Αγορά νέας τηλεόρασης 50" ή 55"

Stefhctp

New member
14 June 2010
13
Καλησπέρα σας,

Μετακομίζω σε νέο σπίτι και είπα να αγοράσω και νέα τηλεόραση.
Θα ήθελα την βοήθεια σας, γιατί πελάγωσα και εγώ, με όλες αυτές τις συγκρίσεις-μετρήσεις.... Led ή plasma....κ.ο.κ.
Τα δεδομένα μου είναι ότι έχω να διαθέσω 1000 με 1200 ευρώ,
Η χρήση θα είναι τηλεόραση-ταινίες κατά κανόνα, καθόλου παιχνίδι, έχω βάλει κοντά και θέση router μπας και ενωθεί αλλά όχι τόσο σημαντικό σαν ζητούμενο.
Η απόσταση θέασης θα είναι 2,5 με 3 μέτρα και η θέση της θα είναι μέσα σε γυψοσανίδα με διαθέσιμο πλάτος 140cm και ύψος άλλο τόσο. Την θέση την αναφέρω για να μην μου προταθεί κάτι σε backlight....
Για κάποιον λόγο συμπαθώ samsung, κάποιος μου είχε πει ότι τρία εργοστάσια φτιάχνουν τηλεόρασης και το ένα είναι της samsung....
Ποια είναι η καλύτερη για την περίπτωση μου?

Aπο πλασμα Samsung 50C6900, απο LCD 46C650. Αφου θελεις Samsung. Aν και αυτο που σου ειπαν δεν ισχυει.

50+ LCD με αξιοπρεπη εικονα στα λεφτα αυτα δεν θα βρεις.

ξέχασα να αναφέρω ότι αριστερά από την θέση θέασης έχω μπαλκονόπορτα.
Για την απόσταση ουσιαστικά μου λες ότι θέλω 46" ή 50"?
Με πόσα λεφτά αγοράζω κάτι σούπερ δηλαδή? αν είναι να δώσω 200 με 300 ευρώ ακόμα να το κάνω...

Δυστυχως η Samsung 55C8000 εχει τα διπλασια απο αυτα που δινεις.

Αξιολογη ειναι και η 46C750.

Αν δεν το εχεις καταλαβει ακομη οταν λεμε "LED" εννοουμε LCD με φωτισμο απο τα γνωστα μας λεντακια.

Στις edge LED (περιμετρικος φωτισμος) η ολη φασαρια γινεται για λιγο μικροτερο παχος και καταναλωση ενεργειας. Και βεβαια λογω τεραστιου περιθωριου κερδους των εταιρεων που πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Αν εχεις χρονο διαβασε εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

στη θέση σου θα έπαιρνα την 50c6900, που προτείνει και ο Yperion.
άψογο plasma, χορταστική διάσταση, και bonus το 3D (και 2d->3d) για να 'παίξεις' μόλις πάρεις και κανένα γυαλί.
α, και δεν σε βγάζει και από το budget.

για λίγο καλύτερη εικόνα, πάμε στην 50G20
χάνουμε όμως το 3D, και νομίζω πως και ο media player της Samsung είναι καλύτερος.

μια και η απόσταση επιτρέπει και τις 46"
θα έβαζα και την 46C750 στο παιχνίδι (για το 3D κυρίως)

μάλλον για την 50C6900 θα πήγαινα, αλλά απλά σου αναφέρω τις υποψήφιες επιλογές (για μένα)

Last edited:
Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ που ασχολήστε.
Έχω καταλάβει ότι :
Α) η τεχνολογία LED στ' αλήθεια είναι LCD με βελτιωμένα χρώματα και πολύ μεγαλύτερη οικονομία
Β) αν θέλω να είμαι μέσα στο budget θα πρέπει να πάω σε 46" για LED και μέχρι 50" για plasma.
Το ερώτημα μου είναι μήπως η τεχνολογία plasma είναι παρωχημένη και η τεχνολογία LED LCD είναι πιο φρέσκια και με πολύ εξέλιξη μπροστά της. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αγοράζοντα σήμερα μια plasma είναι σαν να θέλεις αυτοκίνητο και να αγοράζεις 2CV...Όπως και να το κάνεις αν πας και δεις δίπλα δίπλα μια plasma με μια LED LCD αμέσως σε κερδίζει η LED. Θες η ζωντάνια της, θες τα χρώματα της, εμένα με κερδίζει. θα πάω σε ένα μαγαζί, για να δω από κοντά και τις τρεις που μου προτείνετε ( 50c6900, 50G20, 46C750) και θα σας πω. Είμαι σίγουρος πως για να μου προτείνετε και οι δύο plasma (σαν καλύτερη απο LED LCD) μάλλον η διαφήμιση και τα οικονομικά συμφέροντα με έχουν παραπλανήσει.

Το ερώτημα μου είναι μήπως η τεχνολογία plasma είναι παρωχημένη και η τεχνολογία LED LCD είναι πιο φρέσκια και με πολύ εξέλιξη μπροστά της. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αγοράζοντα σήμερα μια plasma είναι σαν να θέλεις αυτοκίνητο και να αγοράζεις 2CV...Όπως και να το κάνεις αν πας και δεις δίπλα δίπλα μια plasma με μια LED LCD αμέσως σε κερδίζει η LED. Θες η ζωντάνια της, θες τα χρώματα της, εμένα με κερδίζει. θα πάω σε ένα μαγαζί, για να δω από κοντά και τις τρεις που μου προτείνετε ( 50c6900, 50G20, 46C750) και θα σας πω. Είμαι σίγουρος πως για να μου προτείνετε και οι δύο plasma (σαν καλύτερη απο LED LCD) μάλλον η διαφήμιση και τα οικονομικά συμφέροντα με έχουν παραπλανήσει.

Φίλε μου είσαι πολύ λάθος. ΑΛΛΑ για να μην σε ζαλίσω στο γιατί είσαι λάθος, αν έχεις χρόνο στις 2 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα ένα πολύ καλό συγκριτικό μεταξύ κορυφαίων προτάσεων σε Plasma και LCD στο Pioneer Center στις 12. Έλα να δείς με τα μάτια σου τί εστί plasma και γιατί είναι κορυφαία υλοποίηση για πολλούς.

ΥΓ : ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι οι καλύτερη υλοποίηση σε 3D TV είναι η Panasonic 50VT20 που είναι Plasma....

Α) η τεχνολογία LED στ' αλήθεια είναι LCD με βελτιωμένα χρώματα και πολύ μεγαλύτερη οικονομία

Τιποτα απο τα δυο δεν ισχυει.

Σε αλλο νημα εχω γραψει τις μετρησεις 32" LCD καταναλωση 65 watt , 32" LED LCD καταναλωση 59 watt.

Διαφορα 6 Watt.

colour-space-wide.jpg

Πανω LCD κατω LED LCD.

cs-native.jpg

Προσεξε οτι το τριγωνο στην LCD ειναι μεγαλυτερο αρα τα χρωματα φαινονται πιο εντονα (λιγοτερο ακριβη ως προς τα προτυπα ομως).

Αρα μην μπλεκουμε τα διαφημιστικα φυλλαδια των εταιρειων με οτι ισχυει στην πραγματικοτητα εκτος αν νομιζεις οτι ενα λαμπακι σαν και αυτο...

800px-LEDs_8_5_3mm.JPG

..κανει τοσο μεγαλη διαφορα.

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ που ασχολήστε.
Έχω καταλάβει ότι :
Β) αν θέλω να είμαι μέσα στο budget θα πρέπει να πάω σε 46" για LED και μέχρι 50" για plasma.

