Αγορά νέας τηλεόρασης για παρακολούθηση ταινιών κυρίως.

billman

New member
Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το forum. Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης με κόστος 1000-1100 ευρώ. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,8 με 3,2 μέτρα. Θα παρακολουθώ κυρίως ταινίες-σειρές HD σε ποσοστό 60%,τηλεόραση 20% και παιχνίδια με ps3 ή xbox (δεν έχω καταλήξει ποιο θα πάρω) 20%. Pc δεν έχω σκεφτεί να συνδέσω για παιχνίδια, ίσως για μεταφορά αρχείων μέσω wifi. Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την LG42LE8500 αλλά μετά τα όσα διάβασα στο αντίστοιχο θέμα για αυτή, άλλαξα γνώμη. Έχω μία φοβία σχετικά με τις plasma και την προσοχή που χρειάζονται. Διάβασα και για κάποιες άλλες τηλεοράσεις που αναφέρθηκαν στο forum. Π.χ. Samsung 46C650, Panasonic TX-P46G20E, LG 50PK550. Σκεφτόμουν να πάρω μια άριστη 42" με τα λεφτά που θέλω να διαθέσω, αλλά αν μπορούσα να πάρω και μία αξιόλογη 50" δεν θα με πείραζε φυσικά. Δυστυχώς έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με όλες τις επιλογές που υπάρχουν, τα διάφορα προβλήματα που βγάζουν αρκετές και δεν μπορώ να καταλήξω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Αριστη 42" δεν υπαρχει στα 3 μετρα.

Παρε την 46C650 η την 750 αν την βρεις πουθενα σε καλη τιμη.

Με τα ρεστα παρε και ενα XBOX. Γιατι ως γνωστον XBOX>PS3.:p

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η πιο φτηνή τιμή που βρήκα την C750 στο skroutz είναι 1225 ευρώ. Είναι ορθή επιλογή να δώσω τόσα λεφτά για LCD και να μην πάρω κάποια LED?

LCD=LED.Ο οπίσθιος φωτισμός αντικαθιστάται μονάχα.δηλαδή για να καταλάβεις,οι συμβατικές λάμπες αντικαθιστούνται με λευκά led περιμετρικά της οθόνης.Διαφορά;Καμιά! Ίσα ίσα που θα έχεις καλύτερη εικόνα με την 750 σε σχέση με την 7000 πχ.

Ακόμα δεν έχω προβεί σε αγορά αλλά είμαι διατεθειμένος να δώσω μέχρι 1300 ευρώ. Η samsung 46c750 που μου προτείνατε αυτή την στιγμή κοστίζει 1179 ευρώ. Σκέφτομαι να την πάρω. Το ζήτημα είναι ότι σας βλέπω όλους να λέτε για τα νέα μοντέλα που θα βγουν. Είναι λάθος κίνηση λοιπόν να πάρω νέα τηλεόραση τώρα? Η αντίστοιχη της θα είναι η Samsung UE46S870? Να περιμένω αυτήν? Επίσης είδα να προτείνετε και την Panasonic TX-P50G30E 50". Πραγματικά έχω μπερδευτεί απίστευτα.

Last edited:
ΙΜΟ περίμενε τα νέα μοντέλα. Ισως κάποια απο´τα νέα features που έχουν τα βρείς αναγκαία. Εγώ θα σου πρότεινα να πάς σε plasma αν δεν παίζεις κάθε μέρα πάνω απο δυο ώρες παιχνίδια....

Ανάμεσα στις Panasonic 50G30 και Samsung 46c750 ποια είναι καλύτερη? Αν μπει και η Samsung 46s870 στην σύγκριση από τις 3 ποια θα ήταν καλύτερη?

50G30>46S750 λόγω πιο νέου μοντέλου, καλύτερης εικόνας, μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης
50G30>46S870 λόγω καλύτερης εικόνας, μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης
46S870>46S750 λόγω νεότερο μοντέλου

1)Μετά την ''σειρά'' μοντέλων C του 2010 θα ακολουθήσει η D του 2011 και όχι η S.
2)Πολύ σωστά,εκτιμάται ότι η G30 θα έχει καλύτερη εικόνα.Ως plasma φυσικά...

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της P50G30 βλέπω τα παρακάτω.

USB HDD / SD Card Recording yes (USB HDD)
Wireless LAN Adaptor** WiFi Ready

Το 1ο σημαίνει ότι εχει PVR? To 2o ότι με wifi adapter μπαίνεις Internet? Έχει εφαρμογές που να αξίζουν και μπαίνεις π.χ. youtube και skype? Tέλος ο media player της panasonic είναι καλός? Μπορεί να συγκριθεί με samsung που ακούω ότι είναι ο καλύτερος ή σε καμία περίπτωση?

ναι έχει recorder
ναι με wifi αλλά λογικά θα έχει και θύρα ethernet
ο player της samsung θεωρείται ο καλύτερος της αγοράς. στα φετινά μοντέλα της panasonic λέει ότι θα παίζει mkv αλλά δεν ξέρω αν αποκωδικοποιεί dts. αυτό θα φανεί σε reviews??? η καλύτερα από κατόχους της. βέβαια πλέον με λιγότερα από 60 ευρώ παίρνεις ένα εξωτερικό με καλύτερες - ισοδύναμες δυνατότητες από τον καλύτερο media player τηλεόρασης.

Φετος ο media player της Panasonic θα παιζει και mkv.

Μενει να δουμε ποιου μεγεθους αρχεια θα υποστηριζονται και αν θα μπορουμε να εχουμε και Ελληνικους υποτιτλους (αρχεια .srt). Το λογικο ειναι πως θα υποστηριζονται βεβαια αλλα μενει να διευκρινιστεί.

Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζει .mkv με ελληνικούς υπότιτλους. Κάτι άλλο. Τα περισσότερα αρχεία που έχω είναι 720p. Είναι τόσο τεράστια η διαφορά με 1080p? Πολύ ωραίο φαίνεται το viera connect. Φαντάζομαι θα υπάρχει σε όλες τις panasonic ή έστω και στην g30 που με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ πολύ παιδιά πάντως για τις άμεσες απαντήσεις.

Κάτι άλλο. Τα περισσότερα αρχεία που έχω είναι 720p. Είναι τόσο τεράστια η διαφορά με 1080p?

Υπαρχει καποια διαφορα , εξαρταται ομως απο την μετατροπη και την ταινια καθως και το ποσο μακρυα καθεσαι απο την οθονη.

Πρακτικα και το 720p κατα την προσωπικη μου αποψη μια χαρα ειναι εκτος και εχει κανεις τεραστια τηλεοραση (55"-60") η προβολεα.

Φίλε μου εγώ είμαι κάτοχος της Panasonic TX-P50G20 εδώ και ένα χρόνο. Η εικόνα της εν λόγο τηλεόρασης απλά δε παίζεται. :worshippy: Επειδή κι εγώ ψάχτηκα υπερβολικά πριν την αγοράσω μετά από ένα χρόνο σχεδόν δε λυπήθηκα τα χρήματα που έδωσα ούτε μια στιγμή.
Η συγκεκριμένη τηλεόραση υποστηρίζει USB HDD Recording (με δίσκο έως 2TB), VIERA CAST (μετά και το τελευταίο Firmware update που έκανα έχει Skype - Youtube), Wireless LAN Adaptor WiFi Ready (με wifi dogle της Panasonic το οποίο αγοράζεις ξεχωριστά).
Η χρήση που της κάνως είναι πολλές ώρες HD ταινίες (HTPC), NOVA και ψηφιακή τηλεόραση και πολλές ώρες PS3!!! Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με το λεγόμενο Burn-in και εκτός από ελάχιστο στρώσιμο που της έκανα δεν έχω κάνει τίποτα άλλο απολύτως.:aktion033:
Τώρα όσον αφορά τα mkv αρχεία η δικιά μου δεν τα υποστηρίζει αλλά η καινούρια G30 τα υποστηρίζει κανονικά!!! :bigcry: Σου παραθέτω και τα specs με τις ενδεικτικές τιμές.
Σειρά [G30]
Θα περιλαμβάνει τις:

• TX-P50G30 ενδεικτική τιμή 1800
  • TX-P46G30 ενδεικτική τιμή 1550
  • TX-P42G30 ενδεικτική τιμή 1300
Xαρακτηριστικά

