ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000 )

ΟΜΩΣ αν μπορεσει ν'απαντηθεί η παραπάνω απορία μου δίνω την παραγγελία την ίδια στιγμή! δηλ.:
πως συγκρίνονται σε κατανάλωση - αυτονομία- θερμοκρασία οι συνδυασμοί
i5/ 5650 vs i7/GT425
καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολη σύγκριση αλλά έστω και τη γνώμη σας...
Η GT έχει κατανάλωση 35, ενώ για την 5650 νομίζω ισχύει κάτι σαν 15-20 σωστά;

Νεά απορία: αφού είναι πιο ισχυρός ο i7 γιατί το sony.com αναφέρει χρόνο έναρξης των win7 60 sec. KAI ΣΤΑ 2 laptops ? where is the difference then; θα την δω ποτέ αν δεν παίξω παιχνίδι;
(το σκόρ είναι συνολικά 5-1 ο i5 κερδίζει το κοινό, ψηφίστε...)

Αν σε απασχολεί ο χρόνος έναρξης, βάλε SSD... :firstprize: (για να μην σου πω βάλε linux :2thumb22sup: )

ναι! ssd θα βάλω μετά καμιά διετία για αναβάθμιση...ίσως και λίγη ram.

τώρα μια που ψάχνομαι και βλέπω ότι ο τετραπύρηνος μας "ζεσταίνει" , είδα ότι είναι κατασκευασμένος ο i7 740QM στα 45nm,
ενώ υπάρχει i5 στα 32nm (με χρόνο ανακοίνωσης 1 έτος ακριβώς μετά τον προηγούμενο) που είναι στην ίδια κατηγορία ταχύτητας..δηλ. μιλάμε για τον
i5 580 2.66GHZ
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-580M-Notebook-Processor.33839.0.html
που στα τεστάκια αποδίδει λιγότερο 7-17% από τον i7 (σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα 4 threads κατά κύριο λόγο) ενώ σε 1-thread tasks είναι και γρηγορότερος κατά το ίδιο ποσοστό .
Σε μέσο όρο το comparison στο site τον έχει πιο ψηλά!
τέλεια λύση! μπαίνει στο vaio με 100 δολ.extra, ίσως τα κόψω από το περιττό blu-ray.
(τώρα αν αξίζει η διαφορά επιδόσεων από τον ομόσταυλό του 460 πολύ το αμφιβάλλω... !)

Έτσι αρχίζει το παιχνίδι να παίρνει τέλος...πάμε για το 15,5'' Ε σειράς..
λεπτομέρειες: η σειρά F 16.4'' ανακάλυψα έχει backlight keyboard, ενώ έχει και μία USD 3.0 !(θα μου λείψει;) .Βέβαια μικρότερη αυτονομία και μεγαλύτερο βάρος τα αρνητικά...

Από linux δε σκαμπάζω...μπορείς να κάνεις browsing με κάνα firefox; αν ανοίγουν πολύ γρήγορα να τα βάλω κι αυτά ρε...

Φιλε kalamargianni για τις θερμοκρασιες θα μαθεις μονο απο ατομα που εχουν το λαπτοπ... απο reviews tests δεν μαθαινεις πληρως την αληθεια...ετσι νομιζω....εαν κανεις αγορες απ'εξω κοιταξε εδω
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs...0151&langId=-1&categoryId=8198552921644691999

καμια σχεση με τα λαπτοπ στην ελλαδα δειτε και συγκρινετε...και μετα απο επικοινωνια με την sony μου ειπαν δεν θα ερθουν αυτοι στην ελληνικη αγορα

Η απόφαση vaio τώρα είναι προς υλοποίηση:

1. IntelR CoreT i5-580M processor (2.66GHz) with Turbo Boost up to 3.33GHz
2. 500GB Hard Disk Drive (7200rpm)
3. 4GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066
4. 15.5" Full HD VAIO Premium Display (1920x1080)
5. ATI Mobility RadeonT HD 5650 GPU (1GB VRAM)

Τελική σύνθεση: έβγαλα το blu-ray και έβαλα τον i5 580 . ...τι σας λέει;

ξαναέβγαλα τον i5 580 2.66 kαι πήγα στον i5 460 2.53 .
είναι της ίδιας γενιάς με διαφορετική ταχύτητα ...θεωρησα ότι οι διαφορές επιδόσεων είναι για γενική χρήση μικρές και δεν αξίζουν τα 100$ διαφορά...(θα τα δώσω σε blu-ray player για το rack).

η τελική παραγγελία λοιπόν έχει ως εξής:
IntelR CoreT i5-460M processor (2.53GHz)
2. 500GB Hard Disk Drive (7200rpm)
3. 4GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066
4. 15.5" Full HD VAIO Premium Display (1920x1080)
5. ATI Mobility RadeonT HD 5650 GPU (1GB VRAM)

καλά δεν είμαστε; είναι κάτι σαν αυτό -αλλά με καλύτερη οθόνη και δίσκο:
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netboo.../Sony-Vaio-VPC-EB3S1E-BQ-VPCEB3S1E-BQ-GC2.htm

Φίλε, η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ, τα λάπτοπ δεν τελειώνουν ποτέ επίσης, εμείς τελειώνουμε... :BDBDG54:

πράγματι..κι εγώ τελειωσα να ψάχνω...ελπίζω να έκανα καλή επιλογή και κυρίως να αποδειχτεί τέρας αξιοπιστίας τα επόμενα χρόνια..

Ευχαριστώ ελπίζω να το χαρούμε...
Τώρα, το πόσταρα και κάπου δίπλα αλλά συγχωρέστε με θέλω οπωσδήποτε λύση για τον τρόπο αναπαραγωγής:
"Παίδες επειδή πλέον πολλά από τα νέα laptop πουλιούνται με Win 7 64bit, (το vaio έχει Αγγλικά 7 Home Premium 64-bit)
υπάρχει οδηγός που να τα συσχετίζει με έναν ΑΠΛΟ τρόπο να παίξει κανείς 1080 24p χρησιμοποιωντας κάποιον διαδεδομένο player όπως MPC-HC ;
εννοώ χωρίς άλλα codecs , περίεργες ρυθμίσεις κτλ. ;
1 τρόπο για τον απλό χρήστη!"

Last edited:
Επίσης υπάρχει ανάγκη ενημερώσης για την σωστή χρήση της μπαταρίας του laptop.
τη βγάζουμε όταν είναι στο ρεύμα;
την αφήνουμε πάνω και το δουλεύουμε έτσι; ή βγάζουμε το ρεύμα ανά 2 ώρες και το ξαναβάζουμε όταν τελειώνει η μπαταρία;
την φορτίζουμε πρώτη φορά πολλές ώρες;
οι φορτίσεις γενικά να γίνονται από άδεια εντελώς σε πλήρη φόρτιση
ή σε ποσοστά πχ από 15% σε 85%;

όποιος ξέρει ας βοηθησει...

Παιδιά κοντά στο θέμα του laptop-HTPC που με απασχολεί να ρωτήσω κι όποιος μπορεί λέει...
μάλλον θα πάρω και ένα lenovo i3 330M 2.13, nvidia GT330, 3GB RAM.
http://www.getitnow.gr/prod/eidi-sp...e-i3-330m-213-ghz-156-tft-mayro/prod253121pp/

αυτό μπορεί να τα καταφέρει ως HTPC να παίξει ματρόσκες κάθε είδους με εικόνα και ήχο από την HDMI? λογικά ναι αλλά θέλω μια επιβεβαίωση...

H προσφορά του κόκκινου πολυκαταστήματος σε packard bell i5-480M, GT540M 1Gb, RAM 4GB DDR3, BLU-RAY drive λέει κάτι στα 599ευρώ;

Παιδιά κοντά στο θέμα του laptop-HTPC που με απασχολεί να ρωτήσω κι όποιος μπορεί λέει...
μάλλον θα πάρω και ένα lenovo i3 330M 2.13, nvidia GT330, 3GB RAM.
http://www.getitnow.gr/prod/eidi-sp...e-i3-330m-213-ghz-156-tft-mayro/prod253121pp/

αυτό μπορεί να τα καταφέρει ως HTPC να παίξει ματρόσκες κάθε είδους με εικόνα και ήχο από την HDMI? λογικά ναι αλλά θέλω μια επιβεβαίωση...
Οι <κακιες γλωσσες> λενε (μια απο αυτες και εγω ) οτι intel + nvidia δεν ειναι και ο καλυτερος συνδυασμος για το 23,976 ..