Αγορά media player

εγώ προτείνω τα homeplugs/powerlines.

Μέσω WiFi σταθερή απόδοση δεν είδα.

Last edited:
Δε τα γουστάρω καθόλου τα wi-fi για αυτό το λόγο έχω το router με καλώδιο lan στο pc μου. Δυστυχώς όμως αυτό το δωμάτιο είναι 2 τοίχους μακριά και κάπου 7-8 μέτρα στην ευθεία μακριά από τη τηλεόραση. Επίσης το media player δε θα μπει στη μέση του σαλονιού αλλά στο έπιπλο κάτω από τη τηλεόραση σε ένα στενό ραφάκι με χίλια δύο καλούδια από πάνω του και από κάτω του. Δε κατάφερα ποτέ να υλοποιήσω wi-fi σύνδεση όπως τη διαφημίζουν και αν δεν ήταν η γυναίκα στο σπίτι θα είχα το wi-fi εντελώς κλειστό. Ακόμα και τα keyboard/mouse δε μπορώ να είναι wireless γιατί όταν τυπώνω γρήγορα ή παίζω κάπoιο online game χάνουν τα μισά clicks και τα άλλα μισά keys. Και έχω δώσει πολλά πολλά χρήματα σε ό,τι πιό high-end wireless υπήρξε κατά καιρούς.

Από τα φοιτητικά χρόνια έχω ένα lan καλώδιο 12 μέτρων που ευχαρίστως θα τα συνέδεα αλλά η γυναίκα όποτε βλέπει αυτό το καλώδιο να βγαίνει από τη ντουλάπα αλλάζει 10 χρώματα πριν καν ρωτήσει για πιό λόγο το βγάζω.

@vadege
Γνωρίζω το setup σου. Μου το έχεις γράψει στην αρχή του thread. Για αυτό το λόγο αναφέρω πως το setup Router:Netgear, Stick: D-link, mediaplayer:dune λειτουργεί καλά.

Απλά μου μπαίνουν σκέψεις μήπως το setup. Router:Netgear (dual band, το δικό σου δεν είναι dual band), Stick: netgear dual band, mediaplayer:dune ίσως δουλέψει ακόμα καλύτερα. Μη ξεχνάς πως εγώ είμαι 2 τοίχους μακριά και όχι ένα όπως εσύ. Επίσης αναφέρω ξανά μια εμπειρία που είχα παλιότερα με us robotics router/us robotics stick N protocol όπου η διαφορά ήταν γιγάντια σε σχέση με το us robotics router / άλλη μάρκα stick N protocol. Βέβαια τότε το N protocol ήταν ακόμα στα σπάργανα αλλά μου έχει μείνει κουσούρι γιατί με ταλαιπώρησε πολύ καιρό να δω bandwith μεγάλο.

Last edited:
Σου ξαναλέω οτι το θεμα δεν ειναι το ρουτερ σου , αλλα η συμβατότητα του wifi stick με το dune.Εδω και εγω εφαγα καιρο μεχρι να βρω το dlink.Παλια τα dune ηταν συμβατα μονο με το revA του w140.Μετα απο αναβαθμιση του fw επαιζαν και τα revB.
Πιστευω πραγματικα οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις προβλημα αν παρεις στικακι το οποιο να μην εχεις διαβασει καπου οτι ειναι δοκιμασμενο με το dune.

Σου ξαναλέω οτι το θεμα δεν ειναι το ρουτερ σου , αλλα η συμβατότητα του wifi stick με το dune.Εδω και εγω εφαγα καιρο μεχρι να βρω το dlink.Παλια τα dune ηταν συμβατα μονο με το revA του w140.Μετα απο αναβαθμιση του fw επαιζαν και τα revB.
Πιστευω πραγματικα οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις προβλημα αν παρεις στικακι το οποιο να μην εχεις διαβασει καπου οτι ειναι δοκιμασμενο με το dune.
Ναι μωρέ έχω καταλάβει τι είναι το δύσκολο απλές σκέψεις κάνω. Σε w140 θα πάω αλλά είναι πολύ πιθανό να πάρω μετά από λίγο και το netgear.