Για να καταλάβεις την διαφορά μεταξυ lcd και Plasma...θα πρέπει να ''εμβαθύνουμε'' πάρα πολύ...Ας αρχήσουμε με αυτό που λες για το ότι οι led lcd έχουν καλύτερα χρώματα...οπότε ας αρχίσουμε με σωστούς όρους,η ακρίβεια χρωμάτων,αγγίζει σχεδόν το ιδιανικό στο τρίγωνο RGB στις plasma,όχι ότι στις lcd δεν μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο,αλλά θα πρέπει να στραφείς στα πιο ακριβά μοντέλα και θα χρειαστούν σχεδόν σίγουρα calibration.Μετά έρχεται το μαυρο...εάν απεικονιθεί σωστά το μαύρο,θα απεικονιθούν και τα χρώματα σωστά.Οι lcd δεν μπορούν να πετύχουν το μαύρο των plasma.Επίσης δεν υπάρχει plasma με clouding,αυτό οφείλεται στον έλεγχο φωτεινότητας ανά pixel.Οι lcd βέβαια έχουν και αυτές ''αρετές'',πχ ότι δεν παθαίνουν εύκολα burn in...αλλά και πολλά άλλα.Οι led lcd έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα από τις plasma,και λόγω του ότι δεν υπάρχει γυαλί μπροστά δεν έχουν και ανακλάσεις.Τέλος,έχουν και πιο slim design..Αυτά είναι τα υπέρ τους.Αλλά μέχρι εκεί.

Καταλήγουμε λοιπόν, από τα ανωτέρω, ότι αγοράζω, χωρίς πολλά πολλά, την Samsung 50C6900 εκτός αν έχω τα λεφτά για την Samsung 55C8000 ή οποία όμως είναι edge LED οπότε όχι και τόσο καλή επιλογή σωστά? H 46C750 είναι edge ή direct LED? Τέλος θέλω να ρωτήσω αν όλες οι 3D μπορούν να μετατρέψουν σήμα από 2D σε 3D ή πρέπει να το αναφέρουν όπως η Samsung 50C6900. Απλά για να καταλάβω αν το χαρακτηριστικό "3D" είναι πραγματικό χρήσιμο ή απλά στο λένε για να σε θαμπώσουν αλλά για να δεις 3D πρέπει να έχει ειδικό εξοπλισμό (πέρα από γυαλιά) κ.ο.κ. Μπορεί να μετατρέψει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα (digea) σε 3D ας πούμε? Χτες μου είπαν να περιμένω λίγο γιατί θα βγουν νέα μοντέλα και θα πέσουν αρκετά οι τιμές όπως επίσης ότι μια εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 3D TV χωρίς γυαλιά....

Για το 3D μην το ψαχνεις.

Προς το παρον πολυ λιγα πραγματα υπαρχουν.

Θα περασουν χρονια μεχρι να δουμε ικανοποιητικη ποσοτητα υλικου.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 50" ή 55"

Καταλήγουμε λοιπόν, από τα ανωτέρω, ότι αγοράζω, χωρίς πολλά πολλά, την Samsung 50C6900 εκτός αν έχω τα λεφτά για την Samsung 55C8000 ή οποία όμως είναι edge LED οπότε όχι και τόσο καλή επιλογή σωστά? H 46C750 είναι edge ή direct LED? Τέλος θέλω να ρωτήσω αν όλες οι 3D μπορούν να μετατρέψουν σήμα από 2D σε 3D ή πρέπει να το αναφέρουν όπως η Samsung 50C6900. Απλά για να καταλάβω αν το χαρακτηριστικό "3D" είναι πραγματικό χρήσιμο ή απλά στο λένε για να σε θαμπώσουν αλλά για να δεις 3D πρέπει να έχει ειδικό εξοπλισμό (πέρα από γυαλιά) κ.ο.κ. Μπορεί να μετατρέψει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα (digea) σε 3D ας πούμε? Χτες μου είπαν να περιμένω λίγο γιατί θα βγουν νέα μοντέλα και θα πέσουν αρκετά οι τιμές όπως επίσης ότι μια εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει 3D TV χωρίς γυαλιά....

