Αγορά καινούριου πικάπ!

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριου πικάπ!

Το xpressionIII θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό, συνδύασε το με μία καλή κεφαλή (εγώ προτείνω benz MC20E2) και καλύφθηκες απόλυτα για πολλά χρόνια.

Επειδή έχω το Xpression την Benz MC20E2 L, παρόλο που έχει έναν πολύ ωραίο ήχο η Benz, δεν την προτίνω στο συγκεκριμένο πικάπ, γιατί η απόσταση της βελόνας μεχρι το κέντρο των βιδών που βιδώνουν στον βραχίονα, είναι μικρή, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρείς με τίποτα την σωστή υπερκρέμαση.
Και, όπως έχει σηζητηθεί και σε άλλο θέμα εδώ μέσα, δεν ταιριάζει η ενδοτικότητά της με τον συγκεκριμένο βραχίονα.
Πάντως όλες οι άλλες Benz που έχω κοιτάξει, ταιριάζουν μια χαρά με τον συγκεκριμένο βραχίονα.
Δεν ξέρω αν η MC20E2 ταιριάζει με τον RB300 του rega P3.

Εγώ πάντως αρχίζω και ανησυχω..Δεν του έχει προτείνει κανείς το μκ2 ακόμα?Παιδιά,όλοι καλά?Πέρα από το χιούμορ θα σου πρότεινα να διαβάσεις καλά το τεστ,ειδικά αν τα οικονομικά σου είναι οριακά και να βρεις τη καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης.Αυτά από εμένα.

Μη λες τέτοια λόγια τώρα και έχουμε επισκέψεις! :flipout:

φοβάσαι μήπως έρθει ο βαναγκον?Διάβασα το άλλο νήμα και κατέληξα στο ψυχίατρο!!!!!!!

Γεια σας φίλτατοι!

Ουαου! Δεν περιμενα τετοια ανταπόκριση σε μια μόνο μέρα. Σας ευχαριστώ θερμά όλους για το ενδιαφέρον!

Λοιπόν, το RPM 9 που πουλάει ο φίλος το έχω δει εδώ και πολύ καιρό και το λιγουρεύομαι αλλά όντως θα ξεφύγω απο τον προυπολογισμό. Αυτό το λέω γιατι όλο και κάτι άλλο θα καταλήξω να αγοράσω όταν πάρω το πικάπ όσον αφορά παρελκόμενα, βουρτσάκι για βελόνα, για τους δίσκους επίσης, κανά clamp και πάει λέγοντας. Οπότε πρέπει να μείνω στα 500 και κάτι ψιλά που θα βάλω παραπάνω και για τα παρελκόμενα. Ούτως η άλλως μια αρχή θέλω να κάνω ο κακομοίρης, δεν νομίζω ότι το setup μου θα αξιοποιούσε την ανωτερότητα του RPM9.
@Gort. Έχεις δίκιο δεν το ξεκαθάρισα ότι στη τιμή που παίζω συμπεριλαμβάνω και κεφαλή. Αυτά που έχω βάλει στο μάτι και σας παρέθεσα τα links είναι πακέτο με κεφαλή γιαυτό και δεν ήμουν πιο σαφής.

Τουλάχιστον διαβάζω γνώμες και απαντήσεις σε αυτά που προτείνω και αρχίζω να "γέρνω" σε μια απο τις προτιμήσεις μου. Μέχρι στιγμής νόμιζα και "έμαθα" πως ήμουν τελείως λάθος και πως η επιλογή ήταν μια και μοναδική στη κατηγορία που θέλω να παίξω και πως ήταν αυτή που είχα αποκλεισει εξ'αρχής. Χαίρομαι λοιπόν που δεν ήμουν και τόσο λάθος στις επιλογές μου.
Δεν θα πώ για ποιο πικάπ είχα σχεδόν πειστεί ότι είναι έτσι τα πράγματα, νομίζω ξέρετε όλοι. Αν το ονομάσω πολύ φοβάμαι ότι αυτό το post θα φτάσει τις 50 σελίδες σαν το πρόσφατο, lol.

