Ακόμα ένα thread "τι ηχεία να αγοράσω"! Αν και έχω διαβάσει τα προηγούμενα είπα να ρωτήσω και εγώ μιας και έχω λίγο διαφορετικές απαιτήσεις από τους προηγούμενους. Είμαι στην κλασσική περίπτωση που δεν θέλω να ακούω μόνο από τα ακουστικά μου και να αναβαθμίσω τον ήχο μου με ένα ζευγάρι ηχεία.
1. Χώρος: Γραφείο σε τοίχο, δωμάτιο κάτω από 10 τ.μ., συνήθης απόσταση ακρόασης 60 εκ.
2. Σύνδεση: Είτε στο καρφί του laptop είτε με DAC FiiO E10 Olympus
3. Μουσική: 60% Rock, 30% Acoustic/Soul/Jazz, 10% Κλασσική
4. Προτιμήσεις σε ήχο: Midrange με καλό soundstage, ενδεικτικά ακουστικά τα AKG K550
5. Χρήση: 60% Μουσική 40% Ταινίες
6. Budget: 150 για ζεύγος αυστηρά, εκτός αν βρω κάποια τρομερή προσφορά και ανέβω στα 200
Γενικά προτιμώ να ακούω σε χαμηλή ένταση χωρίς παραμορφώσεις αλλά και κάποιες φορές να δυναμώνω αλλά χωρίς να κάνω party!
Από την έρευνα μου ως τώρα - και έχοντας αποκλείσει τα Edifier - έχω καταλήξει σε αυτά:
1. Fostex PM0.3d
2. Mackie CR3 / CR4
3. Samson MediaOne BT3 / BT4
Οριακά over-budget PreSonus Eris E4.5
Δεν έχω ακούσει ακόμα κανένα από κοντά, ίσως μόνο τα Fostex μπορέσω να βρω εδώ που είμαι, μπορεί και τα PreSonus. Οποιαδήποτε πρόταση/ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, σίγουρα δεν πρόκειται να ξεφύγω σε λύσεις που κοστίζουν 200+ για το ζευγάρι.
1. Χώρος: Γραφείο σε τοίχο, δωμάτιο κάτω από 10 τ.μ., συνήθης απόσταση ακρόασης 60 εκ.
2. Σύνδεση: Είτε στο καρφί του laptop είτε με DAC FiiO E10 Olympus
3. Μουσική: 60% Rock, 30% Acoustic/Soul/Jazz, 10% Κλασσική
4. Προτιμήσεις σε ήχο: Midrange με καλό soundstage, ενδεικτικά ακουστικά τα AKG K550
5. Χρήση: 60% Μουσική 40% Ταινίες
6. Budget: 150 για ζεύγος αυστηρά, εκτός αν βρω κάποια τρομερή προσφορά και ανέβω στα 200
Γενικά προτιμώ να ακούω σε χαμηλή ένταση χωρίς παραμορφώσεις αλλά και κάποιες φορές να δυναμώνω αλλά χωρίς να κάνω party!
Από την έρευνα μου ως τώρα - και έχοντας αποκλείσει τα Edifier - έχω καταλήξει σε αυτά:
1. Fostex PM0.3d
2. Mackie CR3 / CR4
3. Samson MediaOne BT3 / BT4
Οριακά over-budget PreSonus Eris E4.5
Δεν έχω ακούσει ακόμα κανένα από κοντά, ίσως μόνο τα Fostex μπορέσω να βρω εδώ που είμαι, μπορεί και τα PreSonus. Οποιαδήποτε πρόταση/ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, σίγουρα δεν πρόκειται να ξεφύγω σε λύσεις που κοστίζουν 200+ για το ζευγάρι.