Αγορά λαπτοπ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

αυτό είναι το Unity... δεν είναι Gnome... μπορείς να βάλεις και καθαρόαιμο Gnome... (αυτά τουλάχιστον ίσχυαν πριν κάνα χρόνο που και εγώ -το λέω και ντρέπομαι- γύρισα αποκλειστικά σε W7 και W8 στα μηχανάκια μου από dual boot που ήμουν συνήθως...)

Επαγγελματικά μου είναι αδύνατο να αλλάξω σε κάτι πέρα από windows.

Δεν ξέρω αν εννοώ το unity ή το gnome (καθαρά ερασιτεχνική η ασχολία χωρίς εμβάθυνση θα έλεγα) απλά αρχικά όταν "αποστράτευσα" τον φορητό είπα να τον αξιοποιήσω κάπως, στην αρχή με ubuntu δούλευε και το wifi αργότερα μετά από δύο τρεις αναβαθμίσεις δεν μπόρεσα να το επαναλειτουργήσω παρά τις προσπάθειες μου
(πιθανολογώ ότι υπάρχει μπέρδεμα με τη κρυπτογράφηση του wifi - μόνο αν την απενεργοποιήσω προσωρινά θα είμαι σίγουρος)
εκεί σε κάποιες αναζητήσεις διαδικτυακά που έκανα βρήκα το pearoOS και είπα να πειραματιστώ εγκατέστησα πρώτα σε 64bit τίποτα κατόπιν έβαλα την 32bit έκδοση μήπως υπάρχουν οι κατάλληλοι οδηγοί χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Δεν με πειράζει όμως γιατί το βλέπω σαν χόμπι δεν βασίστηκα ποτέ πάνω στο λειτουργικό.

Anyway όταν τον ανάβω σχεδόν στο 80% της χρήσης ο ανεμιστήρας ίσα που γυρίζει, (με τα vista τα νούμερα ήταν αντίθετα) σε βίντεο βέβαια ανεβάζει στροφές πάλι καλά γιατί θα έδινε την εντύπωση ότι κάτι δεν μετράει καλά στο motherboard!

Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν το δοκιμάσεις από ένα USB χωρίς εγκατάσταση του λειτουργικού ασφαλώς, τρέχει γρηγορότερα σε σχέση με ένα καμένο cd και η διαδικασία εγγραφής απλούστερη επίσης.
Θα χρειαστείς http://unetbootin.sourceforge.net για να γράψεις το στικάκι σου.
κοιτα στο ποστ #103 του παρόντος νηματος

λοιπον το cpu-z στη καρτ'ελα για την RAM λέει DDR3, 4GB και chanel: Single. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει δευτερο slot το μηχανάκι ή πως χρησιμοποιείται μονο το ένα;;

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ!!!!!!!!!

στην καρτέλα graphics γράφει Intel HD 4000 και OXI AMD Radeon HD 8730M (2GB) που αναφέρει στο site!!!!!!

τι παιζει;;;

μεχρι και πάνω στο μηχάνημα υπάρχει αυτοκολητάκι Radeon Graphics

Last edited:
Ωπα παιδες false alarm στην διαχείρηση συσκευών στους "Προσαρμογείς Οθόνης" έχει και τις δυο κάρτες γραφικών... μήπως η AMD χρειάζεται να επιλέγει με κάποιο τρόπο;; :nounder::nounder:

κοιτα στο ποστ #103 του παρόντος νηματος

Αν η εγγραφή στο USB είναι OK τότε πρέπει να αλλάξεις τη σειρά που κάνει boot ο υπολογιστής στο BIOS πρώτα από το usb.

Βλέπω http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/22/protecting-the-pre-os-environment-with-uefi.aspx ότι στα νεότερα BIOS υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στο τι μπορεί να σηκώσει το BIOS.
Θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις το Secure Boot και να δοκιμάσεις πάλι.

Πάντα σημειώνουμε τις αλλαγές για να τις επαναφέρουμε εύκολα και σίγουρα!

Last edited:
λοιπον το cpu-z στη καρτ'ελα για την RAM λέει DDR3, 4GB και chanel: Single. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει δευτερο slot το μηχανάκι ή πως χρησιμοποιείται μονο το ένα;;

στην καρτέλα graphics γράφει Intel HD 4000 και OXI AMD Radeon HD 8730M (2GB) που αναφέρει στο site!!!!!!

