Αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''

ωραίος! sorry αν κάνω και κανένα λάθος, απλός είμαι αρκετά καινούργιος στο ζήτημα και ψάχνομαι αρκετά αυτές τις μέρες όποτε είναι φυσιολογικό και λίγο μπλέξιμο!!!

Σε εικόνα είναι καλή για την τεχνολογία της (edge LED) όσο την έχω δει αλλά με τα ίδια λεφτά παίρνεις την Panasonic P42G30 που είναι πολύ ανώτερη σαν εικόνα.

Τελικά είμαι ανάμεσα στις Panasonic Viera TX L42E30 και Samsung UE40D5000.. Πήγα και τις είδα και τις 2 σε μαγαζί και είμαι πολύ ικανοποιημένος και από τις 2... Η τιμή τους έχει μια διαφορά της τάξεως των 130ευρώ (η Panasonic έχει 670 ενώ η Samsung έχει 540)... Τώρα το μόνο που έχω να σκεφτώ είναι αν αξίζει τον κόπο η διαφορά των 130 ευρώ για να πάρω την 42''...

Συνεχίζω να διαβάζω διάφορες συζητήσεις στο forum... Είδα κάποιες κριτικές για την D5000 και η αλήθεια είναι ότι δίαβασα αρκετά ποικίλες απόψεις.. Για την Panasonic δεν κατάφερα να βρώ κάτι εδώ... Είμαι ακόμη λίγο προβληματισμένος για να καταλήξω σε ποιά από τις 2 να στραφώ... Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας ρίξει μια βοήθεια ακόμη!

Καμία απ´τις 2. Στη περίπτωσή σου το καλύτερο value for money είναι η Samsung UE40D6000, η οποία εκτός από 100Hz είναι και 3D, ενώ η Panny ούτε 3D είναι και είναι 45 Ευρώ ακριβότερη.
Επίσης είναι μόλις 60 Ευρώ πάνω απ´την D5000 που 50Hz είναι απλώς.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει από κοντά την E30, σύγκρινε εικόνα E30 με D6000, την D5000 μη τη βλέπεις καθόλου.
Θυμάμαι πως δε σε ενδιαφέρει το 3D, αλλά εγώ δε θα'δινα παραπάνω για TV χωρίς 3D.

Στο μαγαζί που πήγα τις είχε και τις 3 τηλεοράσεις διπλα-δίπλα.. Η δικιά μου εντύπωση ήταν ότι η Panasonic και η D6000 είχαν σχεδόν ίδια εικόνα, ενώ της D500 ήταν κάπως διαφορετική.. Και οι 3 μου άρεσαν πολύ (τουλάχιστον για το blue-ray animation που έπαιζαν εκείνη την ώρα). Η D5000 θα έλεγα ότι ήταν λίγο πιο φωτεινή αλλά ώρες-ώρες τόνιζει πολύ το κόκκινο χρώμα..

Ήταν και οι τρεις στο ίδιο mode τουλάχιστον?(cinema,normal κλπ).
Βασικότατο.
Και πάλι δε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα γιατί στο σπίτι σου τελείως διαφορετικές οι συνθήκες φωτισμού.

Έχω την εντύπωση πως η E30 είναι στα ίδια επίπεδα εικόνας με τις αντίστοιχες edge led των Sony και Samsung. Σε σχέση με την D5000 πάντως είναι σίγουρα καλύτερη. Υπάρχει και σχετικό thread μέσα στο forum από κατόχους.

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιας τηλεόρασης 40''

κ σε σχέση με την D6000 σε επίπεδα οθόνης πως την βλέπεις να είναι?

Όσο για τα Modes Κώστα η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω σε τί ήτανε...

Αν ήταν π.χ. η μία στο dynamic(έντονα χρώματα και φωτεινότητα) και η άλλη στο cinema, υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Τσέκαρέ το την επόμενη φορά.

Επομένως, να υποθέσω Μιχάλη ότι έχεις την ίδια άποψη με Κώστα για D6000 ώς την καλύτερη επιλογή από τις 3?

Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα την Panasonic. Με την D6000 όμως θα έχεις ένα αρκετά καλό ενσωματωμένο media player. Η τελική επιλογή είναι δική σου... :smile:

Απ'τη στιγμή που δε βλέπεις αθλητικά και δε σε ενδιαφέρει το 3D, γιατί δε βλέπεις και κάτι πιο οικονομικό, π.χ. LG 42LK450 για να συγκρίνεις καθαρά εικόνα?
Το ότι είναι φθηνότερη δε σημαίνει απαραίτητα και χειρότερη σε εικόνα.
Για μένα και τα 600 είναι αρκετά για 40άρα.

Απ'τη στιγμή που δε βλέπεις αθλητικά και δε σε ενδιαφέρει το 3D, γιατί δε βλέπεις και κάτι πιο οικονομικό, π.χ. LG 42LK450 για να συγκρίνεις καθαρά εικόνα?
Το ότι είναι φθηνότερη δε σημαίνει απαραίτητα και χειρότερη σε εικόνα.
Για μένα και τα 600 είναι αρκετά για 40άρα.

Θα την τσεκάρω αν είναι σήμερα και αυτήν από κοντά... Αν και έχω την εντύπωση ότι σε χαρακτηριστικά η Panasonic είναι πολύ ανώτερη... Βέβαια θα μου πείς έχει και 200ευρώ πιο πάνω...

Α τώρα μας ενδιαφέρουν και τα χαρακτηριστικά ξαφνικά:music-smiley-005:
Τότε πάρε την D6000 που είναι ανώτερη και της Panny!
Για τη χρήση που θέλεις τί να τα κάνεις τα χαρακτηριστικά?
Δες τες και προσπάθησε να είσαι αντικειμενικός, μην επηρεάζεσαι απ'τις τιμές τους.
Δεν ισχύει πάντα το ότι δίνεις παίρνεις, παίζονται άσχημα παιχνίδια πολλές φορές με τις τιμές.

χαχα! τελικά έχω μπλεχτεί λίγο.... Για χαρακτηριστικά εννοώ κυρίως το panel της... Μου άρεσε το IPS της Panasonic, αλλα δεν μου φάνηκε της samsung να υστερεί... Η μόνη διαφορά είναι οι 2'' παραπάνω.. Το 3D συνεχίζει να μην με απασχολεί... Όσο αφορά την σύγκριση με την LG η μία έχει 50Ηz ενώ η άλλη 200Ηz.. Τώρα όσο αφορά την εικόνα... Θα πρέπει να την τσεκάρω live...

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί στα 3 μέτρα δεν κοιτάς για μεγαλύτερη...