Αγορά Νέας 47" ή 55"?? S.O.S

Kαλησπέρα σε όλους σας!!
Διάβασα αρκετά όσα μπορούσα περι της αγοράς new tv.

Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστώ τη βοήθεια σας!!

Λοιπόν, ξεκιναμε με το μέγεθος..

Η μέγιστη απόσταση στο σαλόνι μου(καναπέδες) είναι 2.70 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια έχω μία 32" και χαζοβλέπουμε μια χαρά, έως τώρα που μου έκατσε όπως λέει και η δικιά μου να πάρω το τέρας
και για την παλιά μου λέω τα χειρότερα(ξαφνικά μετα απο 8 χρόνια!
1. Θεωρείτε λοιπόν πως με μία 46-48 θα είμαι οκ ή είναι καλύτερα να πάω μονομιας σε 55"?
2. Έβλεπα μέχρι προχθές την f6500 μέχρι και την 8000. Σήμερα είδα και την lg 47la660s η οποία έχει αρκετά καλά στοιχεία τα οποία θα με ενδιέφεραν... αλλα και καλή τιμή
α.3d
b.Screen Mirroring
c. 2nd TV --->tablet or smartphone
d.Smart Share Plus
e.Wi - di by intel
f. Διπλο παιχνίδι (ο καθενας να βλεπει ολοκληρη την οθονη)

Για να κλεισω το 2, ρωταω ποια απο τις παραπανω θεωρείτε καλύτερη επιλογή(ή και κάποια άλλη που εγω δεν αναφέρω)

3. Τι είναι τα clouding και bleeding ?

Να σας αναφέρω πως κατα 70% θα παίζει απο καλωδιακή(μιας και Κοζάνη ακόμη δεν έχουμε "ψηφιακό" και κατα 30% ταινίες το βραδάκι απο usb ή pc με hdmi κτλ.

Επίσης πάνω έχει συνδεδεμένο και το ps3 και hol tv αλλα που χρονος για τα τελευταία.

Ζητώ συγγνώμη που ρωτάω τα ίδια και τα ίδια για τους γνώστες και ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

Last edited:
Καλημέρα,
εν συντομία σε αυτά που ρωτάς :
- για την απόστασή σου σίγουρα είναι καλύτερα οι 55 ίντσες. Στην ίδια απόσταση βλέπω και εγώ 2,8μ, είχα 46 ίντσες και συνεχώς ψαχνόμουν, τώρα πήγα στις 55 και σχεδόν ησύχασα, γιατί και 60 ακόμα καλύτερα, αλλά είναι και το θέμα γυναίκας......
- Από αυτές που αναφέρεις κατά σειρά καλύτερη είναι : F8000, F6500 ( καλύτερη πάντως και των δύο σε ποιότητα εικόνας και κυρίως σε τηλεοπτικό είναι η sony 55W905, αλλά το θέμα είναι άντε να τις βρεις τώρα αυτές τις τρεις ) και τέλος η LG la660s.
- Το clouding είναι αυτό που λέει κάτι σαν συνεφάκια που υπάρχουν στην οθόνη και τα βλέπεις κυρίως με κλειστά φώτα σε σκοτεινό περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας Led lcd και το έχουν όλες από πολύ λίγο έως πολύ. Αν βεβαίως είναι πάρα πολύ τότε είναι ελλάτωμα και θα το καταλάβεις , έτσι απλά να το πούμε , αν το βλέπεις στο σύνολο ή στο μεγαλύτερο μέρος της οθόνης ή και σε οποιεσδήποτε συνθήκες θέασης. Τώρα το άλλο να μη σου τύχει και αν σου τύχει θα το καταλάβεις, αυτό πάντως είναι καθαρά ελλάτωμα.

Super.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις!!!

55f8000 εκθεσιακή στον Κωτσόβολο με 1000 αντι 1300 είναι καλά?

Ώρες ατελείωτες...(κανεις δεν ξέρει) χαχα...

Αμα ειναι με 5 χρονια εγγυηση (κατι που κανει το συγκεκριμενο μαγαζι στα εκθεσιακα)...
Οσο για τις ωρες, σιγουρα στο service menu τις λεει με ακριβεια.

Σοβαρά μιλάς???

Θα το θέσω!!!

Εφόσον εξωτερικά είναι οκ χωρίς γρατσουνιές κτλ αν μου δώσουν 5 χρόνια εγγύηση θα είμαι καλυμμένος !!!