H αληθεια ειναι οτι και 300αρι να παρεις, που να ειναι και κοντα στο ρουτερ σου , full blu ray παλι δεν θα μπορεσεις να παιξεις.
Το επομενο βημα μετα το full bd ειναι οι "μεγαλες" ματροσκες.Ε, την πλειονοτητα αυτων το w140 τις παιζει χαλαρα με ενα αντιστοιχο ρουτερ.Δεν θα κερδιζες κατι παραπανω με το 300αρι.Ισως λιγο καλυτερη σταθεροτητα.

Παρέλαβα σήμερα. Δεν έχω προλάβει να βάλω ούτε σκληρό δίσκο ούτε wifstick. Το σύδεσα με ένα Lan καλώδιο και βλέπει κανονικά όλο μου το pc. Δυστυχώς δε βλέπει το imac. Καμία πρόταση?:)

Thanks. Καμία ιδέα πως να δει το imac?:P

Από το pc μου βλέπω αυτά που έχω κάνει share στο imac. Από το dune όμως δε τα έχω δει ακόμα.

Επίσης έφτιαξα ένα network folder στο dune (βασικά ούτε ξέρω τι έκανα, απλά ακολούθησα λίγο τις οδηγίες που είχε στο βιβλιαράκι) και μου εμφάνισε ένα νέο folder με όνομα που είχα ορίσει εγώ. Πως το σβήνω τώρα αυτό μιας και μου είναι άχρηστο

Λεπόν.

Το imac και το airbook τα είδε. Τα είδε βέβαια στο workgroup και όχι στο local όπως βλέπει το pc αλλά λίγη σημασία έχει καθώς παίζει κανονικά τα αρχεία. Το network folder που κατά λάθος έφτιαξα το έσβησα:) και γενικά έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τη λογική του συστήματος (όχι πως είναι και καμία πυρινική φυσική).

Το πρώτο mkv που έβαλα δε μου έπαιξε ήχο. Βέβαια μετά το firmware upgrade έπαιξε κανονικά (το έκανα με usb stick καθώς δίσκο δεν έχω ακόμα).

Ερωτήσεις:
1) Το internet radio πως ακριβώς θα λειτουργήσει. Το έχω εμφανίσει στη κεντρική οθόνη αλλά όταν πάω να το ενεργοποιήσω μου λέει πως δε το έχω κάνει setup. Πως το κάνω setup?

2) To browser μου ανοίγει αλλά με πάει στη σελίδα της Dune και δε βρίσκω τρόπο να κάνω type το οτιδήποτε οπότε δε μπορώ να πάω σε άλλη σελίδα.

3) Πως κάνω ένα folder όπου θα βάλω μέσα ταινίες και μετά θα περάσω εξώφυλα τους?

4) Που βρίσκω υπότιτλους αν χρειαστώ? Δεν με ενδιαφέρουν γενικά αλλά καμία φορά με διευκολήνουν.

Περιμένω το D-link 160 από γερμανία (δεν υπήρχε εδώ διαθέσιμο πουθενά). Είναι dual band και βολεύει πολύ. Θα δούμε στη πράξη, βέβαια.

Έβαλα το color στα 12 bit από 8 που το είχε default. Έκανα καλά ή δεν έχει καμία πρακτική διαφορά.

Μέχρι στιγμής έχω παίξει μία ταινία σε 720p (4gigs κοντά) και άλλη μία 1080p (12.5 gigs). Η εικόνα είναι στα 720p δε μου λέει τίποτα. Στα 1080p καθαρίζει πολύ και είναι αξιοπρεπής όμως blue ray δεν είναι. Προσπαθεί αλλά δεν είναι. Σκέφτομαι μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι που έχω ξεχάσει. Η ρυθμίσεις της τηλεόρασης μου είναι ακριβώς αυτές που έχω και στο blue ray player.

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε ποιότητα από τα 12.5 gigs? Βλέπω κάτι ταινίες στα 50 gigs και φαντάζομαι πως αυτές είναι full blue ray, σωστά?