• Σχεδίαση [Flush]
  • Πάνελ NeoPlasma 14ης γενιάς
  • Ανάλυση [Full HD]
  • Infinite Black
  • High contrast filter
  • Ιntelligent Frame Creation Pro
  • 3D color Management
  • Deep Color & x.v.YCC
  • 600Hz Sub-field Drive
  • Eπεξεργασία [V-real live]
  • Πιστοποίηση THX & ISFccc
  • Super Resolution
  • Πλατφόρμα VIERA Connect
  • Πρωτόκολο DLNA
  • VIERA Image Viewer [Photo/ Video/ Music]
  • VIERA Link
  • WiFi Ready
  • VIERA Tools
  • Δέκτες [Αnalogue/ DVB-T/ DVB-S/S2]
  • Λειτουργίες PAT
  • Eγγραφή σε ΗDD.
  • Aναπαραγωγή ΑVCHD, DivX HD, MKV, MPEG4, JPEG, MP0, MP3, ACC
  • 3x USB [Wireless LAN, Keyboard, Αναπαραγωγή/Eγγραφή HDD, Skype]

Φίλε μου εγώ είμαι κάτοχος της Panasonic TX-P50G20 εδώ και ένα χρόνο. Η εικόνα της εν λόγο τηλεόρασης απλά δε παίζεται. :worshippy: Επειδή κι εγώ ψάχτηκα υπερβολικά πριν την αγοράσω μετά από ένα χρόνο σχεδόν δε λυπήθηκα τα χρήματα που έδωσα ούτε μια στιγμή.
Η συγκεκριμένη τηλεόραση υποστηρίζει USB HDD Recording (με δίσκο έως 2TB), VIERA CAST (μετά και το τελευταίο Firmware update που έκανα έχει Skype - Youtube), Wireless LAN Adaptor WiFi Ready (με wifi dogle της Panasonic το οποίο αγοράζεις ξεχωριστά).
Η χρήση που της κάνως είναι πολλές ώρες HD ταινίες (HTPC), NOVA και ψηφιακή τηλεόραση και πολλές ώρες PS3!!! Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με το λεγόμενο Burn-in και εκτός από ελάχιστο στρώσιμο που της έκανα δεν έχω κάνει τίποτα άλλο απολύτως.:aktion033:
Τώρα όσον αφορά τα mkv αρχεία η δικιά μου δεν τα υποστηρίζει αλλά η καινούρια G30 τα υποστηρίζει κανονικά!!! :bigcry: Σου παραθέτω και τα specs με τις ενδεικτικές τιμές.
Σειρά [G30]
Θα περιλαμβάνει τις:

• TX-P50G30 ενδεικτική τιμή 1800
  • TX-P46G30 ενδεικτική τιμή 1550
  • TX-P42G30 ενδεικτική τιμή 1300
Xαρακτηριστικά

• Σχεδίαση [Flush]
  • Πάνελ NeoPlasma 14ης γενιάς
  • Ανάλυση [Full HD]
  • Infinite Black
  • High contrast filter
  • Ιntelligent Frame Creation Pro
  • 3D color Management
  • Deep Color & x.v.YCC
  • 600Hz Sub-field Drive
  • Eπεξεργασία [V-real live]
  • Πιστοποίηση THX & ISFccc
  • Super Resolution
  • Πλατφόρμα VIERA Connect
  • Πρωτόκολο DLNA
  • VIERA Image Viewer [Photo/ Video/ Music]
  • VIERA Link
  • WiFi Ready
  • VIERA Tools
  • Δέκτες [Αnalogue/ DVB-T/ DVB-S/S2]
  • Λειτουργίες PAT
  • Eγγραφή σε ΗDD.
  • Aναπαραγωγή ΑVCHD, DivX HD, MKV, MPEG4, JPEG, MP0, MP3, ACC
  • 3x USB [Wireless LAN, Keyboard, Αναπαραγωγή/Eγγραφή HDD, Skype]
Άσε που είναι μακράν καλύτερη σε σχεδίαση από τη δικιά μου...:furious3:

TX-P50G30E_520.jpg

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες. Βασικά την έχω βρει στο skroutz με 1289. Μιλάω πάντα για την TX-P50G30
´
τόσο έχει

2 καταστήματα που ρώτησα πριν λίγο μου είπαν ότι αναμένουν από τέλος μαρτίου έως μέσα μέσα μαίου όλες τις σειρές.