Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Μια χαρά είσαι τότε,το πιθανότερο να μην έχεις κανένα πρόβλημα.
Για ντακ γιατί ρωτάς αφού ήδη έχεις το Fiio;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Μια χαρά είσαι τότε,το πιθανότερο να μην έχεις κανένα πρόβλημα.
Για ντακ γιατί ρωτάς αφού ήδη έχεις το Fiio;

Επειδή στο post του ο Sonus Naturalis ανέφερε για κατάλληλο DAC οπότε υπέθεσα πως ίσως το Fiio δεν είναι καθως θεωρείται DAC ακουστικών

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Επειδή στο post του ο Sonus Naturalis ανέφερε για κατάλληλο DAC οπότε υπέθεσα πως ίσως το Fiio δεν είναι καθως θεωρείται DAC ακουστικών

Έχει όμως και line έξοδο η οποία θα είναι fixed υποθέτω.
Δεν βλέπω να έχεις θέμα εκτός πια και πας για κάτι που να παίζει πολύ υψηλές αναλύσεις (μέχρι 24/96 πάει το Fiio),DSD χωρίς μετατροπή,κλπ.

Αν μέχρι τώρα έπαιζες τις μουσικές σου χωρίς πρόβλημα,το ίδιο θα είναι και μετά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Έχει όμως και line έξοδο η οποία θα είναι fixed υποθέτω.
Δεν βλέπω να έχεις θέμα εκτός πια και πας για κάτι που να παίζει πολύ υψηλές αναλύσεις (μέχρι 24/96 πάει το Fiio),DSD χωρίς μετατροπή,κλπ.

Αν μέχρι τώρα έπαιζες τις μουσικές σου χωρίς πρόβλημα,το ίδιο θα είναι και μετά.

Ναι έχει κανονικά line/headphones/coaxial out και υποστηρίζει μέχρι 24/96 κάτι που σίγουρα δεν θα ανέβω γιατί ελάχιστη από τη μουσική μου είναι διαθέσιμη σε 24/96 και με τον ως τώρα εξοπλισμό μου δεν είδα ουσιαστική διαφορά στα ακουστικά μου σε σύγκριση με ένα "απλό" FLAC όταν έκανα Α/Β σύγκριση. Όλα παίζουν από foobar τώρα και αρκετές φορές από Spotify οπότε δεν θέλω κάποιο ηχείο που θα βγάλει όλα τα προβλήματα της συμπίεσης όπως πχ αν δεν κάνω λάθος κάνουν τα Tannoy.

Εφ' όσον υπάρχει ήδη το Fiio E10 (δικό μου το λάθος, δεν το αντιλήφθηκα), τότε μπορείς να πας σε monitor.
Με τους εξής περιορισμούς:

-Να έχουν τα ηχεία είσοδο Unbalanced (RCA ή Jack). Δεν είναι πρόβλημα, κατά κανόνα σ' αυτή την κατηγορία έχουν, απλά το αναφέρω για ενημέρωση.

-Καλώδια για να συνδέσεις τα ηχεία μάλλον θα πρέπει να φτιάξεις. Η έξοδος του Fiio E10 είναι Mini Jack Stereo. Συνεπώς θα χρειαστείς καλώδιο από Mini Jack Stereo -> 2 X RCA (να καταλήγουν). Επειδή όμως η απόσταση ανάμεσα στα ηχεία θα είναι υποχρεωτικά 1,5-2 μ. μεταξύ τους περίπου, μάλλον θα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις adaptor (Mini Jack Stereo male -> 2 X RCA female).

Όσο για τα Fostex 0.4 που έχουν προταθεί, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! -bye-

Να κάνω μια ερώτηση σχετική με το θέμα..

Όλα αυτά τα ενεργά ηχεία δεν βγάζουν ένα φύσημα από το τουίτερ;
Βέβαια πρέπει να κολλήσεις το αυτί για να το ακούσεις...
Στα δικά μου (Focal Alpha 65) ακούγεται μέχρι πχ τα 5-10 εκατοστά.