Σωστα, αυτες που ειναι 35+ gb ειναι συνηθως full blu ray.
Εγω το αφηνω στο 8bit.Αν σου παιζει καλα ομως στα 10 και στα 12 αστο ως εχει.
Στις ματρόσκες παιζουν πολλά ρολο.Συνηθως δεν καταλαβαινεις ευκολα διαφορα στην τηλεοραση μεταξυ μια καλης ματροσκας 16gb και ενος full blu ray.
Στα 720p η ελλειψη της παραπανω λεπτομερειας ειναι εμφανης.Παραμενει ομως παλι καλυτερη απο ενα dvd.

Σωστα, αυτες που ειναι 35+ gb ειναι συνηθως full blu ray.
Εγω το αφηνω στο 8bit.Αν σου παιζει καλα ομως στα 10 και στα 12 αστο ως εχει.
Στις ματρόσκες παιζουν πολλά ρολο.Συνηθως δεν καταλαβαινεις ευκολα διαφορα στην τηλεοραση μεταξυ μια καλης ματροσκας 16gb και ενος full blu ray.
Στα 720p η ελλειψη της παραπανω λεπτομερειας ειναι εμφανης.Παραμενει ομως παλι καλυτερη απο ενα dvd.
Τα 720p εκεί γύρω από dvd είναι σε ποιότητα. Πάντως ομολογώ πως είναι μεγάλη ευκολία και μου έχει αλλάξει ήδη συνήθειες στο σπίτι. Αυτά που διαβάζω για yadis και dune prime φαντάζομαι ισχύουν και στο D1. Θέλω να αρχίσω να το οργανώνω λίγο.

Μέχρι στιγμής έχω παίξει μία ταινία σε 720p (4gigs κοντά) και άλλη μία 1080p (12.5 gigs). Η εικόνα είναι στα 720p δε μου λέει τίποτα. Στα 1080p καθαρίζει πολύ και είναι αξιοπρεπής όμως blue ray δεν είναι. Προσπαθεί αλλά δεν είναι. Σκέφτομαι μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι που έχω ξεχάσει. Η ρυθμίσεις της τηλεόρασης μου είναι ακριβώς αυτές που έχω και στο blue ray player.

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε ποιότητα από τα 12.5 gigs? Βλέπω κάτι ταινίες στα 50 gigs και φαντάζομαι πως αυτές είναι full blue ray, σωστά?

Τα 720p εκεί γύρω από dvd είναι σε ποιότητα.

Δεν φταίει η ανάλυση (720p) αλλά η ποιότητα που επιλέγεις
Ενα σωστό 720p είναι 6-8 gb και 1080 το 12-16 gb
Πολλές φορές δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ακόμα και 720p απο BR στα 3 μέτρα με 50''
Όσο κατεβαίνεις σε μέγεθος μοιάζει και με DVD (εξαιρούνται τα animation)
Ψάξε το λίγο , το μηχανάκι που πήρες είναι κορυφή

Ναι θέλει ψάξιμο η ιστορία. Πάντως είαι πολύ καλή φάση. Επίσης θέλει και καλό private tracker η ιστορία και όπως το βλέπω θέλει και seedbox σύτομα. Δε κρατιούνται αυτά τα ratio με τις συνδέσεις που έχουμε Ελλάδα.

Παρατήρησα πως ό,τι βάζω στο σκληρό δίσκο μου το εμφανίζει με ημερομηνία 1/1/2008. Δε με πειράζει απλά μου φαίνεται περίεργο και not healthy. Εκτός από τη ρύθμιση για GMT +2, υπάρχει άλο πεδίο που να μπορώ να ορίσω ώρα/ημερομηνία γιατί δε μπορώ να βρω κάτι κάπου

Μου ήρθε σήμερα το D-link 160 αλλά νομίζω πως δεν.

Το έβαλα και δεν αντιδρά καθόλου το dune. Στο pc που το έβαλα το αναγνώρισε αμέσως, άρα δουλεύει.

Στη λίστα που μου έδωσες το έγραφε, αλλά σωστά μου είπες at my own risk.

Μήπως πρέπει να κάνω κάτι στο dune? Έχω το latest firmware το beta όμως, όχι το stable.

Επίσης ποιό είναι το forum των dune που συζητιούνται όλα αυτά να μη γεμίζω το thread εδώ.