Αγορά νέας τηλεόρασης!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

nikosn14

Senior Member
30 September 2009
364
Καλησπέρα!

Θέλω την γνώμη σας για την αγορά μιας τηλεόρασης μιας και η philips crt 29'' matchline τα έφτυσε.

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 7 μέτρα...Αλλά περιοριζόμαστε λόγο χρημάτων... <500.

Η χρήση της θα είναι μόνο για αναλογικό σήμα...(χρειάζεται και mpeg4)
Η τηλεόραση θα είναι για την γιαγιά μου οπότε δεν χρειάζεται και την καλύτερη εικόνα...Ο χώρος είναι αρκετά φωτεινός..(Μάλλον για lcd την κόβω την δουλειά)

Ο μπαμπάς μου είδε μια samsung στα 350e περίπου αλλά είναι 37'' και του είπα να το ψάξω λίγο να βρώ λίγες παραπάνω ίντσες!

Ευχαριστώ εκ'τον προτέρων!

Φίλε μου στα 7 μέτρα............ <500 και lcd ? Λίγο δύσκολο να βρεις κάτι καλό.
Τουλάχιστον 50' πρέπει να πας! Να μπορείς να βλέπεις βρε παιδί μου από τόση απόσταση!
Πάντος μια καλή επιλογή είναι η Panasonic U10 μπορείς να βρεις την 50άρα γύρω στα 850 - 900 και την 42άρα 550 - 600 . Βέβαια εκπτώσεις έχουμε και αν περιμένεις μέχρι 10 -15 Φλεβάρη ίσως την βρεις σε καμιά προσφορά.-bye-

Η τηλεοραση ειναι για την γιαγια του οπως λεει...:D

Αλλιως θα ψαχναμε τωρα για προβολι με πανι 120" και ηχεια με προενισχυτη...-bye-

Η τηλεοραση ειναι για την γιαγια του οπως λεει...:D

Αλλιως θα ψαχναμε τωρα για προβολι με πανι 120" και ηχεια με προενισχυτη...-bye-
Γιατί βρε η γυναίκα να μην δει λίγο φως?-bye-
(Το γιαγια τώρα σοβαρά δεν το είδα)-bye-

Χάλασε η 29αρα crt..Καλή θα είναι και η 42αρα... :P

Yperion σε ευχαριστώ.

Εγω έβλεπα αυτήν..

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-42-42PQ3000.htm

Ξέρεις τις διαφορές τους?

@emskan υπάρχει περιορισμός χρημάτων...Δεν έχει τηλεόραση τώρα και είναι λίγο στριμωγμένα τα πράγματα απο θέμα χρημάτων...

Κάτι ακόμα..Κατανάλωση που έχει η lg περίπου? Και η διαφορά απο μια lcd στις 42''? (Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια τρέλα με την κατανάλωση..Θέλω να γίνω όσο το δυνατόν πράσινος μπορώ! :flipout:)

Edit στο απο πάνω...Δέν είδα οτι είναι lcd η τηλεόραση που πόσταρες Yperion..

Καλησπέρα!

Ο μπαμπάς μου είδε μια samsung στα 350e περίπου αλλά είναι 37'' και του είπα να το ψάξω λίγο να βρώ λίγες παραπάνω ίντσες!

Ερώτηξη: Ποιά Samsung, 37" με 350 ?

Σειρά PQ πάντως, συστήνεται ανεπιφύλακτα, αρκεί να μην είναι σε μόνιμο 4:3 πλάνο.. (γιαγιά γαρ).. ποιότητα εικόνας CRT style :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης!

Κάτι ακόμα..Κατανάλωση που έχει η lg περίπου? Και η διαφορά απο μια lcd στις 42''? (Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια τρέλα με την κατανάλωση..Θέλω να γίνω όσο το δυνατόν πράσινος μπορώ! :flipout:)

Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma

....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...

...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...

η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....

Έτσι έχουμε...

LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23

Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47

Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..

.................2

Last edited:
@mce22 Δεν ξέρω ποια samsung...Σε κάποιο φυλλάδιο το είδε.

@czoun Ευχαριστώ πάρα πολύ!