Αγορά Kathrein UFS 910...

Παιδια μενω Θεσσαλονικη και σημερα τον ειδα να παιζει σε μαγαζι ενος φιλου.Η συνδεση ηταν με crt,αλλα αυτα που ηθελα να μαθω για τον δεκτη,τα εμαθα.Αρα με καποιον τροπο,π.χ. με παραγγελια για το μαγαζι,αν το αποφασισω,μπορω να τον εχω.

Γεια σας παιδια επειδη και εγω εμδιαφερομε για την αγορα αυτου του δεκτη

προστοπαρων εδω στην ελλαδα των εχω βρει εδω
http://www.europesat.gr/

Η επίσημη διάθεση του δέκτη στην Ελλάδα έχει ανακοινωθεί για τον Δεκέμβρη. Προφανώς πρόκειται για ανεξάρτητη εισαγωγή και είναι τσιμπημένος στην τιμή..

Καλησπερα κ.Τρυφωνιδη.Εχω δει τον δεκτη,οπως προειπα,να παιζει,αλλα σε crt τηλεοραση,οποτε δεν μπορω να πω τιποτα για ποιοτητα εικονας.Εχω,ομως,μια απορια και ειναι εξισου σημαντικη με την εικονα.Απο ευαισθησια tuner πως παει,ας πουμε εν συγκριση με τον dm 500 που εχω,και γενικα σε δυσκολες συχνοτητες και scpc καναλια;

Θα σου απαντήσω εγω, γιατί έχω τεστάρει τον δέκτη για το περιοδικό Δορυφορικά Νέα και επιπλέον είχα και άμεση σύγκριση με τον dm500 που έχω (ο Αλεξ έχει τον 7020 και ίσως με το σύστημα λήψης που δεν ειναι κινητό δεν μπορεί να ελέγξει εύκολα τα οριακά κανάλια). Εβαλα τον 910 να σκανάρει τον Sirius3 και μου κατέβασε όλες τις συχνότητες που μπορω να κατεβάσω συνολικά. Σε σύγκριση με τον DM500 θα έλεγα ότι είναι λίγο καλύτερος στο φόρτωμα των δύσκολων, ή αν θες λιγότερο ιδιότροπος (ο dm 500 μερικές φορές...μουλαρώνει και σε σχετικά εύκολα και μετά θυμάσαι και του δίνεις 1 ή 2 παραπάνω ή λιγότερο στο symbol rate και...ω του θαύματος και φορτώνει τον πομπό και τον δείχνει!). Στην θέαση των ήδη φορτωμένων δύσκολων είναι περίπου ίδιοι, για μένα καλύτεροι απο τον μέσο όρο. Γενικά στον τομέα αυτόν δεν υπάρχουν πλέον σημαντικές διαφορές και μην ελπίζεις σε κάτι τετοιο για να δεις κανάλια που δεν έβλεπες (εξαίρεση ίσως ο 7000 που ειναι πιο αναίσθητος αλλά και πιο δύστροπος σε συνεργασία με λνβ).
Αλεξ αν έχεις κανει καποια συγκριση ευαισθησίας με τον 7020 και ειδες καποια διαφορά, με ενδιαφέρει να μάθω.

Ναι Φίλιππε, έχω συγκρίνει τους δέκτες.
Το τωρινό σύστημα μου δεν είναι κινητό (NECO Toroidal T90 + 10 LNB) αλλά οριακές λήψεις έχω πολλές, κυρίως στις 28 Ε όπου και έγιναν οι δοκιμές των Kathrein - Dream 7020 και Dream 500.
Την καλύτερη συμπεριφορά επέδειξε ο Dream 500 με το Alps tuner. Ακολούθησε o Dream 7020 με το Philips tuner και τέλος ο Kathrein με το tuner της LG.
O 500άρης έδειξε οριακά σταθερή εικόνα, ο 7020 με πολλά σπασίματα και ο Kathrein αρνήθηκε να δείξει.
Δεν θυμάμαι σε ποια συχνότητα δοκίμασα, ούτε και ποιο lnb στοχεύει στις 28 Ε. Σε όλες τις περιπτώσεις ο 7020 ήταν άμεσα συνδεδεμένος στον Spaun 1.1 Diseqc διακόπτη και οι άλλοι εναλλάξ στην loop through με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αλεξ, νόμιζα ότι ειχες μόνο 7020 και όχι και 500αρη!
Οταν πάντως παλαιότερα ειχα δοκιμάσει έναν 7020, είχε καλύτερη ευαισθησία απο τον 500αρη μου, τι τιούνερ φοράει ο 500αρης μου δεν γνωρίζω αλλά δεν μπορεί να διαφέρουν πολύ...

Ναι, υπάρχει και ο 500 στο σαλόνι.
Νομίζω όλοι οι 500άρηδες φορούν το Alps Tuner.
O Dream πρώτης γενιάς φοράει Philips και οι επόμενοι Alps.

Αρα παιδια,με λιγα λογια,εδω στη Θεσσαλονικη που μενω δε θα δω κατι τις παραπανω με τον Kathrein.Οσον αφορα την εικονα και το upscaling του Kathrein υπαρχει διαφορα ποιοτητας με τον Dreambox;

Παρόλο που στο συγκριτικό 4 HD δεκτών που κάναμε ο 910 δεν πρώτευσε στην ποιότητα εικόνας σε βιντεοπροβολή, εντούτοις σε σχέση με ένα SD δέκτη και ειδικά με τον dm500 που δεν έχει (καθόλου) καλή εικόνα η βελτίωση της ποιότητας θα είναι σαφώς ορατή ακόμη και σε απλή crt και βέβαια πολύ περισσότερο σε μεγαλη τιβί και σε βιντεοπροβολή

Παίζει ο ABCOM IP BOX 9000 HD, που αναμένεται οσονούπω, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη τιμή (παιζουν κι αλλοι, αλλά ποιός ξέρει πότε θα φανούν!)
Πιστεύω μάλιστα πως όλες οι εταιρείες θα βγαλουν κάποια στιγμή δεκτες με LAN-Linux, αρα το μεγάλο ζητούμενο και η ουσιαστική διαφορά θα είναι ποιός θα έχει την καλύτερη υποστήριξη....

Παντως απο οτι εχω ψαξει σε forum,ο Kathrein,εχει ηδη υποστηριξη απο 2 team και σε σημαντικα πραγματα.Μηπωςγνωριζετε ποτε περιππου θα κυκλοφορισει το firmware 1.04;

Ενεργά ασχολούνται αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες και έχουν κυκλοφορήσει τα παρακάτω Image:

1. Spinnes-Board-Image RC1 και RC2
2. BoxCracker V1
3. rudbox_beta1_image

H ομάδα SF Team κυκλοφόρησε δύο εκδόσεις αλλά στη συνέχεια δήλωσε πως σταματάει την ανάπτυξη μέχρι νεωτέρας.

Απο EMU παίζουν με επιτυχία το Camd3 και το Mgcamd.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Kathrein, η έκδοση 1.04 πρόκειται να κυκλοφορήσει την 49 εβδομάδα! τρέχοντος έτους.

Μολις διάβασα σε ξενο μπορντ ότι η βερσιόν 1.04 (επίσημη) ειναι στον αέρα!

Παιδια να ρωτησω κατι σχετικο με δεκτη και συνδεση με υπολογιστη.Γινεται να συνδεσω τον Kathrein(που μαλλον θα αγορασω)μεσω hdmi με την dvi που εχει η οθονη μου(Samsung);

Δεν βλεπω edit γι αυτο ξαναποσταρω.Υστερογραφο:η Samsung ειναι οθονη υπολογιστη(με αναλυση 1680*1050,20 ιντσων).Εχει μια εισοδο dvi και μια vga.Και ερωτω.Γινεται να τη δουλεψω σαν κανονικη οθονη,ετσι ωστε την εικονα του Kathrein να την βλεπω απευθειας στην οθονη η να συνδεσω τον δεκτη στην 2η dvi της καρτας γραφικων μου(μια Gforce 7900gt)και με καποιο τροπο να βλεπω ετσι την εικονα του Kathrein.Θα παρακαλουσα σε συντομη απαντηση σας.

Αντάπτορες απο hdmi σε dvi υπάρχουν, αλλά πρεπει να βγαζουν και καποιο καλώδιο για τον ήχο που θα συνδέσεις στην κάρτα ήχου (το dvi μεταφέρει μόνο εικόνα). Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.