Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Τις έχω δει σε φίλο. Όντως αποδίδουν. 350 ο τόνος, είναι όμως μάλλον πολλά. Αυτές που έγραψε παραπάνω ο Μάριος, τις ρουμάνικες, τις πουλάει σουπερμάρκετ, λέω να δοκιμάσω από εβδομάδα.

θα μιλήσετε συγκεκριμένα ή να πάρω το τσιγκέλι;;;;

θα μιλήσετε συγκεκριμένα ή να πάρω το τσιγκέλι;;;;

Δεν τις έχω δοκιμάσει μπρε, ο Μάριος μου είπε. Κάπου δίπλα στο παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στη Λαγκαδά τις πουλάνε. 4,10 λεπτά το 20κιλο κιβώτιο.
Εγώ καίω, έγραψα, κάποιες άλλες, μακρόστενες ("με τρούπα στη μέση") οξιά (περίπου 2κιλες), σε 15κιλα τσουβαλάκια, 230+φπα ο τόνος, από Νεοχωρούδα νομίζω. Πολύ αποδοτικές, και κρατάνε αρκετά. Περισσότερο από κάτι "τούβλα" (πήγαιναν 320 ο τόνος) που είχα δοκιμάσει πέρισυ.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Καις ελιά μόνη της; Κρατάει μεν, αλλά μόνη της -τουλάχιστον σε ενεργειακό τζάκι που την καίω- δεν μπορεί να συντηρήσει πάντα φλόγα, σιγοκαίγεται. Αλλά επικουρούμενη από λίγη οξιά ή μπρικέτα, είναι σούπερ. Είχα πάρει πέρισυ μισό τόνο περίπου από ελαιώνα που τον χάλασαν (κυρίως ρίζα και παλιό κορμό), και τον έκαιγα μαζί με οξιά και μεσέ, αλλά μου σώθηκε πριν λίγες μέρες.

Nαι. Καίω μόνο ελιά, χρόνια τώρα. Οπως τα λες είναι, κρατάει πολύ φωτιά, και βγάζεις πολύ περισσότερη ώρα από οποιοδήποτε άλλο ξύλο. Αρκεί να είναι ξερή, γιατί το ανάψεις χλωρή ελιά είναι κουίζ για δυνατούς λύτες..... :p

Μιλάω βέβαια για κλασικό τζάκι, γιατί στο ενεργειακό εξ' όσων γνωρίζω χρειάζεσαι περισσότερο φλόγα, και για το λόγο αυτό προτείνουν οξιά. Ο συνδυασμός και των δύο (ελιά+οξιά) έχω την εντύπωση πως είναι ο καλύτερος.

Και εγώ μόνο ελιά καίω πλέον.
Και βρίσκω ότι ανάβει εύκολα. Λίγο προσάναμμα και παίρνει αμέσως.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Nαι. Καίω μόνο ελιά, χρόνια τώρα. Οπως τα λες είναι, κρατάει πολύ φωτιά, και βγάζεις πολύ περισσότερη ώρα από οποιοδήποτε άλλο ξύλο. Αρκεί να είναι ξερή, γιατί το ανάψεις χλωρή ελιά είναι κουίζ για δυνατούς λύτες..... :p

Δρυ εχεις δοκιμασει?
Εγω εκαιγα Ελια, φετος πηρα Δρυ και θα παιρνω μονο δρυ απο δω και περα.

Βεβαίως. Οπως και πουρνάρι που καίμε παραδοσιακά στα χωριά της Πελοποννήσου. Και τα δύο είναι πολύ καλά ξύλα για καύση σε ανοικτό τζάκι.

Αλλά την ελιά δεν την αλλάζω......

Η γκορτσια τι ξυλο ειναι βρε παιδια; Βρηκε ο πατερας μου στην Τριπολη και ακεφτεται να παρει δοκιμαστικα κανενα τονο...

πιό εύκολα θα βρεις μπελά που καις το τζάκι παρά την γκορτσιά.

Η γκορτσια τι ξυλο ειναι βρε παιδια; Βρηκε ο πατερας μου στην Τριπολη και ακεφτεται να παρει δοκιμαστικα κανενα τονο...

Καιγεται ωραιοτατα (κραταει δλδ), ΑΡΚΕΙ να ειναι τελειως ΞΕΡΗ

Και τα γκόρτσα είναι επίσης πολύ νόστιμα (όταν ωριμάσουν). Μικρός καρπός βέβαια, σε σχέση με τις ήμερες ποικιλίες, αλλά πολύ νόστιμα.

Ειναι κομμενες Ντινο απο το καλοκαιρι, ειναι καλος φιλος ο ανθρωπος που θα τις παρει ο πατερας μου, σε τιμη συμβολικη, καμια σχεση με 100-200 που ζητουν πλεον.

0.
Μυρίζει μάλλον... (όπως μυρίζουν όλα) αν δεν τραβά καλά το τζακόσομπο...
Την δοκίμασα και είναι τζετ!
Πολύ κάψα η άτιμη.
Μυρωδιές δεν έχω έτσι κι αλλιώς.
Στον "κλίβανο" που έχω κράτησε 40-45 λεπτά (σε φουλ καύση).
Προπέρισυ μια μάπα που πήρα κάηκε σε 20'.
Η RUF μου πήγε 35'
4,24 την πήρα τα 20 κίλος ήτοι 212 ο τόνος.

πήρα πριν από λίγο 60 κιλάκια, η τιμή είναι πολύ καλή.

Έχω δοκιμάσει 3 είδη μπρικέτας, τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω κι αυτές και θα σας πω αποτελέσματα (αν και μάλλον ξέρω τον νικητή απο τώρα...)

Θενκς Μάριος!

0.

πήρα πριν από λίγο 60 κιλάκια, η τιμή είναι πολύ καλή.

Έχω δοκιμάσει 3 είδη μπρικέτας, τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω κι αυτές και θα σας πω αποτελέσματα (αν και μάλλον ξέρω τον νικητή απο τώρα...)

Θενκς Μάριος!

Στεργιο ,ο Γιαννης επαθε καποια μεταλλαξη και εγινε Μαριος?