ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000 )

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Φίλη απλή user χωρίς απαιτήσεις αλλά..με περισσευούμενα χρήματα δίνει παλιό της laptop και σκέφτηκε να δώσει ως 1.000 ευρώ για αγορά νέου PC.
Λόγω του ότι έχει 40''αρα LCD λέω να το κάνουμε HTPC ώστε να χαρεί τα καλά της HDMI...
τώρα το ποσό είναι υπερβολικό και θα ήθελα προτάσεις σας για σύνθεση που να μην ξεπερνά τα 800 , είναι νομίζω αρκετά για τέλειο μηχάνημα, ειδικά για την απλή χρήση που θα έχει (internet,office κτλ.).
Εννοείται περιμένω ότι καλύτερο δηλ. τελευταίους επεξεργαστες Ι5,γραφικά,μνήμες DDR3 ,κουτί όμορφο για κοπελιά κτλ.
θα χρειαστεί και οθόνη,πληκτρολόγιο,ποντίκι,internet camera,ηχεία.,καλώδιο HDMI.
Ερωτήσεις:ποιο λειτουργικό είναι καλύτερο για να παίζει mkv; Tα 7;
υπάρχουν από φίλους ή τα αγοράζει; grafics για HD 1080 24p ποιος είναι μπροστά τώρα η Νvidia OR ATI ; με ποιο Player τον KM OR MPC HC;

H AΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000

Υπάρχουν έτοιμες λύσεις, όπως πχ
http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Granite-H300.htm

αν και πολλοί έχουν κάποιες ενστάσεις για τα turbo-x. Όμως έχει μια χαρά χαρακτηριστικά.
Μπορείς βέβαια να φτιάξεις κάτι μόνος σου, κομμάτι-κομμάτι, χωρίς να ξεπεράσεις τον προϋπολογισμό.

Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000

OK ρε παιδιά κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
αλλά καμιά πρόταση; έχω ν'ασχοληθώ ενάμιση χρόνο και δεν ξέρω
τι κάρτα γραφικών
τι επεξεργαστή
τι chipset ΜΒ
τι μνήμες (ταχύτατες πχ δεν χρειάζονται)
ποιό δίσκο (έχει για ησυχία, για οικονομία, για οικολογία κτλ...)
ποια ηχειάκια είναι καλά μεχρι 60-70
ποια 22αρα LCD είναι αξιοπρεπώς καλή αλλά όχι πανάκριβη
ποια καμερίτσα για web
...
αυτά θέλω λίγο...

παράδειγμα του τι βρήκα μέχρι τώρα είναι το turbo X cerberus 3150
http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Cerberus-G3150.htm
...αλλά διστάζω για έτοιμο σύστημα λόγω του κουτιού που είναι χάλια
και της Nvidia που δεν έφτανε την ΑΤΙ για Home cinema παλιά που ήξερα...

Last edited:

Εγω θα σου προτεινα να πας εκει στο plaisio και να πατησεις εκει που λεει συνθεση, να βαλεις οτι καλυτερο μπορεις απο hard ware και απο και περα με κανεναν ψαγμενο φιλο σου βαζεις και σο software και εισαι κομπλε....
Ετσι εκανα εγω τουλαχιστον πιο παλια και μεχρι τωρα, εισαι απο θεσσαλονικη υποθετω....

Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000

Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή...

Μπορείς να το συνθέσεις μόνη σου? ή αναγκαστικά πρέπει να πας σε μαγαζί?
Αν μπορείς να το συνθέσεις μόνη σου σίγουρα μπορώ να σου προτείνω πράγματα..

αν όχι.. και μένεις θεσσαλονίκη...
Δεν συνιστώ το Πλαίσιο.. (πολλά χρήματα, όχι μεγάλη ποικιλία)...

Infovet..(προσωπική εμπειρία: άριστες τιμές άριστη εξυπηρέτηση.. είναι στην εθνικής αμύνης)

Καί σίγουρα πας σε 7αρια... (ευκολία χρήσης... )..

Αυτά τα πολύ συνοπτικά...:BDBDG54:
(ααα. και στο HTPC ..το κουτί πρέπει να είναι όμορφο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.. )

Last edited:

Εγώ είμαι ο Γιάννης...το Pc aπλά είναι για μια γνωστή...

δεν ξέρω σε τι κάρτα γραφικών να κινηθώ, ΑΤΙ;

θα παιξει παιχνιδια?η μονο για θεαση ταινιων?αν το θελει μονο για ταινιες μια ati 5450-5650 ειναι υπεραρκετη.

δεν ξερω η αλήθεια αν ο καλός της παίζει κάνα παιχνίδι...
αλλά αν έπαιζε θα ήξερε και από Η/Υ μάλλον και τι να αγοράσει...

Παιδιά επαναφέρω το θέμα για την γνωστή μου...ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ 3-4 ΜΕΡΕΣ.
λοιπόν δίνει μέχρι 850 (αν και προτιμά τα 800) για να πάρει HTPC-laptop!
Το θέλει σε φορητό, και ότι καλύτερο σε ποιότητα συνολικά.Δηλαδή οι απαιτήσεις είναι να παίζει όλες τις ματρόσκες φουλ HD 1080p, να έχει HDMI,να είναι αθόρυβο, τον δυνατότερο επεξεργαστή που αγοράζει το ποσό, και τέλος καλά ηχεία στο λαπτοπ για όταν παίζει μουσική από το internet.

ΜΕ βάση τα παραπάνω σας ερωτώ:
Ένα σύγχρονο laptop με I5 CPU και αυτονομη κάρτα γραφικών λογικά καλύπτει τις ανάγκες αναπαραγωγής;
Ποιά μάρκα θα προτείνατε ως κορυφής; Τοshibal ; Sony; κάτι άλλο;
ποιά έχει την καλύτερη ποιότητα ήχου από τα ηχειάκια του φορητού;
ποια έχει τα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά ως χαμηλό θόρυβο και αυτονομία;
Υπάρχει καλύτερος επεξεργαστής στην ίδια κατηγορία τιμής από τον I5; είδα κάτι ένα pentium P6000...είναι και η AMD στο παιχνίδι; για πείτε...
Εγώ της πρότεινα Toshiba με Ι5:
http://www.skroutz.gr/s/255060/Toshiba-Satellite-L505-13N.html
μπορεί να τα καταφέρει στο ρόλο που ζητάμε; HTPC χωρίς συμβιβασμούς και γενικής χρήσης laptop (no gaming)με ποιοτικά χαρακτηριστικά;
υπάρχει άλλη ανταγωνιστική πρόταση μέχρι 850 αυστηρά;
θα εκτιμούσα την βοήθεια ...thank you's

Last edited:

Κάτι ξέρει που θέλει laptop για htpc. Κανένα htpc δεν μπορεί να φτάσει το efficiency ενός laptop.

Είναι δύσκολο (πρέπει να προσπαθήσεις πολύ) να βρεις σήμερα laptop που να μην παίζει fullHD. Ο επεξεργαστής δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα HTPC, αλλά η κάρτα γραφικών.

Για μένα η καλύτερη μάρκα είναι Dell και πάλι Dell (2 χρόνια on site, κορυφαία κατασκευή)

Με core i(x) και κάρτα γραφικών ΑΤΙ 5ΧΧΧ που θεωρώ απαραίτητα σκρούτζαρα τα παρακάτω:

Dell Inspiron 15R
Dell Inspiron 1564

Βέβαια, σημαντικότατο ρόλο σε ένα HTPC ή laptop παίζει να είναι αθόρυβο και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Πολλές φορές παίζει μεγαλύτερο ρόλο να μπορείς να το κρατήσεις στα πόδια σου και να μην καίγεσαι, να το ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου χωρίς να παίρνουν μπροστά οι ανεμιστήρες και να το έχεις στο δωμάτιό σου το βράδυ ανοικτό και να μπορείς να κοιμάσαι με το torrent να τρέχει, από το να σου βγάζει 5 fps παραπάνω στα παιχνίδια.

