Σε ολα εχεις δικιο. Ηθελα ομως να επισημανω οτι η παρανομη αυτη συμπεριφορα εν μερει καλλιεργηθηκε απο τις νομιμες αντιπροσωπειες. Εξηγουμαι. Οταν αγοραζεις κατι (π.χ. τηλεοραση, κινητο τηλεφωνο κτλπ) και απο την συμπεριφορα των (καθολα νομιμων φυσικων) καταστηματων και της επισημης αντιπροσωπειας, νιωθεις οτι δεν σε σεβονται και οτι, αν προκυψει προβλημα, ψαχνουν τροπους να αποφυγουν τις ευθυνες του ή/και σε ταλαιπωρουν, σκεφτεσαι "δεν γαμιεται... δεν ειμαι που δεν ειμαι καλυμμενος απο πουθενα, ας αγορασω τουλαχιστον απο τον φτηνοτερο". Αλλη λυση ειναι (αν δεν σε ενδιαφερει το τιμολογιο και για αντικειμενα που μπορεις να παρεις απο εκει) να στραφεις προς αμαζον, οπου λογω του μεγεθους του και της νοοτροπιας του, νιωθεις οτι για 12 μηνες εισαι απολυτα προστατευμενος. Προσωπικα, και εν μερει ντρεπομαι για αυτο, οταν ηρθε η ωρα να αγορασω ενισχυτη, αγορασα απο το αμαζον γιατι ηξερα οτι 1% να κατσει η στραβη με ελληνικο καταστημα θα με τρεχουν μαγαζι-αντιπροσωπεια-πισω στο μαγαζι. Η τιμη στο αμαζον και στο ελληνικο καταστημα ηταν ιδια, αλλα ημουν διατεθειμενος να αγορασω απο αμαζον ακομα και αν εβγαινε ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.
Συνήθως σε παραπέμπουν απ' ευθείας στην αντιπροσωπεία και κερδίζουν όλοι χρόνο και λιγότερη χαρτούρα, μαζί κι εσύ. Αλλιώς και πάλι μπορείς να το αφήσεις στο μαγαζί να το διεκπεραιώσει. Εγώ αυτή την περίπτωση δεν την προτιμώ γιατί είναι χρονοβόρα. Την προτιμώ μόνο όταν η αντιπροσωπεία είναι εκεί που για να τη βρεις ενδέχεται να συναντήσεις γριά με κέρατα (στου διαόλου τη μάνα δηλαδή

Η παράνομη συμπεριφορά καλλιεργήθηκε από τον ξυπνητζή έμπορΑ που δεν τον ενδιαφέρει τίποτε παραπάνω από το να φαίνεται πιο φτηνός απ' όλους, ενώ δεν είναι. Ουκ ολίγες περιπτώσεις μηχανήματος που έχει φτηνή τιμή και δεν υπάρχει, άλλα έχει λειτουργήσει ήδη ως κράχτης για να μπεις στο μαγαζί και να δεις κι άλλα πράγματα.
Μπορώ να συνεχίσω επ' άπειρον με τα παραδείγματα, που φτάνουν έως και demo κομμάτια που πωλούνται ως σφραγισμένα, παραεισαγωγές και σπάσιμο τιμής μόνο για το... σπάσιμο. Σε όλα αυτά θύμα μόνο ο καταναλωτής και κανένας άλλος.
Το skroutz μόνο συνδυαστικά με τον τρόπο που περιέγραψα έχει αποτέλεσμα. Αλλιώς δεν είναι για να το παίρνεις στα σοβαρά.