Αγορά NAS

Φυσικά εάν η WD έδινε στα specs συγκεκριμένα access times και παραδοχές θα μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε και μαθηματικά. Αλλα επιτηδες κρύβουν όλα τα στοιχεία.

Από την άλλη ο τρόπος με τον ήχο χρησιμοποιείτε ακόμα και για να καταλάβεις τις στροφές ενός κινητήρα F1

Να κάπου εδώ τα παΐδια το έχουν γράψει πολύ όμορφα (για άλλο δίσκο)

Why sound? Sound is vibration; the pitch of the sound corresponds to the frequency of the vibration. Hard drives vibrate at the speed of their motor, so they produce a noise at the same frequency as their rotation speed. Our sample had a sharp spike at exactly 90 Hz (cycles per second). Multiplying that number by 60 (to get cycles per minute) yielded a measured rotation speed of 5,400 RPM.
frequency-graph.jpg

Η μετρήσεις μέσω ταλαντωσεων χρησιμοποιείται ευρέως σχεδόν σε όλη τη βιομηχανία παγκοσμίως. Απο μοτέρ εργοστασίων- πλοίων, μεχρι μοτέρ κινητήρων f1 μεχρι ιατρική βιομηχανία μεχρι το CERN. Βασικα παντού. Ειναι κατι παραπάνω απο αξιόπιστη και ενδεδειγμένη για άπειρες εφαρμογές. Δε διάβασα το άρθρο αλλά θεωρώ πολύ εύκολο με πολύ φτηνά μηχανήματα ίσως και με το αυτί να μετρηθεί με αυτο το τροπο το rpm ενός σκληρού δίσκου.

Πολύ ωραίο το review guys! Και ενδιαφέρων ο τρόπος υπολογισμού της ταχύτητας περιστροφής!

Σύνολο με τους δίσκους ( 2*3TB wd red) πήγε στα 560

Απο το Amazon.co.uk το πήρες; 560 λίρες ή ευρώ;; Εγώ το βλέπω 537.94 λίρες που σημαίνει 671 ευρώ.
Η κάτι δεν κάνω καλά, ή κάτι δεν κολλάει...Γίνε λίγο πιο αναλυτικός αν δε σου κάνει κόπο γιατί αν
το πήρες 560 ευρώ είναι σημαντική διαφορά με Ελλάδα και θέλω να δώ πόσο μπορεί να μου κοστίσει
εμένα το ds412+ μαζί με 2*3TB wd red.
Thanks!
:ernaehrung004:

Σε ευρώ μιλάω και τιμές χωρίς ΦΠΑ (αν περάσεις εταιρικό Αφμ στο amazon δε πληρώνεις ΦΠΑ. Απο αυτο δε κερδίζω κατι απλα το αναφέρω για την ιστορία). Εγω κέρδισα μια 35αρα ευρώ και ρισκάρω τις επιστροφές ή την εγγύηση των δυο χρόνων. Οι δισκοι απο το amazon.de. Δε ξέρω αν αξίζει ένα τελεί. Μπορει να έκανα και παπαριά. Θα δείξει

Last edited:
Ήρθε προχτές το 413. Δεν είχα χρόνο να κάνω τίποτα και οι δίσκοι δεν έχουν έρθει ακόμα.

Έχω ερώτηση. Έχω ένα caviar green 1Tb μέσα στο media player και είναι γεμάτο ταινίες.

Αν τον βάλω στο 413, για να βολευτώ μέχρι να έρθουν οι δίσκοι, θα χρειαστεί κάποιο format? Έιναι σε ext2 ή ext3 τώρα (δε θυμάμαι τι format κάνει το dune).

Όταν με το καλό έρθουν και οι δίσκοι θα μπορέσω να τα κάνω όλα raid5 χωρίς να χαθούν οι ταινίες που έχω τώρα στο 1tb?

Να υπενθυμίσω πως οι δίσκοι που έρχονται είναι 2x3TB WD red και αυτός που έχω είναι WD caviar green 1TB.

Επίσης συνίσταται να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον green όταν έρθουν οι 2 red ή θα χάσω σε επιδόσεις συνολικά ή κάτι άλο?

Τον πρώτο δίσκο που θα βάλεις στο nas θα τον κάνει format. Μετα μαλλον, μπορείς να βάλεις τους άλλους χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου

Από το δικό μου 212j, επιβεβαιώνω σίγουρα ο 1ος δίσκος που βάζεις θα του κάνει φορμάτ.
Έχω την εντύπωση ότι φορμάρει και τον 2ο...

Τον φόρμαρα τον δίσκο. Νόμιζα θα με ρώταγε κάπου αλλά δε με ρώτησε ποτέ. Πάνε οι ταινίες. Τέσπα.

Δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς θα έχω πρόσβαση από internet στο nas. Έφτιαξα 2 accounts (ένα εγώ ένα η γυναίκα), έφτιαξα 2 shared folders- έναν για τον κάθε ένα μας. Έκανα enable ddns και έκανα register ένα hostname αλλά προσπαθώ να μπώ από αλού και δεν ανταπροκρίνεται.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να έχω πρόσβαση στο nas απομακρυσμένα και είτε εγώ είτε ο κάθε χρήστης με τα δικά του στοιχεία στο δικό του folder?

Εχω κάνει activate το kover.synology.me και όταν πάω να μπω σε αυτο το domain απο μια συσκευή του σπιτιού με βάζει στο interface του router. Εχω μπλέξει λίγο τα μπουτίκ μοθ

Φίλοι το 212j (αλλά και στα άλλα) μπορεί να κάνει παράλληλα διάφορες δουλειές, π.χ. να κατεβάζει torrent, να streamάρει σε media player μια ταινία hd, να παρακολουθεί μια wifi ip camera και να κάνει copy ένα μεγάλο αρχείο από το pc σε δίσκο του;

Ναι. Το κατά πόσο θα τα κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα ικανοποιητικά είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις επιδόσεις του σκληρού δίσκου. Δηλαδή όταν ζητάς από έναν σκληρό δίσκο ταυτόχρονα να διαβάζει και να γράφει πολλά αρχεία, τον φτάνεις εύκολα στα όριά του. Τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα όταν έχουμε περισσότερους από έναν δίσκο αλλά δεν τους έχουμε σε RAID, ώστε να μπορούμε να μοιράζουμε τα διάφορα tasks σε διαφορετικούς δίσκους.

Για τον φίλο που ρώτησε πιο πάνω για την πρόσβαση εκτός δικτύου:
(προϋποθέτει DSM 4 και άνω)
πας Control Panel -> EzCloud ->enable DDNS Support
εκεί βάζεις τα στοιχεία της σύνδεσης που έχεις φτιάξει (εγώ έχω λογαριασμό στην No-Ip.org)
έπειτα πας Control Panel -> router configuration ->Setup Router
θα ψάξει να βρει τα στοιχεία του ρούτερ σου και μετά πατάς apply ή ok.
στην ίδια οθόνη πατάς create και επιλέγεις τα Services που σε ενδιαφέρουν (εγώ έχω επιλέξει BT και MAnagementUI).

Φίλοι το 212j (αλλά και στα άλλα) μπορεί να κάνει παράλληλα διάφορες δουλειές, π.χ. να κατεβάζει torrent, να streamάρει σε media player μια ταινία hd, να παρακολουθεί μια wifi ip camera και να κάνει copy ένα μεγάλο αρχείο από το pc σε δίσκο του;

Μπορεί αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό (εκτός από τον δίσκο που είπε ο Δημήτρης) και από τον επεξεργαστή του αλλλά και από την μνήμη του.

Για τον φίλο που ρώτησε πιο πάνω για την πρόσβαση εκτός δικτύου:
(προϋποθέτει DSM 4 και άνω)
πας Control Panel -> EzCloud ->enable DDNS Support
εκεί βάζεις τα στοιχεία της σύνδεσης που έχεις φτιάξει (εγώ έχω λογαριασμό στην No-Ip.org)
έπειτα πας Control Panel -> router configuration ->Setup Router
θα ψάξει να βρει τα στοιχεία του ρούτερ σου και μετά πατάς apply ή ok.
στην ίδια οθόνη πατάς create και επιλέγεις τα Services που σε ενδιαφέρουν (εγώ έχω επιλέξει BT και MAnagementUI).

Τα έκανα όλα αυτά αλλά και πάλι δε με βάζει.

Πήγα στο ezinternet, έφτιαξα το account, xxx.synology.me (που στο status μου λέει: normal οπότε δουλεύει), βρήκε το netgear (Που με συνδέει στο Internet), υποτίθεται τα έφτιαξε όλα, πήγα και στο router configuration και επίσης τα έφτιαξε όλα αλλά ακόμα δε μπορώ να συνδεθώ από έξω.

Το setup στο σπίτι είναι ως εξής. Netgear3300 (ιντερνετ)->> cisco SLM2008 (switch) -->> 413j.

Δοκίμασα στο netgear να βάλω στο default DMZ το ip του switch (192.168.1.254) αλλά και πάλι τζίφος. Σκέφτομαι μήπως η φάση κολάει κάπου στο switch αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Έφτιαξα ένα thread στο forum synology μήπως μπορούν να με βοηθήσουν εκεί.

αυτό είναι πολύ παράξενο.
Πάντως σε μένα δεν μπορούσα να μπω στο web interface του 212 από το τοπικό μου δίκτυο. Έπρεπε να είαμι εκτός.