Αγορά λαπτοπ

.
..
...
Από όσο αντιλαμβάνομαι πρόκειται για κάποια συμπεριφορά που συμβαίνει μόνο στον Chrome και όχι σε άλλους περιηγητές.
Όμως έκανες επανεγκατάσταση του browser, τι διάολο να συμβαίνει λοιπόν!
Ναι έκανες επανεγκατάσταση του Chrome αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι φάκελοί του διαγράφηκαν από τον υπολογιστή, υπάρχουν μερικοί που έμειναν ορφανοί μιλάμε για windows λειτουργικό πως να το κάνουμε αλλά αυτό το βήμα (είναι λόγο geek) θα είναι και το τελευταίο που θα ακολουθήσουμε όταν όλα θα έχουν αποτύχει!

1. Θα σβήσουμε όλα τα δεδομένα που αποθηκεύει ο flash player από τις περιηγήσεις μας με όλους τους browsers τοπικά στον υπολογιστή μας για να το κάνεις αυτό ακολούθησε τα παρακάτω βήματα στα windows:
Ρυθμίσεις > Πίνακας ελέγχου ...κάνε αναζήτηση για "flash" από το μενού του flash player επέλεξε το [Διαγραφή όλων...]
κατόπιν κάνε κλικ στο [Για προχωρημένους] και πάτησε πάλι το ... [Διαγραφή όλων...] ας είναι δύο φορές δεν μας πειράζει και τόσο!
Πλέον έχεις απαλλαγή από τα δεδομένα του flash.

2. Θα ελέγξουμε με το Avast τον περιηγητή μας, ανοίγουμε το AV επιλέγουμε Εργαλεία > Εκκαθάριση περιηγητών και εκκινούμε τη διαδικασία αυτή κατόπιν επιλέγουμε τον Chrome και παρατηρούμε τι μας παρουσιάζει το πρόγραμμα αν δεν υπάρχει κάτι ύποπτο δηλαδή δεν έχει αξιολόγηση αρνητική από τους χρήστες θα είναι κενό, εμείς όμως προχωράμε και απο-επιλέγουμε το Απόκρυψη προσθέτων με καλή αξιολόγηση όποτε βλέπουμε όλα μας τα πρόσθετα και κρίνουμε κατάλληλα αν υπάρχει απορία για κάποιο άγνωστο το κάνουμε στο φόρουμ εδώ ποστ και παίρνουμε απάντηση θετική ή αρνητική!
Ο ευκολότερος τρόπος ελέγχου των επεκτάσεων του Chrome είναι μέσα από το μενού του Εργαλεία > Επεκτάσεις εδώ βλέπουμε, υπάρχει κάτι άγνωστο κάτι που δεν κατεβάσαμε ή δεν χρειαζόμαστε, αν κάτι μας προκαλεί προβληματισμό μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε πρόσκαιρα και βλέπουμε τη συμπεριφορά του περιηγητή μας έπαψε να παρουσιάζει συμπτώματα ή όχι.

3. Καλό είναι να σβήσουμε και τα δεδομένα που αποθηκεύει ο browser ανοίγουμε τον Chrome και πατάμε [ctrl] + H και επιλέγουμε Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το Άδειασμα προσωρινής μνήμης δηλαδή η cache που κρατάει ο περιηγητής, άρα τσέκαρε μόνο αυτό.
ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν και passwords μεταξύ των άλλων επιλογών μας και δεν είναι πρέπον να τα διαγράψουμε απερίσκεπτα, ναι είναι δυνατόν να διαγράψουμε και τα flash cookies από τα παραπάνω μενού αλλά καλό είναι να μη τα μπερδεύουμε όλα μαζί άλλωστε το κάναμε στην αρχή με άμεσο τρόπο.

Καμιά από τις παραπάνω ενέργειες δεν επηρεάζει αρνητικά τα δεδομένα μας take it for granted!

Λογικά κάπου εδώ σταματά η λογική, ελπίζω κι ο υπολογιστής να σταματήσει... αν όχι κάτι θα κάνουμε.
:SFGSFGSF::worshippy::ADFADF1::ernaehrung004:

προς ωρας δειχνει να ειναι ΟΚ...
αν ξαναρχίσει πάλι τα ιδια θα τα κάνω όλα αυτα που λες...
οι προεκτάσεις ειναι οκ.. δεν υπάρχει κάτι περιεργο
εκκαθάριση περιηγητών απο αβαστ οκ επισης...

Nipo χρωσταω καφέ!!!

:SFGSFGSF::worshippy::ADFADF1::ernaehrung004:

προς ωρας δειχνει να ειναι ΟΚ...
αν ξαναρχίσει πάλι τα ιδια θα τα κάνω όλα αυτα που λες...
οι προεκτάσεις ειναι οκ.. δεν υπάρχει κάτι περιεργο
εκκαθάριση περιηγητών απο αβαστ οκ επισης...

Nipo χρωσταω καφέ!!!

Άντε πάλι, χθες κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να παίξω μία mkv ταινία στο win 8.1 φορητό μετά την αναβάθμιση.
Πήγα να βάλω το κατάλληλο codec ώστε να τα "παίζω" όλα με τον
Windows media player και κατά την εγκατάσταση παραλίγο από κεκτημένη ταχύτητα να εγκατασταθούν κάτι αχρείαστα ευτυχώς δεν πάτησα το πράσινο να μπλέκω με εκκαθαρίσεις βραδιάτικα.
Συμπέρασμα πρέπει να προσέχουμε κατά την εγκατάσταση λογισμικού, όπου είναι δυνατόν χειροκίνητη ρύθμιση εγκατάστασης για να ξέρουμε τι παίζει μαζί.

Είμαι για καφετιέρα, τη θέλω για κόκκους καφές όχι αλεσμένο ή σε κάψουλες πιστεύω να πιάσω ποιοτικότερο αποτέλεσμα ψάχνοντας βέβαια.
Νομίζω ότι καλή περίπτωση είναι αυτά τα μοντέλα της Phillips Saeco με τον κόφτη ενσωματωμένο, νομίζω θα "βγάλουν" τη διαφορά της τιμής από το μικρότερο κόστος του καφέ και ελπίζω στη μακροζωία τους γιατί ένα της Krups μας πίκρανε πάνω στη διετία.

For all you know
Thanks

.....
Είμαι για καφετιέρα, τη θέλω για κόκκους καφές όχι αλεσμένο ή σε κάψουλες πιστεύω να πιάσω ποιοτικότερο αποτέλεσμα ψάχνοντας βέβαια.
Νομίζω ότι καλή περίπτωση είναι αυτά τα μοντέλα της Phillips Saeco με τον κόφτη ενσωματωμένο, νομίζω θα "βγάλουν" τη διαφορά της τιμής από το μικρότερο κόστος του καφέ και ελπίζω στη μακροζωία τους γιατί ένα της Krups μας πίκρανε πάνω στη διετία.

For all you know
Thanks

Πωωωωωω εργαλείο... όταν την πάρω θα είσαι καλεσμένος επ' αόριστον!!! :ernaehrung004:

το λοιπον κυριοι ξεκινάει άλλη θεματική ερωτήσεων.... :smash:

Δυκτιακή συνδεση με MAC

Ενώ απο το mac το βλέπω κανονικά το λαπτοπ δεν μπορώ να κανω το αντιθετο, το οποιο είναι και αυτό που με ενδιαφέρει κ πιο πολύ μιας και οι σκληροι δίσκοι με την μουσική κλπ είναι συνδεδεμένοι στο mac
Κάποια στιγμή είχα καταφέρει να το δώ και να μεταφέρω κάποια αρχεία πχ για δοκιμή απο το μακ στο pc αλλά οταν προσπάθησα να εχω προσβαση στον εξ. σκληρό δισκο με την μουσική (1ΤΒ) δεν τα κατάφερα... εδω πρέπει να πω πως απο τον Mac έχουν γίνει οι κατάληλες ενεργειες shared folders κλπ...
Οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

Αν κάποιος διαχειριστής νομίζει πως αυτό το θέμα είναι καλύτερα να πάει χωριστά ας το μεταφέρει εκει που πρέπει....

για κάποιο περίεργο λόγο τελικά μπηκα στο μακ αλλά δεν μπορώ να δω τα αρχεία του εξωτ. δίσκου... δίχνει να τον φορτώνει αλλά προς το τέλος κολλάει :(

...και μάλιστα δεν κολλάει μόνο το φόρτωμα του δίσκου αλλά ο υπολογιστής τελικά... δεν μπορει να κάνει ουτε restart... αναγκάστηκα να κάνω force shut down... μηπως επειδή δεν είχα κάνει eject του pc απο το mac;;
και ο επεξεργαστήε δείχνει να δουλευει υπερωρίες (το ανεμιστηράκι στο φουλ για ώρα), o chrime άνοιγε κ έκλεινε κανονικά πχ, αλλά αρνουνταν να μου τρέξει το cpu-z, επίσης ΚΑΙ την διαχείρηση εργασιών... :twoguns:
και την άλλη φορά που τελικά είχα δει το μακ το ίδιο είχε γίνει...

