Αγορά κλιματιστικού

σωστος κ εγω αυτο σκεφτομαι...το θεμα ποια ειναι η σκληρη χρηση κ ποια οχι?χαχα...για τρεις μηνες το καλοκαιρι δουλευει πολλες ωρες καθημερινα μπορει να μη κλεισει κ καθολου καποιες μερες.το χειμωνα εξαρταται κ απο τις τιμες του πετρελαιου που θα εχουμε δυστηχως!!περσυ το δουλεψα ελαχιστα αλλα στο μελλον ποιος ξερει??

Η χρήση του καλοκαιριού που λες ειναι βαριά.

απο την άλλη όμως το ζόρι τα κλιματιστικά το τρώνε τον χειμώνα. Μένεις σε περιοχή που κατεβάζει θερμοκρασία το χειμώνα?

μην το ψάχνεις άλλο, πάρε το daikin θα μείνεις ευχαριστημένος χειμώνα-καλοκαίρι 24/7.
Όλα αυτά τα μοντέλα που έγραψες στις ίδιες τιμές είναι πάνω-κάτω, οπότε και άλλο να διαλέξεις δεν υπάρχει θέμα απόσβεσης, τον ίδιο χρόνο θα κάνεις σε όλα.
με 12άρι είσαι οκ.

Το daikin ειναι παλιο μοντελο κ ειναι σε τετοια τιμη;γιατι νομιζω γενικα τα daikin ειναι ακριβουτςικα..μηπως τα φτιαχνει η gree τα οικονομικα μοντελα;;Ο ιονιστης που εχουν καποια μηχανηματα πλεον κανει δουλεια;εχει κανεις εμπειρια;οχι "thankin"δεν εχουμε ιδιατερα βαρυ χειμωνα εδω στη Χαλκιδα που μενω,μονο πολυ υγρασια...

Βρε παιδια για να καταλάβω και εγω.. Το Daikin εχει συντελεστή 3.2 και 3.7, και σημαντικότατο επίπεδο θορύβου 58 dB. Στα 430 ευρω.
Το Toyotomi εχει συντελεστή 4.1 πάνω κάτω τα ίδια με daikin, επίπεδο θορύβου 41 db, και κάποια καλουδια επιπλέον. Στα 530 ευρω.
Και το Mitsubishi σε όμοιο συντελεστή, επίπεδο θορύβου στα επίπεδα του Toyotomi, καλούδια δεν βλέπω επιπλέον. Στα 590 ευρώ.
Τα 58 dΒ ειναι ελάχιστα πάνω απο τον θόρυβο που μπορώ να ανεχθώ όταν διαβάζω, και πολύ πάνω από αυτον που ανέχομαι στην κρεβατοκάμαρα.
Με αυτα τα δεδομένα, τι προβλημα μπορει να αντιμετωπίσω με το Toyotomi, που θα απεφευγα με τα Daikin, Mitsubishi;

58 με 41 ειναι τεράστια διαφορά.
Ολα τα στοιχεία ειναι υπέρ του τογιο

Σε αυτούς τους πίνακες, δεν φαίνεται να υστερεί κάπου το Daikin, πλην του θορύβου της εξωτερικής μονάδας...
Καντε κλικ στο tab "χαρακτηριστικά"
http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/ftxb-35c-rxb-35c-neo-montelo-2015-se-12-atokes-doseis
http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/htn-htg-12iv-seira-hiro-se-24-atokes-doseis
http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/trntrg-35zr-seira-izuru

Πραγματικά σε αυτη την συγκριση το Daikin ειναι ωφελημένο.
Γιατί όμως υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ανα κατάστημα; Αυτό συμβαινει στα daikin, και η διαφορά ειναι στον θόρυβο που για εμενα ειναι σημαντικός παραγοντας επιλογής.
Αυτη η διαφορά από τα 58 στα 41, μπορει να φαίνεται μεγαλη αλλα διακρίνεται μόνο αν υπάρχει ησυχία. Σε μια συζήτηση 2 ατόμων, με τον ήχο στην τηλεόραση πολύ χαμηλα, δεν ειναι υπολογίσιμο.
Προσωπικά δεν μπορω να αντεξω συνεχόμενα θορύβους, δυνατες φωνές, ειδικα σε κάποιες ώρες χαλάρωσης (διαβασμα, ξεκούραση) θελω να ακούω μονο τα πουλια απ ´έξω.
Δεν ειναι ζήτημα παραξενιας, έιναι ο τρόπος ζωής μου 50 χρόνια σχεδόν.