Δλδ με το τηλεχειριστήριο μπορώ να βρω το service menu και να δω μονος μου τις ώρες?

Οι επεκτασεις εγγυησης ειναι ενα απο τα αγαπημένα προιόντα των αλυσιδων. Παζαρεψε το, ειναι πιθανον να το παρεις φορ φρη που λεν.
Οσο για τις ωρες, τυπικα ειναι καποιος συνδιασμος πληκτων ή/και καποιος κωδικος.
Σε μερικα μοντέλα/μαρκες ομως θες καποιο (τυπικα φτηνο) προγραμματιζομενο τηλεcontrol για να.
Google it.

55F8000 σφραγισμενη στα 2000 Ευρω βρηκα σε ενα καταστημα αλλα δεν εδωσα σημασια :-)

Σήμερα ξανα πήγα στον Κωτσόβολο μαζί με την γυναίκα να δούμε τι της αρέσει και αυτης!!!
Λοιπον!!! Απο όπου και να το δεις η υπόθεση είανι ΠΑΡΑΝΟΙΑ !!!!

Κοιτούσε μόνο τις βάσεις τους(της άρεσαν μόνο οι inox της f6500 και τα περιμετρικά πλαστικά για το πως ταιριάουν με τα έπιπλα!!!

ΟΚ. τελειώσαμε μάυτο το θέμα! Θα πάρουμε αυτη που θέλω εγώ!!

Η ερώτηση, είναι ΤΙ θέλω???

Μπερδεύτηκα περισσότερο!!!

Είδα ξανα την 8000 σε 46 και μου φάνηκαν λίγες!
50 αρες είχε 6-7 και λεω ας δούμε και μία 55αρα....

WTF ??? Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ 55 αρα ενω 32αρες πάνω απο 100!!!!

Γιατι συμβαίνει αυτό???

Στο θέμα μας...
Στις 50-55 και σειρά τύπου 8000 δεν τις φτάνω οικονομικά!!

Πάμε λοιπόν να μου προτείνετε καμία στις 50-55 και με κόστος ταβάνι 1300?

Αξιόλογες προτάσεις και οικονομικότερες θα τις εκτιμούσα δεόντως...

Ευχαριστώ ξανά!!!

Σήμερα ξανα πήγα στον Κωτσόβολο μαζί με την γυναίκα να δούμε τι της αρέσει και αυτης!!!
Λοιπον!!! Απο όπου και να το δεις η υπόθεση είανι ΠΑΡΑΝΟΙΑ !!!!

Κοιτούσε μόνο τις βάσεις τους(της άρεσαν μόνο οι inox της f6500 και τα περιμετρικά πλαστικά για το πως ταιριάουν με τα έπιπλα!!!

ΟΚ. τελειώσαμε μάυτο το θέμα! Θα πάρουμε αυτη που θέλω εγώ!!

Η ερώτηση, είναι ΤΙ θέλω???

Μπερδεύτηκα περισσότερο!!!

Είδα ξανα την 8000 σε 46 και μου φάνηκαν λίγες!
50 αρες είχε 6-7 και λεω ας δούμε και μία 55αρα....

WTF ??? Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ 55 αρα ενω 32αρες πάνω απο 100!!!!

Γιατι συμβαίνει αυτό???

Στο θέμα μας...
Στις 50-55 και σειρά τύπου 8000 δεν τις φτάνω οικονομικά!!

Πάμε λοιπόν να μου προτείνετε καμία στις 50-55 και με κόστος ταβάνι 1300?

Αξιόλογες προτάσεις και οικονομικότερες θα τις εκτιμούσα δεόντως...

Ευχαριστώ ξανά!!!
Σου ξαναλέω ότι από θέμα ποιότητας εικόνας λίγο καλύτερη και από την 55F8000 είναι η sony 55W905, η τιμή της σφραγισμένη ( δύσκολο να τη βρεις όμως και αυτή ) είναι γύρω στα 1650, υπάρχουν όμως σε μεγάλες αλυσίδες με ηλεκτρικά ή και στην ίδια τη sony αν ρωτήσεις, εκθεσιακά κομμάτια που αν τα δεις ότι είναι σε καλή κατάσταση μπορείς με λίγο παζάρι να τη πάρεις με 1300 που είναι και πολλά για εκθεσιακή έστω και σε άριστη κατάσταση ( αυτό στο λέω για το παζάρι ).

Λοιπόν!!!

Μάλλον θα αγοράσω κάτι που χωρίς εσάς δεν θα το αγόραζα ποτέ!

Βρήκα μία 55W905 Εκθεσιακή 20 ημερών(λένε). Τέλεια κατάσταση στα 1500 μαί με ΔΩΡΕΑΝ επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια απο την Sony.

Tι λέτε???

Την αγοράζουμε???

Κοίτα εκθεσιακή 20 ημερών αποκλείεται να είναι, διότι εδώ και 2 με 3 εβδομάδες ο κόσμος ψάχνει να τη βρει και αυτός την άνοιξε για εκθεσιακή όταν στην αγορά την ψάχνουν και δε την βρίσκουν;
Πάντως αν είναι σε άριστη κατάσταση, σου δίνει και τα 5 χρόνια εγγύηση, κάντου και ένα σκληρό παζάρι και πάρτη. Καλή τιμή θα ήταν εκεί γύρω στα 1400 ( με τη 5ετή εγγύηση ), αφού η σφραγισμένη είχε το πολύ 1650 και έφτανε έως και τις 50 άτοκες.Η σφραγισμένη με 5ετη εγγύηση έφτανε τα 1950 περίπου.
Εσύ αποφαζίζεις.

Last edited:
Την ελεγχεις εξονυχιστικα για τυχον εξωτερικες φθορες και αν οντως ειναι μονο 20 ημερων ειναι και σχετικα καλη η τιμη της.Αν μπορουσες να την ριξεις λιγο ακομα...καλα θα ητανε!Η 5ετης εγγυηση ειναι πολυ σημαντικη,για εμενα προχωρα,προκειται για εξαιρετικη τηλεοραση στην ποιοτητα εικονας!

Μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες λειτουργίας? ??

Συμφωνώ πως είχε πέσει έως τα 1650 αλλά. ..

Η επιπλέον εγγύηση κάνει κανα 300αρι???
Και το σημαντικοτερο...τα πάντα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. ..
Εφοσων τωρα στο skroutz ότι έμεινε το πουλάνε τουλάχιστον 1999. .. τα 1650 τα ξεχνάμε. . Και Εφοσων όλοι την ψάχνουν, μήπως είναι καλή η τιμή των 1500? ?;

Μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες λειτουργίας? ??

Συμφωνώ πως είχε πέσει έως τα 1650 αλλά. ..

Η επιπλέον εγγύηση κάνει κανα 300αρι???
Και το σημαντικοτερο...τα πάντα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. ..
Εφοσων τωρα στο skroutz ότι έμεινε το πουλάνε τουλάχιστον 1999. .. τα 1650 τα ξεχνάμε. . Και Εφοσων όλοι την ψάχνουν, μήπως είναι καλή η τιμή των 1500? ?;
Για εκθεσιακή, μέτρια τιμή θα έλεγα. Πάντως με την έλλειψη που την έχει αυτή τη στιγμή η αγορά καλή είναι , αλλά εχθρός του καλού το καλύτερο.
Σου ξαναλέω, αν είναι σε άριστη κατάσταση , δεν είναι άσχημη απόφαση να δώσεις αυτά τα χρήματα για μια τέτοια τηλεόραση.
Αν σου αρέσει και εσένα, χτύπατη , εξάλλου πέρσι σφραγισμένη και με δύο χρόνια εγγύηση είχε περίπου 2.800.
Για να ελέγξεις ώρες λειτουργείας δε ξέρω να σου πω, αλλά το βλέπω δύσκολο να σε αφήσουν στο μαγαζί να το δεις γιατί κανονικά δε επιτρέπεται να μπαίνεις στα σέρβις μενού, από όπου και μπορείς να το ελέγξεις.

Last edited:
Να ελενξεις και για καμμενα πιξελ κλπ...εγω στο σονυ σεντερ γλυφαδας που την βρηκα ειχε ενα κολλημενο για αυτο δεν προχωρησα σε αγορα...

Οι διαφορές είναι έτσι απλά, μακριά από την 955 , βρες αν μπορείς 905.
Η 955 έχει ips πάνελ, που σημαίνει σχεδόν ανύπαρκτο μαύρο, χάλια αντίθεση, κερδίζεις λίγο μόνο σε μεγαλύτερη γωνία θέασης.