Αγορά λαπτοπ

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
... κυριοι όσο και αν θέλω ενα ταμπλετάκι και περιμένω τον ερχομό του Ν7 2 στην Ελλάδα κάποια νέα δεδομένα εργασιακά κ οχι μόνο μάλλον επιβάλουν την αγορά ενος λαπτοπ ...
Αν τυχών κάποιος έχει υπ' όψην κάποια καλή περιπτωση στα 400 με απολυτο μαξιμουμ τα 500 ας ριξει κανενα λινκ... πολύ πιθανό με την αγορά να εγκατασταθεί (και) ubuntu 12.04!!!!
Εννοειται πως βλέπω διάφορα και το ψαχνω στο νετ αλλά λέω μπας κ ξερει κανει καμια ουλτρα ευκαιρία...
Η χρήση θα ειναι κυρίως μουλτιμιντια, παρουσιάσεις, ηχος, λιγο εικονα -χωρις τρελες αξιωσεις-.
Αρκετη χρήση σε σχολικες τάξεις, για το μάθημα της μουσικής... ετσι για να πάρετε μια ιδέα!!! (Εδώ μας απολύουν και εγω θέλω να πάρω λαπτοπ για τη δουλεια τέλος πάντων...)

ιδανικά οσο πιο ελαφρύ γίνεται ... ισως και διχως dvd drive. Αν χρειαστεί θα πάρω ενα εξωτερικό!!!

Με 500 ευρώ πήρα macbook 2010 για τα παιδιά από Ελλάδα ( στο insomnia). Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις καλές ευκαιρίες. Το μυστικό είναι να κάνεις υπομονή και να μην αγοράσεις το πρώτο λαπτοπ που θα βρεις μπροστά σου. Αλλά αυτό ισχύει για όλες τις αγορές, όλων των ειδών.

Βέβαια δεν ξέρω αν θέλω Μακ...
Νομίζω χρειάζεται κ ένα pc.
Έτσι κ αλλιώς το υπάρχων Mac mini θα είναι πλέον μόνο για μουσική χωρίς τπτ άλλο.

Σίγουρα όχι κάτω από 13 κ σαφώς μέχρι 15. Φοβάμαι μήπως το 13 μου πέσει μικρό αλλά η ευκολία μεταφοράς είναι βασικό χαρακτηριστικό. Από ότι είδα βγαίνουν κ 14αρια ίσως είναι η χρυσή τομή..

Χρειαζεσαι το laptop για παρουσιασεις στους μαθητες? Θα το συνδεεις με καποιο προβολεα ή TV? Το θελεις και για προσωπικη χρηση?

Χρειαζεσαι το laptop για παρουσιασεις στους μαθητες? Θα το συνδεεις με καποιο προβολεα ή TV? Το θελεις και για προσωπικη χρηση?
Ναι για παρουσιάσεις αλλα σαφως και για προσωπική χρήση... θα συνδέεται και σε tv πιο πιθανως αλλα ισως και σε προβολέα.
Ολη η χρήση που κάνω σε κομπιουτερ θα μεταφερθει στο λαπτοπ. Τωρα εχω ενα μακ μινι για όλα. Το οποιο θα μεινει ως transport ηχου μονο αφου πάρω το λαπτοπ...

Στο ποσο που δινεις οι επιλογες σου ειναι κυριως στα 11.6" και στις 15" και cpu οπως το θες δηλ. για multimedia.
Προσωπικα εχω ενα acer 11.6" και παιζει τα παντα (εκτος απο 3d φυσικα). Εχει και hdmi.
Ενδεικτικα μπορεις να δεις καποια κομματια εδω.
http://www.e-shop.gr/search_main.ph...C7%D4%CF%C9+%D5%D0%CF%CB%CF%C3%C9%D3%D4%C5%D3

Και για 14" εδω
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904444

Ωστοσο ψαξε και στο skroutz....

Γνώμη μου είναι οτι τα 13άρια είναι η χρυσή τομή. Ακόμα και για πολύωρη χρήση.

Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο κ τις προτάσεις... Αυτό το 14αρι δείχνει καλή περίπτωση... κ από άποψη τιμής...

Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Γνώμη μου είναι οτι τα 13άρια είναι η χρυσή τομή. Ακόμα και για πολύωρη χρήση.

αυτό νομίζω και εγώ... 13.3, άντε το πολύ 14άρι (κάποια που είναι σχετικά ελαφριά και λεπτά), αν η φορητότητα είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες... . Μετά από 15άρι και πάνω μεγαλώνει και βαραίνει...

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.902744
Αυτό το ο ssd είναι ενσωματωμένος στην μητρική το σημαίνει;;;

Λογικά είναι για caching και όχι "πραγματικός" δίσκος... υπάρχει review για το συγκεκριμένο, εδώ: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2412387,00.asp

edit:
ναι όπως το είπα, "The SSD is invisible to the user, it's here to provide speed in booting, launching apps, and waking the system from sleep. It's a little slower than an SSD-only ultrabook, but SSD-only ultrabooks like the Asus Zenbook Prime cost hundreds of dollars more. The system wakes from sleep in a quick 5 seconds, which is about right for an ultrabook. "

Προσωπικά θα προτιμούσα πραγματικό SSD, έστω και 128άρη, χωρίς καθόλου μηχανικό... (όταν καλομάθεις...)

Last edited:
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904444
Τελικά προς ώρας από όσα είδα μάλλον σε αυτό καταλήγω. Πάντα και σε σχέση με την τιμή του .
Αγαπητέ tolisspi ευχαριστώ για την πρόταση.
Ακόμα βέβαια σε μαγαζιά δεν έχω πάει. Δεν ξέρω τι μπορεί να βρεθεί επί τόπου.

Last edited:
... κυριοι όσο και αν θέλω ενα ταμπλετάκι και περιμένω τον ερχομό του Ν7 2 στην Ελλάδα κάποια νέα δεδομένα εργασιακά κ οχι μόνο μάλλον επιβάλουν την αγορά ενος λαπτοπ ...
Αν τυχών κάποιος έχει υπ' όψην κάποια καλή περιπτωση στα 400 με απολυτο μαξιμουμ τα 500 ας ριξει κανενα λινκ... πολύ πιθανό με την αγορά να εγκατασταθεί (και) ubuntu 12.04!!!!
Εννοειται πως βλέπω διάφορα και το ψαχνω στο νετ αλλά λέω μπας κ ξερει κανει καμια ουλτρα ευκαιρία...
Η χρήση θα ειναι κυρίως μουλτιμιντια, παρουσιάσεις, ηχος, λιγο εικονα -χωρις τρελες αξιωσεις-.
Αρκετη χρήση σε σχολικες τάξεις, για το μάθημα της μουσικής... ετσι για να πάρετε μια ιδέα!!! (Εδώ μας απολύουν και εγω θέλω να πάρω λαπτοπ για τη δουλεια τέλος πάντων...)

ιδανικά οσο πιο ελαφρύ γίνεται ... ισως και διχως dvd drive. Αν χρειαστεί θα πάρω ενα εξωτερικό!!!

Δεν χρειαζεσε gamers laptop οποτε ο,τι και να παρεις, νομίζω, οτι θα σου κανει δουλεια. Το μονο που να προσεξεις ειναι η ποιότητα κατασκευης γιατι εκει το χανουν ΟΛΑ τα λαπτοπ. Κι εχω σκοτώσει ΑΡΚΕΤΑ!!! Εγω μενω μακρια απο HP πλεον. Ισως κατι σε Acer που ειναι και φθηνα αλλά δεν ξερω για τα υλικά.

Κοίτα, και το 13άρι δεν ήταν κακό... Απλά είχε προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή (και σχετικά μικρής συχνότητας).

το 14άρι πάλι έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, που πραγματικά δεν έχει νόημα η ύπαρξη της... (είναι τόσο ψόφια, που την πληρώνεις χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό πέραν της ενσωματωμένης HD4000, τουλάχιστον σαν ισχύ).

Γενικότερα πάντως, κράτησε το εξής: ότι κι αν επιλέξεις, ας δίνει πρόσβαση στον δίσκο του... Η αντικατάσταση του μηχανικού δίσκου με SSD, δίνει πραγματικά απίστευτη σπιρτάδα στο μηχανάκι... (οπότε πρoέβλεψε +100 για έναν π.χ. 120GB, κάποια στιγμή στο μέλλον)