Α ρε ατιμα "παραθύρια" !!!!!!!!

Last edited:
...και μάλιστα δεν κολλάει μόνο το φόρτωμα του δίσκου αλλά ο υπολογιστής τελικά... δεν μπορει να κάνει ουτε restart... αναγκάστηκα να κάνω force shut down... μηπως επειδή δεν είχα κάνει eject του pc απο το mac;;
και ο επεξεργαστήε δείχνει να δουλευει υπερωρίες (το ανεμιστηράκι στο φουλ για ώρα), o chrime άνοιγε κ έκλεινε κανονικά πχ, αλλά αρνουνταν να μου τρέξει το cpu-z, επίσης ΚΑΙ την διαχείρηση εργασιών... :twoguns:
και την άλλη φορά που τελικά είχα δει το μακ το ίδιο είχε γίνει...

Α ρε ατιμα "παραθύρια" !!!!!!!!

1. Πως είναι διαμορφωμένος ο εξωτερικός σκληρός (σύστημα αρχείων) που βάζεις στον Mac;

2. Τα Win8.1 πόσες μονάδες δίσκους βλέπουν;

3. Ιδιωτική σύνδεση ή δημόσια στο wifi;

4. Έχεις δημιουργήσει οικιακή ομάδα;

Χρειάζεται να τον μεταφέρεις απαραίτητα ή στατικός είναι μια χαρά;

Θα μπορούσες να τον βάλεις στο router για να παίρνουν όλα τα μηχανάκια σου, απλό και πρακτικό συνάμα.

1. Στο Disk Utility του Mac μου τα δείχνει λίγο μπερδεμένα τα πράγματα!
Ενώ τον δίσκο τον δείχνει σε MS-DOS FAT το ένα και μοναδικό partition που υπάρχει στον δίσκο -το ίδιο πράγμα δλδ- το δείχνει σε Windows NT Filesystem (compressed)
Δεν ξέρω τι ακριβώς παιζει...

2. Εκτός απο το εσωτερικό του laptop εννοείς; Κανέναν. Σε συνδεση με τον Mac μόνο τον εν λόγω εξωτερικό σε συνδεση f/w και τον εσωτερικό του Mac με τον οποίο επικοινωνούν κανονικά..

3. Άντε ντε... Πως το τσεκάρω;; Θα προτιμούσα ιδιωτική!

4. Μάλλον όχι. Πρέπει;

Ρωτάς αν χρειάζεται να μεταφέρω τον εν λόγω δίσκο; Οχι... είναι στατικός!!!

Η σύνδεση στο router θα ήταν μια πολύ καλή λύση ... θα μου γλύτωνε και χώρο στο ρακ και τον εστω πολύ ελαφρό βομβο του δίσκου... ομως έχει ένα ηχητικό μειονέκτημα... θα πρέπει να έχω συνεχώς το wi-fi στο Mac ανοιχτό πράγμα που σε "καλή" - κριτική ακρόαση δεν θα το ήθελα! ΙΜΟ η απενεργοποίηση του wi-fi βελτιώνει τον ήχο!!
Εκτός αν συνδέσω ενσύρματα τον Mac με το router πράγμα που όμως θα απαιτούσε αρκετά μέτρα καλώδιο... δεν ξέρω κατα πόσο ενδείκνυται..

1. Στο Disk Utility του Mac μου τα δείχνει λίγο μπερδεμένα τα πράγματα!
Ενώ τον δίσκο τον δείχνει σε MS-DOS FAT το ένα και μοναδικό partition που υπάρχει στον δίσκο -το ίδιο πράγμα δλδ- το δείχνει σε Windows NT Filesystem (compressed)
Δεν ξέρω τι ακριβώς παιζει...

2. Εκτός απο το εσωτερικό του laptop εννοείς; Κανέναν. Σε συνδεση με τον Mac μόνο τον εν λόγω εξωτερικό σε συνδεση f/w και τον εσωτερικό του Mac με τον οποίο επικοινωνούν κανονικά..

3. Άντε ντε... Πως το τσεκάρω;; Θα προτιμούσα ιδιωτική!

4. Μάλλον όχι. Πρέπει;

Ρωτάς αν χρειάζεται να μεταφέρω τον εν λόγω δίσκο; Οχι... είναι στατικός!!!

Η σύνδεση στο router θα ήταν μια πολύ καλή λύση ... θα μου γλύτωνε και χώρο στο ρακ και τον εστω πολύ ελαφρό βομβο του δίσκου... ομως έχει ένα ηχητικό μειονέκτημα... θα πρέπει να έχω συνεχώς το wi-fi στο Mac ανοιχτό πράγμα που σε "καλή" - κριτική ακρόαση δεν θα το ήθελα! ΙΜΟ η απενεργοποίηση του wi-fi βελτιώνει τον ήχο!!
Εκτός αν συνδέσω ενσύρματα τον Mac με το router πράγμα που όμως θα απαιτούσε αρκετά μέτρα καλώδιο... δεν ξέρω κατα πόσο ενδείκνυται..

Συνήθως συμπιεσμένους (compressed) δίσκους χρησιμοποιούμε για back-up δεδομένων για μη συχνή χρήση με κέρδος σε χωρητικότητα, τώρα για μουσική άμα είναι ήδη συμπιεσμένα τα δεδομένα δεν νομίζω να κερδίζουμε κάτι περαιτέρω μάλλον λάθος προσέγγιση αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Με τη συνδεσμολογία που έχεις πρέπει να είναι αναμμένος ο Mac για να μπορέσει να τον δει ο φορητός Win8 και να το έχεις επιτρέψει μάλιστα.
Μάλλον πολυπλοκότερο δεν θα μπορούσε να γίνει.
Με ένα απλό καλώδιο ethernet δίνεις λύση στο πρόβλημα, θέμα απόστασης δεν τίθεται μόνο η ακαταστασία του καλωδίου παίζει.

Για να κάνεις τη σύνδεση του φορητού ιδιωτική πρέπει να αλλάξεις το δίκτυο μπορείς να το βρεις στη βοήθεια των Windows απλά ψάξε "βοήθεια και υποστήριξη" και δες
"internet και δικτύωση" από εκεί θα οδηγηθείς κατευθείαν στα παράθυρα ενεργειών του λειτουργικού.
Γενικά από τη βοήθεια ένας χρήστης μαθαίνει αρκετά πράγματα σιγά σιγά.
Προϋπόθεση για την ύπαρξη οικιακής ομάδας είναι η ρύθμιση της πρόσβασης σε ιδιωτικό δίκτυο από το "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης" μπορείς να δεις τι τύπο δίκτυο έχει το προφίλ του WiFi που έχεις δημιουργήσει.

Προσοχή σε δικτύωση εκτός σπιτιού (που δεν ελέγχεις εσύ δηλαδή δουλειάς ανοικτά wifi) επιβάλετε να ενεργοποιείς το "δημόσιο προφίλ" καθότι μεταβάλλονται οι ρυθμίσεις του τείχους προστασίας του υπολογιστή.

Τώρα για Mac ρυθμίσεις δεν γνωρίζω πολλά πράγματα μόνο περιστασιακή επαφή είχα:HTEHEH56:
Καλό θα ήταν να άνοιγες ένα καινούργιο νήμα εδώ στο Γενικά περί PC και περιφερειακών θα υπάρχουν κάποιοι με διπλά μηχανήματα PC & Mac.

Last edited:
Όντως δεν έχουμε κανένα λόγο να συμπιέζουμε δίσκους με Multimedia περιεχόμενο όπως flac/mp3/mpeg/mkv – είναι είδη συμπαρμένα στην ουσία.

παιδιά δεν τον συμπίεσα εγω... οτι έγινε ή έγινε απο μόνο του ή ήταν ετσι απο πριν... τώρα για να τον αλλάξω θα πρέπει προφανω να τον ξαναφορμάρω ναι; δλδ διαγραφή των δεδομένων και επανεγγραφή;; :nounder::nounder::nounder::nounder:

Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

παιδιά δεν τον συμπίεσα εγω... οτι έγινε ή έγινε απο μόνο του ή ήταν ετσι απο πριν... τώρα για να τον αλλάξω θα πρέπει προφανω να τον ξαναφορμάρω ναι; δλδ διαγραφή των δεδομένων και επανεγγραφή;; :nounder::nounder::nounder::nounder:

Στα Windows με δεξί κλικ στο δίσκο (τοπικός δίσκος C) βλέπεις αν είναι συμπιεσμένος, αν είναι στο ευρετήριο τα περιεχόμενά του για γρήγορη έρευνα πιθανολογώ ότι με απλή αλλαγή στην επιλογή και εφαρμογή ανακατασκευάζει τον δίσκο αλλά δεν μου έτυχε τέτοια περίπτωση ως τώρα.
Στο λειτουργικό της Apple δεν γνωρίζω επακριβώς αλλά γνώμη μου είναι να κρατήσεις οπωσδήποτε αντίγραφο αν δεν υπάρχει για κάθε ενδεχόμενο.

