ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ

Γιάννη δεν με βρίσκεις σύμφωνο.
Είναι πολύ πιο ευκολο να κατασκευαστεί με λίγα χρήματα ένα καλό tweeter παρά ένα καλό woofer.
Ενα woofer των 40 ευρώ είναι αδύνατον να παίξει μουσική. Μπορεί να κάνει μπαπα μπουπα αλλά να αναπαράγει φυσικά όργανα το αποκλείω.
Δες όλα τα πανάκριβα ηχεία. Εχουν τα ίδια tweeters με τα μικρά-φθηνότερα ηχεία της σειράς, αλλά πανάκριβα woofers και καμπίνες.

θα συμφωνήσω μόνο ως προς το τουίτερ...
Πιστεύω και εγώ ότι η προσπάθεια για οικονομικά μεγάφωνα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στα γούφερ (και κυρίως στην περίπτωση μιντ-μπας διδρόμου)...
Στα τουίτερ και υπάρχουν φθηνές επώνυμες-δοκιμασμένες λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς μεγάλη επιβάρυνση του τελικού κόστους, και οι διαφορές στην απόδοση είναι συγκριτικά μικρές και γίνονται πολύ μικρότερες με σημείο κρός πάνω από τα 3ΚΗΖ....

Δηλαδή το 19TFF1 είναι καλύτερο από το Vifa ? Πάντως σε τιμή είναι ίδια από ότι βλέπω , και το Vifa κατεβαίνει πιο χαμηλά νομίζω!

Λογικό να κατεβαίνει χαμηλότερα το Vifa..το ένα είναι 3/4 της ίντσας και το άλλο μιας ίντσας...

Άσχετο αλλά επί τη ευκαιρία μιας και τον είδα on-line...

Στο άμεσο μέλλον περιμένουμε από φίλτατο μέλος του χωριού που "κάνει το κορόιδο", :flipout: την αναλυτική δημοσίευση προσπάθειας κατασκευής κεντρικού...:grinning-smiley-043 -bye-

Να προτείνω μια αλλη επιλογή ?

Αγορά ενός φτηνου Koda ( = έτοιμη φινιρισμένη καμπίνα και βιδωμένο ρουταρισμένο midbass όλα οικονομικότατα) αντικατάσταση του tweeter με ενα φτηνό seas και σχεδιασμός του crossover from scratch.

διαλιέχτε χρώμα και κλάση ( η τιμή είναι ίδια ουτως ή αλλως :D ) :
http://www.tele.gr/html/89.HTM

Άσχετο αλλά επί τη ευκαιρία μιας και τον είδα on-line...

Στο άμεσο μέλλον περιμένουμε από φίλτατο μέλος του χωριού που "κάνει το κορόιδο", :flipout: την αναλυτική δημοσίευση προσπάθειας κατασκευής κεντρικού...:grinning-smiley-043 -bye-

ΟΥΠΣ ..

τώρα που το λες θεοθανούλη μου... συνδυάζοντας το τελευταίο σου ποστ με το δικό μου λίνκ....για δες το Koda EX-686C .... μήπως βλπεπω μια φινιρισμένη ρουταρισμένη ετοιμη καμπίνα με επι πλεον εξοπλισμό "ξεκολλήσιμα" bucking magnets με 45 ευρω ???? χμμμμμμ....

τώρα που το λες θεοθανούλη μου... συνδυάζοντας το τελευταίο σου ποστ με το δικό μου λίνκ....για δες το Koda EX-686C .... μήπως βλπεπω μια φινιρισμένη ρουταρισμένη ετοιμη καμπίνα με επι πλεον εξοπλισμό "ξεκολλήσιμα" bucking magnets με 45 ευρω ???? χμμμμμμ....

και βγαίνει και σε Wood στην ίδια τιμή...και οπτικά μου φαίνεται ότι η πατούρα του τουίτερ είναι στα "γνωστά" 105χιλ....

Κούκλα φαίνεται αλλά πιάστο στα χέρια σου πρώτα να δείς την συνολική του κατασκευή....

Παρεπιμπτόντως τα TELE 20-22 γουφεράκια (και όχι μπας-μίντ) πρέπει να είναι πάμφθηνα από ότι θυμάμαι (παλιότερα είχα πετύχει κάποια στα 25 ευρώ)...

Last edited:
αν ειναι mdf δεν χρειάζεται να δω τιποτα αλλο.... άσε που εχω και εκπτωση δηλαδη από 45 ευρώ, μπορεί να με πληρώσουν κι όλας για να το πάρω μουχαχα

για να μην χαλάμε το thread, να ενημερώσω ότι ο αγαπητός θεοθάν μου χάρισε δυο 5.5" vifa για να πειραματιστώ με την κατασκευή ενός κεντρικού. Και επειδή πάντα το τσάμπα ακούγεται καλύτερα ηχητικά, θα έχουμε εξελίξεις..

Στα TELE έχω κι εγώ έκπτωση 30% απο γνωστό αν χρειαστείτε κάτι πείτε μου.
Τα ηχεία της KODA έχουν καλό MDF έχω 2 ζευγαρια δοκιμασμένα.

1 )AV-988F το άλλο
2 )AV-933S αυτό το μικρό είναι αρκετά στιβαρή κατασκευή.

ασχέτως αν απο ήχο δεν λένε κάτι

Last edited:
Τα MS30 τα έχουν πολλοί αλλά είναι το μόνα που δε μου άρεσαν κι ακόμα δεν μου αρέσουν . Πολύ άσχημα είναι χώρια τον ήχο.

Ε τώρα κακά τα ψέμματα στις τιμές αυτές τι ηχεία να περιμένει κανείς.
Όπως λέει κι ο Δημήτρης ο Παναγιωτίδης αυτά είνα για να υπάρχει μουσική υπόκρουση στο χώρο , όχι για ακροάσεις.

Αλλά στα μεγάφωνα που κυκλοφορεί η KODA μπορείς να βρείς κανα 2 που αξίζουν.

Βλεπωντας τις τιμες στα ετοιμα, αναθεωρησα τις αποψεις μου.
Δεν αξιζει να φτιαξεις κατι ενω μπορεις να το παρεις ετοιμο πιο φτηνα.
Πλεον μονο σαν ασκηση το βλεπω, σαν στοιχημα στο how low can you go με φτηνα μεγαφωνα!
Αυτα!-bye-

το αν αξιζει και σε τι ποσο εχει συζητηθει στο παρελθον. κατω απο 400 ευρω δυσκολα το ντιουικο φτιαχνεται καλυτερα.

προτεινω

α)αγορα ενος σχετικα φθηνου ηχειου και καπακι βελτιωση του σε κρισιμυς τομεις (ενδεχομενως μεχρι και μετατροπες σε καμπινα

β) ενα ηχειο κατασκευη απο την αρχη

ας δηλωσουν ενιδαφερον ποιοι θελουν να φτιαξουν κατι (δηλαδη να πληρωσουν για να φτιχτει κατι) , με τι προυπολογισμο και για ποια χρηση και να αρχισουμε να οργανωνομαστε σιγα σιγα.

και τα 400 λίγα είναι. Τοσο εχει το Chario Silverette 200 το οποίο εκτός του ότι φοραει vifa μοναδες εχει και εξαιρετική υλοποίηση καθώς και ήχο
(καμια σχεση με τα ιδιας τιμης BW601 που είχα αγοράσει εγω, που ενω είχε εξαιρετικό midbass και καλό tweeter η υλοποίηση, δηλαδη καμπινα και κροσοβερ, ήταν επιεικώς για τα μπάζα)

Λογικό να κατεβαίνει χαμηλότερα το Vifa..το ένα είναι 3/4 της ίντσας και το άλλο μιας ίντσας...

Ναι, το ξέρω, το ανέφερα σαν ένα αβαντάζ για το Vifa.
Παρεμπιπτόντως , έχω στην διάθεση μου δυο D27 διπλού θαλάμου και δυο P17 WJ.
Σκέφτομαι μετά τις γιορτές να τα φτιάξω δυο καμπίνες και να τα οδηγήσω ενεργά με 4 LM3886 που έχω φτιάξει είδη και παίζουν πολύ καλά. Θα χρειαστώ τα φώτα σου μιας και βλέπω ότι τα Vifa είναι το φαΐ σου, αν μπορείς φυσικά. :grinning-smiley-043
-bye-

Ναι, το ξέρω, το ανέφερα σαν ένα αβαντάζ για το Vifa.
Παρεμπιπτόντως , έχω στην διάθεση μου δυο D27 διπλού θαλάμου και δυο P17 WJ.
Σκέφτομαι μετά τις γιορτές να τα φτιάξω δυο καμπίνες και να τα οδηγήσω ενεργά με 4 LM3886 που έχω φτιάξει είδη και παίζουν πολύ καλά. Θα χρειαστώ τα φώτα σου μιας και βλέπω ότι τα Vifa είναι το φαΐ σου, αν μπορείς φυσικά. :grinning-smiley-043
-bye-

Κλασσικά μεγάφωνα και τα δύο και έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον τόσο από ερασιτέχνες, όσο και από κατασκευαστές....
Ειδικά τα polycone γράψανε μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία των μεγαφώνων της Vifa και για πολλούς θεωρούνται ανώτερα από τα σημερινά...αν και η διαχείρηση ισχύος τους δεν είναι αυτό που λέμε..."power"....

Από εμπειρία σου λέω ότι τα δημοσιευμένα Thiele-Small είναι πολύ κοντά στα πραγματικά που έχω μετρήσει κατά καιρούς, οπότε μπορείς να πατήσεις πάνω τους για αρχικό σχεδιασμό καμπίνας...Περίπου στα 20 λίτρα και με συντονισμό γύρω στα 45 ΗΖ είναι κοινά αποδεκτό και λογικό μέγεθος καμπίνας για το P17WJ...

Από εκεί και πέρα είναι θέμα μετρήσεων-σχεδιασμού κροσσόβερ και ακουστικών προτιμήσεων....Νομίζω ότι τα 2,5ΚΗΖ είναι μια καλή συχνότητα διαχωρισμού για το P17 που εκτός την πολύ ομαλή απόκριση συχνότητάς του, διαθέτει και ένα πολύ ομαλό roll-of μετά τα 4ΚΗΖ...

Last edited:
Δεν ξέρω, μπορέι να έχετε δίκιο για τα τουήτερ.
Έχω ένα κόλλημα μ´αυτά.
Αν μου τσιρίξει τουήτερ δεν το έχω πολύ να πάρω ένα κατσαβίδι και να το καρφώσω!
Και η πλάκα είναι πως κατ' εμε - έχοντας ακούσει πολλά ηχεία και πανάκριβα μεταξύ άλλων - πολλά τουήτερς τους ήταν για κάρφωμα!!
Ίσως τελικά να συμβάινει αυτό που λέτε και να μην δίνουν πολύ βάση στα τουήτερς όσο στα mid κ.τ.λ.
Έτσι όσες φορές έφτιαξα ηχείο τα τουήτερς ήταν ακριβότερα των midbass.
Tα μπουμαρίσματα, οι καλές μεσαίες κ.τ.λ με σωστή σχεδίαση και μπόλικο παίδεμα έρχονται, η τσιρίδα και η κούραση πολύ δύσκολα φεύγουν...
icon8.gif

Αμ το ήξερα ότι είσαι Vifa-κιας !! Αλλιώς θα ρώταγα εγώ ?
Ευχαριστώ πολύ για τα όσα μου είπες και σίγουρα θα είναι οδηγός για την κατασκευή!

Αμ το ήξερα ότι είσαι Vifa-κιας !! Αλλιώς θα ρώταγα εγώ ?
Ευχαριστώ πολύ για τα όσα μου είπες και σίγουρα θα είναι οδηγός για την κατασκευή!

Αίντε τώρα να σου πω και τα δυσάρεστα....:grinning-smiley-043

Πολλές παρτίδες είχαν πρόβλημα ξεκολλήματος του κώνου από το λάστιχο της εξωτερικής ανάρτησης και φυσικά ήθελε εκ νέου κόλλημα - για 100% σωστή δουλειά έπρεπε να αφαιρεθεί το dust-cup, να σταθεροποιηθεί κεντραρισμένο το πηνίο και σε αυτή την θέση να ξανακολληθεί η ανάρτηση...

Το πρόβλημα οφειλόταν στο υλικό του κώνου (polycone) σε συνδυασμό με το Ελληνικό κλίμα που αδυνάτιζε την κόλλα...Διορθώθηκε μετά από αναφορές, αλλά καλου-κακού τσεκάρισε αν υπάρχουν κενά στην κόλληση της εξωτερικής ανάρτησης που είναι το πρώτο σημάδι του φαινομένου...-bye-