Για θεαση HD μπορεις ανετα να βλεπεις σε 50" απο την αποσταση αυτη. Για τηλεοπτικο ειναι επαρκεις και οι 42".
Βασικα αν και ειμαι οπαδος του size does matter θα σου ελεγα να παραμεινεις στις 42" γιατι τα Ελληνικα καναλια (που θα βλεπεις κατα 70%) δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους.
και εγώ πιστεύω ότι οι 50 είναι πολλές για θέαση κυρίως τηλεοπτικού. έχω την ίδια απόσταση με εσένα και ενδιαφέρομαι κυρίως για τηλεοπτικό και παίζω μεταξύ 42 και 46. τις 50 μάλλον τις έχω απορρίψει.
η s30 είναι μια καλή περίπτωση και ενδιαφέρθηκα πρόσφατα αλλά όπως είπε και ο data ακόμα δεν έχει έρθει ελλάδα. η τιμή που βλέπεις σε ένα καταστημα (1000) είναι τιμοκαταλόγου. η street τιμή της όταν και εαν έρθει θα είναι μεταξύ της τιμής της u30 και g30.
Παιδιά εγω έχω panasonic 50'' σε απόσταση 3.00 μ και τα κανάλια είναι σουπερ...ειδικά τώρα με το digea!! Φίλε μου στα 2.2 είσαι οριακά νομίζω για 50'' κοιτα για 46'' (αν και εμένα βέβαια τώρα μου μοιάζει μικρή και θέλω προτζέκτορα).....Είναι καθαρά θέμα τι μας αρέσει.!! Κοίτα για panasonic είναι πιστεύω άριστες!!
DVD + HD περιεχόμενο (20%) εάν δούμε μονάχα αυτό μπορείς να πας και σε 50 ίντσες.Όσον αφορά το τηλεοπτικό,ναι,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν ο scaler της τηλεόρασης δεν είναι απλά εξαιρετικός.Δεν θα σου πρότεινα να πας στην U30 λόγω του ότι υπάρχει το 50hz bug,για αυτό κιόλας πρότεινα την S30.Σε κάθε περίπτωση εγώ έχω παρόμοια απόσταση θεάσης με εσένα (2,5 περίπου μέτρα τυπική απόσταση θέασης)και μετά από την 46'' θα πήγαινα σε 50'' σίγουρα.
Κατ'αρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.
Φοβάμαι πως επειδή πρέπει να κυμανθώ κάπου οικονομικά, αν κοιτάξω να πάρω κάτι σε 46/50" μήπως μου βγεί κάποια πολύ μέτρια τηλεόραση.
Σαφώς και οι ίντσες υπερτερούν στο HD περιεχόμενο,
αλλά φοβάμαι μήπως παραμορφώνουν πολύ την τηλεοπτική εικόνα προσπαθώντας να την ταιριάξουν σε 50" .
(συγγνώμη για την απλοϊκή ορολογία, αλλά είμαι αρχάριος !)
DVD + HD περιεχόμενο (20%) εάν δούμε μονάχα αυτό μπορείς να πας και σε 50 ίντσες.Όσον αφορά το τηλεοπτικό,ναι,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν ο scaler της τηλεόρασης δεν είναι απλά εξαιρετικός.Δεν θα σου πρότεινα να πας στην U30 λόγω του ότι υπάρχει το 50hz bug,για αυτό κιόλας πρότεινα την S30.Σε κάθε περίπτωση εγώ έχω παρόμοια απόσταση θεάσης με εσένα (2,5 περίπου μέτρα τυπική απόσταση θέασης)και μετά από την 46'' θα πήγαινα σε 50'' σίγουρα.
τί είναι το 50hz bug? Αυτό σημαίνει ότι δε θα αποδίδει σωστά τη γρήγορη κίνηση.
Νόμιζα πως οι plasma είναι 600Hz και ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι η γρήγορες σκηνές και το καλό μαύρο !
Απ'ότι κατάλαβα πάντως, η U30 δεν είναι και τίποτα το εξαιρετικό, έτσι δεν είναι ?
Ομολογώ πως είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια για την προηγούμενη σειρά (U/S/G20) και φαντάστηκα πως η νέα σειρά θα είναι ακόμη καλύτερη.
Εάν απορρίπτετε την U30, τί άλλο προτείνετε στις 42" και σε αυτήν την κατηγορία τιμής ?
Την S30 και σε τί τιμή τη βρίσκουμε ?
υ.γ. : εάν δεν είναι τόσο καλές οι φθηνές plasma, μήπως τελικά να κοιτάω και για καμιά LCD σε αυτά τα λεφτά?
(ξέρω την προτίμησή σας στις plasma, αλλά ...:blush