Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Χειρότερη από την κλεψιά στο πετρέλαιο; Γιατί εκεί εάν κατάλαβα καλά εάν δεν γεμίζεις στάνταρ 200λιτρα βαρέλια (που και εκεί έχω ακούσει να έχουν χωρέσει... και 240 λίτρα!), ένα 10-15% κλεψιά το έχεις με το καλημέρα.

Εσύ ρε παιδί μου δεν το γύρισες απλώς σε ξύλα ... ασπάστηκες νέα θρησκεία!!! :flipout:

Ti γίνεται ρε σεις....Ξεκίνησα το νήμα με ξύλο και πάω μια στο τέλος και βρήκα πετρέλαιο!!!
/QUOTE]

Αυτο ετοιμαζομουν να γραψω και εγω.
Παντως εγω αγορασα ενα τονο καυσοξυλα και σαν ογκος ηταν 1,6 κυβικα!
Οποτε μαλλον η αντιστοιχια ειναι καπου εκει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

...............

Όλες οι γυναίκες ίδιες είναι.
Εγώ άφησα τη δική μου 15 μέρες χωρίς πετρέλαιο πέρυσι τονίζοντας επανειλημμένα ότι εκείνη το έκαψε τσάμπα μέσα στο χειμώνα και φέτος φαίνεται να έχει στρώσει... :p

μιλάτε ρε σεις..!!! αυτά τα κόλπα πρέπει να τα μοιράζεστε μ' εμάς τους νέους.! :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Εσύ ρε παιδί μου δεν το γύρισες απλώς σε ξύλα ... ασπάστηκες νέα θρησκεία!!! :flipout:

ναι.... του Τιμίου Ξύλου :flipout:

αν κι εγώ ανήκω σε αίρεση, των Αντβεντιστών της Τίμιας Μπρικέτας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

Αλλά αν έχει (όπως λένε) έξυπνο τσιπάκι που μπορεί να υπολογίζει Δθ/dt τότε ίσως να κόβει λίγο κάτω απο την επιθυμητή θερμοκρασία γνωρίζοντας ότι τα σώματα συνεχίζουν να θερμαίνουν και μετά τη παύση του καυστήρα. Με τον ίδιο τρόπο ίσως ανάβει την κατάλληλη ώρα και πριν πέσει περισσότερο η θερμοκρασία.

Αν έχεις κάποια καλή μόνωση, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στο σπίτι, τα σώματα είναι παγωμένα Μήτσομ!
Τα δικά σου δηλαδή είναι πάντα ζεστά;
Επίσης, ο θερμοστάτης του σπιτιού είναι ο δεύτερος θερμοστάτης για τον καυστήρα.
Ο ένας είναι στον ίδιο τον καυστήρα και ελέγχει τη θερμοκρασία του ίδιου του νερού.
Ο οποίος παίρνει δύο τιμές. Όταν θα φτάσει την ανώτερη σβήνει και όταν θα φτάσει την κατώτερη ανάβει (αν δεν του έχει κόψει το ρεύμα ο πάνω θερμοστάτης).

Με κάθε επιφύλαξη βέβαια, αλλά μου φαίνεται λογικό να κάνεις διπλή οικονομία έτσι. Τόσο αντέχοντας σε χαμηλότερη θερμοκρασία (ας πούμε στους 19 αντί τους 20 αλλά και χωρίς να σπαταλάς ώρες καύσης όταν δεν απαιτείται για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία του νερού είναι συγκεκριμένη και ρυθμίζεται από τον θερμοστάτη του καυστήρα.
Για αυτό παίζεις κοντά στις δύο θερμοκρασίες για να μην χρειάζεσαι πολύ ενέργεια για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία του νερού.
Π.χ. η υψηλή κάπου στους 80, η χαμηλή κάπου στους 65 (σχεδόν τυχαία νούμερα, ένας καυστηρατζής ξέρει καλύτερα).
Ο πάνω θερμοστάτης θα κλείσει το ρεύμα και πάπαλα... Το νερό θα ξεκινήσει να ζεσταίνεται πάλι από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το κόλπο είναι (αν υποθέσουμε ότι οι υπόλοιποι παράγοντες είναι σταθεροί) πως με αυτή τη λογική θα έχουμε περισσότερα start/stop... Aυτό όμως σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση αφού μιλάμε για εκκίνηση.
Δεν ξέρω ρε Θανάση... :guitarist: τι να σε πω... χάος...

