Αγορά νέας τηλεόρασης 50"-60"

arisx

New member
11 March 2011
73
Καλησπέρα,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέας τηλεόρασης για το σαλόνι.
Απόσταση θέασης 3-3.5 μέτρα.
Κύρια χρήση HD ταινίες και λίγο τηλεόραση.
Budget 700-1000 max. Βασικά 1000 θα δώσω αν είναι να πάω σε 60", αλλιώς για 50" προτιμώ να δώσω 700-800 .

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η ποιότητα εικόνας. Για τον ήχο θα την συνδέσω σε Home Cinema.
Smart TV, 3D, Wifi και λοιπά μπλιμπλίκια δεν με ενδιαφέρουν.. :p

Στις 60" έχω βρει την LG 60PN6500.
Αξίζει να θυσιάσω ποιότητα για τις περισσότερες ίντσες ή να πάω για κάποια 50άρα με καλύτερη ποιότητα εικόνας;

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

:)

55" και πάνω κοιτάς. Η PN6500 αν έχεις χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό είναι καλή λύση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Οπότε μάλλον πάω για την 60PN6500. Με τον φωτισμό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πολύ καλή η 60f5500, αλλά δυστυχώς ξεφεύγουμε πολύ από το budget.. :(

Μιας και το budget μπορεί να ανέβει λίγο ακόμα, τελικά μάλλον θα πάω για την Samsung PS60F5500.

Ποιά η διαφορά της με την Samsung PN60F5500;

Επίσης με αγχώνει λίγο το ότι είναι Pentile. Θα παρατηρήσω τίποτα σε αυτή την απόσταση ή μόνο αν πάω κοντά στην τηλεόραση;

Μιας και το budget μπορεί να ανέβει λίγο ακόμα, τελικά μάλλον θα πάω για την Samsung PS60F5500.

Ποιά η διαφορά της με την Samsung PN60F5500;

Επίσης με αγχώνει λίγο το ότι είναι Pentile. Θα παρατηρήσω τίποτα σε αυτή την απόσταση ή μόνο αν πάω κοντά στην τηλεόραση;

Απο χρηστες του εξωτερικου μιλανε για κατω απο 2 μετρα! Και εγω ενδιαφερομαι για την 60f5500 και ειμαι στα 3.00 μετρα

Οπότε καλύτερα να πέσω σε ίντσες για καλύτερη ποιότητα εικόνας;

H συγκεκριμένη LED (Samsung UE55F6400) έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση από τις Plasma που αναφέρονται παραπάνω;

Last edited:
Οπότε καλύτερα να πέσω σε ίντσες για καλύτερη ποιότητα εικόνας;

H συγκεκριμένη LED (Samsung UE55F6400) έχει καλύτερο μαύρο και αντίθεση από τις Plasma που αναφέρονται παραπάνω;

Από την LG ναι, από τη Samsung όχι...

Ειίναι μέν 5" μικρότερη αλλά overall είναι καλύτερη τηλεόραση και όταν πάς κοντά της δεν νομίζεις ότι έχει εγκλωβιστεί μυγάκι μέσα:ears:

Οπότε είμαι ανάμεσα στην Samsung UE55F6400 (55" LED) και την Samsung PS60F5500 (60" Plasma).

Σε λιγότερο από 2 μέτρα δεν νομίζω να κάτσω να δω στην 60άρα, οπότε αν το μόνο αρνητικό της σε σχέση με την LED είναι τα μυγάκια (:p) σε μικρή απόσταση, δεν νομίζω να αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα. Από ότι βλέπω και στο παρακάτω review, πρέπει να είσαι πολύ πιο κοντά από τα 2 μέτρα για να το καταλάβεις.

http://youtu.be/WYYFPKSNmB8

Από την στιγμή μάλιστα που το μαύρο και η αντίθεση της PS60F5500 είναι καλύτερα, μάλλον προς τα εκεί γέρνω... επίσης και οι 2 έχουν αυτά τα "μπλιμπλίκια" των Smart TV (Wifi, LAN, Internet Browser, κτλ)

Πρέπει πάντως να σου πω ότι οι δικές σου ανάγκες καθορίζουν και την επιλογή σου. Η plasma είναι σαφώς καλύτερη αν: Θα τη χειρίζεσαι μόνο εσύ-οχι γυναίκες και κυρίως παιδιά, βλέπεις κυρίως βράδυ και χωρίς φώτα, δεν παίζεις games, την προσέχεις (δεν την ξεχνάς ανοικτή-την έχεις στο νού σου γενικά) και κυρίως αποδέχεσαι ότι έχεις μία "ιδιαίτερη" συσκευή που βγάζει ζέστη, βουίζει και καταναλώνει πιό πολύ ρεύμα για να αποδώσει τις χάρες της

Πρέπει πάντως να σου πω ότι οι δικές σου ανάγκες καθορίζουν και την επιλογή σου. Η plasma είναι σαφώς καλύτερη αν: Θα τη χειρίζεσαι μόνο εσύ-οχι γυναίκες και κυρίως παιδιά, βλέπεις κυρίως βράδυ και χωρίς φώτα, δεν παίζεις games, την προσέχεις (δεν την ξεχνάς ανοικτή-την έχεις στο νού σου γενικά) και κυρίως αποδέχεσαι ότι έχεις μία "ιδιαίτερη" συσκευή που βγάζει ζέστη, βουίζει και καταναλώνει πιό πολύ ρεύμα για να αποδώσει τις χάρες της

δεν παιζεις games?? γτ το λες αυτο;χαμηλα inout lag,response times κτλ ειναι υπερ των πλασμα(για οσο τις εχουμε τουλαχιστον)

Προφανώς λόγω στατικών εικόνων έγινε αναφορά στο gaming σαν "αρνητικό"...

συμφωνω απλα ειδικα στα νεα πανελ νομιζω δεν απαληφει τα θετικα τους για να τις θεωρησεις ακαταλληλες γ gaming

συμφωνω απλα ειδικα στα νεα πανελ νομιζω δεν απαληφει τα θετικα τους για νανα τις θεωρησεις ακαταλληλες γ gaming

καλημερα..απο οτι φαινεται γερνεις προς πλασμα μεραια...ο ducksong σε ενημερωσε για τυχον θεματακια που αφορουν τις πλασμα ετσι ωστε να μην το μετανιωσεις...σε gaming και παλι θα πρεπει να ησουν προσεκτικος...σε god of war με 30 λεπτα παιχνιδι αφηνε (για λιγη ωρα) αποτυπωμα τις μπαρες ενεργειας επανω αριστερα..μετα εφευγε αλλα για εμενα ηταν εκνευριστικο να ειμαι στην τσιτα μηπως γινει επιμονο...δες τα αρνητικα των led και πλασμα και δες ποια τεχνολογια δεν επιρρεαζει την καθημερινη σου θεαση...και παρε αυτη που κανεις κεφι....