Αγορά NAS

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Frank44

Established Member
7 June 2012
289
Καλησπέρα ομάδα,
Ενδιαφέρομαι για αγορά NAS και θα ήθελα τα φώτα σας. Βασική χρήση για back up τηλεφώνων (3 iOs , 1 Androis) ,& 2 laptop. Χρήση ως media center επιθυμητή. Από μια έρευνα που έχω κάνει χωρίς να είμαι γνώστης ξεχώρισα τα Synology DS225+ & Ugreen DH2300. Με προβληματίζει το ότι πλέον στα Synology θέλει τους δικούς της HDD. Budget έως 400-450 για NAS (χωρίς HDD).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η Synology είναι καλή για NAS, αλλά αν είναι να είσαι δεσμευμένος μόνο για χρήση των δικών της HDD που κοστίζουν +50% περίπου από τους αντίστοιχης χωρητικότητας WD πχ, ίσως είναι καλό να στραφείς αλλού. Αφού ουσιαστικά θες το NAS για backup, δεν χρειάζεσαι κάτι δυνατό.
Η Ugreen είναι πρωτοεμφανιζόμενη, θα έλεγα άσε άλλους να περάσουν τις παιδικές αρρώστιες που πιθανά θα έχει.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή ενοικίασης χώρου cloud, και ησυχάζεις από βλάβες, αναβαθμίσεις, bugs, αλλαγές δίσκων κλπ

Last edited:
Εχει αρθει απο την synology το θεμα των δισκων και μπορεις να βαλεις οποιος nas δισκο θελεις.
Σαν κάτοχος του νεου UGREEN DXP4800 Plus, μπορω να σου πω οτι στο κομματι του λογισμικού θελει "χερι" ακομα και για βασικα πραγματα (plex, jellyfin).

Τα Ugreen ετσι και αλλιως ειναι VFM για το hardware τους σε intel based λύσεις.
Για ARM που ενδιαφερεσαι, SYNOLOGY, ASUSTOR και QNAP ειναι μονοδρομος.

Εχει αρθει απο την synology το θεμα των δισκων και μπορεις να βαλεις οποιος nas δισκο θελεις.
Σαν κάτοχος του νεου UGREEN DXP4800 Plus, μπορω να σου πω οτι στο κομματι του λογισμικού θελει "χερι" ακομα και για βασικα πραγματα (plex, jellyfin).

Τι γίνεται με το λογισμικό; Είναι ασφαλές ανήκει σε κινεζική εταιρεία;

Τι γίνεται με το λογισμικό; Είναι ασφαλές ανήκει σε κινεζική εταιρεία;

Ασφαλές δείχνει και έχει όλες τις σχετικές ρυθμίσεις. Τα περισσότερα review ειναι παλιά και δεν τα δείχνουν καν.
Αλλά για arm, Synology πρωτίστως

Ασφαλές δείχνει και έχει όλες τις σχετικές ρυθμίσεις. Τα περισσότερα review ειναι παλιά και δεν τα δείχνουν καν.
Αλλά για arm, Synology πρωτίστως
Εχω ένα DS220plus αλλά βλέπω τα ugreen είναι πολύ πιο δυνατά ίσως το επόμενο να είναι ugreen

Attachments

• nas.jpg
    nas.jpg
    210.4 KB · Views: 21
Μόλις πήρα τον synology ds225+
Παίρνει όποιον δίσκο θέλεις.
Τον ήθελα για back up των φωτογραφιών.
Ο λόγος που επέλεξα nas είναι γιατι τα 2 Tb cloud που δίνουν οι εταιρείες είναι λίγα και επισης δεν θελω να εχω την ετήσια συνδρομή 120 ευρώ πανω απο το κεφαλι μου. Προτιμούσα μια τιμή εφάπαξ.
Προτίμησα τον 225+ λόγω του AI photo app. Γι αυτο και παίρνει extra μνήμη για να δουλέψει καλύτερα η εφαρμογή.
Δεν χρειαζεται η extended ram να είναι synolgy 4Gb που προτείνει η εταιρεία.
Έβαλα μια 16Gb και την διαβασε κανονικα.
Δεν την εχω δουλέψει ακόμα την εφαρμογή αλλά αυτο που διάβασα είναι ότι κανει τα ίδια με το google photos.
Σου εμφανίζει δηλαδή memories, μπορείς να κανεις αναζήτηση σε πρόσωπα, αντικείμενα, τοπία.
Βάζεις φίλτρο πχ φωτο με θάλασσα και σου βγάζει όλες τις φωτο που έχουν θάλασσα. Το ίδιο αν επιλέξεις Χριστούγεννα κλπ

• Like
Reactions: speedman_27

Το διάβασα και εγώ αλλά στο site της Synology συμβατούς δείχνει μόνο Synology. Επίσης εφαρμογή για κινητά είναι μία και τα έχει όλα ? Στο play store βλέπω synology photos, drive, secure signin

Μόλις πήρα τον synology ds225+
Παίρνει όποιον δίσκο θέλεις.
Τον ήθελα για back up των φωτογραφιών.
Ο λόγος που επέλεξα nas είναι γιατι τα 2 Tb cloud που δίνουν οι εταιρείες είναι λίγα και επισης δεν θελω να εχω την ετήσια συνδρομή 120 ευρώ πανω απο το κεφαλι μου. Προτιμούσα μια τιμή εφάπαξ.
Προτίμησα τον 225+ λόγω του AI photo app. Γι αυτο και παίρνει extra μνήμη για να δουλέψει καλύτερα η εφαρμογή.
Δεν χρειαζεται η extended ram να είναι synolgy 4Gb που προτείνει η εταιρεία.
Έβαλα μια 16Gb και την διαβασε κανονικα.
Δεν την εχω δουλέψει ακόμα την εφαρμογή αλλά αυτο που διάβασα είναι ότι κανει τα ίδια με το google photos.
Σου εμφανίζει δηλαδή memories, μπορείς να κανεις αναζήτηση σε πρόσωπα, αντικείμενα, τοπία.
Βάζεις φίλτρο πχ φωτο με θάλασσα και σου βγάζει όλες τις φωτο που έχουν θάλασσα. Το ίδιο αν επιλέξεις Χριστούγεννα κλπ
Από θόρυβο και θερμοκρασία πώς πάει? Τί σκληρούς έβαλες?

Το διάβασα και εγώ αλλά στο site της Synology συμβατούς δείχνει μόνο Synology. Επίσης εφαρμογή για κινητά είναι μία και τα έχει όλα ? Στο play store βλέπω synology photos, drive, secure signin

Είναι ακόμα Καραγκιόζηδες σε αυτά. Τους κράζει όλος ο κόσμος.
Εδώ αφαίρεσαν non Synology δίσκους από παλιότερα μοντέλα.

Μην ανησυχείς πάντως. Δέχεται κανονικά άλλους δίσκους. Με τους nvme μόνο επιμένει σε Synology το οποίο λύνεται με ένα μικρό script.

Από θόρυβο και θερμοκρασία πώς πάει? Τί σκληρούς έβαλες?
Δεν ακούγεται τιποτα.
Αλλά δεν τον εχω γεμίσει ακόμα.
Έβαλα 2 wd red plus 6 TB σε SHR. Είναι όπως το RAID1 αλλα πιο ευέλικτο πρωτόκολλο της synology.
Οπωσδήποτε plus σειρά και πάνω να προτιμήσεις γιατι είναι cmr.

Οι εφαρμογές που θα εγκαταστήσεις στο nas, τις εγκαθιστάς και στο τηλέφωνο.
Η εφαρμογη ds file για παράδειγμα ειναι ένας synology explorer που βλέπεις τα αρχεία σου. Μπορεί να δεις φωτο, documents, μουσική.
Υπάρχει όμως και το synology photo που κανει αυτα που έγραψα πιο πάνω με την χρήση ai.
Αναγνωρίζει τα πρόσωπα και τα ονοματίζεις.
Αναγνωρίζει τα ζώα και σου λέει εχεις τόσες φωτο με ζώα.