τι παιζει;;;

Προφανώς έχει μια μνήμη, όταν τη ζευγαρώσεις θα γράφει Dual Chanel

Δες και του παλιού αν είναι ddr3.
Επίσης δες τους χρονισμούς,
Ενικά δες τα δύο παρακάτω

softwares-cpuz-05.jpg

Επιλέγοντας SLOT#1-4 θα δείς πληροφορίες για κάθε σλοτ μνήμης, τι τσιπάκι έχεις εκεί και τι ταχύτητες υποστηρίζει (και πάνω στο τσιπακι καμία φορά έχει αυτοκόλλητο με τις ταχύτητες, αν αφερέσεις τη μνήμη θα το δείς)

softwares-cpuz-04.jpg

Εδώ επιβεβαιώνεις σε τι ταχύτητα τρέχουν αυτή τη στιγμή οι μνήμες.

Άρα αν είναι συμβατές, βάζεις το έξτρα SODIMM, και ελέγχεις ότι δε σου έχει ρίξει την απόδοση της μνήμης.

Οσο για τις κάρτες γραφικών – δε θα ανησυχούσα, έτσι τα παρουσιάζουν.

τι παιζει;;;

Η μνήμες πρέπει να είναι συμβατές με το motherboard.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την υποστήριξη του κατασκευαστή στην Ελλάδα να έχεις πρόχειρο το serial number του φορητού σου καθώς και τα χαρακτηριστικά της μνήμης που βάζεις. By the way λύσε και το θέμα του bios.

Η κανονική κάρτα γραφικών είναι η Radeon αλλά την χρησιμοποιεί μόνο σε κατάσταση υψηλού γραφικού φορτίου σε κάθε άλλη περίπτωση παίζει μόνο η ενσωματωμένη της Intel για χαμηλότερη κατανάλωση.

Αλήθεια τι μοντέλο είναι ο φορητός;
Τι Bios φοράει;

Last edited:
Τασο κ nipo ευχαριστώ!!
Δεν ειχα δει την καρτέλα SPD.
Τελικά το μηχανακι εχει δυο slots με την μια κενη και την άλλη με μνημη DDR3 PC3 12800 (800MHz) ενω αυτες που έχω (απο το Macmini) είναι PC3 8500S
Oποτε θα πρέπει να βρώ άλλη μια ίδια 4GB!!

Η μνήμες πρέπει να είναι συμβατές με το motherboard.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την υποστήριξη του κατασκευαστή στην Ελλάδα να έχεις πρόχειρο το serial number του φορητού σου καθώς και τα χαρακτηριστικά της μνήμης που βάζεις. By the way λύσε και το θέμα του bios.

Η κανονική κάρτα γραφικών είναι η Radeon αλλά την χρησιμοποιεί μόνο σε κατάσταση υψηλού γραφικού φορτίου σε κάθε άλλη περίπτωση παίζει μόνο η ενσωματωμένη της Intel για χαμηλότερη κατανάλωση.

Αλήθεια τι μοντέλο είναι ο φορητός;
Τι Bios φοράει;
ΟΚ με την κάρτα το έπισα :) :)
Ο φορητος ειναι αυτος
Δεν έχει bios πλέον όπως λέει και στο λινκ που σου ανεφερα και στο λινκ που ανεβασες εσυ.. έχει UEFI

Αλήθεια ρε παιδιά πως παιρνουμε screenshots;;

Δες http://www.wikihow.com/Take-a-Screenshot-in-Microsoft-Windows για screenshots παρουσιάζει 3 τρόπους αρκετά κατατοπιστικό.
Απλά έκανα αναζήτηση το how to take screenshots in windows και πήγα στο πρώτο αποτέλεσμα.

[Fn] + [esc] για πληροφορίες του υπολογιστή σου απλό και άμεσο.

Αυτός είναι ο επεξεργαστής http://ark.intel.com/products/72054/

Μια χαρά "λίγο" βαρύς για μεταφορά βέβαια.

...Μια χαρά "λίγο" βαρύς για μεταφορά βέβαια.
Ναι ρε γμτ είναι λίγο βαρύς .. τι λίγο δλδ .. αρκετά! Αλλά με "παρέσυραν" τα specs για την τιμή που είχε.
Να φανταστείς πως είχα ξεκινήσει να πάρω σχετικά μικρό κ ελαφρύ αλλά για να έχεις κάτι τέτοιο με σχετικά καλά specs πρέπει να τα χώσεις χοντρά!!!