Φίλε Stefhctp,η 46C750 δεν ανήκει στις
LCD-LED (άρα ούτε edge είναι,ούτε direct) Aνήκει στην άλλη κατηγορία των lcd,την LCD-CCFL(αυτές που το πάνελ τους φωτίζεται από λάμπες φθορίου)
Όχι, δεν μπορούν όλες οι 3D tv να μετατρέψουν 2D σήμα σε 3D.Αυτό το χαρακτηριστικό-αν υπάρχει-πρέπει να αναφέρεται.Στην 46C750,υπάρχει(αν και η μετατροπή αυτή,όπου υπάρχει,δεν ικανοποιεί τόσο,το μάτι,όσο η 3D αίσθηση που δίνουν τα γνήσια 3D blu-ray disks, ή οι 3D δορυφορικές εκπομπές)
Εννοείται,πως αν η συσκευή σου υποστηρίζει μετατροπή 2D σε 3D,αυτή θα γίνεται και στα ψηφιακά κανάλια της DIGEA.
Για να δεις,όμως,γνήσιο 3D-όχι δηλαδή από μετατροπή- πρέπει να έχεις τα ειδικά γυαλιά (με μερικές tv
δίνεται δώρο ένα ζευγάρι) 3D blu-ray player (υπάρχουν γύρω στα 10-12 στην αγορά) και,κυρίως, 3D τίτλοι ταινιών (που αυτοί,δυστυχώς,ΔΕΝ υπάρχουν ακόμη στα video-club,με εξαίρεση 1-2 καρτούν....)
Οι 3D συσκευές,χωρίς γυαλιά,είναι σε πειραματικό,ακόμη,στάδιο.Σε 4-5 χρόνια,δηλαδή και αν.....
Σου εύχομαι καλή επιλογή.

Sorry ρε παιδιά αλλά μπήκα στην samsung και δεν έχει σαν μοντέλο την 50C6900.... στο Plaisio όμως την πουλάνε κανονικά..... τι παίζει?

50C6900 απο εμενα

στα θετικα της
ο καλυτερος media player
3D
PVR
design
λογικη τιμη

Ήρθε η τηλεόραση παίδες! Samsung 50C6900.....τέρας!!! τώρα ξεκινάμε....τι πρέπει να κάνω? Την βάζω και παίζει , την στρώνω? τι είναι αυτά τα burn-in dvd ? Δώστε μου 2-3 hints για το ξεκίνημα γιατί ο ενθουσιασμός μου θα με κάνει να πάω να πάρω DVD και να μην σηκωθώ από τον καναπέ για κάνα μήνα.....

Ξεκινάς το στρώσιμο...χαμηλές ρυθμίσεις και όταν βλέπεις αναλογικό το βάζεις στο zoom,το ίδιο και όταν βλέπεις ταινίες,δεν θα μένουν μπάρες πουθενά για 100-200 ώρες.

Όταν λες "ξεκινάς το στρώσιμο" εννοείς ότι κατεβάζω το Burn-in DVD και το βάζω να παίζει μόνο αυτό για 200ώρες ή μπορώ να βλέπω κανονικά τηλεόραση, digea, DVD και όταν δεν βλέπω να βάζω το burn-in να παίζει ? Διαβάζω και όλα όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα για την συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά αυτές είναι απορίες που ακόμα δεν έχω διαβάσει τις απαντήσεις. Να αναφέρω ότι έως και σήμερα έβλεπα σε μια CRT 15ετίας.....εξού και η ολοκληρωτική μου άγνοια επί του θέματος "στρώσιμο"...
Χαμηλές ρυθμίσεις? ..... συγνώμη για το πρήξιμο αλλα δεν έχω ιδέα...

Κανονικά βλέπεις τηλεόραση,απλά με χαμηλές ρυθμίσεις,και βάζεις σε λειτουργία zoom,να μην φένεται το λογότυπο των καναλιών,τίποτα παραπάνω.