και με τηλεοράσεις αρκετα, αυτός μου είπε τα εξής:
Η φωτεινότητα, η γωνία θέασης κτλ δεν εξαρτόνται απ'το αν είναι CCFL-LCD ή LED-LCD η τηλεόραση, αλλά από τον τύπο του panel που έχει. Κ να ψάξω για τηλεόραση με panel τύπου ips, διότι αυτό παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.. Επίσης, η άποψη του ήταν να προτιμήσω τηλεόραση τύπου LED-LCD διότι η CCFL-LCD λόγο κυκλώματος είναι πιο επιρρεπής σε βλάβες (inverter, λάμπες κτλ)...

Έκανα κάποιες μικροδιορθώσεις, για να βγάζει νόημα... :p