Και αυτό το φυσηματάκι δεν έχει σχέση με το καλώδιο του σήματος (ακούγεται και χωρίς αυτό, αρκεί τα ηχεία να είναι ΟΝ)!
Είναι φυσιολογικό αυτό;

Αν εννοείς ενα φσσσσ και στα δικά μου focal αlpha 50 συμβαίνει αλλά όπως είπες πρέπει να κολλήσεις το αυτί πάνω οπότε δεν είναι θέμα

Εφ' όσον υπάρχει ήδη το Fiio E10 (δικό μου το λάθος, δεν το αντιλήφθηκα), τότε μπορείς να πας σε monitor.
Με τους εξής περιορισμούς:

-Να έχουν τα ηχεία είσοδο Unbalanced (RCA ή Jack). Δεν είναι πρόβλημα, κατά κανόνα σ' αυτή την κατηγορία έχουν, απλά το αναφέρω για ενημέρωση.

-Καλώδια για να συνδέσεις τα ηχεία μάλλον θα πρέπει να φτιάξεις. Η έξοδος του Fiio E10 είναι Mini Jack Stereo. Συνεπώς θα χρειαστείς καλώδιο από Mini Jack Stereo -> 2 X RCA (να καταλήγουν). Επειδή όμως η απόσταση ανάμεσα στα ηχεία θα είναι υποχρεωτικά 1,5-2 μ. μεταξύ τους περίπου, μάλλον θα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις adaptor (Mini Jack Stereo male -> 2 X RCA female).

Όσο για τα Fostex 0.4 που έχουν προταθεί, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! -bye-

Κανένα πρόβλημα και σε ευχαριστώ και για τις οδηγίες! Ευτυχώς έχω ήδη έναν απλό adaptor και τα RCA καλώδια καθώς τα χρησιμοποιούσα κάποιες φορές για να δίνω ήχο από το jack του laptop σε ένα mini hi-fi που έχω.
Όσο και να έψαξα δεν μπορώ να τα βρω τα 0.4 κάτω από 220, δυστυχώς. Με τα Fostex 0.3 να υποθέσω δεν έχει κανείς εμπειρία; Πάντα μιλάμε για την d σειρά.

Αν εννοείς ενα φσσσσ και στα δικά μου focal αlpha 50 συμβαίνει αλλά όπως είπες πρέπει να κολλήσεις το αυτί πάνω οπότε δεν είναι θέμα

Ευχαριστώ Μάνο, κι εγώ αυτό φαντάστηκα.

Τί απίστευτα ηχεία αυτά τα Alpha πάντως. Πραγματικά βγάζουν τέλειο ήχο!

Χαχα ας μην χαλασουμε το thread του φίλου μιλώντας για τα focal :silly:
Mπορούμε οι κάτοχοι να ανοίξουμε ένα δικό μας thread

τα 0.4 τα είχα ακούσει προσφάτως στο φίλο σουπερσόνικ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
Μικρό, αλλά βγάζει ηχητικό όγκο που δε το πιστεύεις.

Είναι απο εκείνες τις φορές που είπα "ώπα, μια χαρά, εδώ είμαστε, μου φτάνει"

Καθώς δεν είναι διαθέσιμα για δοκιμή τα Presonus Eris Ε4.5 (μόνο τα E5) ούτε τα Fostex 0.3d σκέφτομαι να πάω στα τυφλά για Fostex με ελπίδα να μπορώ να τα επιστρέψω αν δεν μου κάνουν.

Καθώς δεν είναι διαθέσιμα για δοκιμή τα Presonus Eris Ε4.5 (μόνο τα E5) ούτε τα Fostex 0.3d σκέφτομαι να πάω στα τυφλά για Fostex με ελπίδα να μπορώ να τα επιστρέψω αν δεν μου κάνουν.
Φρόντισε να εξασφαλίσεις εκ των προτέρων τη δυνατότητα επιστροφής, αν γίνεται.
Έχει ιδιοτροπίες αυτή η αγορά των Studio Monitors, καθώς απευθύνεται στην αγορά επαγγελματικού ήχου και όχι στη Hi-Fi.

Πάντως αν βρίσκεσαι ή βρεθείς στην Αθήνα θα μπορέσεις να ακούσεις.

Presonus και Fostex έχουν και αρκετοί φίλοι από εδώ μέσα, με τους οποίους μπορείς να έλθεις σε προσωπική επαφή. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν να βοηθήσουν...