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες κ πάλι!!!

Ναι ρε γμτ είναι λίγο βαρύς .. τι λίγο δλδ .. αρκετά! Αλλά με "παρέσυραν" τα specs για την τιμή που είχε.
Να φανταστείς πως είχα ξεκινήσει να πάρω σχετικά μικρό κ ελαφρύ αλλά για να έχεις κάτι τέτοιο με σχετικά καλά specs πρέπει να τα χώσεις χοντρά!!!

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες κ πάλι!!!

Μη το πάρεις κατάκαρδα είναι το συνηθέστερο λάθος που κάνει κανείς στην επιλογή υπολογιστή, ανήκεις στην πλειοψηφία.

Εγώ χωρίς να έχω ανάγκη καθημερινής μεταφοράς λέω να επιλέξω έναν στις 13 μιας και δεν παίζει πιθανότητα να ασχοληθώ με παιχνίδια ή βαριά επεξεργασία βίντεο.
Με τους ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών μια χαρά θα πάει η τετραετία σκέφτομαι αλλά να κατέβουν οι τιμές με τις οθόνες αφής και για μεγάλη οθόνη μια εξωτερική είναι OK.

Εδώ είμαστε το λοιπόν..

View attachment 96326View attachment 96327

Τεχνική υποστήριξη Dell: 00800 44149 518, 210 8129 810 Ελληνικά θα μιλούν από http://www1.euro.dell.com/content/default.aspx?c=gr&l=el&s=gen& και θα βρεις τι μνήμη πρέπει να βάλεις στο φορητό σου.
Πάντως καλό να είναι ελεγμένη από την Dell δηλαδή branded.
Πάρε τα στοιχεία της μνήμης προδιαγραφές ενημερώσου αν στέλνει.
Μια βόλτα από το skroutz πριν την παραγγελία δεν θα έβλαπτε!

Τώρα από τα screenshots δεν βγάζω άκρη το ομολογώ μόνο υποθέτω:
από εδώ http://accessories.ap.dell.com/sna/memconfig.aspx?c=au&l=en&manufact=694&s=dhs&stype=1&family=Inspiron%20Laptops ψάχνοντας για μνήμη το 3521 model δεν υπάρχει είναι region περίπτωσή υπάρχει το 3520 στο οποίο διαβάζω
4GB PC3-10600 (1333MHz) NonECC SODIMM κάνε σύγκριση με το screenshot σου και θα καταλάβεις εύκολα δεν είναι PC3-12800 (800 Mhz) αν τελικά το 3521 φοράει την ίδια μνήμη.

Εγώ με την τεχνική υποστήριξη της HP έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι και τηλέφωνο με πήραν μετά διήμερο για να βεβαιωθούν ότι έλυσα το θέμα μου.

το λοιπον κύριοι... η 4gb μηνμη απο την DELL κοστίζει 80 !!!!!!!! ΕΛΕΟΣΣΣΣ!!!!!! Του Mac οι δύο 4αρες που πήρα απο την crucial είχανε κάτι τις λιγότερα...
μου είπανε οτι θέλει DDR3 στα 1600MHz... αυτό!
χρειάζεται να ξέρω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό στην αναζήτηση μου;;

Από 30κάτι ευρώ τιμή λιανικής θα βρεις, και σίγουρα ως τα 40 θα έχει επιλογές – SODIMM DDR3 1600 (πρόσεξε μη πάρεις πιο αργή κρίμα θα είναι για 5 ευρώ)
Τόσο έχουν σήμερα.
Αν θες να πάρεις από Dell / HP /Apple πληρώνεις παραπάνω – έτσι ήταν πάντα – και για αυτό όλοι βάζουμε μόνοι μας σε τιμή αγοράς.

Μήπως σου είναι εύκολο να κάνεις ένα screenshot μόνο το δεύτερο θέλω αλλά αντί για το Slot#2 να επιλέξεις το Slot#1 δηλαδή να έβλεπα τη μνήμη που είχε ο φορητός από τον κατασκευαστή. Το screenshot που ανάρτησες είναι η δική σου μνήμη!