Αγορά λαπτοπ

Edit: τώρα βλέπω πως στην φωτο απο το πιο πάνω λινκ στο dvd θα πρέπει να υπάρχουν 20 (βέβαια είναι απο παλαιότερη έκδοση) στοιχεία ενω σε αυτό που έκαψα εγώ υπαρχουν 14... έχει αλλάξει κάτι στο .iso του ubuntu ή δεν έχει γίνει σωστά το dvd;;

ξέρει κανείς απο που μπορώ να κατεβάσω το windows disc image burner;

τελικά μάλλον κάποια ρυθμιση στο bios δεν επιτρέπει να κάνει boot απο εξωτερικό δίσκο... δοκίμασα και με bootable usb stick (φτιαγμενο με το Unetbootine) και είχα πάλι το ίδιο θέμα.. μαυρη οθονη με τυχαία ασπρα πιξελ.. υπάρχει τρόπος να παρω screen shot απο το bios να το ανεβάσω μπας και καταλάβει κάποιος τι παιζει;;

Μπορει κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι ενα μνμ που βγαινει στην start screen κ λέει πως το συστημα σε δυο ΜΕΡΕΣ θα επανακινηθεί για να εγκατασταθουν σημαντικές ενημερώσεις;;
:nounder::nounder::nounder:

Όταν βολεύει να το φορτίσω απενεργοποιημένο πότε να το κάνω;
Όταν η μπαταρία πέσει κάπου στο 10-15%;

Μην αγχώνεσαι γενικά με τις φορτίσεις. Τα λάπτοπ φέρουν μπαταρίες λιθίου που γενικά είναι ευέλικτες στον τρόπο και τη διάρκεια φόρτισης. Αν μπορείς καλό είναι να το φορτίζεις όταν η μπαταρία δεν πέφτει πολύ χαμηλά πχ κάτω απο 20% αλλά και πάλι μη σε αγχώνει ιδιαίτερα αυτό.

Να ρωτησω και ακόμα...
Το λάπτοπ έχει 4gb RAM στο από όσο ξέρω ένα από τα δύο slots.
Τυγχάνει να έχω από το παλιό μου λάπτοπ κάποιες μνήμες 2gb η κάθε μια.
Αν βάλλω κάποια από αυτές ώστε να έχω 6gb μνήμη υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα συμβατότητας;

Να ρωτησω και ακόμα...
Το λάπτοπ έχει 4gb RAM στο από όσο ξέρω ένα από τα δύο slots.
Τυγχάνει να έχω από το παλιό μου λάπτοπ κάποιες μνήμες 2gb η κάθε μια.
Αν βάλλω κάποια από αυτές ώστε να έχω 6gb μνήμη υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα συμβατότητας;

Συμβατότητα: Η παλιά είναι συμβατή ? Ήταν ddr3 ?
Ταχύτητα: Είναι ίδιας ταχύτητας ?

Δε τρέχεις κάνα CPU-Z να το ελέγξεις ? Μπορείς να μας ανεβάσεις τα screenshots , θα διαπιστώσεις και πόσα slot είναι σε χρήση.

Εφόσον είναι συμβατή θα παίξει.
Όσο για την ταχύτητα: Αν θυμάμαι καλά έχεις CPU με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμα πιο σημαντικό να βάλεις γρήγορες μνήμες – όσο γρήγορες έχει από τη μαμά του.

Μπορει κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι ενα μνμ που βγαινει στην start screen κ λέει πως το συστημα σε δυο ΜΕΡΕΣ θα επανακινηθεί για να εγκατασταθουν σημαντικές ενημερώσεις;;
:nounder::nounder::nounder:

Για την ενεργοποίηση μερικών ενημερώσεων απαιτείται οπωσδήποτε επανεκκίνηση.
Αν δεν την κάνεις εσύ μέσα στο διήμερο θα την κάνει ο υπολογιστής αυτόματα.

Αν υπάρχει χρόνος κάνε restart για να είσαι up to date.

Θα έλεγα να κοιτούσες το http://pearlinux.fr μόνο που αλλάζει από την 7 στην 8 η έκδοση και απαιτεί επανεγκατάσταση του λειτουργικού - όποτε αν περίμενε!
Στα updates βέβαια κανένα πρόβλημα γίνονται κανονικά αυτόματα.
Αισθητικά ανώτερο.

Τί τα' θελες τα παραθύρια... ?

:2thumb22sup:

Είναι πραγματικότητα!
... ένα μονοπύρηνο 6 ετών laptop που δεν έτρεχε win με τίποτα, σχεδόν πετάει:116:
γιατί να το πετάξω από το παράθυρο δηλαδή;

Το ubuntu σαν UI μετά τα windows 8 δεν μου αρέσουν καθόλου.

Σαν macos Δλδ!!
Πλάκα έχει... Το θέμα είναι πως κ πάλι θα έχω θέμα με την εγκατάσταση...

Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις από ένα USB χωρίς εγκατάσταση του λειτουργικού ασφαλώς, τρέχει γρηγορότερα σε σχέση με ένα καμένο cd και η διαδικασία εγγραφής απλούστερη επίσης.
Θα χρειαστείς http://unetbootin.sourceforge.net για να γράψεις το στικάκι σου.

Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Είναι πραγματικότητα!
... ένα μονοπύρηνο 6 ετών laptop που δεν έτρεχε win με τίποτα, σχεδόν πετάει:116:
γιατί να το πετάξω από το παράθυρο δηλαδή;

Το ubuntu σαν UI μετά τα windows 8 δεν μου αρέσουν καθόλου.

με ποιο shell από όλα δεν σου αρέσει? (καθαρή περιέργεια)

Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Το GNOME με το νέο κάθετο αριστερό look δεν μου κάθισε καλά από την αρχή η αλλαγή.
Μόνο στο παμπάλαιο laptop έχω βάλει το pearos 7 περιστασιακά το ανοίγω δηλαδή ας πούμε για update περιμένοντας το 8.
Όσο και να έψαξα οδηγούς για την broadcom σε 32bit ή 64bit δεν βρήκα αρκούμε στο καλό ethernet σποραδικά πάντως!

Τα windows μου είναι απαραίτητα επαγγελματικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Το GNOME με το νέο κάθετο αριστερό look δεν μου κάθισε καλά από την αρχή η αλλαγή.

αυτό είναι το Unity... δεν είναι Gnome... μπορείς να βάλεις και καθαρόαιμο Gnome... (αυτά τουλάχιστον ίσχυαν πριν κάνα χρόνο που και εγώ -το λέω και ντρέπομαι- γύρισα αποκλειστικά σε W7 και W8 στα μηχανάκια μου από dual boot που ήμουν συνήθως...)