Εμ! Μόνος σου τα λες βρε Μήτσομ!

μιλάτε ρε σεις..!!! αυτά τα κόλπα πρέπει να τα μοιράζεστε μ' εμάς τους νέους.! :grinning-smiley-043

Αυτά φιλαράκι πάνε με τη μέθοδο του trial and error.
Δοκιμάζεις και βλέπεις πως θα αντιδράσει η κάθε γυναίκα.
Ο χειμώνας ενδείκνυται για τέτοιους πειραματισμούς.
Οι παντόφλες είναι γούνινες, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που είτε τσόκαρο είτε σαγιονάρα, οι πειραματισμοί πονάνε.

είσαι σίγουρος ότι έτσι δουλεύει ο πάνω θερμοστάτης?
βασικά κάτω υπάρχουν 2
ένας για το νερό (γύρω στο 70-80 πχ)
και ένας για τις βάνες (γύρω στο 40)
ο επάνω τι ακριβώς να ελέγχει?

(γιατί τον ανεβοκατεβάζεις Μήτσο?)

Και Τάκη και Αναξίμανδρο και Περικλή... απ'όλα έχει ο μπαξές...
Εγώ είμαι σταθερός τελευταία με το Θανάσης! (Χρόνια πολλά παρεμπιπτοντως ρε φίλε...:flipout:)

Τεσπα...
Γενικά είναι μπέρδεμα η δουλειά με τους θερμοστάτες και σίγουρα θα εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες.
Πρέπει να βρούμε καυστηρατζή ή άλλο ειδικό με γνώσεις στη τεχνολογία τους και προσωπική εμπείρία για να το σιγουράρουμε.
Πάντως το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για δοκιμή.

ps @Θανάσης
τα σώματα τα δικά μου δεν κρυώνουν απόλυτα. απλά γίνονται χλιαρά.

είσαι σίγουρος ότι έτσι δουλεύει ο πάνω θερμοστάτης?
βασικά κάτω υπάρχουν 2
ένας για το νερό (γύρω στο 70-80 πχ)
και ένας για τις βάνες (γύρω στο 40)
ο επάνω τι ακριβώς να ελέγχει?

Ο επάνω είναι αυτός που έχουμε μέσα στο σπίτι μας.
Ελέγχει τη θερμοκρασία του χώρου και κλείνει την παροχή στο ρεύμα του καυστήρα για να μην ξεκινήσει.
Και αυτός on off είναι.

(γιατί τον ανεβοκατεβάζεις Μήτσο?)

Ποιόν; Τον Γιάννη; Κώστα δεν τον λένε; Ή κάνω λάθος;
Αλέξανδρε; Ψέματα μου έλεγες τόσο καιρό που σε έπαιρνα τηλέφωνο της Παναγίας και σου έλεγα χρόνια πολλά; :blink:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά καυσόξυλων βάσει όγκου και όχι βάρους. Γκάφα;

ναι.... του Τιμίου Ξύλου :flipout:

αν κι εγώ ανήκω σε αίρεση, των Αντβεντιστών της Τίμιας Μπρικέτας.

Εσύ ρε παιδί μου είδες το φως το αληθινό! Ξύλο που μοσχοβολάει! Οι άλλοι με τα πετρέλαια και τις αναθυμιάσεις βλέπεις τι έχουν πάθει; Ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρουν πια!!!

:flipout::flipout: