Αγορά music streaming player - προτάσεις

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
917
Μια και με έχει πιάσει αναβαθμίτιδα μέσα στους επόμενους στόχους μου είναι να προσθέσω στο σήστημα μου ένα music streamer. Ψάχνω μέχρι τα 1000 ευρώ και λιγότερα να είναι δεν με πειράζει δλδ και αυτό που θέλω είναι να έχει wifi, να παίζει και ραδιόφωνο και φυσικά και internet σταθμούς.
Να δώσω εικόνα για να καταλάβετε το wifi το θέλω γιατί το qnap nasserver που έχω και όλη την βιβλιοθήκη με τις ταινίες μου είναι σε άλλο χώρο από το ηχοσύστημα- τηλεόραση δίπλα στο dektop μου αρά ψάχνω να έχει οπωσδήποτε wifi ενσωματωμένο ο player.
Μετά θέλω να έχει και ραδιόφωνο αλλά και να παίζει internet radio καθώς καθημερινά ακούω bbc radio music. Μετά από ψάξιμο εδώ και κανα μήνα και συγκρίσεις προιόντων έχω καταλήξει στα παρακάτω μηχανήματα

-Campridge Audio Stream Magic 6

http://www.cambridgeaudio.com/products/stream-magic-6-upsampling-network-music-player

Αρκετές δυνατότητες καλός ήχος σύμφωνα με τα review και πολύ καλό λογισμικό που διαβάζω ότι αναβαθμίζεται συχνά.

-Rotel Rdg-1520

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=498&Tab=2&Pic=1

Πάρα πολύ καλή ποιότητα κατασκευής αλλά άγνωστο γενικά στον χώρο και όχι πολυδιαφημισμένο. Είναι λίγο ρίσκο σαν αγορά γιατί δεν έχω διαβάσει και αρκετά review πάντως όσα έχω διαβάσει μιλάνε για ένα πολύ καλό μηχανημα

-Nad C446 Digital Media Tuner

http://nadelectronics.com/products/dac/C-446-Digital-Media-Tuner

Και αυτό σε πολύ καλή τιμή και με αρκετές δυνατότητες streaming

Εχω δει και το musical fidelity M1 clic αλλά έχει εξωφρενικά υψηλή τιμή που νομίζω σε τέτοιου είδους player δεν αξίζει και πολύ να δώσεις τόσα χρήματα. Προσωπική άποψη φυσικά.
Πείτε και εσείς την γνώμη σας για τα παραπάνω τρια μοντέλα και αν έχετε κάποιο άλλο να προτείνετε.

Ωραίο θέμα άνοιξες. Και εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα, αλλά απεχθάνομαι το wifi. Τεσπα, από vfm συσκευές, το pionner επίσης το np-50. Βγάζει τώρα ένα και η sony αλλά δε θυμάμαι μοντέλο. Πολύ σημαντικό είναι νομίζω να παίζει μέχρι 24/192 από όλες τις εισόδους (usb, ethernet, wifi).

Ειμαι στην σκέψη για το pioneer αλλά αυτό που με κρατάει είναι ότι δεν παίζει ραδιώφονο. Να ρωτήσω αρχεία πάνω απο 192 παίζει μέσω διαδικτύου?

οχι αγαπητε 32/192 μεσω δικτυου, είναι πάντως εξαιρετικό και για dac και για streamer
Ειμαι στην σκέψη για το pioneer αλλά αυτό που με κρατάει είναι ότι δεν παίζει ραδιώφονο. Να ρωτήσω αρχεία πάνω απο 192 παίζει μέσω διαδικτύου?

Γενικά να γράψω τα θέματα που έχω βρει στην καθεμία από αυτές τις συσκευές και τα πλή και τα σύν τους.

- Campridge Audio stream magic 6
Υψηλή τιμή του φτάνει κοντά στο 1000 αλλά έχει πολύ καλή υποστήριξη καθώς συχνά ανεβάζουν update συν ότι έχει ραδιόφωνο και έχει και ένα πολύ καλό app για διαχείριση της συσκευής μέσω android. To πρόβλημα και εδώ είναι ότι δεν μπορείς να στριμάρεις αρχεία που ανεβαίνουν πάνω από τα 24/96 μέσω wifi, ethernet. Υπάρχει γενικά και μια συζήτηση κατά πόσο κάνουν την διαφορά αυτά τα αρχεία στην ποιότητα του ήχου καθώς αρκετοί το αμφισβητούν. Πάντως έχει και εγγενή υποστήριξη σε hd μουσικούς σταθμούς όπως αυτός του bbc. Τα review μιλάνε για πολύ καλό ήχο.

http://xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

-Rotel rdg 1520

Παλιό μοντέλο που κλείνει τα τρία χρόνια στην αγορά και αρκετά δυσεύρετο. Και εδώ τα review μιλάνε για πολύ καλό ήχο καθώς και στο παρακάτω μοντέλο

-Rotel rt-12

είναι βασικά tuner με δυνατότητες δυκτίωσης καθώς παίζει τα πάντα που θα του σερβίρεις και έχει και wifi υποστήριξη. το πρόβλημα με αυτή την συσκευή είναι ότι έχει πολύ δύσχρηστο interface για να ακούσεις την μουσική σου και ένα καθόλου λειτουργικό interface για android.

-pioneer n50
Εδώ τα review μιλάνε με ενθουσιασμό για τον ήχο της συσκευής, έχει και wifi αλλά δεν έχει ραδιόφωνο.

-onkyo t-4070

Και εδώ βασικά είναι ένα ραδιόφωνο με δυνατότητα και streaming. Εχει αρκετή υποστήριξη σε διάφορα format ήχου, παίζει και spotify συν ότι παίρνει και internet και ραδιόφωνο. Εχουν αναφερθεί όμως προβλήματα με την σταθερότητα σύνδεσης στο internet της συσκευής κάτι που συμβαίνει και με τις συγγενικές συσκευές της onkyo media reviever. Μπορεί να έχουν διορθωθεί τα προβλήματα που αναφέρουν αλλά δεν διάβασα κάτι τέτοιο και με τόσα χρήματα είναι λίγο ρίσκο να πάω σε μια τέτοια αγορά.

-Marantz na 7004
Καλός player πολύ καλός ήχος σύμφωνα με τα review αλλά έχει ήδη γίνει drop στην υποστήριξη με firmware με το τελευταίο να έχει βγει τον Γενάρη. Συν ότι δεν έχει ασύρματη δυκτίωση.

Από τι καταλαβαίνετε η αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος είναι στην κυριολεξία άλυτο σταυρόλεξο. Το καθένα από αυτά τα μηχανήματα έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα που σε κρατάει να πας σε άμεση επιλογή του για αγορά. Τώρα κλείνω προς το campridge audio αν και θεωρώ υπερβολικό ψηλή την τιμή του, στο onkyo καθώς και στο pioneer n50 αν αποφασίσω ότι το τελικά το ραδιόφωνο είναι περιττό αν και θα το ήθελα άσχετα που δεν ακούω συχνά.

οχι αγαπητε 32/192 μεσω δικτυου, είναι πάντως εξαιρετικό και για dac και για streamer

Μια και σε βρήκα να σε ρωτήσω. Είναι γρήγορο σε απόκριση στην περιήγηση της μουσικής βιβλιοθήκης μέσω upnp? Το ραδιώφονο μέσω internet μέσω ποιού προγράμματος παίζει και αν ξέρεις αν έχει διαθέσιμους σταθμούς όπως του bbc. Και τέλος σε τι σύστημα το έχει βάλει και πως θα χαρακτήριζες τον ήχο του?

Μια και σε βρήκα να σε ρωτήσω. Είναι γρήγορο σε απόκριση στην περιήγηση της μουσικής βιβλιοθήκης μέσω upnp? Το ραδιώφονο μέσω internet μέσω ποιού προγράμματος παίζει και αν ξέρεις αν έχει διαθέσιμους σταθμούς όπως του bbc. Και τέλος σε τι σύστημα το έχει βάλει και πως θα χαρακτήριζες τον ήχο του?
Καλημέρα, το χρησιμοποίω ως usb dac, ως τετοίο και για την κατηγορία τιμής του είναι εξαιρετικό, το συστημά μου είναι primare i30, audio physic tempo vi, τα καλώδια είναι όλα nordost baldur. Προσωπικά πιστέυω οτι πρέπει να το ακούσεις. Το συστήμα σου τι περιέχει??

Ενα rotel προενισχυτή με τελικο και αυτό της rotel και κάτι αρχεία kef. Για dac έχω το dac magic της campridge εδώ και χρόνια. Αυτό που με προβληματίζει με το pioneer και θέλω να το ψάξω παραπάνω είναι αν μπορεί να παίξει τους καινούργιους σταθμούς στο interet υψηλής ανάλυσης όπως το bbc iplayer που φτάνουν στα 320. To campridge stream magic γνωρίζω ότι μπορεί να το κάνει.
Φαντάζομαι οι σταθμοί που ακούς μέσω vtuner δεν φτάνουν στα 320 αλλά έχει διαθέσιμους μόνο χαμηλής ποιότητας?

Εχω φάει τα μάτια μου αυτές τις μέρες να διαβάζω σε ότιδηποτε κυκλοφορεί στο internet για τις παραπάνω συσκευές. Τελικά το μέγα ερώτημα είναι αν είναι όντος υπερτιμημένες αυτές οι συσκευές. Δλδ για να εξηγούμε μέχρι το 500 ευρώ παίρνεις τις ανάλογες συσκευές που έχουν αρκετές αδυναμίες και είναι κομμένες σε πάρα πολλά χαρακτηριστικά. Ακόμα και στις συσκευές που είναι πάνω από 500 βλέπεις και εκεί ότι έχουν αρκετές αδυναμίες και για δεν δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε.
Ακόμα και το stream magic 6 έχει αδυναμία στο να αναπαράγει αρχεία υψηλής ποιότητας μέσω δυκτίου.
Και ξαναεπαναφέρω το ερώτημα αν αξίζει μια τέτοια συσκευή η τελικά αξίζει ένα custom pc σε σύνδεση με dac η ακόμα και ένα av της onkyo που κάνει στην κυριολεξία τα πάντα και στην μισή τιμή η κάποιες από τις πλαστικές συσκευές όπως το sono και αυτό συνδεδεμένο με κάποιο dac
Νομίζω ότι το hifi έχει μείνει πίσω στο να δώσει ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα.

Αν βολεύεσαι με PC και το χειρισμό και τα εργαλεία και προγράμματα του, τότε πιθανά δεν έχεις λόγο να πας σε consumer συσκευή που να ξεπερνά τα λεφτά ενός music/HTPC

To μόνο που με κρατάει σε ένα pc είναι ο χρόνος που θέλεις για να το ανοίξεις αν και με ένα ssd και μια linux διανομή ο χρόνος είναι σχεδόν μηδενικός. To δεύτερο είναι ότι θέλει πολύ καλό σετάρισμα ιδίως για να αποφύγεις τους ανεμιστήρες που είναι ο κύριος παράγοντας θορύβου σε ένα τέτοιο σύστημα και το τρίτο είναι το πρόγραμμα που θα έχει πάνω του αν και με ένα xbmc νομίζω μπορώ να κάνω την δουλειά μου άψογα.

To μόνο που με κρατάει σε ένα pc είναι ο χρόνος που θέλεις για να το ανοίξεις αν και με ένα ssd και μια linux διανομή ο χρόνος είναι σχεδόν μηδενικός. To δεύτερο είναι ότι θέλει πολύ καλό σετάρισμα ιδίως για να αποφύγεις τους ανεμιστήρες που είναι ο κύριος παράγοντας θορύβου σε ένα τέτοιο σύστημα και το τρίτο είναι το πρόγραμμα που θα έχει πάνω του αν και με ένα xbmc νομίζω μπορώ να κάνω την δουλειά μου άψογα.

Όντος θέλει λίγο παραπάνω κόπο για να στήσεις ένα καλό htpc σε σχέση με ένα απλό pc.
Από την άλλη, καλό κουτί, ανεμιστιράκια κ.ο.κ. είναι επένδυση για πολλά πολλά χρόνια
Όσο για το χρόνο εκκίνησης τα σύγχρονα λειτουργικά σε ssd ξεκινούν αρκετά γρήγορα, δεν είναι μεγάλη όχληση.

Απάντηση: Re: Αγορά music streaming player - προτάσεις

Αγαπητε, ως κατοχος ενος Pioneer n50, σου το προτεινω με κλειστα τα ματια. Με εκτιμηση

Aν μπορεις να μας πεις μερικα λογια για το pioneer γιατι ενδιαφερομαι και εγω για το Ν30

Αυτό που με προβληματίζει με το pioneer και θέλω να το ψάξω παραπάνω είναι αν μπορεί να παίξει τους καινούργιους σταθμούς στο interet υψηλής ανάλυσης όπως το bbc iplayer που φτάνουν στα 320.

αν και παρακολουθω το θεμα και στο αλλο φορουμ,σημερα ειδα το θεμα εδω,εβγαλα λοιπον δυο φωτος πριν λιγο απο το δικο μου Ν30 με δυο δικτυακους σταθμους με 320 bitrate

eopd.jpg

51c6.jpg

6qo4.jpg

s803.jpg

Last edited:
Θα ήθελα να σε ρωτήσω το όριο στην αναπαραγωγή των αρχείων μέσω wifi ποιό είναι? Σε τι ανάλυση?

Θα ήθελα να σε ρωτήσω το όριο στην αναπαραγωγή των αρχείων μέσω wifi ποιό είναι? Σε τι ανάλυση?

δεν εχει wifi το συγκεκριμενο,οποτε δεν μπορω να σου απαντησω. Τα περισσοτερα που εχουν ασυρματο βεβαια μπορουν και μεταφερουν hd αρχεια δεν θα εχουν προβλημα με τα 320 των καλων δικτυακων σταθμων. Προσωπικα ειναι κατα του wifi βεβαια,κανεις πιο καλα την δουλεια σου με ενα powerline. Υπαρχει φυσικα εξτρα ανταπτορας (as-wl300) που μπαινει στην πισω πλευρα, αυτο ανεβαζει το κοστος 100 ευρω αλλα και παλι ειναι πιο προσιτο απο το αμεσως πιο προσιτο (μιλαω παντα για την χωρα μας,τιμες και συσκευες που ερχονται).Ενα powerline κανει τα μισα ομως και ειναι πολυ πιο γρηγορο. Στο denon 720 που ειχα πριν για μερικους μηνες που ηταν ασυρματο δεν θυμαμαι και παλι να ειχα καποιο θεμα με τους δικτυακους σταθμους,αλλα ενα γενικοτερο θεμα με την ασυρματη συνδεση με το ρουτερ-σερβερ.Απλα δεν το εψαξα πολυ γιατι δεν με καλυψε απο ηχο,ενω ηθελα να εχει και ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο και το εδωσα γρηγορα.Σαφως καιε δω βεβαια ισχυει το τοι πληρωνεις παιρνεις,αρα προφανως οι συσκευες στο χιλιαρικο θα ειναι αρκετα καλυτερες σε ολες τις δυνατοτητες απο αυτες στα 300 ευρω (αλιμονο αν δεν ηταν).

Οσο για το bbc 6 που ανεφερες πιο πανω στην ελευθερη εκδοση εχει πολυ χαμηλο bitrate (48 αλλα σε μορφη wma οχι mp3),τα 320 τα δινει στην premium εκδοση που μαλλον ειναι συνδρομητικη.

Last edited: