Για μάθε.
Και γιατί να έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση από έναν απλό;
Μπαίνει στη θέση του άλλου;
Για μάθε.
Για μάθε.
Με τη μόνωση που πέρασα φέτος + καινούργια λάστιχα στα κουφώματα, ανάβω για μία ώρα και το σπίτι παραμένει ζεστό για πολλές ώρες αργότερα.
Ειδικά μετά το πέρασμα των λάστιχων έχω πιο πολύ θέμα αερισμού του σπιτιού παρά απώλειας θερμότητας.
Σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα και το ότι ο θερμοστάτης δεν ξεπερνάει τους 18 βαθμούς, δεν χρειάζεται να ανάβω το καλοριφέρ πάνω από 3 ώρες την ημέρα (ΜΟ).
Φυσικά ατάκες του στυλ "άναψε το καλοριφέρ να κάνουμε τα παιδιά μπάνιο" δεν παίζουν. Υπάρχει αερόθερμο για το μπάνιο που ανάβει για 10 λεπτά.
Έχω πάρει 600 λίτρα και νομίζω (ελπίζω; ) ότι θα βγει ο χειμώνας χωρίς δεύτερη αγορά.
Κι εγω δεν μπορω να καταλαβω πως μπορω να πετυχω μειωση καταναλωσης (σεβαστη) με εναν ψηφιακο θερμοστατη.
Αυτην την στιγμη εχω ενα παλιο μηχανικο μονιμα στους 20 βαθμους. Ειναι στο χωλ και πανω αριστερα απο ενα σωμα καλοριφερ (λογικα λαθος τοποθετηση)
Οταν φευγουμε για δουλεια το παω στους 18.
Τι παραπανω θα πετυχω με τον ψηφιακο, περα απο τους προγραμματισμους;
Δηλαδη οταν βαλω και στους 2 στο 20, με τον ψηφιακο θα καιω λιγοτερο;
Κι εγω δεν μπορω να καταλαβω πως μπορω να πετυχω μειωση καταναλωσης (σεβαστη) με εναν ψηφιακο θερμοστατη.;
Δεν είναι τόσο απλό, μπορεί να μην είναι όμοια ηλεκτρολογικά (να μην έχουν καν τον ίδιο αριθμό καλωδίων). Συνήθως ένας ηλεκτρολόγος -εάν δεν βαρεθεί να ασχοληθεί- βρίσκει την άκρη. Αλλά ας δει καλύτερα πρώτα, πριν αγοράσεις τον νέο.
ομοίως...
Ειναι απλόυστατο
3 καλωδια εχει και ο ενας και ο αλλος
Βγαζεις τον ενα, βαζεις τον αλλο. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ
Ειναι δουλεια του καυστηρατζη η τοποθετηση του
Εαν εχεις τον θερμοστατη σε εναν διαδρομο πανω απο ενα καλοριφερ, και τον βαλεις πχ στους 18 βαθμους, θα ζεσταθει ποτε το σπιτι ?
Μαλλον οχι. Θα τον βαλεις στους 25,
Θα δουλευει το καλοριφερ περισσοτερο.
Αν εχεις τον θερμοστατη στο σωστο σημειο, ο ηλεκτρονικος δεν ειναι απαραιτητος
αν είναι τρία βγάζεις τρία βάζεις δεν θέλω καυστηρατζή....
αλλά θέλω να καταλάβω πως από τα 3 στα 3 έχουμε μείωση στην ίδια θεση (εκτός από τα 175 που θα δώσουμε)
εντάξει
κι αν τον έχεις δίπλα στο βορεινό παράθυρο στο 18 θα βγάλεις τη μπέμπελη στο υπόλοιπο σπίτι.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να δώσεις 170 ευρώ γι αυτό
η λύση είναι θερμοστάτες σε βάνα σε κάθε σώμα.
μούξου είναι.
3 στα 3 εννοώ ότι δεν υπάρχουν άλλες γραμμές να κάνουν κάτι παραπάνω.
πάντως...hiend
Mου έχει πει ότι μπαίνει στη θέση του παλιού.
Όμως αν θυμάμαι καλά είναι για αυτόνομη και όχι για κεντρική θέρμανση. Δεν ξέρω τι έχεις.
Λογικά κάνει καλύτερη διαχείριση του άναψε - σβήσε. Θα τον ρωτήσω για το μοντέλο και βλέπουμε.
άμα δεν ψάξεις μόνος άκρη δε βγαίνει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.