Έχω κάνει και μια επίσκεψη στον Ορφέα στη Στουρνάρη και μόνο άριστες εντυπώσεις έχω αποκομίσει απο το μαγαζί αυτό. Ο πιτσιρικάς που με εξυπηρέτησε ήταν άψογος και κατατοπιστικότατος. Έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο να κάνω μια σωστή αγορά και μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά θέματα γύρω απο την αναλογική πηγή. Δεν κουράστηκε ούτε αμέλησε να με πληροφορήσει όσο καλύτερα μπορούσε. Πηγαίνοντας περίμενα την κλασσική συμπεριφορά ελληνάρα μαγαζάτορα που δεν θα σηκωθεί απο την καρέκλα του, πόσο μάλλον απο τη στιγμή που πήγα με ενδιαφέρον για ενα low budget entry level πικάπ. Το άτομο εμπορεύεται μηχανήματα hi-end αστρονομικών αριθμών κόστους αλλά παρ'όλα αυτά δεν με σνόμπαρε που θα μου πούλαγε ψίχουλα γιαυτόν. Τι να πώ, έμεινα μ*****ς!!

Σόρυ για το offtopic αλλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ. Έχω παέι σε μαγαζιά και μαγαζιά τον τελευταίο μήνα, επαγγελματίες τελικά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Λοιπόν, επι του θέματος. Έχω την εντύπωση ότι έχω καταλήξει. Σκεφτόμουν πολύ το Planar 3 και βγαίνει και σε κάλα λεφτά μεταχειρισμένο και λιγότερα κιόλας απο το budget μου. Σκέφτομαι όμως να αγοράσω καινούριο και πιο εξελιγμένο. Είμαι για το Xpresion III λοιπόν με την Ortofon 2M Red. Μου αρέσει και πάρα πολύ αισθητικά! Μην με παραξηγήσετε δεν θέλω να πουλήσω μούρη σε φίλους και γκόμενες απλά πάντα έπαιζε μεγάλο ρόλο στις επιλογές μου με μηχανήματα και το αισθητικό κομμάτι. Για μένα το αγοράζω το πικάπ και εγώ θα το θαυμάζω καθημερινά που θα μου παίζει μουσική.

Ερώτηση: Χρειάζομαι το speedbox απαραίτητα? Και αν ναι το μικρό θα κάνει την δουλειά του ή δεν αξίζει παρά μόνο αν αγοράσω αργότερα το SE? Κάπου είχα διαβάσει ότι το μικρό απλά βολεύει για την αλλαγή στροφών και δεν σταθεροποιεί το μοτέρ όπως κάνει το SE.

Αυτά ρε παίδες.
Και πάλι μεγάλο ευχαριστώ και θα σας κρατήσω ενήμερους!

Ερώτηση: Χρειάζομαι το speedbox απαραίτητα? Και αν ναι το μικρό θα κάνει την δουλειά του ή δεν αξίζει παρά μόνο αν αγοράσω αργότερα το SE? Κάπου είχα διαβάσει ότι το μικρό απλά βολεύει για την αλλαγή στροφών και δεν σταθεροποιεί το μοτέρ όπως κάνει το SE.

Αυτά ρε παίδες.
Και πάλι μεγάλο ευχαριστώ και θα σας κρατήσω ενήμερους!

Όχι δεν το χρειάζεσαι απαραίτητα αλλα και το φθηνό κάνει ακουστή διαφορά και θα σε ικανοποιήσει και σαν αξεσουάρ (αλλαγή στροφών) αλλα και σαν βελτιωτικό.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι με αυτό το πικάπ ένα τόσο ακριβό αξεσουάρ με τιμή όσο το ίδιο το πικάπ (μιλάω για το SE) καλύτερα να πάρεις μια καλύτερη κεφαλή.

Επειδή σε βλέπω πρόθυμο θα σου πρότεινα να του βάλεις μια καλύτερη κεφαλή επάνω, η Sumico Blue Point με κόστος γύρω στο διακοσάρι θα το εκμεταλλευτεί απόλυτα και θα το απογειώσει ενω δεν θα έλεγα το ίδιο για την πρώτη σου επιλογή.

Τέλος έχε στο μυαλό σου για αργότερα την ανακαλωδίωση του βραχίονα με καλώδια sixtream (κόστος γύρω στο 150άρι) εκεί να δείς διαφορά!..
Για αυτό το τελευταίο ρώτα τον αντιπρόσωπο.

Θα ήθελα να σου πώ οτι η επιλογή σου είναι η καλύτερη που μπορείς να κάνεις στα χρήμματα που διαθέτεις και αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου θα έχεις ένα πικάπ που μόνο διπλάσιου κόστους θα μπορούν να το ανταγωνιστούν.

Έχω κάνει και μια επίσκεψη στον Ορφέα στη Στουρνάρη και μόνο άριστες εντυπώσεις έχω αποκομίσει απο το μαγαζί αυτό. Ο πιτσιρικάς που με εξυπηρέτησε ήταν άψογος και κατατοπιστικότατος. Έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο να κάνω μια σωστή αγορά και μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά θέματα γύρω απο την αναλογική πηγή. Δεν κουράστηκε ούτε αμέλησε να με πληροφορήσει όσο καλύτερα μπορούσε. Πηγαίνοντας περίμενα την κλασσική συμπεριφορά ελληνάρα μαγαζάτορα που δεν θα σηκωθεί απο την καρέκλα του, πόσο μάλλον απο τη στιγμή που πήγα με ενδιαφέρον για ενα low budget entry level πικάπ. Το άτομο εμπορεύεται μηχανήματα hi-end αστρονομικών αριθμών κόστους αλλά παρ'όλα αυτά δεν με σνόμπαρε που θα μου πούλαγε ψίχουλα γιαυτόν. Τι να πώ, έμεινα μ*****ς!!

Σόρυ για το offtopic αλλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ. Έχω παέι σε μαγαζιά και μαγαζιά τον τελευταίο μήνα, επαγγελματίες τελικά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Πές τα ρε φίλε γιατι υπάρχουν πολλοί που νομίζουν οτι έχει γεμίσει ο κόσμος με pro-ject και clear λόγω κάποιας μυστηριώδους συνομωσίας (ότι θές έχω ακούσει) δεν είναι οτι δεν υπάρχουν και άλλες εξίσου καλές μάρκες αλλα όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου η εξυπηρέτηση και το after sales service είναι αυτά που μετράνε περισσότερο και κερδίζουν τον πελάτη είδικά στον αναλογικό κόσμο.
Δυστυχώς όπως φαντάζομαι και εσύ έχω πολλές άρνητικές ιστορίες να πώ απο τον χώρο ειδικά όσον αφορά τα πικάπ και την εξυπηρέτηση που τα συνοδεύει αλλα αυτό πέρα απο επικίνδυνα εκρηκτικό θέμα είναι και off topic..

+100 για τον Ορφέα.

Συμφωνώ επίσης με τον Gort για μια καλύτερη κεφαλή. Έχω κάνει σύγκριση Α/Β το συνδυασμό Xpression III+Ortofon με το δικό μου Rega P3+Benz MC20E2H και έπεσε πολύ ξύλο και -είμαι βέβαιος ότι- τη διαφορά την έκανε η κεφαλή. Τα πλατώ είναι σχεδόν ισοδύναμα, και οι βραχίονες είναι τα δυνατά όπλα και των δύο.

Μόνο αν σε ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το ροκ, και μάλιστα χαμηλών στάνταρ παραγωγής, είσαι ΟΚ με την συγκεκριμένη Ortofon. Αν δεν σκοπεύεις να πάρεις καλύτερη κεφαλή, εγώ θα σου έλεγα να προτιμήσεις το συνδυασμό Planar3-Benz.

Just my 2 cents, που λένε και στο χωριό μου.

φίλε, από ότι διάβασα στα πεταχτά, δεν μας απάντησες ακόμη αν έχεις ήδη δίσκους ...

τέλος πάντων, ας σας ενημερώσω ότι διαβάζοντας προχθές την 'χρυσή ευκαιρία' για να δω αν δημοσιεύθηκε κάποια αγγελία μου, είδα ότι ένας τύπος από την Φιλοθέη, πουλούσε ένα Micro Seiki 14 στην τιμή των 50 ευρώ... εγώ αν δεν είχα ήδη αξιοπρεπή συλλογή, για κάποια τέτοια ευκαιρία θα έψαχνα ...

Αν δεν σκοπεύεις να πάρεις καλύτερη κεφαλή, εγώ θα σου έλεγα να προτιμήσεις το συνδυασμό Planar3-Benz.

Να συμπληρώσω: αφού, απ' ό,τι κατάλαβα, και το Planar3 ο Ορφέας το πουλάει, φυσικά μπορείς να πάρεις και τη Sumiko που πρότεινε ο Gort μαζί του -είσαι και μέσα στο μπάτζετ σου, το πικάπ είναι και εξίσου (αν όχι περισσότερο) αναβαθμίσιμο με το Pro-ject, στο ρυθμίζουν και στο μαγαζί απ' ευθείας, και παίρνεις και μια αρκετά καλή κεφαλή απ' την αρχή.

Συμφωνώ με τον Δημοκηδή απόλυτα. Φίλε μου αν ψάξεις λίγο την αγορά ,μπορείς να βρεις παλαιότερα μοντέλα ακριβά για την εποχή τους, πολύ φθηνά στις μέρες μας και να λύσεις το πρόβλημα σου αναίμακτα.
Για π.χ αντί να εμπλακώ με κάποιο νέο μοντέλο, πήρα το Fons σε άριστη κατάσταση με τον sme 3009, 250 ευρώ.
Ο ήχος του είναι συγκλονιστικός για τα λεφτά που έδωσα (και όχι μόνο).

Ψάξε.

... Για μένα το αγοράζω το πικάπ και εγώ θα το θαυμάζω καθημερινά που θα μου παίζει μουσική...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την λογική.

Με βάση την λίγη εμπειρία που ίσως έχω, ή άποψη μου ειναι να πάρεις το project για πλατό αφού αυτό σου αρέσει. Τέλος.
Όποια όρεξη για ψάξιμο έχεις, χρησιμοποίησε την στην επιλογή κεφαλής.
Η επιλογής της Α ή της Β κεφαλής θα έχει δραστικότερα αποτελέσματα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με την επιλογή του Α ή του Β πικαπ.
Τώρα συμβουλές για ποια κεφαλή να πάρεις θα ακουσεις πολλές αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αλλος γουστάρει ανάλυση, άλλος ατμόσφαιρα άλλος λίγο και από τα 2. Ο παράδεισος του ενός είναι η κόλαση του άλλου.

Είχα για πολλά χρόνια ένα project-άκι rpm 4 και του είχα φορέσει κάποιες κεφαλές orthofon της τάξεως των 50-70 Eur.
Κάποια στιγμή και αφού άκουσα καποια πικαπ κατέληξα και αγόρασα ενα clearaudio (πλατό-βραχίονα-κεφαλή-phone stage-καπάκι και άλλα περιφεριακά).
Τι ανάλυση, τι σώματα, τι φωνές, τι μπάσα, τι πρίμα, τι το ένα, τι το άλλο. Τι να λέμε τώρα, άλλη κατηγορία εντελώς. Βγήκε βέβαια το κουστούμι πάνω από 3500EUR αλλά χαλάλι του.
Σε κάποια φάση αποφάσισα να χαρίσω το project-άκι σε μια φίλη. Το εφερα από το υπόγειο, το έβγαλα από την κούτα και το έβαλα να παίξει για να δω αν όλα ειναι οκ πριν της το δώσω.
Κατέληξα να ακούω μουσική μέχρι τα χαράματα. Να σου πω ότι το clearaudio δεν με έχει ξενυχτησει ακόμα ύστερα από 2χρόνια που το έχω.

Αντε βγάλε συμπέρασμα και πες μας και εμάς.

Πάρε μια πασπαρτού κεφαλί και με τον καιρό θα αποφασίσεις τι προτειμάς περισσότερο. Εμπειρότεροι από εμένα θα μπορούν να σου πουν ποιες κεφαλές είναι πασπαρτού. Αλλά τον νου σου σε τι θα πιστέψεις από αυτά που θα διαβάσεις.

Αν σε βοήθησα με τα παραπάνω, καλώς. Αν σε μπέρδεψα περισσότερο συμπάθαμε.

Last edited:
Α ναι, το σημαντικότερο ξέχασα!!! Έχει καπάκι το project? Αν ναι συμπεριλμβάνεται στην τιμή?
Μην την πατήσεις όπως και εγώ και ακούσεις κανένα νουμερο και ζαλιστείς.

