Αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''

Διότι έχω καταλήξει σίγουρα ότι δεν θα αγοράσω plasma αλλά Led.. Για μεγαλύτερη ανεβαίνει πολύ το budget και επιπλέον οι 40-42'' με καλύπτουν άνετα για αυτή την απόσταση

Last edited:
Κοίτα, αν δε θέλεις 100 Hz, αφού όπως αναφέρεις η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες/σειρές γιατί δεν κοιτάζεις την Sony CX520 ? Την θεωρώ πάρα πολύ τίμια επιλογή για τα χρήματά της.

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''

Κοίτα, αν δε θέλεις 100 Hz, αφού όπως αναφέρεις η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες/σειρές γιατί δεν κοιτάζεις την Sony CX520 ? Την θεωρώ πάρα πολύ τίμια επιλογή για τα χρήματά της.

Την σημειώνω να την τσεκάρω και αυτήν σήμερα που θα ξαναδώ και τις άλλες...

χαχα! τελικά έχω μπλεχτεί λίγο.... Για χαρακτηριστικά εννοώ κυρίως το panel της... Μου άρεσε το IPS της Panasonic, αλλα δεν μου φάνηκε της samsung να υστερεί... Η μόνη διαφορά είναι οι 2'' παραπάνω.. Το 3D συνεχίζει να μην με απασχολεί... Όσο αφορά την σύγκριση με την LG η μία έχει 50Ηz ενώ η άλλη 200Ηz.. Τώρα όσο αφορά την εικόνα... Θα πρέπει να την τσεκάρω live...

Η Panny E30 έχει 100Hz ανανέωση εικόνας, τα 200 που γράφει στα χαρακτηριστικά είναι μαιμού, δεν είναι refreshing rate.

Διότι έχω καταλήξει σίγουρα ότι δεν θα αγοράσω plasma αλλά Led.. Για μεγαλύτερη ανεβαίνει πολύ το budget και επιπλέον οι 40-42'' με καλύπτουν άνετα για αυτή την απόσταση

Όποιος σου είπε ότι 40" σε καλύπτουν άνετα στα 2.5 μέτρα για θέαση HD είναι εντελώς άσχετος. Ενδεικτικά μπορείς να δεις τον πίνακα αυτό...

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html

Όποιος σου είπε ότι 40" σε καλύπτουν άνετα στα 2.5 μέτρα για θέαση HD είναι εντελώς άσχετος. Ενδεικτικά μπορείς να δεις τον πίνακα αυτό...

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html

Για home cinema μπορεί... Γενικότερα όμως το βρίσκω λίγο υπερβολικό να χρειάζεσαι 65'' για τα 2.5 μέτρα... Δηλαδή στα 3μέτρα τί χρειάζεται... Δεν μου είπε κάποιος απλά έγω την είδα στο μαγαζί και μου αρκούσε... Νομίζω είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα αυτό με την απόσταση..

Τελικά ξαναπέρασα από κατάστημα και τις ξαναείδα όλες... Τις σύγκρινα και σε ίδια Modes και πριν πάω διάβασα και μερικές ακόμη κριτικές κ από εξωτερικό... Η αλήθεια είναι ότι και η Panasonic αλλά και η D5000 ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις μου σε εικόνα και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτικα να δώ διαφορές οι οποίες θα μου δίναν προτίμηση σε μία... Υπό αυτές τις συνθήκες κατέληξα και παρήγγειλα την D5000 λόγω τιμής... Την αγόρασα στα 540ευρώ και ουσιαστικά θα μου βγεί στα 440 διότι θα έχω επιστροφή του ΦΠΑ... Πιστεύω ότι στα χρήματα αυτά και στις απαιτήσεις μου είμαι οκ...
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την όλη βοήθεια! να 'στε καλά!

Για home cinema μπορεί... Γενικότερα όμως το βρίσκω λίγο υπερβολικό να χρειάζεσαι 65'' για τα 2.5 μέτρα... Δηλαδή στα 3μέτρα τί χρειάζεται... Δεν μου είπε κάποιος απλά έγω την είδα στο μαγαζί και μου αρκούσε... Νομίζω είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα αυτό με την απόσταση..

Φίλε ποια TV έχεις τώρα αν επιτρέπεται?
Και αυτό γιατί τα ίδια έλεγα κι εγώ πριν 2 χρόνια.

Φίλε ποια TV έχεις τώρα αν επιτρέπεται?
Και αυτό γιατί τα ίδια έλεγα κι εγώ πριν 2 χρόνια.

Βασικά είναι πολύ παλιά η tv μου (δεκαετίας) και μικρή σε μέγεθος... αλλα ταινίες παρακολουθώ σε οθόνη pc 22'' LG σε απόσταση 1,50 μέτρο...
Νομίζω ότι σε αυτά παίζει σίγουρα ρόλο και πως έχεις μάθει... αν δηλαδή επί 1 χρόνο είχα στα 3μέτρα 60'' tv , ε ναί, τότε θα μου φαινόταν μικρή πολύ η 40''...

Αναφέρω ότι είναι λίγο υποκειμενικό διότι, κατά την προσωπική μου άποψη στη φάση που είμαι τώρα μου φαίνεται πολύ καλή η 40'' και επιπλέον με 50 ή 60'' μπορεί κ 'λειτουργικά' να έχω πρόβλημα στο σπίτι εξαιτίας του σημείου που θα μπεί η Tv..

Τέλος πάντων, για το συγκεκριμένο θέμα δεν αμφισβητό αυτό που ισχυρίζεστε ή που γράφει ο πίνακας, απλά τελείως προσωπικά μου φαίνεται υπερβολή...

Εγώ είχα 20άρα LG και γελούσα με κάποια πράγματα που γράφονταν εδώ(χωρίς παρεξήγηση!).
Μετά πήρα 32άρα και μετά από 1 χρόνο 40άρα(μεταχειρισμένες πάντα).
Τη πρώτη μέρα είπα για την 32άρα αμάν τι πράγμα είναι αυτό, το ματς το είδα απ'την είσοδο της τουαλέτας μετά συγχωρήσεως!
Σε μιά εβδομάδα μέσα που φαινόταν πλέον κανονική.
Επειδή είμαι αρκετά ταινιάκιας θα μπορούσα να πάω σε 46 με 50 άνετα, απ'τα 2,5 μέτρα βλέπω και μόνο για οικονομικούς λόγους δε το κάνω.
Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα στα 10 λεπτά που τις βλέπεις στα καταστήματα.
Θα το καταλάβεις αφού πάρεις τη TV όπως και εγώ.
Ο πίνακας είναι υπερβολικός μόνο σε τηλεοπτικό και μόνο κι αυτό επειδή τα περισσότερα κανάλια εκπέμπουν σε 4:3.
Για οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι OK οι αποστάσεις, χωρίς να σημαίνει βέβαια πως αν πάρεις μικρότερη θα πάθεις και τίποτα!

Σπίτι μου είχα 32"-40" και 46" LCD και πλέον έχω 42" και 50" πλάσμα.

Όπως καταλαβαίνεις έχω περάσει από όλα τα μεγέθη.

Για 2.5 μέτρα 40" για θέαση HD είναι τραγικό μικρή. Στην απόσταση αυτή είναι απλά ικανοποιητική η 50άρα!

Σε ένα μήνα θα με θυμηθείς αλλά θα είναι αργά.

"TVs start to shrink the minute you install them" , που λένε και οι Αμερικάνοι.