Αγορά νέας plasma 42" τηλεόρασης

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Μετά από αρκετό διάβασμα στα αντίστοιχα θέματα,
πείσθηκα και εγώ πως οι καλύτερες τηλεοράσεις σε σχετικά μικρό budget είναι οι plasma.

Τα χρήματα που διαθέτω δεν είναι πολλά (~ 700 ) και η χρήση της θα είναι περισσότερο για τηλεοπτικό σήμα (75%),DVD + HD περιεχόμενο (20%) και αφήνω ένα 5% για ενδεχόμενες λοιπές χρήσεις (κονσόλα, κλπ).
Αυτή τη στιγμή, έχω εντοπίσει την Panasonic TX-P42U30 (~600 ), η οποία φαίνεται μια αξιόλογη πρόταση για τα ~2,2 μ. απόστασης που πρέπει να καλύψει.

Εσείς τί προτείνετε σε αυτά τα χρήματα ?

Panasonic 42U30,50 PV350.Δες και την 42S30.

Οι 50" δε θα είναι πολλές για την απόσταση αυτή ?

Ακόμη, η S30 δεν είναι αρκετά ακριβότερη (~1000 ) ?
Είναι τόσο καλύτερη σε τηλεοπτικό σήμα ή οτιδήποτε άλλο, ώστε να διακιολογεί τα χρήματά της ?

υ.γ. Τί είναι IFC ?

Οι 50" δε θα είναι πολλές για την απόσταση αυτή ?

Ακόμη, η S30 δεν είναι αρκετά ακριβότερη (~1000 ) ?
Είναι τόσο καλύτερη σε τηλεοπτικό σήμα ή οτιδήποτε άλλο, ώστε να διακιολογεί τα χρήματά της ?

υ.γ. Τί είναι IFC ?

Το IFC στις Panasonic είναι κάτι όπως τα 100 και 200Hz στις LCD. Προσπαθούν με αυτό να εξομαλύνουν ατέλειες στην εικόνα αλλά έχει και παρενέργειες όπως artifacts. Τώρα σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι καθώς κάνει την εικόνα περισσότερο σαν βίντεο (χάνετε η κινηματογραφική αίσθηση) τουλάχιστον στις ταινίες. Σε τηλεοπτικό μπορεί να σου χρειαστεί περισσότερο.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35151

Η S30 νομίζω δεν έχει εμφανιστεί στην αγορά, η 42ST30 είναι κάπου στα 1000. Προσωπικά θα έψαχνα σε 46 με 50 για την απόσταση σου.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας plasma 42" τηλεόρασης

Το IFC στις Panasonic είναι κάτι όπως τα 100 και 200Hz στις LCD. Προσπαθούν με αυτό να εξομαλύνουν ατέλειες στην εικόνα αλλά έχει και παρενέργειες όπως artifacts. Τώρα σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι καθώς κάνει την εικόνα περισσότερο σαν βίντεο (χάνετε η κινηματογραφική αίσθηση) τουλάχιστον στις ταινίες. Σε τηλεοπτικό μπορεί να σου χρειαστεί περισσότερο.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35151

Η S30 νομίζω δεν έχει εμφανιστεί στην αγορά, η 42ST30 είναι κάπου στα 1000. Προσωπικά θα έψαχνα σε 46 με 50 για την απόσταση σου.

Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις, πολύ κατατοπιστικές !

Τώρα όσον αφορά στις TV, πίστευα πως οι 42" είναι αρκετές ...
Δεν είναι υπερβολικές οι 46" (πόσο μάλλον οι 50") για ~2,2 μ. απόσταση ??

Υπάρχει κάτι αξιόλογο στις 46"/50" και με αυτά τα χρήματα (~700 )?

Για θεαση HD μπορεις ανετα να βλεπεις σε 50" απο την αποσταση αυτη. Για τηλεοπτικο ειναι επαρκεις και οι 42".

Βασικα αν και ειμαι οπαδος του size does matter θα σου ελεγα να παραμεινεις στις 42" γιατι τα Ελληνικα καναλια (που θα βλεπεις κατα 70%) δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους.

και εγώ πιστεύω ότι οι 50 είναι πολλές για θέαση κυρίως τηλεοπτικού. έχω την ίδια απόσταση με εσένα και ενδιαφέρομαι κυρίως για τηλεοπτικό και παίζω μεταξύ 42 και 46. τις 50 μάλλον τις έχω απορρίψει.

η s30 είναι μια καλή περίπτωση και ενδιαφέρθηκα πρόσφατα αλλά όπως είπε και ο data ακόμα δεν έχει έρθει ελλάδα. η τιμή που βλέπεις σε ένα καταστημα (1000) είναι τιμοκαταλόγου. η street τιμή της όταν και εαν έρθει θα είναι μεταξύ της τιμής της u30 και g30.

Παιδιά εγω έχω panasonic 50'' σε απόσταση 3.00 μ και τα κανάλια είναι σουπερ...ειδικά τώρα με το digea!! Φίλε μου στα 2.2 είσαι οριακά νομίζω για 50'' κοιτα για 46'' (αν και εμένα βέβαια τώρα μου μοιάζει μικρή και θέλω προτζέκτορα).....Είναι καθαρά θέμα τι μας αρέσει.!! Κοίτα για panasonic είναι πιστεύω άριστες!!

DVD + HD περιεχόμενο (20%) εάν δούμε μονάχα αυτό μπορείς να πας και σε 50 ίντσες.Όσον αφορά το τηλεοπτικό,ναι,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν ο scaler της τηλεόρασης δεν είναι απλά εξαιρετικός.Δεν θα σου πρότεινα να πας στην U30 λόγω του ότι υπάρχει το 50hz bug,για αυτό κιόλας πρότεινα την S30.Σε κάθε περίπτωση εγώ έχω παρόμοια απόσταση θεάσης με εσένα (2,5 περίπου μέτρα τυπική απόσταση θέασης)και μετά από την 46'' θα πήγαινα σε 50'' σίγουρα.

Για θεαση HD μπορεις ανετα να βλεπεις σε 50" απο την αποσταση αυτη. Για τηλεοπτικο ειναι επαρκεις και οι 42".

Βασικα αν και ειμαι οπαδος του size does matter θα σου ελεγα να παραμεινεις στις 42" γιατι τα Ελληνικα καναλια (που θα βλεπεις κατα 70%) δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους.

και εγώ πιστεύω ότι οι 50 είναι πολλές για θέαση κυρίως τηλεοπτικού. έχω την ίδια απόσταση με εσένα και ενδιαφέρομαι κυρίως για τηλεοπτικό και παίζω μεταξύ 42 και 46. τις 50 μάλλον τις έχω απορρίψει.

η s30 είναι μια καλή περίπτωση και ενδιαφέρθηκα πρόσφατα αλλά όπως είπε και ο data ακόμα δεν έχει έρθει ελλάδα. η τιμή που βλέπεις σε ένα καταστημα (1000) είναι τιμοκαταλόγου. η street τιμή της όταν και εαν έρθει θα είναι μεταξύ της τιμής της u30 και g30.

Παιδιά εγω έχω panasonic 50'' σε απόσταση 3.00 μ και τα κανάλια είναι σουπερ...ειδικά τώρα με το digea!! Φίλε μου στα 2.2 είσαι οριακά νομίζω για 50'' κοιτα για 46'' (αν και εμένα βέβαια τώρα μου μοιάζει μικρή και θέλω προτζέκτορα).....Είναι καθαρά θέμα τι μας αρέσει.!! Κοίτα για panasonic είναι πιστεύω άριστες!!

DVD + HD περιεχόμενο (20%) εάν δούμε μονάχα αυτό μπορείς να πας και σε 50 ίντσες.Όσον αφορά το τηλεοπτικό,ναι,θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν ο scaler της τηλεόρασης δεν είναι απλά εξαιρετικός.Δεν θα σου πρότεινα να πας στην U30 λόγω του ότι υπάρχει το 50hz bug,για αυτό κιόλας πρότεινα την S30.Σε κάθε περίπτωση εγώ έχω παρόμοια απόσταση θεάσης με εσένα (2,5 περίπου μέτρα τυπική απόσταση θέασης)και μετά από την 46'' θα πήγαινα σε 50'' σίγουρα.

Κατ'αρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις.

Φοβάμαι πως επειδή πρέπει να κυμανθώ κάπου οικονομικά, αν κοιτάξω να πάρω κάτι σε 46/50" μήπως μου βγεί κάποια πολύ μέτρια τηλεόραση.
Σαφώς και οι ίντσες υπερτερούν στο HD περιεχόμενο,
αλλά φοβάμαι μήπως παραμορφώνουν πολύ την τηλεοπτική εικόνα προσπαθώντας να την ταιριάξουν σε 50" .
(συγγνώμη για την απλοϊκή ορολογία, αλλά είμαι αρχάριος !)

τί είναι το 50hz bug? Αυτό σημαίνει ότι δε θα αποδίδει σωστά τη γρήγορη κίνηση.
Νόμιζα πως οι plasma είναι 600Hz και ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι η γρήγορες σκηνές και το καλό μαύρο !

Απ'ότι κατάλαβα πάντως, η U30 δεν είναι και τίποτα το εξαιρετικό, έτσι δεν είναι ?
Ομολογώ πως είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια για την προηγούμενη σειρά (U/S/G20) και φαντάστηκα πως η νέα σειρά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Εάν απορρίπτετε την U30, τί άλλο προτείνετε στις 42" και σε αυτήν την κατηγορία τιμής ?
Την S30 και σε τί τιμή τη βρίσκουμε ?

υ.γ. : εάν δεν είναι τόσο καλές οι φθηνές plasma, μήπως τελικά να κοιτάω και για καμιά LCD σε αυτά τα λεφτά?
(ξέρω την προτίμησή σας στις plasma, αλλά ...:blush:)

Panasonic G30 στα 790 ευρώ και καθάρισες...

+1....

Όσο για το εάν οι οικονομικές Plasma είναι καλές...είναι μεγάλη συζήτηση.
Η Panasonic το 2009 έβγαλε στην παραγωγή την U10...που ήταν απλά μια G10 με κλειδωμένα κάποια χαρακτηριστικά και χωρίς την αντιανακλαστική επιφάνεια κτλπ.Μετά πήγαν να πάρουν όλοι την U20 αλλά είδεν ότι υπήρχε πρόβλημα με την διαχείριση σημάτων 50hz.Αυτό το ''πρόβλημα'' το κάλυπτε κάπως το IFC της panasonic....που βέβαια ενώ υπήρχε στην U10 το έβγαλαν από την 20 όπως επίσης και την φετηνή σειρά.Οπότε έχουμε ένα πρόβλημα με την κίνηση.Το μαύρο θα είναι αρκετά καλύτερο από οποιαδήποτε lcd πάντως.

Η G30 δεν έχει αυτά τα ''παιδικά'' προβλήματα και ενσωματώνει και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως internet apps για παράδειγμα.
Επίσης και η S30 δεν έχει αυτά τα προβλήματα....C<U<S<G<V.Όπου πίσω από την σειρά σημαίνει ότι υποστηρίζει σήμα 3D.ST30...GT30...VT30 κλπ.

Panasonic G30 στα 790 ευρώ και καθάρισες...

Επειδή θα προτιμούσα να μείνω κάτω από τα 700 , οι Panasonic TX-P42G20 & Panasonic TX-P42U30 θα ήταν σημαντικά χειρότερες επιλογές ?

Που υπερτερεί η καθεμία και ποιές οι βασικές τους διαφορές ?

χμ...η G20 είναι περσυνό μοντέλο αξιοπρεπές για τα χρήματα του.Η U30 για εμένα δεν αξίζει την ώρα που μπορείς να έχεις την G20/30.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας plasma 42" τηλεόρασης

Επειδή θα προτιμούσα να μείνω κάτω από τα 700 , οι Panasonic TX-P42G20 & Panasonic TX-P42U30 θα ήταν σημαντικά χειρότερες επιλογές ?

Που υπερτερεί η καθεμία και ποιές οι βασικές τους διαφορές ?

Στη θέση σου θα κοίταζα να πάρω το φετινό μοντέλο ή αν δεν βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις το "φάντασμα" Panasonic S30... Πάντως και η G20 είναι καλή ευκαιρία με 200 ευρώ πιο κάτω από την G30. :operator:

+1....
...Oπότε έχουμε ένα πρόβλημα με την κίνηση.Το μαύρο θα είναι αρκετά καλύτερο από οποιαδήποτε lcd πάντως.

Η G30 δεν έχει αυτά τα ''παιδικά'' προβλήματα και ενσωματώνει και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως internet apps για παράδειγμα.
Επίσης και η S30 δεν έχει αυτά τα προβλήματα....C<U<S<G<V.Όπου πίσω από την σειρά σημαίνει ότι υποστηρίζει σήμα 3D.ST30...GT30...VT30 κλπ.

Δηλ. υπάρχει η πιθανότητα να έχει χειρότερη απόκριση στη γρήγορη κίνηση από μια LCD ?
Ακόμη, το βασικό πρόβλημα των U20, U30 εντοπίζεται μόνο στην κίνηση ?
Κατά τα άλλα χαρακτηριστικά τους είναι αποδεκτές ή δεν αξίζουν τον κόπο ?

Απ'ότι βλέπω μείναμε με 3-4 επιλογές....

- Panasonic TX-P46U20E (~650 )
- Panasonic TX-P42U30E (~600 )
- Panasonic TX-P42G20 (~600 )
και ακριβότερη
- Panasonic TX-P42G30E (~800 )

Πραγματικά θα προτιμούσα να πάρω κάποια από τις 3 πρώτες, όμως εάν αυτό δε συνεπάγεται σοβαρές παραχωρήσεις .
Αν οι παραχωρήσεις είναι σοβαρές ακόμη και για έναν αρχάριο χρήστη[/B] σαν εμένα, τότε αναγκαστικά ...
Τί λέτε ....?

υ.γ. γιατί κάποιες έχουν το Ε στο τέλος, ενώ κάποιες όχι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας plasma 42" τηλεόρασης

Στη θέση σου θα κοίταζα να πάρω το φετινό μοντέλο ή αν δεν βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις το "φάντασμα" Panasonic S30... Πάντως και η G20 είναι καλή ευκαιρία με 200 ευρώ πιο κάτω από την G30. :operator:

πότε έρχεται το "φάντασμα" και πόσο αναμένεται να κοστίζει ?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας plasma 42" τηλεόρασης

Γιατί;Εάν κάναμε σύγκριση face to face η G20 υπερταιρεί της U30...

Δηλ. υπάρχει η πιθανότητα να έχει χειρότερη απόκριση στη γρήγορη κίνηση από μια LCD ?
Ακόμη, το βασικό πρόβλημα των U20, U30 εντοπίζεται μόνο στην κίνηση ?
Κατά τα άλλα χαρακτηριστικά τους είναι αποδεκτές ή δεν αξίζουν τον κόπο ?

Απ'ότι βλέπω μείναμε με 3-4 επιλογές....

- Panasonic TX-P46U20E (~650 )
- Panasonic TX-P42U30E (~600 )
- Panasonic TX-P42G20 (~600 )
και ακριβότερη
- Panasonic TX-P42G30E (~800 )

Πραγματικά θα προτιμούσα να πάρω κάποια από τις 3 πρώτες, όμως εάν αυτό δε συνεπάγεται σοβαρές παραχωρήσεις .
Αν οι παραχωρήσεις είναι σοβαρές ακόμη και για έναν αρχάριο χρήστη[/B] σαν εμένα, τότε αναγκαστικά ...
Τί λέτε ....?

υ.γ. γιατί κάποιες έχουν το Ε στο τέλος, ενώ κάποιες όχι ?

Οι lcd συνήθως χρησιμοποιούν Frame interpolation Οπότε όποιες από αυτές έχουν πρόβλημα με την κίνηση αντιμετωπίζεται.Η σειρά U δεν έχει FI οπότε ναι,σε γρήγορες σκηνές υπάρχει πρόβλημα.Η S30 θα κοστολογείται ανάμεσα στην U και την G.
Το E σημαίνει Europe.

Το 50 Hz bug πρακτικα σημαινει οτι σε γρηγορη κινηση μια πλασμα Panasonic χανει το πλεονεκτημα που εχει της καλυτερης κινησης εναντι σε μια LCD αφου εμφανιζεται διπλο ειδωλο στο πανινγκ της καμερας.

Σε 60 και 24 hz δεν υπαρχει προβλημα.