Φρόντισε να εξασφαλίσεις εκ των προτέρων τη δυνατότητα επιστροφής, αν γίνεται.
Έχει ιδιοτροπίες αυτή η αγορά των Studio Monitors, καθώς απευθύνεται στην αγορά επαγγελματικού ήχου και όχι στη Hi-Fi.

Πάντως αν βρίσκεσαι ή βρεθείς στην Αθήνα θα μπορέσεις να ακούσεις.

Presonus και Fostex έχουν και αρκετοί φίλοι από εδώ μέσα, με τους οποίους μπορείς να έλθεις σε προσωπική επαφή. Είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν να βοηθήσουν...

Τα Presonus δεν υπήρχαν καν διαθέσιμα οπότε δεν ήθελα να το ρισκάρω και να αγοράσω κάτι χωρίς να το ακούσω.
Άκουσα τα M-Audio AV40 αλλά ο ήχος τους δεν με ικανοποίησε άμεσα, ήταν κάπως υπόκωφος και με έμφαση στο μπάσο και δεν ξέρω όταν θα άνοιγε με το burn-in αν θα ήταν αυτό που θέλω.

Ευτυχώς κατάφερα και άκουσα τα Fostex 0.3 και ο ήχος τους out of the box ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα/ήθελα να ακούσω οπότε τα αγόρασα αμέσως. Τις τελευταίες ώρες τα δοκιμάζω σχεδόν με όλα τα είδη που ακούω και είμαι ευχαριστημένος. Το μόνο μικρό θέμα είναι ένα μικρό oomph σε κάποια λίγα και πιο περίπλοκα κομμάτια σαν να κάνει επιστροφή το μπάσο, υποπτεύομαι πως μπορεί να φταίει η συμπίεση στα αρχεία (δεν είναι FLAC) ή μπορεί να χρειάζεται κάποια μικρή βάση στο γραφειο ή απλά να το κόψω κάπως από το equalizer.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!

Καλοάκουστα !

Αν μπορείς βάλε από κάτω φύλλο φελλού ... έχει στα σούπερ μάρκετ για σουβέρ, όπως και στο ΙΚΕΑ ... κόστος κανα δυό ευρώ ...

Καλοάκουστα !

Αν μπορείς βάλε από κάτω φύλλο φελλού ... έχει στα σούπερ μάρκετ για σουβέρ, όπως και στο ΙΚΕΑ ... κόστος κανα δυό ευρώ ...

Σε ευχαριστώ πολύ!
Η ειρωνία είναι πως έχω αυτά τα σουβέρ από φελλό της IKEA αλλά τόση ώρα δοκίμαζα με κάποια άλλα κυρίως για να βρω αν θέλω ή όχι να κολλήσω τα ποδαράκια για τη σωστή θέση.

Δεν φταίνε τα flac. Κανε μονος σου ποδαράκια ή βάσεις στη λογική σάντουιτς με τουλάχιστον 2 διαφορετικα μεσα απόσβεσης

Καλοάκουστα,εννοείται θέλουμε και φώτο με την τοποθέτηση και με όλα.
Καλές μουσικές!

Re: Απάντηση: Αγορά Nearfield Monitors ~ 150

Δεν φταίνε τα flac. Κανε μονος σου ποδαράκια ή βάσεις στη λογική σάντουιτς με τουλάχιστον 2 διαφορετικα μεσα απόσβεσης

Με τα ίδια κομμάτια σε FLAC δεν ήταν τόσο έντονο και το πρόβλημα περιορίστηκε αρκετά με τη χρήση των σουβέρ από φελλό αλλά δεν εξαφανίστηκε σε όλες τις περιπτώσεις.
Υπάρχουν κάπου ποδαράκια για αγορά ή τέτοιες βάσεις για τόσο μικρά ηχεία; Το πακέτο περιλαμβάνει 4 αυτοκόλλητα λαστιχένια πόδια αλλά είναι μόνο για να αλλάξουν την κλίση.

Απο που είσαι αν επιτρέπεται;

Είμαι στην Πάτρα τώρα.

Καλοάκουστα,εννοείται θέλουμε και φώτο με την τοποθέτηση και με όλα.
Καλές μουσικές!
Σε ευχαριστώ! Θα έρθουν και οι φώτο αφού βρω την σωστή τοποθέτηση πρώτα! :idea: