Αγορά νέας τηλεόρασης LED

Εγώ παντός επιμένω να πας σε 50αρα.Εχεις αρκετή απόσταση άνετα σε παίρνει. Η w805b μαζί με την h6200 είναι ότι πρέπει σε 50". Διάλεξε και πάρε.

επειδη πήγα σε ένα κατάστημα χθες και είδα τις sony παρατήρησα ότι ναι μεν έχουν σωστή εικόνα ( βέβαια υπάρχει μια θολούρα ) αλλά έχουν πνιγμένα άτονα χρώματα.
εσύ που την έχεις διορθώνεται αυτό, μπορείς να έχεις πιο χαριτωμένα χρώματα ή όχι; μπορείς να το τσεκάρεις;

καμιά άποψη για την 605b που ρώτησα; ίδιο πάνελ έχουνε με την 805b;

επίσης ζήτησα από τον υπάλληλο στο κατάστημα να μου ρυθμίσει το τηλεοπτικό σε μικρότερο παράθυρο και γίνεται όσο μικρό θέλεις που εμένα με βολεύει. Το ερώτημα είναι αν δημιουργεί πρόβλημα στην οθόνη όπως με τη λειτουργία 4:3 και δεν ισχύει η εγγύηση;

επειδη πήγα σε ένα κατάστημα χθες και είδα τις sony παρατήρησα ότι ναι μεν έχουν σωστή εικόνα ( βέβαια υπάρχει μια θολούρα ) αλλά έχουν πνιγμένα άτονα χρώματα.
εσύ που την έχεις διορθώνεται αυτό, μπορείς να έχεις πιο χαριτωμένα χρώματα ή όχι; μπορείς να το τσεκάρεις;
Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο πιθανότατα θα είχε ενεργοποιημενη λειτουργία eco που την κάνει να φαίνεται θολή άτονη και σκοτεινή!Τα χρώματα της είναι πολύ ζωντανά και στο λέω εγώ που είχα τα τελευταία 4 χρόνια 4 τηλεοράσεις samsung και panasonic.

καμιά άποψη για την 605b που ρώτησα; ίδιο πάνελ έχουνε με την 805b;
Δεν βρίσκω κανένα λόγο για τέτοια κίνηση.Να θυσιάσεις τα 100hz για ποιο λόγο?Για 2" λιγότερο και μια μικρή διαφορά τιμής?Όχι δεν έχουν ίδιο πάνελ με την 50w805

επίσης ζήτησα από τον υπάλληλο στο κατάστημα να μου ρυθμίσει το τηλεοπτικό σε μικρότερο παράθυρο και γίνεται όσο μικρό θέλεις που εμένα με βολεύει. Το ερώτημα είναι αν δημιουργεί πρόβλημα στην οθόνη όπως με τη λειτουργία 4:3 και δεν ισχύει η εγγύηση;
Ξέχνα το 4:3 και οποιοδήποτε άλλο μέγεθος πλέον σε όλες τις tv βλέπεις 16:9 και όπως ανέφεραν και τα παιδιά πριν η παρατεταμένη χρήση με μαύρα παράθυρα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα (μιλάμε για 10αδες ώρες όχι για 3-4 ώρες) Πάλι όμως δεν βρίσκω κανένα λόγο για τέτοια χρήση!!:ernaehrung004:

Για μενα τα χρωματα οπως τα βλεπεις στις sony,μπορει να σου φαινονται ατονα,αλλα ειναι πιο ρεαλιστικα,ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα.Μπορεις μεσω των ρυθμισεων να τα ζωντανεψεις παντως...οσο για την απορια σου για την παρακολουθηση σε 4:3,ναι μπορει μετα απο πολυωρη χρηση να δημιουργησει προβλημα στο πανελ,αλλα ποιος ο λογος να βλεπεις ετσι???

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο πιθανότατα θα είχε ενεργοποιημενη λειτουργία eco που την κάνει να φαίνεται θολή άτονη και σκοτεινή!Τα χρώματα της είναι πολύ ζωντανά και στο λέω εγώ που είχα τα τελευταία 4 χρόνια 4 τηλεοράσεις samsung και panasonic.

Δεν βρίσκω κανένα λόγο για τέτοια κίνηση.Να θυσιάσεις τα 100hz για ποιο λόγο?Για 2" λιγότερο και μια μικρή διαφορά τιμής?Όχι δεν έχουν ίδιο πάνελ με την 50w805

Ξέχνα το 4:3 και οποιοδήποτε άλλο μέγεθος πλέον σε όλες τις tv βλέπεις 16:9 και όπως ανέφεραν και τα παιδιά πριν η παρατεταμένη χρήση με μαύρα παράθυρα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα (μιλάμε για 10αδες ώρες όχι για 3-4 ώρες) Πάλι όμως δεν βρίσκω κανένα λόγο για τέτοια χρήση!!:ernaehrung004:

αφού την έβαλε και στη ρύθμιση ζωηρό και πάλι δεν είδα πιο έντονα χρώματα.

στις τηλεοράσεις άλλων εταιριών είδα πιο έντονα χρωματα αλλά λιγότερο καθαρή εικόνα.

μπορείς να ποστάρεις καμιά φωτογραφία ή βιντεο με τις δικές σου ρυθμίσεις;

η διαφορά στην τιμή είναι 300-400 δεν είναι και λίγα

η αλήθεια είναι ότι το φαντάστηκα ότι θα δημιουργεί πάλι προβλημα το ''small screen'', ok την είδα σε τηλεοπτικό καλή είναι αλλά λόγω μεγέθους σε κάτι βιντεο που έβλεπα παραμόρφωνε τόσο τα πρόσωπα που ξενέρωσα. Επίσης στις 50'' σε τηλεοπτικό όλα φαίνονται πολύ μεγάλα για απόσταση 2,5 μέτρων δε νομίζεις;

κρίμα να μη τη βγάζει σε 46-47'' θα την είχα χτυπήσει ήδη....
μου φαίνεται θα φτιάξω και τη CRT που χάλασε για να βλέπω τηλεοπτικό σε άλλο χώρο.

καλή θέαση και καλά μπυρόνια στον τελικό CL σήμερα, μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για μένα αλλά βλέπεις αναποφάσιστος ακόμη.....

Last edited:
Ρίξε μια ματιά στο θέμα της 805 έχουν αναφερθεί σχεδόν τα πάντα.(Ρυθμίσεις κτλ.) http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
Που είδες τα 400 ευρώ?η μια είναι στα 870 σκέτη και 950 με δώρο 32αρα και η άλλη είναι στα 650
http://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html?from=most-popular&keyphrase=50w805b
http://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html

Για μενα τα χρωματα οπως τα βλεπεις στις sony,μπορει να σου φαινονται ατονα,αλλα ειναι πιο ρεαλιστικα,ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα.Μπορεις μεσω των ρυθμισεων να τα ζωντανεψεις παντως...οσο για την απορια σου για την παρακολουθηση σε 4:3,ναι μπορει μετα απο πολυωρη χρηση να δημιουργησει προβλημα στο πανελ,αλλα ποιος ο λογος να βλεπεις ετσι???

διότι εχω μικρη αποσταση για θέαση τηλεοπτικού σε 50'' 2,5 - 2,6 μέτρα.

Ρίξε μια ματιά στο θέμα της 805 έχουν αναφερθεί σχεδόν τα πάντα.(Ρυθμίσεις κτλ.) http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
Που είδες τα 400 ευρώ?η μια είναι στα 870 σκέτη και 950 με δώρο 32αρα και η άλλη είναι στα 650
http://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html?from=most-popular&keyphrase=50w805b
http://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html

ναι ρε link βγάλε την 32 άρα εκτός - θεώρησε ότι δεν τη χρειάζεται καποιος , εντάξει 300 τα οποία δεν τα πληρώνεις με πιάνεις;

η διαφορά θα ήταν 870-650 = 220 αλλά για την 605b o kotsos δινει 50 δωροεπιταγή οπότε είναι 270 για την ακρίβεια

Last edited by a moderator:
διότι εχω μικρη αποσταση για θέαση τηλεοπτικού σε 50'' 2,5 - 2,6 μέτρα.
Οπότε προτιμάς να βλέπεις σε πιο μικρή οθόνη, αλλά να είναι παραμορφωμένα , διότι όλοι εκπέμπουν σε 16 : 9.
Φίλε μου το 2003 έως το 2008 έβλεπα σε 32αρα crt ( πραγματικές ίντσες ωφέλιμου από το πάνελ, ήταν δεν ήταν 30 ) από απόσταση 2,8μ. Στην ίδια πάντα απόσταση πήγα σε 42αρα και πριν μπει στο σπίτι έλεγα << τώρα κινηματογράφος >>, ενάμιση χρόνο μετά πήγα σε 46 , γιατί και πάλι μετά από λίγο οι 42αρα ήταν μικρή. Ένα μήνα μετά που πήρα τη 46αρα ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να πάω σε 50αρα, και τώρα πριν δύο μήνες πήγα σε 55αρα για να μην το μετανιώσω πάλι, αλλά και σε 60αρα να πήγαινα δε θα με χάλαγε.
Σου λέω λοιπόν με βεβαιότητα ότι οι 50 και 55 ίντσες σε απόσταση 2,5 μ με ότι υλικό και να βλέπεις δε κουράζει, ειδικά αν ή τηλεόραση είναι καλή. Μπορεί να σε κουράσει μόνο αν δεις για πάρα πολύ ώρα τίποτα άθλιας ποιότητας βιντεάκια από youtube πολύ χαμηλής ανάλυσης και τα συναφή.

Νομίζω ότι έχεις ήδη αρκετά στοιχεία για να αποφασίσεις τι θα πάρεις. Κάτσε σκέψου το με ηρεμία και είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την σωστή επιλογή.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης LED

Νομίζω ότι έχεις ήδη αρκετά στοιχεία για να αποφασίσεις τι θα πάρεις. Κάτσε σκέψου το με ηρεμία και είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την σωστή επιλογή.

χα χα ... μου αρέσει η σιγουριά σου, σε πληροφορώ φίλε ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος....

για το μόνο που είμαι σίγουρος ( έτσι νομίζω τουλάχιστον ) είναι ότι η 42άρα είναι-θα μου φανεί μικρή μετά αλλά μάλλον
είναι καλύτερη διάσταση για τηλεοπτικό

Οπότε προτιμάς να βλέπεις σε πιο μικρή οθόνη, αλλά να είναι παραμορφωμένα , διότι όλοι εκπέμπουν σε 16 : 9.
Φίλε μου το 2003 έως το 2008 έβλεπα σε 32αρα crt ( πραγματικές ίντσες ωφέλιμου από το πάνελ, ήταν δεν ήταν 30 ) από απόσταση 2,8μ. Στην ίδια πάντα απόσταση πήγα σε 42αρα και πριν μπει στο σπίτι έλεγα << τώρα κινηματογράφος >>, ενάμιση χρόνο μετά πήγα σε 46 , γιατί και πάλι μετά από λίγο οι 42αρα ήταν μικρή. Ένα μήνα μετά που πήρα τη 46αρα ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να πάω σε 50αρα, και τώρα πριν δύο μήνες πήγα σε 55αρα για να μην το μετανιώσω πάλι, αλλά και σε 60αρα να πήγαινα δε θα με χάλαγε.
Σου λέω λοιπόν με βεβαιότητα ότι οι 50 και 55 ίντσες σε απόσταση 2,5 μ με ότι υλικό και να βλέπεις δε κουράζει, ειδικά αν ή τηλεόραση είναι καλή. Μπορεί να σε κουράσει μόνο αν δεις για πάρα πολύ ώρα τίποτα άθλιας ποιότητας βιντεάκια από youtube πολύ χαμηλής ανάλυσης και τα συναφή.

τι λες ρε φίλε μπράβο είσαι θεός. εγώ πάντως είμαι επιφυλακτικός να σου πω την αλήθεια.

Εγώ στα 3.2μ είμαι μια χαρά με τις 46" και σημειωτέον δεν βλέπω καθόλου ή σχεδόν καθόλου επίγεια.
Θα σου πω κάτι που θα το σκεφτείς μετά από 2 χρόνια το πολύ. .
Ότι και να πάρεις τώρα, θα είσαι πολύ πίσω σε 2 χρόνια. Επένδυσε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα (μέγεθος στην προκειμένη) .
Ότι μέγεθος και να πάρεις σε 2 μήνες θα το συνηθίσεις. Βάλε ένα ταβάνι και ψώνισε.

Εγώ στα 3.2μ είμαι μια χαρά με τις 46" και σημειωτέον δεν βλέπω καθόλου ή σχεδόν καθόλου επίγεια.
Ότι και να πάρεις τώρα, θα είσαι πολύ πίσω σε 2 χρόνια. Επένδυσε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα (μέγεθος στην προκειμένη) .
Ότι μέγεθος και να πάρεις σε 2 μήνες θα το συνηθίσεις. Βάλε ένα ταβάνι και ψώνισε.

ως ποιότητα εννοείς τη μικρότερη διάσταση φαντάζομαι σωστά;

Όχι, το καλύτερο πάνελ και τις δυνατότητες που σου προσφέρει σήμερα.

και πως θα κρίνω εγώ ποιο ειναι το καλύτερο πάνελ; εννοείς δηλαδή ότι η sony δεν έχει καλό πάνελ; δε σε πιάνω...
εγώ μόνο την ποιότητα της εικόνας μπορώ να κρίνω.

δε με ενδιαφέρει αν θα είμαι πίσω σε 2 χρόνια αλλά θέλω άριστη εικόνα στην τηλεόραση που θα βλέπω.

Last edited:

Αρχικά να σου πω, οτι είναι βέβαιο πως στα 3,2 μέτρα οι 46 ίντσες είτε είναι επιπέδου ποιότητας τηλεόρασης των 2000 είτε είναι του χιλιάρακου , μη σου πω και παρακάτω, διαφορα θα δεις από καθόλου έως ελάχιστη, σχεδόν σε ότι και να παρακολουθήσεις.
Επίσης πολύ σωστά είπες πως οτι μέγεθος και να πάρει θα το συνηθίσει, και αυτό του λέμε να συνηθίσει στο σωστό μέγεθος που πρέπει για την απόσταση που έχει. Το μικρό όταν το συνηθίσει θα το ανέχεται ενώ το μεγάλο και σωστό, θα το απολαμβάνει ( τα πονηρά μυαλά να πάψουν τα γέλια παρακαλώ χα!χα! ).
Αν μπορεί λοιπόν να πάρει το σωστό μέγεθος στο ότι καλύτερο στα λεφτά που διαθέτει είναι προτιμότερο από το να πάρει την ακόμα καλύτερη ποιοτικά αλλά μικρότερη που έτσι όμως δε θα μπορεί να απολαύσει τις χάρες της. Εξάλλου όλες οι νέες τηλεοράσεις δείχνουν την πραγαμτική τους αξία σε FullHD υλικό και εκεί λίγο πάνω λίγο κάτω η μία από την άλλη σε ποιότητα εικόνας, θέλεις μέγεθος μεγαλο για να απολαύσεις. Αν τη παίρνεις με κριτήριο μόνο το τηλεοπτικό ή τουλάχιστον με κύριο κριτήριο αυτό, τότε πας σε 32αρα και δεν έχεις κανένα απολύτως θέμα.
Μιλώ με τόση βεβαιότητα, και ελπίζω να μη παρεξηγηθώ, από εμπειρία χρόνων που τη πλήρωσα και μάλιστα αρκετά ακριβά, αφού οι επιλογές μου σε ότι έπαιρνα ήταν από τα ακριβότερα, αλλά άργησα να φτάσω στο σημείο που ήθελα για να το ευχαριστηθώ πραγματικά, γιατί δεν είχα βρει κάποιους που να έχουν δοκιμάσει, να ξέρουν και να μου μεταφέρουν την πείρα τους.

Για να το κλείσω εγώ το θέμα για μένα, απλά θα σου πω ότι για να πας σε 50"+ και να ευχαριστηθεις HD content από τα 2.5 μέτρα, πρέπει
Α. να βλέπεις BR και μόνο και αυτό να είναι καλής ποιότητας.
Β. Να έχεις δώσει αρκετά λεφτά.
Αν θέλει ο φίλος υπάρχει και αυτή η επιλογή.
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/t...I8R1znM68R99O63THB9nEASnImQjLAofjwEOGnz7w_wcB

Χωρίς να παρεξηγηθώ, απλά αυτή είναι η γνώμη μου.
Απέφευγα το best value for money και με κέρδισε το καλύτερη "ποιότητα" χωρίς να θυσιάσω την "ποσότητα" .

Για να το κλείσω εγώ το θέμα για μένα, απλά θα σου πω ότι για να πας σε 50"+ και να ευχαριστηθεις HD content από τα 2.5 μέτρα, πρέπει
Α. να βλέπεις BR και μόνο και αυτό να είναι καλής ποιότητας.
Β. Να έχεις δώσει αρκετά λεφτά.
Αν θέλει ο φίλος υπάρχει και αυτή η επιλογή.
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/t...I8R1znM68R99O63THB9nEASnImQjLAofjwEOGnz7w_wcB

Χωρίς να παρεξηγηθώ, απλά αυτή είναι η γνώμη μου.
Απέφευγα το best value for money και με κέρδισε το καλύτερη "ποιότητα" χωρίς να θυσιάσω την "ποσότητα" .

συμφωνώ ότι το μεγάλο μέγεθος δεν εξασφαλίζει την ποιότητα και η ποιότητα της εικόνας είναι αυτή που ευχαριστεί το μάτια μας όχι το μέγεθος.

ποια πρεπει να είναι λοιπόν τα minimum χαρακτηριστικά μιας 50άρας τηλεόρασης για να απολαμβάνεις HD υλικό;

Γιατί βρε παιδιά, είπε κανείς να κοιτάξει τη ποσότητα - μέγεθος και να αφήσει τη ποιότητα;
Αυτό που ξεκάθαρα εγώ είπα είναι: Τη << τέλεια >> ποιότητα σε μικρές ίντσες και μακρινή απόσταση τι να τη κάνεις; Δε πρόκειται να τη καταλάβεις.
Επίσης είπα : σωστό μέγεθος για τη απόστασή σου ( που 50αρα στα 2,5μ είναι μια χαρά ) σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα μπορεί να αντέξει η τσέπη σου...
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει χοντρικά να δεις είναι : VA πάνελ για να έχεις καλή αντίθεση και μαύρο, θα χάνεις λίγο σε γωνία θέασης σε σύγκριση με το IPS πάνελ, αλλά όλα δε μπορείς να τα έχεις, και επίσης το πάνελ να είναι πραγματικά Hz 100 μίνιμουμ. Αυτά τα χαρακτηριστικά βέβαια στις ίδιες ίντσες θα τα βρεις σε << ποικιλία >> τιμών ανάλογα τη μάρκα, καλές επιλογές είναι ανάμεσα σε σονυ και σαμσουνγκ. Δες μοντέλα που σου αρέσουν και εδώ είμαστε.

Εγώ θα επιμένω πάντως σε αυτή που σου πρότεινα...

https://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html

Οι λόγοι είναι οι εξής...
-Έχει πάνελ Samsung που θεωρείται κορυφαίο σε μαύρο/αντίθεση σε σχέση με άλλα πάνελ πχ. της LG
-Έχει επεξεργασία X-Reality για τηλεοπτικό που είναι πολύ καλή (για τα συγκεκριμένα χρήματα δεν θα βρεις κάτι καλυτερο)
-Έχει πολύ λογική τιμή (650 ευρώ για Sony 48" νέο μοντέλο 2014)

Στα αρνητικά ότι είναι 50 Hz πραγματικά αλλά θεωρώ ότι δεν θα σε ενοχλήσει γιατί από τα 3.5 μέτρα δεν θα βλέπεις μεγάλη διαφορά με τηλεοράσεις 100 Hz.

Αλλιώς ανεβαίνεις στα χρήματα και πας σε τηλεόραση με 100 Hz...

https://www.skroutz.gr/s/4640095/Samsung-UE48H6200.html

Κερδίζεις και 3D και καλύτερο smart tv και media player (αν σε ενδιαφέρουν αυτά).