Αγορά λαπτοπ

Και παιχνίδια να μη παίζεις πάντως η intel ενσωματωμένες (ειδικά στις φθηνές κατηγορίες) μπορεί αύριο μεθαύριο να σε περιορίσουν είτε σε video, είτε σε openCL , γενικά ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας των windows καλό είναι να έχεις μια καλύτερη κάρτα γραφικών. Και τώρα τελευτεί όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται για ‛συνεπεξεργαστές’. Όσο περνά ο καιρός τόσο μεγαλύτερη χρήση έχουν.

Γενικά τον τελευταίο καιρό έχουν αγοράσει πόλοι φίλοι της παρέας laptop: Δυο dell 15R για Ελ. Επαγγελματίες, λόγο απίθανης εγγύησης. Δυο λευκά toshoba γιατί είναι πανέμορφα. Ένα pavilion προσφορά του Ιουλίου στον κοτσόβολο – που είχε και καλά χαρακτηριστικά στα ~450 ευρώ.

τι ειναι το openCL;

Μάλιστα .. αυτό απο το ΜΜ θα ήταν ιδανική λύση πολυ πάνω απο οτι υπολόγιζα σε σπεκς ...
Το egate είναι αξιοπιστο κατάστημα;;

Προβληματιζομαι!!!

Οκ πήγα μια βόλτα κ είδα το Dell με τον i7... όντως έχει διαφορά κ στην εικόνα και στην ταχύτητα σε σχέση με τα άλλα που φοράνε i3. Με 4αρα ram όλα.
Έχουν κάποια ενδιαφέροντα μοντέλα στην ΜΜ γενικώς...

Ναι αξιόπιστοι θεωρούνται και του e-gate
Πάντως όποιος γυρίζει μυρίζει και είμαι σίγουρος ότι πια έχεις πολύ καλύτερη άποψη για το τι κυκλοφορεί στην αγορά :-)

Aπο egate εχω παρει εγω λαπτοπακι.Δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα, συνεπεις στους χρονους κ ο χωρος κ η αντιμετωπιση τους σοβαρη.
Μονο θεμα που οταν προσπαθησα να επιστρεψω ενα universal remote εντος μιας μερας απο την αγορα του γιατι δεν ηταν συμβατο ηταν καπως δυσκοιλιοι...

Ναι αξιόπιστοι θεωρούνται και του e-gate
Πάντως όποιος γυρίζει μυρίζει και είμαι σίγουρος ότι πια έχεις πολύ καλύτερη άποψη για το τι κυκλοφορεί στην αγορά :-)
ναι οπωσδηποτε... :) :)

Λοιπόν.. σχεδόν έχω καταλήξει στο Dell με τον i7 που πρότεινε πιο πάνω ο Τάσος. Αν κ πολύ εκτός budget όταν το είδα από κοντά με έπεισε σχεδόν.

Έχω μόνο ένα θέμα... το 15αρι μου πέφτει μεγάλο. Θα ήθελα και πιο μικρό, ιδανικά 14 αλλά κ 13.3 δεν με χαλάει. Ώστε να μην το σκέφτομαι να το πάρω μαζί μου ανά πάσα στιγμή... Έχουμε καμία πρόταση έστω πλέον μέχρι τα 600 που έχει το Dell;;
Αν δεν βρω κάτι που να με πείθει όπως το πιο πάνω 15αρι θα πάρω το 15...
Έχετε δει τπτ καλό;;

http://www.you.gr/proionta/laptop,t...aptop/ultrabook-fujitsu-utrabook-uh572-silver
τι λέτε για ετουτο ρε παιδια;;

η fujitsu τι λέει;;

το παλιο μου λαπτοπ ηταν fujitsu-siemens ... το ειχα πάρει το 2006 αν θυμαμαι καλα κ πριν 3 χρονια τα έπαιξε (καρτα γραφικων και συστημα ψηξης σιγουρα. Μετά απο επισκευη δεν ... )

χα χα σωστόος!! :)
OK βγαίνει εκτός o Dell ... για τον Fujitzu;;;

Εδω βέβαια θέλω να κανω μια ερώτηση (πάλι) .. έχω κάποιες αρκετά παλιές εφαρμογές της ΜSoft που χρειάζονται το cdrom τους στο μηχάνημα για να αντλουν δεδομενα. Αν χρησιμοποιώ εξωτερικό οδηγό δίσκου θα παιζουν κανονικά;
Επίσης αντάπτορες απο hdmi υπάρχουν ωστε να μπορω να συνδέσω το μηχανάκι ακομα και σε τηλεόραση crt;;
Αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω τότε μάλλον θα πρέπει να βρω μηχνάκι με drive (αν και θα προτιμουσα να μην έχει) και εξόδους εικόνας/ηχου τέτοιες ωστε να μπορεί να συνδεθει και με πιο παλιά μέσα προβολής!!
Δεδομένου πως το μηχανάκι το θέλω και για

Θεωρω πως δεν θα εχεις προβλημα με το cdrom. Αν δεν το κανει αυτοματα, σιγουρα θα μπορει να το διαβασει δηλωνοντας το εσυ.
Οσον αφορα το hdmi σε rca, υπαρχουν καποιοι μετατροπεις (ψαξε στο google "hdmi to rca") και θα βρεις καποια καλωδια. Ωστοσο, πιστευω οτι εαν δεν υπαρχει μηχανημα που να μετατρεπει το ψηφιακο σε αναλογικο δυσκολα να δουλεψει ενα καλωδιο hdmi σε rca με απλη συνδεση. Απο την αλλη υπαρχουν καλωδια -χωρις καποιο μετατροπεα/μηχανημα- απο vga σε rca και για ηχο συνδεεις την εξοδο ακουστικων (υπαρχει περιπτωση η εικονα να μην και τοση καλη).

Είδες άμα το ψειρίζεις πολύ;;
Πάπαλα το Dell.
Το δε Fujitsu για κάποιο λόγο διστάζω να το πάρω... το δίνουν μόνο με ένα χρόνο εγγύηση.
Οπότε η αναζήτηση συνεχίζεται ... Κάθε εμπόδιο σε καλό που λέει και ο λαός.

Αν πετύχετε τίποτα καλό ενημερώστε...

Ευχαριστώ!!!!!

Δύσκολη κατηγορία οι 13 ‛’
Λες και έχουν όλοι μοντέλα για επίδειξη μόδας
κυκλοφορούν λίγα ‛όμορφα’ και ακριβά
Σε σχέση με τις 15 που είναι το άλογο-workhorse στα laptops και εκεί θα βρεις τις καλύτερης προφορές
Πραγματικά είναι η καλύτερη εποχή για αγορά laptop
Λόγο ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες τα laptops είναι πια σήμερα φθηνά για αυτό που προσφέρουν σε σύγκριση με μια δεκαετία (πενταετία) πίσω.

Ναι όντως οι καλές προσφορές είναι σε 15άρια...
Πέρασα από ΜΜ και μου είπαν πως έχουν κρατήσει κάποια για κάποιους που έχουν δώσει προκαταβολή αλλά ίσως τελικά κάποιοι και να μην τα πάρουν. Οπότε έδωσα τηλ να με ενημερώσουν αν τύχει κάτι τέτοιο.
Αν το ξαναέχουν διαθέσιμο θα είναι μάλλον στα 799...

Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

προτιμάμε i5 4xxx με hd4400 ή i7 3xxx (το προαναφερθεν απο ΜΜ) ;;

λογικά του ΜΜ με τον ι7 θα είναι ισχυρότερο παντού (και επεξεργαστής, και με discrete gpu), αλλά επίσης πιστεύω ότι αν έχουν την ίδια μπαταρία, το ι5 θα είναι αρκετά μπροστά στο θέμα της αυτονομίας...