Α, ασφαλώς θα αναδημιουργήσει το ευρετήριο του ο υπολογιστής γιαυτό και είχες αναφέρει σε προηγούμενο ποστ αυξημένη λειτουργία της CPU.
Θαρρώ σε εξωτερικό δίσκο παίρνει περισσότερο χρόνο η ανακατασκευή του.

Λοιπον θέλω να κάνω partition τον εσωτερικό δίσκο C του λαπτοπ.
Πάω στην "Διαχείριση Δίσκων" και επιλέγω "Συρρίκνωση Τόμου" αλλά ενώ έχω ελεύθερα 796GB μου δίνει σαν "Μέγεθος διαθέσιμου τόμου συρρίκνωσης" 454818ΜΒ ... γιατί;;;
Θα ήθελα να δώσω περι τα 200GB στον C και τα υπόλοιπα να είναι Data...

Πάω στην "Διαχείριση Δίσκων" και επιλέγω "Συρρίκνωση Τόμου" αλλά ενώ έχω ελεύθερα 796GB μου δίνει σαν "Μέγεθος διαθέσιμου τόμου συρρίκνωσης" 454818ΜΒ ... γιατί;;;

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας C δίσκος είναι εξωτερικός!
Μήπως αναφέρεσαι στον εσωτερικό κύριο δίσκο του laptop υποθέτω;

nipo said:
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας C δίσκος είναι εξωτερικός!
Μήπως αναφέρεσαι στον εσωτερικό κύριο δίσκο του laptop υποθέτω;

Στον εσωτερικό δίσκο γράφω... :)

Στον εσωτερικό δίσκο γράφω... :)

Νομίζω από προεπιλογή του συστήματος βάζει την κατάτμηση στη μέση, εσύ δεν έχεις παρά να αλλάξεις τα νούμερα με τα βελάκια πάνω/κάτω ή αριθμητικώς,
εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν κατάλαβα πάλι!

Δοκίμασε το προσεκτικά εγώ με τα νούμερα αυτά πάντα μπερδεύομαι.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

Νομίζω από προεπιλογή του συστήματος βάζει την κατάτμηση στη μέση, εσύ δεν έχεις παρά να αλλάξεις τα νούμερα με τα βελάκια πάνω/κάτω ή αριθμητικώς,
εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν κατάλαβα πάλι!

Δοκίμασε το προσεκτικά εγώ με τα νούμερα αυτά πάντα μπερδεύομαι.

:-)
Το πρόβλημα είναι πως λέει ότι ο διαθέσιμος χωρος ΠΡΟΣ συρρίκνωση είναι περί τα 450gb δλδ σχεδόν το μισό από τα κάπου790 που είναι κανονικά..

Για να βρω τα mb ακριβώς που θέλω πολλαπλασιάζω με 1024 ναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά λαπτοπ

:-)
Το πρόβλημα είναι πως λέει ότι ο διαθέσιμος χωρος ΠΡΟΣ συρρίκνωση είναι περί τα 450gb δλδ σχεδόν το μισό από τα κάπου790 που είναι κανονικά..

Για να βρω τα mb ακριβώς που θέλω πολλαπλασιάζω με 1024 ναι;

.
..
...

1 byte = 8 bit
1 gb = 1024 mb

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν διαβάσεις προσεκτικά στο 1:40 στη διευκρίνηση (i) του pop-up παραθύρου θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα από το σημείο που έχει καταλάβει μία εγγραφή γιαυτό αν θέλουμε να έχουμε συγκεκριμένο χώρο στα διαμερίσματά μας (ξέρουμε ότι επιτρέπουν τα δεδομένα μας) και υπάρχουν εγγραφές οφείλουμε πρώτα να βάλουμε τάξη τα δεδομένα στο διαμέρισμα που θέλουμε να διαμερίσουμε.
Δηλαδή πρώτα Defrag και μετά διαμερισμός του partition. Αλλά αυτό είναι πολύ μικρή λεπτομέρεια μπορεί όμως να σε μπερδέψει γιαυτό το αναφέρει άλλωστε.