Διαβάζω τώρα, οτι απο το 2013 άλλαξε ο τρόπος αξιολόγησης των κλιματιστικών.
Αλλο το COP και το EER, άλλο το SCOP και το SEER, έβαλαν μέσα τα Α+(κλπ), το GWP του ψυκτικού υγρού κλπ...
Πολλές πληροφορίες εδώ...
http://www.tepse.gr/dat/7A5687C3/file.pdf

Daikin δεν είναι made in Japan εδώ και πολλά χρόνια στις οικιακές μονάδες. Στην Τσεχία είναι το εργοστάσιο. Εκτός από μια πιο φτηνή σειρά που φτιάχνεται στην Κίνα, αλλά νομίζω ότι δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα. Ή τουλάχιστον δεν εισάγονταν πριν 3 χρόνια που τα αγόρασα.

Αυτό που δεν λέει κανένα τεστ είναι πόσο καλά μπορείς να κοιμηθείς με το κλιματιστικό και πόσο ομοιόμορφη θερμοκρασία μπορεί να φτιάξει στον χώρο. Έχοντας Daikin, Panasonic, Fujitsu και LG (όλα inverter) μπορώ να πω ότι η προτίμησή μου είναι με αυτή τη σειρά. Αλλά δεν είναι και άμεση σύγκριση, γιατί η σειρά αγοράς ήταν Panasonic - LG - Fujitsu - Daikin, οπότε η τεχνολογία είχε εξελιχθεί.

Έλεγα να ανοιξω ενα θέμα για κλιματιστικα και το βρηκα ετοιμο.
Το δικο μου κλιματιστικο χάλασε ξαφνικα βεβαια ειναι πολυ παλιο corona ιαπωνιας και ειμαι σε αναζητηση κι εγω τωρα.
Πηγα σε ενα κοτσοβολο αλλα και σε mediamart και τα έβλεπα ολα αραδιαζμενα εκει και διαπιστωνω οτι ολα ειναι απο λεπτα πλαστικα και ψευτικα.
Πιανεις να ανοιξεις το καπάκι για τα φίλτρα και ειναι ετοιμο να σπασει.
Δεν ειχανε daikin βεβαια για να δω και βλεπω οτι δεν ειναι πολυ ευκολο να βρεις στην αγορα.
Λιγα μαγαζια πουλανε daikin και εχω ακουσει κι εγω γι αυτα οτι ειναι πολυ πιο καλοφτιαγμενα απο τα άλλα.
Ειναι αληθεια οτι ετσι κι αλλλώς μονο 3 εταιριες φτιαχνουν τον κεντρικο μηχανισμο την αντλια την καρδια ας πουμε των μηχανηματων;
Και οι άλλες εταιρίες παιρνουν και κανουν μονες τους μηχανηματα;

Για τα φασόν μπορεί, για τα υπόλοιπα σίγουρα η Daikin και η Mitsubishi έχουν δικές τους μονάδες.

για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω ένα κλιματιστικό για το παιδικό δωμάτιο.

Η χρήση του θα είναι...χειμωνιάτικη. Το δωμάτιο είναι 15 τετραγωνικά, βορεινό, έχει σχετικά καλή μόνωση, ένα κούφωμα αλουμινίου-θερμογέφυρα με διπλό απλό τζάμι. Δυστυχώς το δωμάτιο έχει αρκετή υγρασία (και γι'αυτό το λόγο επέλεξα να βάλω κλιματιστικό).
Σαν ισχύ θέλουμε 9000btu, όσο το δυνατόν αθόρυβο, αποδοτικό στη θέρμανση, έξτρα τζιβιτζιλίκια δεν με ενδιαφέρουν και φυσικά...οικονομικό!
Εννοείται inverterόνι.

Το budget...γήινο (500+-)

Είμαι biased υπέρ daikin (πήρα 18ρι για τους γονείς μου και δεν ακούγεται όταν δουλεύει-σε αντίθεση με το 22ρι hitachi μου), αλλά δεν απορρίπτω τίποτα εφόσον κάποιος έχει ζήσει με κάποιο μοντέλο και το συστήνει.

Θενκς ιν αντβανς

ΥΓ: βασικά δε βιαζόμαστε, για το χειμώνα είναι και επιπροσθέτως θέλω να ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει εποχικές διακυμάνσεις στις τιμές των κλιματιστικών ή όχι

Λοιπόν μια και είδα το θέμα...

Έψαχνα για 18άρι για έναν μεγάλο χώρο στο διαμέρισμα στην Αθήνα, εδώ και 2-3 χρόνια. Κάθε φορά το μετάνιωνα γιατί οι τιμές που έβλεπα στα καλά (DAIKIN, TOYOTOMI κλπ) ήταν απαγορευτικές (~800-1000) ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στην Αθήνα έρχομαι πλέον μόνο για διακοπές. Τελικά λίγο λόγω τραγικού καύσωνα αυτές τις μέρες, και λίγο λόγω CC και παγιδευμένου ποσού στην τράπεζα, βγηκα ξανά στο ψάξιμο και πέτυχα ένα SANYO, με απόδοση Α++ σε ψύξη και θέρμανση, μαζεμένο μέγεθος γενικά και τιμή ψιλοχώμα, στα 600κάτι ευρά.

Περιττό να σας πω ότι εδώ και 5-6 μέρες που το'βαλα, ούτε για μπάνιο δεν έχω όρεξη να πάω για να μη βγω απ'το σπίτι, το μηχανάκι ΦΥΣΑΕΙ (και κυριολεκτικά :D), και με 2 χρόνια εγγύηση.

Κοινώς, μην υποτιμάτε τις όχι κορυφαίες μάρκες, ειδικά αν δεν περισσεύει χρήμα, και σε κάθε περίπτωση, μην θυσιάζετε την φοβερά ανεβασμένη ποιότητα ζωής που θα προσφέρει ακομη και το πιο της πλάκας μηχάνημα, ειδικά σε ζόρικες μέρες.

Για χειμώνα με κλειστά μάτια Daikin. Στο σπίτι έχουμε 2 daikin & 1 mitsubishi, βλέπεις μεγάλη διαφορά στο πόσο γρήγορα βγάζει ζέστη το daikin από το mitsubishi. Οι διαφορές αυξάνονται σε σχέση με τα υπόλοιπα αρκετά παραπάνω φαντάζομαι.

Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

Η χρήση του θα είναι...χειμωνιάτικη. Το δωμάτιο είναι 15 τετραγωνικά, βορεινό, έχει σχετικά καλή μόνωση, ένα κούφωμα αλουμινίου-θερμογέφυρα με διπλό απλό τζάμι. Δυστυχώς το δωμάτιο έχει αρκετή υγρασία (και γι'αυτό το λόγο επέλεξα να βάλω κλιματιστικό).
Σαν ισχύ θέλουμε 9000btu, όσο το δυνατόν αθόρυβο, αποδοτικό στη θέρμανση, έξτρα τζιβιτζιλίκια δεν με ενδιαφέρουν και φυσικά...οικονομικό!
Εννοείται inverterόνι.

Είμαι biased υπέρ daikin (πήρα 18ρι για τους γονείς μου και δεν ακούγεται όταν δουλεύει-σε αντίθεση με το 22ρι hitachi μου), αλλά δεν απορρίπτω τίποτα εφόσον κάποιος έχει ζήσει με κάποιο μοντέλο και το συστήνει.

Θενκς ιν αντβανς

ΥΓ: βασικά δε βιαζόμαστε, για το χειμώνα είναι και επιπροσθέτως θέλω να ρωτήσω αν έχετε παρατηρήσει εποχικές διακυμάνσεις στις τιμές των κλιματιστικών ή όχι

Εγώ σαν VFM λύση έχω τα Panasonic. Έχω 3 τέτοια (9000BTU) στο σπίτι και είναι σκυλιά.. Επίσης αρκετά αθόρυβα σε σχέση με το airflow που δίνουν (γιατί αυτό είναι το σημαντικό..).

Η σειρα κλιματιστικων που λανσαρε η pitsos, τι μερος του λογου ειναι? ποια εταιρια αγορασε ο ομιλος bsh και εβαλε τη φιρμα πανω γνωριζει κανεις?

Εγώ πάντως από όσα έχω αλλάξει,μόνο το Toshiba έκανε μεγάλη διαφορά.
Και δεν μιλάω μόνο για την λειτουργία αλλά και για την συντήρηση.

Στον ετήσιο έλεγχο όλα τα υπόλοιπα χρειάζονταν είτε λίγα είτε πολλά υγρά (κι ένα Mitsubishi 12άρι χρειάστηκε και αλλαγή πυκνωτή μια φορά.Είπα να βάλω audiophile κι ο τεχνικός με κοιτούσε με τρόμο :flipout: ).
Το Toshiba υγρά πήρε πρώτη φορά στην τριετία.
My 2c.

Στο σπιτι εχω 3 Daikin συσκευες: 2 κλιματιστικα ενα μοντελο 2013 και ενα 1992. οπως και ενα μικρο μηχανηματακι για να τραβαει τον καπνο μοντελο 2013. ποτε δεν χρειαστηκε κατι μεχρι τωρα για τα καινουργια ενω για το παλιο κλιματιστικο καθε τρια χρονια τηλεφωνουμε την "Κλιμαμηχανικη" και ερχονται και το καθαριζουν και βαζουν και ενα ειδικο υγρο με ενα ψεκαστηρι (για προληπτικους λογους - κοστος περιπου 50ε). Εμπειρια με αλλη μαρκα δεν ειχα, αλλα για τα Daikin εχω να πω μονο καλα λογια.

Κοινώς, μην υποτιμάτε τις όχι κορυφαίες μάρκες, ειδικά αν δεν περισσεύει χρήμα, και σε κάθε περίπτωση, μην θυσιάζετε την φοβερά ανεβασμένη ποιότητα ζωής που θα προσφέρει ακομη και το πιο της πλάκας μηχάνημα, ειδικά σε ζόρικες μέρες.

Όχι βέβαια.
¨Εχω 2 μάρκα βερόπουλος made in china (9αρι & 12αρι) των 169 .
Το 9αρι το έχω νομίζω μια 10ετία+ , τότε που ξεκίνησε αυτή η προσφορά, και του έχω αλλάξει 2 φορές φρέον.

Το κλιματιστικό το θεωρώ μία από τις καλύτερες εφευρέσεις.

Εννοείται inverterόνι.

Θενκς ιν αντβανς

Επανέρχομαι αφού ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε:

http://www.apothema.gr/hitachi-ras-rac-s10hb-94936p

http://www.apothema.gr/daikin-ftx35j3-rx35k-inverter-106195p

το hitachi είναι ανοξείδωτο εσωτερικά και στη θέρμανση που με ενδιαφέρει έχει max 15000 btu. + ότι έχω 22ρι hitachi στο σαλόνι και είμαι ευχαριστημένος.

το daikin είναι...daikin και με πρόσφατη εμπειρία από ένα 18ρι που βάλαμε στους γονείς μου είμαι επίσης ευχαριστημένος.

Για πείτε ρε παίδες να τελειώσω και μ'αυτό το θέμα...

ΥΓ:ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση το ότι τα λινκς είναι από συγκεκριμένο μαγαζί απλά είναι...ευανάγνωστα (και έχει και τα 2 μοντέλα που με ενδιαφέρουν)