Γεια σας και πάλι.

Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα.
Πάντα ήμουν της άποψης να ακολουθώ την τεχνολογία και την εξέλιξη στα μηχανήματα και αυτό ασπάζομαι ακόμα. Στον τομέα πικάπ όμως είχα διαφορετική άποψη. Νόμιζα πως εδω τα πράγματα είναι στάνταρ και πως δεν έχει περιθώρια να εξελιχθεί άλλο η τεχνολογία, οπότε ενα μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση που κάποτε κόστιζε τρελλά λεφτά είναι κελεπούρι.
Ήμουν λάθος. Εταιρίες σαν την Pro-ject Audio δείχνουν να εξελίσονται και να μην μένουν στάσιμες όπως επίσης μου αρέσει η φιλοσοφία της συγκεκριμένης εταιρίας "Less is more"! Γιαυτό λοιπόν και αποφάσισα να συνεχίσω αυτό που έκανα πάντα και να προτιμήσω κάτι καινούριο και εξελιγμένο τεχνολογικά. Τι να τις κάνω τις αναρτήσεις όταν το πλατώ φοράει βραχίονα ξεπερασμένο με γνώμονα την εξέλιξη σήμερα? Αν είμαι λάθος διορθώστε με.
Εκτός απο αυτό όπως έγραψα και στην αρχή δεν είχα χρόνο να το ψάξω για μεταχειρισμένο και δεν το κατέχω το άθλημα για να μπορέσω εκτιμήσω σε τι κατάσταση μπορεί να είναι.
Ευχαριστώ πάντως που μου προτείνατε λύσεις και στο σενάριο του μεταχειρισμένου!

Αν έχω δίσκους? Όχι δεν έχω, ούτε 100. Αλλά όπως είχα γράψει και στο άλλο φόρουμ δεν έχει σημασία, και έναν να είχα πάλι θα το αγόραζα το πικάπ. Όχι επειδή δεν υπάρχει αξιόλογη δισκοθήκη να πάρω ότι να ναι για να κάνω την δουλειά μου. Δηλαδή πρέπει να έχω 3000 δίσκους για να αξίζει η αγορά ενος καλού πικάπ? Και 5 να έχω θέλω να τους ακούω σωστά, as simple as that.

Ortfon 2MRed. Ναι έχω διαβάσει ότι είναι μέτρια κεφαλή με κάποια θεματάκια ακουστικότητας. Απλά στο budget μου κάνει καλή προσφορά ο Ορφέας με αυτή τη κεφαλή και σκέφτηκα για αρχή καλά είναι. Να την ακούσω, να την παίξω, να την λιώσω και μόλις αλλάξω στην επόμενη να καταλάβω και να νιώσω και την διαφορά. Δεν είναι μέσα στην γοητεία του αναλογικού αυτο που λέω? Την αρχή θέλω να κάνω παιδιά και στο μέλλον πάμε για καλύτερα και πιο μετά για ακόμα καλύτερα, και πιο μετά για πολύ καλυτερότερα. Να είναι καλά τα οικονομικά μας και να επενδύουμε σε ότι μας κάνει χαρούμενους και μας γοητεύει να ασχολούμαστε μαζί του! Δεν σκοπεύω να μείνω στην Ortofon, ενοείται αυτό.

Εδώ είμαστε και το μέλλον θα είναι γεμάτο με απορίες για κεφαλές ΜΜ/MC, phono stage, τελικούς και δεν συμαζεύεται..όχι θα την σκαπουλάρετε με ενα post νομίζατε :flipout:

Thanks σε όλους που αφιερώσατε χρόνο να απαντήσετε, με έχετε βοηθήσει πολύ!

Περιμένω πως και πώς κάτι λεφτά απο μια δουλειά και με έχουν αργήσει, να πάω να το πάρω το ρημάδι. Απο τον Αύγουστο έχω βάλει μπρός σιγά σιγά και ανυπομονώ πώς και πώς. Ασε τώρα που κατέληξα κιόλας!!! Κάθε μέρα με κοιτάνε τα δισκάκια μου "άντε ρε φίλε θα μας παίξεις καμιά φορά τι θα γίνει?" Υπομονή τους λέω, πλησιάζουμε!!!

Ill be back με νεότερα!