Βέβαια μιλάμε για γυναίκα, οπότε τόση ώρα γράφω άδικα, μάλλον χρειάζεται ένα laptop που να είναι πρωτίστως γλυκούλι, στο χρώμα που ταιριάζει με την ψυχοσύνθεσή της και φυσικά να χωράει ακριβώς στην καινούρια της τσάντα...

Last edited:

Με τα λεφτά που δίνει δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Φίλος μου πήρε αυτό πρόσφατα http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-G62-135ev-WM960EA-B1A.htm και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σε hd αρχεία. Από τη στιγμή που είναι σε windows η ati είναι η καλύτερη λύση, για κάρτα γραφικών και η συγκεκριμένη αποδίδει αξιοπρεπέστατα και σε παιχνίδια.

Νίκο, καλό είναι αλλά έχει ένα χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας. Δηλαδή αν σου χαλάσει το πας, περιμένεις κανα μήνα χωρίς υπολογιστή και ξαναπάς και το παίρνεις, δηλ φέξε μου και γλύστησα.

Η Dell έχει 2 χρόνια on site, δηλαδή σου χαλάει κι έρχεται σπίτι σου τεχνικός και στο φτιάχνει ότι και να έχει επιτόπου δωρεάν φυσικά. Πολύ σημαντικό, γιατί τα laptop χαλάνε εύκολα σχετικά.

Κάτι ξέρει που θέλει laptop για htpc. Κανένα htpc δεν μπορεί να φτάσει το efficiency ενός laptop.

Αν το πρώτο μέλημα είναι το efficiency.. Διαφορετικά το laptop δεν συγκρίνεται με τίποτα με ένα κλασικό HTPC.. ;)

Είναι δύσκολο (πρέπει να προσπαθήσεις πολύ) να βρεις σήμερα laptop που να μην παίζει fullHD. Ο επεξεργαστής δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα HTPC, αλλά η κάρτα γραφικών.

Μάλλον τα λες ανάποδα.. Από CPU οι βασικές απαιτήσεις (παγιωμένες εδώ και 3-4 χρόνια) είναι dual core με clock > 2.2 - 2.4GHz.

Από κάρτα γραφικών ότι να' ναι αν δεν έχουμε απαιτήσεις για HD ήχο ή σωστή 23.976Hz έξοδο. Σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται "γρήγορη" κάρτα γραφικών.

Βέβαια, σημαντικότατο ρόλο σε ένα HTPC ή laptop παίζει να είναι αθόρυβο και να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Πολλές φορές παίζει μεγαλύτερο ρόλο να μπορείς να το κρατήσεις στα πόδια σου και να μην καίγεσαι, να το ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου χωρίς να παίρνουν μπροστά οι ανεμιστήρες και να το έχεις στο δωμάτιό σου το βράδυ ανοικτό και να μπορείς να κοιμάσαι με το torrent να τρέχει, από το να σου βγάζει 5 fps παραπάνω στα παιχνίδια.

Ακριβώς. Γιαυτό δεν προτείνω laptop για HTPC. Ποτέ δεν θα το καταφέρεις να είναι τελείως αθόρυβο, πράγμα σχετικά εύκολο σε ένα κλασικό HTPC.

Νίκο, καλό είναι αλλά έχει ένα χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας. Δηλαδή αν σου χαλάσει το πας, περιμένεις κανα μήνα χωρίς υπολογιστή και ξαναπάς και το παίρνεις, δηλ φέξε μου και γλύστησα.

Η Dell έχει 2 χρόνια on site, δηλαδή σου χαλάει κι έρχεται σπίτι σου τεχνικός και στο φτιάχνει ότι και να έχει επιτόπου δωρεάν φυσικά. Πολύ σημαντικό, γιατί τα laptop χαλάνε εύκολα σχετικά.

Το παράδειγμα Δημήτρη ήταν απλώς για να δείξω ότι με τόσα χρήματα το laptop σίγουρα δε θα έχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή hd υλικού. :ernaehrung004:

Δημήτρη, το Dell XPS που έχω είναι απόλυτα αθόρυβο. Του έχω βάλει SSD και δεν ακούγεται τίποτα πλέον. Ανεμιστηράκια σε idle δεν γυρνούν. Μόνο αν ταβανιάσω τη CPU παίρνει μπροστά το ανεμιστηράκι μετά από λίγο, και αυτό πάλι είναι αρκετά ήσυχο.

Ο Core 2 Duo 2GHz που έχει τα παίζει όλα (τα ανθρώπινα, όχι FI σε 1080p κλπ) άνετα. H "κάρτα" γραφικών του όμως (8400GS) μου κάνει προβλήματα και με το cuda του coreavc αλλά και στο DXVA του MPC-HC. Δηλαδή δεν έχω στο laptop ΗW acceleration, παρα μόνο σε blu-ray. Μακάρι να είχε ΑΤΙ.

Το μόνο πλεονέκτημα που βρίσκω σε ένα HTPC "κουτάτο" είναι η δυνατότητα αναβάθμισης και η ιπποδύναμη για παιχνίδια / βαριές εφαρμογές.

Last edited:

φτιαξε ενα ομορφο htpc μονος σου και να γουσταρεις πρωτον που το εφτιαξες μονος σου και δευτερον που θα μπορεις ευκολα και γρηγορα να το αναβαθμιζεις

παιδιά ευχαριστώ για τα φώτα σας...
όσο για μένα είχα HTPC το οποίο και έδωσα γιατί το βρήκα παίδεμα, και όταν σεταρίστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό το άφησα έτσι να βλέπω τα εργάκια...

τώρα για την Φιλη την Φ. που θέλει laptop, το θέλει για όλη την ευκολία της φορητότητας, το θέλει δυνατό ως σύγχρονο μηχανάκι να παίζει όλα τα προγράμματα (εκτός gamimg ειπαμε)για αυτό και δίνει 800+ για κάτι καλό, θέλει να το συνδέει στη Samsung με το -φτηνό - σετάκι 5.1 και να βλέπει ταινιούλες σε 1080p -και όχι άλλο dvd - ποιότητα.
Σαφώς το να κάνει λίγο θόρυβο από τα ανεμιστήρια για μιάμιση ωρίτσα να δεί 1 εργακι δεν την πειράζει...'αρα ναι μιλάμε για laptop-htpc. χωρίς απαιτήσεις ρυθμίσεων,αθόρυβης λειτουργίας, αναβαθμίσεων,προγραμμάτων κλπ.\
Η ερώτηση είναι σε ένα I5 me ATI 5xxx , μπορεί να βγάλει σωστό 24p και DD ήχο; ; είπαμε τα HD forma ήχου ούτε που τα ξέρει...
"Από κάρτα γραφικών ότι να' ναι αν δεν έχουμε απαιτήσεις για HD ήχο ή σωστή 23.976Hz έξοδο" : Δημήτρη η σειρά 5χχχ ΑΤΙ καλύπτει αυτές τις προυποθέσεις ; από nvidia η G305;
γίνεται μεσω HDMI με ένα απλο player όπως το MPC-hC;

σοβαρά η DELL είναι τόσο καλή όσο η toshiba ; ; την είχα για κάτι σαν την ΗP/Packard bell κτλ...

Last edited:

1.ΔΙΟΡΘΩΣΗ Δημήτρη η σειρά 5χχχ ΑΤΙ καλύπτει αυτές τις προυποθέσεις ; από nvidia η GT330 ;

2.για SONY VAIO τι γνώμη έχετε;

ps Tο Δελλ 1564 στα 675 ευρώ καλή φάση δεν είναι; το βάζω στις σοβαρές υποψηφιότητες ...

αλλά ξαναρωτώ παίζει να είναι κάποιο άλλο καλύτερο από το satellite L505-13n ;

Last edited: