Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

vsls

New member
23 January 2014
26
Ακόμα ένα thread "€œτι ηχεία να αγοράσω"€! Αν και έχω διαβάσει τα προηγούμενα είπα να ρωτήσω και εγώ μιας και έχω λίγο διαφορετικές απαιτήσεις από τους προηγούμενους. Είμαι στην κλασσική περίπτωση που δεν θέλω να ακούω μόνο από τα ακουστικά μου και να αναβαθμίσω τον ήχο μου με ένα ζευγάρι ηχεία.

1. Χώρος: Γραφείο σε τοίχο, δωμάτιο κάτω από 10 τ.μ., συνήθης απόσταση ακρόασης 60 εκ.
2. Σύνδεση: Είτε στο καρφί του laptop είτε με DAC FiiO E10 Olympus
3. Μουσική: 60% Rock, 30% Acoustic/Soul/Jazz, 10% Κλασσική
4. Προτιμήσεις σε ήχο: Midrange με καλό soundstage, ενδεικτικά ακουστικά τα AKG K550
5. Χρήση: 60% Μουσική 40% Ταινίες
6. Budget: 150 για ζεύγος αυστηρά, εκτός αν βρω κάποια τρομερή προσφορά και ανέβω στα 200

Γενικά προτιμώ να ακούω σε χαμηλή ένταση χωρίς παραμορφώσεις αλλά και κάποιες φορές να δυναμώνω αλλά χωρίς να κάνω party!

Από την έρευνα μου ως τώρα -€“ και έχοντας αποκλείσει τα Edifier - έχω καταλήξει σε αυτά:
1. Fostex PM0.3d
2. Mackie CR3 / CR4
3. Samson MediaOne BT3 / BT4
Οριακά over-budget PreSonus Eris E4.5

Δεν έχω ακούσει ακόμα κανένα από κοντά, ίσως μόνο τα Fostex μπορέσω να βρω εδώ που είμαι, μπορεί και τα PreSonus. Οποιαδήποτε πρόταση/ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, σίγουρα δεν πρόκειται να ξεφύγω σε λύσεις που κοστίζουν 200+ για το ζευγάρι.

έχω τα PreSonus Eris E4.5 και είναι σούπερ .... ηχειάκια με μονάδα χαμηλών 3 ιντσών δεν είναι [κτγμ] επαρκή, ούτε καν στα 10 τ. μέτρα ... αν πήγαινες στα 200 ευρώ η άλλη λύση είναι τα fostex 0.4, που είναι και αυτά καταπληκτικά ...

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σχετικά με τις 3 ή 4 ίντσες δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά νόμιζα πως δεν μου χρειάζεται να ανέβω στις 4 μιας και δεν θέλω ιδιαίτερη έμφαση στα μπάσα και επίσης δεν ξέρω αν είναι κουραστικά σε πολύωρες ακροάσεις από τόσο κοντινή απόσταση.

Τα Fostex PM0.4 βγαίνουν στα 220 και δεν ξέρω αν αξίζει να πάω τόσο ψηλά για τη χρήση που θέλω, το αρχικό μου budget ήταν μέχρι 120. Σε σύγκριση με τα 0.3 εκτός από τη διαφορά στις ίντσες υπάρχει κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά για να ανέβω +100; Νομίζω πως και τα 2 μοντέλα είναι bi-amped.

Μίας και έχεις τα PreSonus είχα διαβάσει για τα Ε5 πως όταν είναι απλώς ανοιχτά και δεν παίζουν κάτι έχουν ένα ενοχλητικό white noise. Ισχύει κάτι τέτοιο με τα δικά σου;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σχετικά με τις 3 ή 4 ίντσες δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά νόμιζα πως δεν μου χρειάζεται να ανέβω στις 4 μιας και δεν θέλω ιδιαίτερη έμφαση στα μπάσα και επίσης δεν ξέρω αν είναι κουραστικά σε πολύωρες ακροάσεις από τόσο κοντινή απόσταση.

Τα Fostex PM0.4 βγαίνουν στα 220 και δεν ξέρω αν αξίζει να πάω τόσο ψηλά για τη χρήση που θέλω, το αρχικό μου budget ήταν μέχρι 120. Σε σύγκριση με τα 0.3 εκτός από τη διαφορά στις ίντσες υπάρχει κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά για να ανέβω +100; Νομίζω πως και τα 2 μοντέλα είναι bi-amped.

Μίας και έχεις τα PreSonus είχα διαβάσει για τα Ε5 πως όταν είναι απλώς ανοιχτά και δεν παίζουν κάτι έχουν ένα ενοχλητικό white noise. Ισχύει κάτι τέτοιο με τα δικά σου;

δεν έχω θόρυβο ...

στο θέμα της διαφοράς των 0.3 - 0.4 δεν έχω άποψη, καθώς έχω ακούσει μόνον τα δεύτερα που είναι καταπληκτικά, καθαρότατα, γρήγορα & σωστά τονικά ... τόσο καιρό που τα συστήνω σε φίλους, ξέρω ότι πάντα τα βρίσκουν στα 200 ευρώ, αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ τελευταία αναφορικά με την τιμή τους ...

με τα έρις πάντως θα είσαι μια χαρά ...

δεν έχω θόρυβο ...

στο θέμα της διαφοράς των 0.3 - 0.4 δεν έχω άποψη, καθώς έχω ακούσει μόνον τα δεύτερα που είναι καταπληκτικά, καθαρότατα, γρήγορα & σωστά τονικά ... τόσο καιρό που τα συστήνω σε φίλους, ξέρω ότι πάντα τα βρίσκουν στα 200 ευρώ, αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ τελευταία αναφορικά με την τιμή τους ...

με τα έρις πάντως θα είσαι μια χαρά ...

Ωραία, προς το παρόν αφήνω το 0.4 αν και μου αρέσει περισσότερο λόγω Fostex και κρατάω τα PreSonus ως μία επιλογή βγαίνουν βέβαια κάπου στα 170 αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κάποιο άλλο που θα πρότεινες και που δεν έχω στη λίστα μου;

Τα Fostex,τα θεωρώ πολύ καλά,τα είχα και τα έδωσα για να πάρω τα Αktimate.
Μετάνιωσα που δεν τα κράτησα,αλλά δεν πειράζει,τα χαίρεται φίλος.

Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

όχι φίλε μου ... καλές αγορές !
Σε ευχαριστώ και πάλι!

Τα Fostex,τα θεωρώ πολύ καλά,τα είχα και τα έδωσα για να πάρω τα Αktimate.
Μετάνιωσα που δεν τα κράτησα,αλλά δεν πειράζει,τα χαίρεται φίλος.
Τα Fostex 0.3 ή τα 0.4;

Το ίδιο θέμα το έχουμε συζητήσει διεξοδικά εντελώς πρόσφατα. :smile:

Δεν έχεις άδικο αλλά μίας και το θέμα είχε ήδη κλείσει και ήταν μέσα στις επιλογές τόσο άλλα μοντέλα όσο και διαφορετική μουσική είπα να μην χαλάσω το προηγούμενο!

Pm 0.4
Σφιξου λιγο...ψαξε.
Αξιζει.

Πολύ δύσκολο να ανέβω τόσο, όπως είπα και πιο πριν το αρχικό μου budget ήταν 120 άρα για να πάω στα 220 δεν το βλέπω καθόλου εύκολο, Επίσης δεν ξέρω και αν αξίζει να πάω τόσο ψηλά για την απλή χρήση που τα θέλω. Αν τα έβρισκα μέχρι 170 τελική τότε δεν θα το σκεφτόμουν.

Μια φορά θα τα πάρεις...

Ισχύει αυτό αλλά επίσης όπως ανέφερα και πιο πριν δεν ξέρω αν έχει ουσιαστική διαφορά για τη δικιά μου χρήση να ανέβω σε διπλάσια τιμή, αν πχ τα PM0.3 με καλύπτουν και αν η αγορά των 0.4 επίσης σημαίνει άλλος DAC ή γενικότερη αναβάθμιση του εξοπλισμου.

Για τα Mackie και τα Samson έχει κανείς κάποια άποψη;

Το θέμα είναι απλό:
Εάν πάρεις ηχεία monitor, τότε πρέπει να τα συνοδέψεις και με την ανάλογη κάρτα ήχου/DAC. Και το κόστος ανεβαίνει, θες δε θες.

Ειδάλλως, αν δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω, παίρνεις ένα καλό ζευγάρι ηχεία υπολογιστών και ξεμπερδεύεις...

Το θέμα είναι απλό:
Εάν πάρεις ηχεία monitor, τότε πρέπει να τα συνοδέψεις και με την ανάλογη κάρτα ήχου/DAC. Και το κόστος ανεβαίνει, θες δε θες.

Ειδάλλως, αν δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω, παίρνεις ένα καλό ζευγάρι ηχεία υπολογιστών και ξεμπερδεύεις...

To FiiO E10 δεν με καλύπτει; Είναι μεν κατά κύριο λόγο για ακουστικά αλλά υποθέτω πως μπορεί να σηκώσει και τα ηχεία. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγοραστεί κάποιος ακριβός DAC γι' αυτό και ρωτάω αν αξίζει να ανέβω σε ηχεία.

Τα ηχεία υπολογιστή τα έχω σχεδόν αποκλείσει είτε γιατί τα περισσότερα είναι 2.1, είτε είναι υπερβολικά χαμηλά σε W (Yamaha NX50), είτε είναι υπερβολικά χρωματισμένα και έχουν έμφαση σε εμπορικό ήχο / μπάσο (Creative T20/40) με μόνη θεωρητική εξαίρεση τα Edifier E10 που έχω διαβάσει για θέματα αξιοπιστίας. Υπάρχει κάτι σε 2.0 που δεν έχω προσέξει;

Πηγαίνω αυστηρά σε budget-fi με όσα έχω και δεν έχω σκοπό να στήσω κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα στο μέλλον.

για τη δουλειά που θες δηλ επιτραπέζιο γραφείου σύστημα βασισμένο σε η/υ το ε10 σε καλύπτει.
Όπως επίσης σε καλύπτουν τα pm 0.3 ή τα presonus που θέλεις.
Εφ όσον ξεκαθάρισες ότι το μπάτζετ μένει αυστηρά εκεί και ότι δεν θες κατι παραπάνω είσαι ΟΚ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εννοείται ότι τα fostex ή τα Presonus είναι σαφώς καλύτερα από creative και σχετικά κομπιουτεροειδή.

για τη δουλειά που θες δηλ επιτραπέζιο γραφείου σύστημα βασισμένο σε η/υ το ε10 σε καλύπτει.
Όπως επίσης σε καλύπτουν τα pm 0.3 ή τα presonus που θέλεις.
Εφ όσον ξεκαθάρισες ότι το μπάτζετ μένει αυστηρά εκεί και ότι δεν θες κατι παραπάνω είσαι ΟΚ.

εννοείται ότι τα fostex ή τα Presonus είναι σαφώς καλύτερα από creative και σχετικά κομπιουτεροειδή.

Γενικά αυτή τη στιγμή αλλά και στο μέλλον δεν υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί το budget. Ακόμα και τα Presonus είναι επιλογή μόνο αν όντως έχουν τρομερή και ουσιαστική διαφορά από τα Fostex/Mackie/Samson που βγαίνουν κοντά στα 120. Με αυτές τις επιλογές χρειάζεται να αγοράσω και νέο DAC;

Ανεξάρτητα αν πάρεις ντακ η όχι,βεβαιώσου πως δεν έχεις προβλήματα θορύβου στον υπολογιστή σου.
Ένας τρόπος να δεις είναι να βάλεις ακουστικά στην σχετική είσοδο και την ένταση στο τέρμα χωρίς να παίζεις κάτι φυσικά.
Αν ακούσεις περίεργους θορύβους (δίσκους,φουρφούρια,κλπ ) πρέπει κάτι να κάνεις γι' αυτό αλλιώς πιθανότατα αυτοί οι θόρυβοι θα περνάνε και στα ηχεία σου.

Με κάποιο ντακ με εξωτερική τροφοδοσία οι πιθανότητες μειώνονται βέβαια αλλά δεν εξαλείφονται τελείως,το ίδιο και με κάποια προγράμματα αναπαραγωγής,άλλα κόβουν αυτούς τους θορύβους,άλλα όχι.
Οπότε ψάξτο πρώτα.

Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Ανεξάρτητα αν πάρεις ντακ η όχι,βεβαιώσου πως δεν έχεις προβλήματα θορύβου στον υπολογιστή σου.
Ένας τρόπος να δεις είναι να βάλεις ακουστικά στην σχετική είσοδο και την ένταση στο τέρμα χωρίς να παίζεις κάτι φυσικά.
Αν ακούσεις περίεργους θορύβους (δίσκους,φουρφούρια,κλπ ) πρέπει κάτι να κάνεις γι' αυτό αλλιώς πιθανότατα αυτοί οι θόρυβοι θα περνάνε και στα ηχεία σου.

Με κάποιο ντακ με εξωτερική τροφοδοσία οι πιθανότητες μειώνονται βέβαια αλλά δεν εξαλείφονται τελείως,το ίδιο και με κάποια προγράμματα αναπαραγωγής,άλλα κόβουν αυτούς τους θορύβους,άλλα όχι.
Οπότε ψάξτο πρώτα.

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλη.
Με τα AKG K550 πάνω στο καρφί δεν ακούω τίποτα άλλωστε δεν έχει σχεδόν τίποτα μηχανικό το laptop (SSD). μόνο ένα ανεμιστηράκι
Όταν τα συνδέω με τον Fiio πάλι τίποτα εκτός από ένα ασήμαντο click που κάνει ο DAC μερικά δευτερόλεπτα αφού σταματήσει η όποια αναπαραγωγή ήχου, και αυτό είναι αισθητό μόνο σε τέρμα ήχο.